Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-13, 08:45   #4171
7koliberek7
Zadomowienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Zanetko jesli masz za niski progesteron to tym bardziej jak sie starasz w danym cyklu powinnas brac luteine bo wtedy ciazy latwiej sie utrzymac, ja mialam za niski i przezto ze nie bralam luteiny ani nic bo w sumie jeszcze sie tak bardzo nie staralismy mialam ciaze biochemiczna.
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:50   #4172
kocuro88
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Koliberku no mam nadzieje ze jak powiem gin o tym ze po odstawieniu luteiny znowu moj cykl szaleje to cos zadziała że każe znowu brac tą luteine
a jak nie to ide do innego gin
Stary 2014-10-13, 08:55   #4173
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Aneczko sprawdziłam i to nie zęby
teraz podniosła mu się temperatura 39,6 namoczyłam mu skarpety w occie ubrałam takie mokre, z lodu zrobiłam okłady i po 3 minutach temperatura spadła do 38 ...
A leki przeciwgoraczkowe nie dzialaja? Czy nie podawalas?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
witam sie kochane napisalam do Żanetki bo nie mialam jak wejsc ale juz sie tu dostalam...

test zrobiony

POZYTYWNY !!!

NIE UMIEM W TO UWIERZYC JESTEM NAJSZCZESLIWSZA NA SWIECIE JUTRO IDE JESZCZE NA BETE

POKAZE WAM ZDJECIE

I SAME OCENCIE

klask i:kla ski:
Az mnie zatkalo, bo popatrzylam na pierwsza strone i zadnych nowych ciezarowej wiec nie mialam nadziei, ciesze sie razem z toba nawet nie wiesz jak bardzo
Kiedy bedziesz miala mniej wiecej termin?
Ile w koncu cykli sie staraliscie?
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:56   #4174
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny MalinOla a jaką masz temperaturę?
36,84 spada już znam to z poprzednich cykli niestetty...

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
U nas zdjęcie też już dodane,pozdrawiamy z nad tony chusteczek i zbieramy się do Sosnowca
zdróweczka

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:56   #4175
Meliska86
Wtajemniczenie

Anasar jak synek?
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:59   #4176
kordelka85
BAN stały

Cytat:

zastanawiam się nad tymi legginsami, bo jest -20% do dzisiaj, myślicie że warto czy raczej szukać na allegro jakiejś tańszej alternatywy?
http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?kod_pr=T290A
Wg mnie cena hardcorowa jak na legginsy. Dalabym max polowe z tego
Stary 2014-10-13, 09:00   #4177
aneczka2238
Zakorzenienie

Dzień dobry

Natalko, to są grudniówki, tylko ja nie jestem na bieżąco a -dziesiąt stron do tyłu, dlatego jak doczytam dalej to Ci dam znać. Albo sprawdzę posty tej dziewczyny za chwilkę

Annasar jak synek?

Żanetko, z testem Ewunia ma rację, poczekaj do jutra. Dziwne są te plamienia, myślę że branie luteiny nie zaszkodzi bo zadziała i w jedną i w drugą stronę

Cieszę sie że ziółka po mnie pomagają A piła je Justynka wogóle?

Dzisiaj w przedszkolu przedszkolanka mojego syna pochwaliła się że udało jej się zajść w ciążę A starali się prawie dwa lata, dziewczyna młodsza ode mnie, co się teraz dzieje że tak trudno o maluchy

Ja dzisiaj planuję dzień gotowania - pierwszy raz w życiu chcę zrobić zupę dyniową Bo mam piękną dynię Muszę tylko znaleźć jakiś przepis, bo nie mam pojęcia od czego zacząć Chcę zrobić jeszcze sałatkę z zupek chińskich i jakiś obiad, ale to może pierogi wyciągnę z zamrażalnika, bo ostatnio trochę pomroziłam

Coś jeszcze chciałam napisać....

