|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
Zamiast bułki możesz tez makaron użyć wczesniej ugotowanych np.rurki
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja to bym nie chciala zeby mnie w nocy zlapalo... po dzisiehszej akcji... ja dziekuje za taka panike... w nocy wszystko straszniejsze sie wydaje. .. w dzien inaczej...
Ale mam zamula dzis przez to i nachodza mnie mysli w co ja sie wpakowalam ![]() A jednoczesnie jestem przeszczesliwa jak pomyśle o czasie kiedy mala bedzie z nami....
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapiekanki jakieś byłyby fajne w takich małych naczyniach, że dla każdego osobna, wtedy pełna dowolność co do składników
|
|
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Mi tam 1.11 niestraszny, moge rodzic, coprawda to po terminie pare dni, ale moze byc
Byleby nie przed 22.10 A tak w ogole to nabardziej pasuje mi moj to 28.10 ![]() Kostka a moze ziemnaki zapiekane w piekraniku z ziolami, jakas salatka i dla miesolubnych jakis kawalek miesa a dla kolezanki grillowany ser halloumi?chybaze kolezanka jest weganka i serow tez nie jada ![]() Sprobuje jeszcze zasnac na chwile, ambitny plan na dzisaj przygotowac rzeczy do spakowania do szpitala, ciekawe jak mi pojdzie
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak...wiem, że znajomi szukali żłobka...są z siemianowic, a tam chyba jeden państwowy i mało miejsc, myśleli wiec o k-ach ale właśnie któreś z nich musiałoby się zameldować tam. Wiem, że w końcu udało im się w miejscu zamieszkania znaleźć
|
|
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wypowiadam sie co do dan bo lewa jestem w tym...
Wczoraj kolezanka mi podrzucila poduche do karmienia tylko chce pokrowiec kupic zeby nie zniszczyc, znajde??
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Zjawiłam się 15 minut przed otwarciem laboratorium, przede mną jakieś sześć czy siedem osób - same starsze panie i starsi panowie, więc doszłam do wniosku, że nie będę nawet apelować o przepuszczenie, bo zawsze źle się to kończy. Czekam więc grzecznie, przede mną już tylko cztery osoby i nagle do przychodni wpada pewien nawiedzony typ, który mieszka na moim dawnym osiedlu. I nagle rozdarcie na całe gardło: 'mam w papierach wpisane, że dawcy krwi wchodzą z numerem piątym'. Pani siedząca za mną w kolejce od razu do niego, że w tym wypadku piąta w kolejce jest ciężarna, więc może sobie gadać, a i tak musi przepuścić. No to on znowu rozdarcie, że nie i koniec. Widzę, że pani ma nerwy, widzę, że mąż mój już się szykuje do osłaniania mego miejsca w kolejce, chłopa zaś nosi i patrzy na mnie morderczo. W końcu dziadek przede mną mówi, że razem z żoną mnie wpuszczą, żebym nie musiała się użerać z typem. No to wchodzę, a tu owa żona zaczyna awanturę urządzać - najpierw do mnie, potem do męża swego. Komedia po prostu Samo badanie mocno nie zmartwiło, bo jeszcze nigdy nie czułam takiego bólu przy wbijaniu i wyciąganiu igły. Babka orzekła, że mam jakieś zrosty w żyłach, teraz ręka mnie potwornie boli. Obawiam się, że znów skończy się na siniaku ![]() No i witam się z Wami po kolejnej nieprzespanej nocy
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno bedzie nie ma wyjścia!!!! A wstałam rano i się zastanawiałam co zastanę na forum heh... ![]() a teraz w sumie tak tylko na szybko lecę do lekarza na badania oków :/ nie wiem czemu ale się ytrochę stresuje...jak to przed lekarzami, a potem będzie skręcanie mebelków i szykowanie kaciku dla młodego!!!!! Odezwe się później trzemam kciukasy za wszystkie dziewczyny wizytujące
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cebula podsmazona? Cytat:
Chyba pojde w jakies zapiekanki..
|
||
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta żona tego dziadka też dobra, jak już mąż przepuścił to przymknęła by się, a nie jeszcze komentuje...ja rozumiem że to starsze osoby, ale dlaczego one są najgorsze :/ a mówią, że młode pokolenia niewychowane...no z kogo mają brać przykład ?
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa niestety tak to jest.......tez muszę iść na pobranie w tym tygodniu....
