|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Łódzkie przyszłe mamusie :)
Mnie dziwi że tak dużo osób negatywnie wyraża się o matce polce, wczoraj mój lekarz też 'dał mi do zrozumienia' że tam różnie może być. Nie rozumiem dlaczego nikt nie podpisze tam kontraktów na lepsze świadczenia, przecież to szpital MATKI POLKI. Dziwne. A od medeoru jest najbliżej do Rydygiera jakby nie było miejsc. Co wiecie o tym szpitalu?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
W Rydygierze niestety nie wiem, jak wygląda porodówka i poród rodzinny - tyle razy się zbierałam, żeby podjechać pozwiedzać i jakoś nie wyszło, czego bardzo żałuję. Ale może jeszcze zdążę
![]() Dziecko (jeśli jest wszystko ok) dostajemy praktycznie od razu do sali. Jest możliwość podrzucenia malucha do pielęgniarek, żeby się w spokoju wykąpać czy chwilę przespać. Personel prowadzi za rączkę nowicjuszki w kwestiach pielęgnacyjnych i żywieniowych. I co najlepsze: zakaz pielgrzymek! Sale są wieloosobowe i przestrzega się limitu odwiedzających. Zalecają, żeby zabrać swoje ciuszki, artykuły higieniczne i koszulę do porodu - ale jak się nie ma, to zawsze się coś znajdzie. Trzymają max 3 doby po SN, można wyjść wcześniej na życzenie, jeśli nie ma przeciwwskazań. Ogólnie opinie są dobre, choć zdarzają się anegdotki o kiepskich położnych. A jakby w Medeorze poszło coś nie tak, to wątpię, żeby wieźli do Rydygiera; chyba jedynym słusznym kierunkiem jest wtedy Matka Polka właśnie (ze względu na potężne zasoby specjalistów). |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi o to że jak pójdzie coś nie tak, lekarz mi powiedział ze są bardzo dobrze przygotowani na powikłania związane z porodem. Chodzi o sytuację jak mnie nie przyjmą bo nie będzie miejsc
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Ale gdzie ma nie być miejsc? W Medeorze? I gdzie są przygotowani na powikłania? W Medeorze? To ja mam chyba jakieś niedzisiejsze informacje. Bo z tego co wiem, to po zaliczeniu kwalifikacji masz 99% pewności, że Ci miejsce spod ziemi wykopią, to raz. A dwa - nie przyjmują na porodówkę żadnej problemowej ciąży. Dlatego ja nawet nie próbowałam się umawiać na konsultację.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam mam lekarza prowadzącego, powiedział że nie będzie problemu z kwalifikacją, bo wszystko jest prawidłowo, że szpital jest przygotowany na powikłania związane z ciążą FIZJOLOGICZNĄ, które też się mogą zdarzyć. Dziecko i ty musisz być zdrowa żeby móc tam rodzić. Powiedział że rzadko się zdarza że kogoś nie przyjmą, ale to mały szpital i trzeba się liczyć z taką możliwością. I wtedy Rydygier jest najbliżej
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Mowiac szczerze to najlepiej przekonac sie na wlasnej skorze bo ile porodow tyle opini o szpitalu.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...mnie sie wydaje,ze mp ma takie opinie ze wzgledu na to, ze :
- jest ogromnym niedofinanfowanym szoitalem - jest placowka nieremontowana od wielu lat - to szpital wielki ktory przyjmuje o wiele wiecej przypadkow niz inne placowki - brakuje wystarczajacej liczby personelu to tylko takie moje wnioski, nie wiem, czy sluszne... Tez bym nie chciala rodzic w mp , moze kilkanascie lat temu to tak ;-)
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie patrze na opinie. Ide tam rodzic bo chce. A w czwartek ide sie tam polozyc na 3dni
|
|
|
|
|
#99 |
|
dryfuję słowami
|
hej
![]() ja z Łodzi, ale mój synem ma już roczek, więc wg kryteriów niestety się nie łapię ![]() tak w temacie, to rodziłam w Medeorze, a w ciązy lezałam w ICZMP i w Madurowiczu pozdrawiam
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
To opowiadaj! :P
|
|
|
|
|
#101 |
|
dryfuję słowami
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Jak wspominasz poród w medeorze :P
|
|
|
|
|
#103 |
|
dryfuję słowami
|
Sam poród prawdę powiedziawszy średnio - miałam trochę pecha, bo oprócz mnie były jeszcze 4 porody (w tym cesarka) i jedna położna do wszystkich porodów, także przez większość czasu nie było jej w sali.
Byliśmy dość przerażeni z mężem. Wzięłam znieczulenie, a to niestety kosztuje tam 500zł. Dość dużo biorąc pod uwagę, że w państwowej placówce byłoby za darmo. Potem na sali już bardzo fajnie, położne bardzo miłe i pomocne. W sumie sam poród wspominam najmniej przyjemnie, ale wizyty przed porodem na KTG, u lekarza (urodziłam po tp i miałam wywoływany poród) i po porodzie też jeśli jest potrzeba nie zostawiają kobiety samej sobie. Mnie hormony strasznie szalały, sami byśmy sobie z mężem nie poradzili gdyby nie ich pomoc.
|
|
|
#104 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
chyba, że poprosisz to pewnie by zrobili
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#106 |
|
dryfuję słowami
|
Warunki kiepskie, wiadomo, ale tego się nie ukryje, gołym okiem widać, że wszystko się sypie.
![]() Ale za to nadrabiają atmosferą, położne w większości b. miłe. Niektóre robią bardziej bolesne zastrzyki, inne mniej, ale ogólnie nie mogę narzekać, a leżałam ponad tydzień. Nie miałam lekarza prowadzącego na oddziale, ale moja gin pracowała w przychodni przyszpitalnej. Wiem, że kiedyś pracowała w szpitalu, także znają ją tam. Zna się też z ordynatorem i ponoć się lubią. Moja gin dzwoniła z resztą na oddział jak jej napisałam, że tam jestem. Ale ja leżałam na 1p., a porodówka jest na 3p.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-10-14 o 12:13 |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja planuje tam rodzic, a nie mam nikogo znajomego tam, ani lekarza ani nic
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też rodziłam w madurowiczu, fakt że miałam cc, ale generalnie położne różne..jedne cudowne, kolejna zmiana beznadziejne, więc zależy jak się trafi, ale źle nie było
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Moj lekarz prowadzacy stacjonuje w Madurowiczu.
|
|
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
mogę spytać który lekarz?
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
to skoro jest z madurowicza, to czemu chcesz rodzić w MP?
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam to na poczatkowych stronach watku
Mam znajomosci w MP.. zreszta mi Madurowicz nie pasuje. Na szczescie nie ma juz teraz rejonizacji i kazdy moze rodzic gdzie chce
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu ciszaaaa... jak makiem zasial
![]() u mnie do TP 23 dni wiec się chwale! jak się macie przyszle Mamuski?
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
To poważna sprawa, a przed ciążą robiłaś cytologie? Jesteś w grupie ryzyka w ogóle? Oby wszystko się dobrze skończyło.
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Cyto mam od dwoch lat mniej wiecej co trzy miesiace ze wzgledu na hpv.. zreszta na cyto wychodzi III gr
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() rozważam poród w Medeorze, czy mogłybyście polecić dobrego gin z tego szpitala?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.