Zdjęcie dodane

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 09:03   #4178
kordelka85
BAN stały

Cytat:
India, mój wymarzony to Bugaboo Cameleon 3

Aneczka - co do tych legginsów to chyba masz rację
Znalazłam coś takiego na allegro - myślisz że będą spoko?
http://allegro.pl/tregginsy-spodnie-...675308423.html

Cały czas się w ogóle zastanawiam czy już zamawiać jakieś "doły" ciążowe czy jeszcze czekać, bo jeszcze się spokojnie w swoje spodnie mieszczę, ale jak się najem to czasem mnie odrobinę cisną a boję się, że nagle mi wywali brzuch i nie będę miała co na tyłek założyć
Te sa lepsze. Bardziej jak spodnie.
Jak cisnie w brzucjh to lepiej sie przerzucić na ciazowe, taki ucisk jest niezdrowy.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
tez jestem tego zdania...
kobietki a kiedy wam juz cos bylo widac? ja tam mam troszke brzuszka wiec podejrzewam ze i tak troche to potrwa jak bedzie widac ale z ciekawosi pytam[COLOR="Silver"]

Mnie w pierwszej ciaszy wywalilo w 18 tygodniu, a w drugiej w 10tym
Stary 2014-10-13, 09:04   #4179
Meliska86
Wtajemniczenie

ja dodam foto wieczorem bo mąż mi wziął kabel i nie mam jak zgrać
Córcia
Stary 2014-10-13, 09:07   #4180
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Ja mam dwie pary legginsów z lidla, ale one cieniutkie, i teraz nie korzystam.
Niedawno kupiłam w netto ocieplane leggi, mam jedne spodnie dresowe (bez panelu, tylko luźniejsze) no i dresiki po domku też luźne. I spokojnie mi musi wystarczyć. A gór żadnych nie kupowałam, chodzę w luźniejszych z przed ciąży.

d:
Ja w poprzedniej ciazy legginsy kupowalam najtansze na allegro.
Teraz to dopiero sobie do szpitala jakies kupie juz nie ciazowe.

Ja to musze miec wszystko ciazowe bo inaczej mnie cisnie, Tzn tuniki niekoniecznie, ale swetry skoro musialam kupic i tak i tak to wolalam ciazowe niz zwykle, bo mniejsze ryzyko ze pod koniec nie wejde.
Stary 2014-10-13, 09:07   #4181
violino
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
kocuro88 - ja bym chyba do rana nie czekała, tylko zrobiła test jak przyjdę do domu. Moje znajome kilka dni po terminie @ robiły testy po południu i II kreski były.
Mojej znajomej do ok. 6 tygodnia wychodziły negatywne. Pozytywne zaczęły wychodzić dopiero jak w końcu z braku @ poszła do lekarza (a nie miała prawie 3 miesiące, po odstawieniu tabletek...).

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
Właśnie mi się przypomniało, że Justynka miała ziółka ode mnie a ja po aneczce
Chlip, a moje nie są szczęśliwe najwyraźniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 09:12   #4182
kocuro88
Zakorzenienie

Aneczko niestety problem w staranich o malucha to ma chyba c0 3 para
to jest niesprawiedliwe że niektórzy raz ciach i ciesza się maluszkiem a niektórzy miesiącami a nawet latami sie staraja i ciągle na swojej drodze spotykaja jakies przeszkody
nie sądziłam że ja będe kiedyś musiała się z tym tak męczyć
choc niestety u mnie zawsze jest pod górke wiec nie wiem czemu sie dziwie...