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię wszelakie zapiekanki z piekarnika ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- też muszę iść, albo w piątek albo w poniedziałek pójdę za tydzień |
|
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiara, trzymam kciuki, żeby jeszcze trochę poród się odwlekł w czasie, ale jakby co, to jesteś pod fachową opieką
Marta, październik to kiepski moment na takie wyjazdy, może cię przewiać, ja tak miałam w pierwszej ciąży, możesz się potknąć, niewygodnie, trudno o higienę, jeszcze towarzystwo się popije i jak by co, to nie będzie miał kto ci pomóc. Z tym ekspresem to dziwna sprawa, czemu on się tak upiera na taki drogi prezent akurat na imieniny, jedne z wielu? Jakby się cała rodzina składała, to jeszcze rozumiem, czy okrągłe urodziny, jakaś rocznica, ale teraz? Nawet jak dla dziecka wszystko macie, to po urodzeniu kasa jakaś może być potrzebna, życzę żeby był zdrowa, ale jak będą potrzebne jakiekolwiek konsultacje u specjalisty, leki? Rosalie, jak nie chcesz to nie odpowiadaj, ale ty z twoim TŻ to już długo jesteście? I nie odwiedziłaś jego rodziców ani razu? Na świeta itp? A on twoją mamę zna? Kostka, koleżanka jest wegetarianką, ale sery,nabiał, masło je? A ryby? Pytam, żeby nie było wtopy, jak zapikankę zrobisz i serem posypiesz ![]() Kasiu, mi się dynia do walizki nie zmieści, to ja chcę po 23.10 rodzić, a dynię w domu zrobię Mi już lepiej, więcej nie wymiotowałam, ale podczas spania kręcę się okropnie, żaden bok nie jest dobry, cieszę się, że dziś wizyta, niech gin przejrzy podwozie i oceni stan ![]() Parę dni temu mojemu tacie sąsiad zarysował auto i uciekł, na szczęście znajoma,która ma balkon od strony parkingu była na papierosie i widziała. Ojciec wściekły, bo sąsiad zza ściany, tata mu żonę kiedyś wiózł do szpitala jak rękę złamała, a teraz zwiał tak bezczelnie, do kościoła pojechał się modlić.
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Indra sąsiad swietoszek jak nic
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Indra co za sasiad
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie rwa złapała w pierwszej ciąży, wracałam z pracy i już zaczynało mnie kuć z jednj strony, a do domu ledwo doszłam, tak mnie bolało.
Potem mogłam już tylko leżeć w jednej pozycji, bo ruch nie wchodził w grę. Gin mi powiedziała, że mogę to tylko wyleżeć, wygrzać pod kocykiem, ale nic więcej. Przeszło po jakimś czasie samo, ale do porodu z takim bólem to sobie nie wyobrażam iść.
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ogarniam takich ludzi. Tata wybrał się do niego w tej sprawie?
|
|
#651 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiara trzymam kciuki wszystko będzie dobrze trzymajcie sie!Cytat:
żeby szybko wypuścili do domu ![]() Cytat:
![]() Moja ciocia urodziła sie 1.11 i jej dzieci żartują ze po śmierci będzie spokój bo wystarczy ze pójdą na cmentarz zapalić świeczkę tylko raż w roku także ma to swoje plusy :Brzydal:Cytat:
Cytat:
moze jakieś founde serowe, albo ser smażony ale czeski? albo jakaś zupka krem np brokulowy czy z dyni na warzywnej kostce , tarta ze szpinakiem i serem feta tez fajny pomysł ![]() Oczywiście wielu wegetarian nie wie ze w serze jej podpuszczka czyli wyciąg z cielęcych żołądków (takie z nich dupy Nie wegetarianie) wiec trzeba patrzeć jaki ser sie bierze, żeby nic człowiekowi pózniej nie zarzucili Moja mamusia-teściowa juz nam zapowiedziała ze ona nie będzie z naszym dzieckiem sama absolutnie, mamy sobie to z głowy wybić 😛 ![]() Cytat:
Zrosty? Aco Ty ćpasz nałogowo? Pewnie nie potrafiła ponrac i żyła pękła dlatego bardzo boli siniak sie robi. Mnie tak jedna baba pobiera i mówi co sie ze mną dzieje bo mam kruche żyły i pękają a to niedobrze, szkoda ze tylko jak ona pobiera to sie tak dzieje ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Ahaaaaa za wizyty proszę zdać relacje jak juz będzie ie po, nawet jak Was lekarze na porodówkę odeślą
|
|
#652 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale może oprócz niej chciałabyś zrobić jakąś sałatkę z kaszą np.gryczaną w roli głównej? Wegetarianie lubią takie cuda, ostatnio widziałam taką i co prawda dopiero planuję ją zrobić, ale wygląda tak apetycznie, że mmmmmCytat:
Będzie Ci szybko szło, w torbie będzie Ci łatwiej upchnąć wszystko, bo torba się "wygina", a karton jednak sztywny i mniej rzeczy pomieści ![]() Cytat:
ale albo masz takie szczęście do przygód albo na prawdę chamstwo się szerzy
|
|||
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie nas wkurzył dziadek, bo taki typowy kościółkowy staruszek, dobry obywatel, a taki test uczciwości oblał.