Brzuszek coraz piękniejszy
Stary 2014-10-13, 09:18   #4183
izasalamon
Wtajemniczenie

Gdzieś mi się o uszy obiły te ziółka. A gdzie je można kupić? I na co działają?
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:19   #4184
7koliberek7
Zadomowienie

Aneczko co do zupek chinskich ostatnio wyczytalam ze ten makaron jest pokryty woskiem takim co sa pokryte opakowania styropianowe i zeby strawic ten makaron organizm potrzebuje kilku dni... i ta substancja jest rakotworcza...nie wiem ile w tym prawdy ale jak lubilam salatke z zupek tak juz chyba nigdy nie zjem:/

SZYMONEK 09.12.2014
Stary 2014-10-13, 09:19   #4185
Meliska86
Wtajemniczenie

ja to wśród moich znajomych nie znam pary która nie miała problemów. Jedni większe inni mniejsze ale zawsze jakieś były ....
to jest straszne.
Córcia
Stary 2014-10-13, 09:20   #4186
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Aneczko niestety problem w staranich o malucha to ma chyba c0 3 para
to jest niesprawiedliwe że niektórzy raz ciach i ciesza się maluszkiem a niektórzy miesiącami a nawet latami sie staraja i ciągle na swojej drodze spotykaja jakies przeszkody
nie sądziłam że ja będe kiedyś musiała się z tym tak męczyć
choc niestety u mnie zawsze jest pod górke wiec nie wiem czemu sie dziwie...

Brzuszek coraz piękniejszy
Dziękuję

No właśnie bardzo to niesprawiedliwe
Chociaż jak się czyta że komuś udało się po roku, czy po dwóch to wtedy przychodzi nadzieja, że każdemu w końcu się uda, prawda?
Wiadomo, ze chciałoby sie szybciej, już, ale nawet w naszym watku widac, że warto czekać, starać się, a w końcu to szczęście się pojawi

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-13, 09:22   #4187
kordelka85
BAN stały

Mnie 0d wczoraj gardlo boli (nie bolalo od ok. 20 lat) i mam stan podgoraczkowy.Nie wiem skad to sie wzielo.
No i cholera poczulam skurcze, leze i 5-6 skurczybykow pod rzad, mam nadzieje, ze to przez niedobor magnezu, bo mi juz wczesniej miesnie skakaly, wzirelam 2 na raz i licze na to, ze sie nie poqtorzy i ze nic zlego sie nie stalo. Bo na skurcze BH to chyba za wczesnie...

Poza tym polacy zostali mistrzami swiata w pilce noznej , szkoda ze tak oficjalnie nie jest.Az sie boje, ze dostane jakims zgnilym pomidorem w lewb, a maz w pracvy atmosfere bedzie mial nie za przyjemna.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
ja to wśród moich znajomych nie znam pary która nie miała problemów. Jedni większe inni mniejsze ale zawsze jakieś były ....
to jest straszne.
A niektorzy zapona 2 tabletek i wpadaja

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-10-13 o 09:23
Stary 2014-10-13, 09:23   #4188
violino
Zadomowienie

Cytat:
My z aneczką kupowałyśmy na allegro. Aneczka swoje przesyłała dalej, to te szczęśliwe
A działają ogólnie na płodność, ale dokładnie już nie pamiętam
Stary 2014-10-13, 09:23   #4189
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
Aneczko co do zupek chinskich ostatnio wyczytalam ze ten makaron jest pokryty woskiem takim co sa pokryte opakowania styropianowe i zeby strawic ten makaron organizm potrzebuje kilku dni... i ta substancja jest rakotworcza...nie wiem ile w tym prawdy ale jak lubilam salatke z zupek tak juz chyba nigdy nie zjem:/
Wiem o tym, oglądalam jakiś program o tym makaronie
Ale tam też mówili, że chodzi głównie o to żeby nie jeść ich codziennie, tylko dac organizmowi kilka dni na pozbycie się tego wosku.
No niestety, coraz silniejsze te moje zachcianki i nic na to nie poradze, muszę dzisiaj zjeść tą sałatkę bo umrę...

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-13, 09:25   #4190
ANNASAR
Zakorzenienie

WItam

Synek od wczoraj nie miał gorączki ,ale dzisiaj jeszcze został w domu na obserwacji

Ja wczoraj byłam na urodzinach i musiałam coś zjeśc ,bo boli mnie strasznie brzuch i mam wzdęcia

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:25   #4191
kasica_89
Raczkowanie

cześć dziewczynki

weekend miałam dosyć intensywny już od piątku więc dopiero teraz nadrabiam

Justynko kochana moje gratulacje!!! , w końcu imprezka:sbana n:ale czad, cieszę się strasznie, aż mnie gęsia skórka przeszła jak przeczytałam no i mam nadzieję, że otworzyłaś worek wysypowy z II kreseczkami

a odnośnie Twojej bety to skoro będą na jutro rano to może spisz nr laboratorium gdzie dokonują analizy i zadzwonisz do nich dzisiaj popołudniu i poślą Ci np wynik na meila, ja tak miałam

Karolciu to co Ty w weekend robiłaś, że tak Ci biedna nogi spuchły ?

Żanetko
dziwna sprawa z tym plamieniem, też bym spróbowała powtórzyć test jeszcze, bo dziewczyny mają rację z niedoborem progesteronu, tym bardziej jak luteinę miałaś do aplikowania, a za pare dni jak @ dalej nie będzie to bym chyba do gina poszła sprawdzić co się dzieje

Izasalamon ale to lekarz Ci powiedział, że jak teraz się nie uda to już musisz hsg zrobić? przepraszam, że tak pytam, ale jakoś nie potrafię nigdy wbić sobie do głowy który jest teraz Twój cykl z clo?

Ewuniu gratuluję 18 tc, ale zleciało no i zazdroszczę pozytywnie ruchów maluszka

India najważniejsze, że udało się zrobić badania i teraz trzymamy kciuki za wyniki

a ja zaczęłam 12 tydzień w sobotę i powoli zaczynam spokojniej oddychać jeszcze tylko badania w środę mnie stresują, żeby wszystko wyszło dobrze
Stary 2014-10-13, 09:27   #4192
7koliberek7
Zadomowienie

Ja to mam glownie zachcianki na kebaby...synus bedzie lubil smieciowe zarcie:/ bylam dzisiaj na badaniach krwi i chyba bylam 10 a wszyscy zgodnie mnie przepuscili zebym nie urodzila im tam a jak im powiedzialam ze nie tak szybko bo pod koniec listopada to powiedzieli ze moj duzy brzuch ich zmylil...czyli jakby wiedzieli ze jeszcze tyle czasu to pewnie by mnie nie przepuscili

SZYMONEK 09.12.2014
Stary 2014-10-13, 09:27   #4193
kocuro88
Zakorzenienie

no Aneczko dają nadzieje ale z kolejnym cyklem traci się cząstke nadzieji, a kolejne rozczarowanie boli coraz bardziej
Stary 2014-10-13, 09:28   #4194
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Mnie 0d wczoraj gardlo boli (nie bolalo od ok. 20 lat) i mam stan podgoraczkowy.Nie wiem skad to sie wzielo.
No i cholera poczulam skurcze, leze i 5-6 skurczybykow pod rzad, mam nadzieje, ze to przez niedobor magnezu, bo mi juz wczesniej miesnie skakaly, wzirelam 2 na raz i licze na to, ze sie nie poqtorzy i ze nic zlego sie nie stalo. Bo na skurcze BH to chyba za wczesnie...
BH to od 20 tygodnia, o ile dobrze pamiętam. Ale magnez najlepiej brać codziennie, chociaz jedną tabletkę Ja przy skurczach brzucha mialam trzy razy dziennie brać.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez violino Pokaż wiadomość
My z aneczką kupowałyśmy na allegro. Aneczka swoje przesyłała dalej, to te szczęśliwe
A działają ogólnie na płodność, ale dokładnie już nie pamiętam
Widze, że już Violino mnie wyprzedziła. To są Zioła Ojca Sroki nr 3, możesz sobie poczytać w internecie na co konkretnie wpływają
A zamawiałyśmy faktycznie na all

Jeżeli Justynka piła to już będzie czwarta ciąża z jednej paczki ziółek

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-13, 09:29   #4195
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A leki przeciwgoraczkowe nie dzialaja? Czy nie podawalas?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

klask i:kla ski:
Az mnie zatkalo, bo popatrzylam na pierwsza strone i zadnych nowych ciezarowej wiec nie mialam nadziei, ciesze sie razem z toba nawet nie wiesz jak bardzo
Kiedy bedziesz miala mniej wiecej termin?
Ile w koncu cykli sie staraliscie?
podawałam,ale działały na 3 godz i znowu się podnosiła ...