Mi się raz zdarzyło sąsiadowi uderzyć w auto na parkingu. Taki zbieg okoliczności kiepski, on akurat tego dnia nie pojechał do pracy, zaparkował pod ciemnym krzakiem, trochę z lenistwa, ja nie rozmroziłam szyb dobrze i cofałam, zima była, przed samymi świętami, to było o 6 rano i nikt nie widział. Miałam taką myśl, żeby zwiać, ale ją odegnałam i zostawiłam kartkę z numerem telefonu, bo jeszcze nie wiedziałam czyje to auto. Poszło z mojego ubezpiecznia, trochę mi podwyższyli składkę w następnym roku, ale teraz normalnie rozmawiamy, ja mam czyste sumienie. Futbolowa, już brak słów, ludzie zapomnieli jak sami młodzi byli i dzieci oczekiwali
|
#654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu...sprawdza się chyba w każdej rodzinie ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- czyli dobrze pamiętałam, że to Ty ![]() przykra sprawa :/ jak mnie wkur.....takie firemki...co to za podejście do klienta byle tylko sprzedać, a potem to już niech klient sobie radzi...zastanawia mnie jeszcze fakt, że w aukcji napisane jest że gwarancja 24 lub 36 m-cy. Wiedząc że producent Camarelo daje 12 m-cy zapytałam ich mailowo jaka jest gwarancja, odpisali że 24 m-ce... a w papierach od producenta rzeczywiście pisze 12 m-cy....wynika z tego że kolejne 12 powinien sprzedający dać (może coś jak rękojmia)...ale już widzę co by było gdyby.... ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#655 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie nooooo, nie bawię się z Wami! Ja Was prosze, żebyście tu nie szalały, a wracam po weekendzie i 12 stron do przeczytania
:brz ydal:![]() ![]() Aleaa super, że coraz lepiej! byle jak najszybciej do domu! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : pala:M. znów kaszle. Kurde mol. Już mam tego seeeeeeerdecznie dosyć coś mi brzuch się stawia. Nie wiem o so chosi ;-) |
||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Indra - sąsiad wymiata
kolezanka nie je tylko mięsa i ryb, nabiał i sery jada w dużych ilosciach czekoladka - Ty chyba pytałaś czy ta promocja na pampki w rossie to tylko na 1...??więc ona jest na 1 premium care a na 2 na te zielone, 39,99 chyba za 94 szt... |
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
martha ja bym się nie zgodziła na nocowanie na działce gdzie ani ciepło ani toalety. Jak czujesz się na siłach by prowadzić to jedź z tż a potem wracajcie do domu na noc. Jak się źle czujesz to nie ruszaj się nigdzie. Co do prezentów, rachunków itd to musicie razem planować wydatki. Żyjecie razem, będziecie mieć dziecko więc chłop musi zrozumieć, że pewne decyzje podejmuje się razem. Zwłaszcza, że jeśli będziesz na tym dłuższym urlopie to przecież mniej kasy będziesz mieć bo tylko 80% a wydatki większe przy dziecku bo choćby rachunki wyższe jak więcej ludzi w domu.
![]() Kiara mocne kciuki za Was No ja 1.11 nie rodzę i kropka. Cytat:
No ale biorąc pod uwagę, że już wczoraj miałam taki sam to nie wiem co z niego wyjdzie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja się witam w skończonym 35 tygodniu. Jakoś coraz mniej zabawna ta ciąża się robi. Plecy mnie ciągle bolą, nogi mi puchnąć zaczęły i też jakieś takie obolałe. Rozstępy wylazły. Męczę się wstając z kanapy i czuję jak żuczek, który przewrócił się na plecy i nieporadnie macha nóżkami nie mogąc wstać. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-10-13 o 09:49 |
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że się nie dziwi, że coś mi się tam dzieje, skoro mnie ciągle jak jakiegoś ćpuna nakłuwają Już przerabiałam po pobieraniu siniaki, a po pobraniach na krzywą z miesiąc miałam takie gigantyczne centymetrowe krechy od igły Domyślam się, że te wszystkie starsze osoby dla przyjemności na badania nie chodzą (choć kto wie? Czasem jak się posłucha ich dyskusji, to chyba jednak mają z tego jakąś satysfakcję ) i rozumiem, że przepuszczenie jednej osoby może być strasznie bolesne dla nich, ale kurczę, z jakiegoś powodu w regulaminach takich placówek jak byk wisi, że ciężarne powinno się przepuszczać. Dzisiaj np. czułam się tam tak źle, że najpierw chwiałam się na nogach (nikt przecież nie ustąpi miejsca, choćby nawet ich błagać), potem myślałam, że zwrócę wczorajszą kolację, a na koniec dostałam tyle ciosów w pęcherz, że nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić Zawsze puszczałam przed siebie ciężarne i mamy z małymi dziećmi - w przychodni, w autobusie, w sklepie - to po prostu ludzki odruch. Szkoda, że trudno teraz doczekać się od losu podobnej uprzejmości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanet to określenie moj maz wymyślił
mieszkamy nad przychodnia która jest otwarta od 8 a lato jak jest ciepło to sie juz przed 7 zbierają i gadają o chorobach, jak im złe i jaki ten świat jest zły i niedobry, okna otwarte to wszystko słychać juz nie raz opierdziel zebrali ![]() Mam pytanie czy wody mogą odchodzić przez kanaliki potowe???? Pocę sie jak świnka :-/ a ręce i stopy to juz tragedia :-/ ciagle bym pod woda siedziała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

mamunia-teściowa moja tam mieszka

23.06.2011
01.06.2013
wszystko będzie dobrze 

a ręce i stopy to juz tragedia :-/ ciagle bym pod woda siedziała