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-13, 09:30   #4196
kocuro88
Zakorzenienie

Kasiu gratuluje kolejnego tygodnia

w sumie jakby @ nie przyszła to gin pewnie dałaby mi luteine bo jakies badania to chyba juz po @

w każdym razie wieczorem zaaplikuje luteine a jutro powtórze test
Stary 2014-10-13, 09:33   #4197
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Kasiu gratuluje kolejnego tygodnia

w sumie jakby @ nie przyszła to gin pewnie dałaby mi luteine bo jakies badania to chyba juz po @

w każdym razie wieczorem zaaplikuje luteine a jutro powtórze test
biedna ty

LIA
18.12.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 09:34   #4198
izasalamon
Wtajemniczenie

annasar - dobrze, że z synkiem lepiej

kasica_89 - tak, powiedział z tym hsg. Ale w sumie to chyba dobrze niż czekać i czekać, bo przynajmniej będę wiedzieć czy coś nie tak z jajowodami. Teraz czekam na efekty 3 cyklu z clo.
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:36   #4199
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
annasar - dobrze, że z synkiem lepiej

kasica_89 - tak, powiedział z tym hsg. Ale w sumie to chyba dobrze niż czekać i czekać, bo przynajmniej będę wiedzieć czy coś nie tak z jajowodami. Teraz czekam na efekty 3 cyklu z clo.

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-13, 09:38   #4200
kasica_89
Raczkowanie

Annasar , że synuś już wraca do sił i nie ma gorączki, ale gorzej, że Tobie coś zaszkodziło

Aneczko zapomniałam napisać, że pokoik wyszedł wam rewelacyjnie, nawet bardziej podoba mi się Wasz, niż ten na przykładowym zdjęciu jakie wstawiłaś no i wózek też fajowy, podobne oglądałam tylko w innych kolorkach, ale styl i kształt zdecydowanie mój typ
mniami zupa dyniowa, uwielbiam, jak będziesz chętna to mam fajny przepis, ale tak na pikantnie troszkę bo jest curry

Kordelka
biedna , mam nadzieję, że po podwójnej dawce magnezu zaraz Ci przejdzie i poczujesz się lepiej, tylko to gardło kurcze...

Żanetko święta racja, prędzej czy później, ale każdej się uda mieć upragnionego maluszka zobaczysz, że będziesz się cieszyła i Ty za jakiś czas, głowa do góry kochana zaaplikuj dzisiaj luteinkę i zobacz, czy śluz się wyczyści bo to może faktycznie progesteron

Melisko no masz rację, ja też dookoła wszędzie słyszę, że każdy ma jakiś problem, mniejszy czy większy... ale łatwo jakoś nie wychodzi... ehhh to pewnie ta chemia którą ładują do wszystkiego i nie wiadomo co my w tych organizmach tam mamy....

a ostatnio rozmawiałam z tą koleżanką przez telefon, o której wam pisałam, że zaczęli się starać dużo wcześniej przed nami... i powiedziała mi, że jej tz ma w środę jakiś zabieg w znieczuleniu miejscowym w szpitalu i potem od razu go wypuszczają, który ma mieć wpływ na możliwość poczęcia ich przyszłych dzieci... i w ogóle zgłupiałam, że jak w tej sytuacji jej powiedzieć... ale rozmawiałam z mamą, teściową i szwagierką i chyba napiszę jej smsa po środowej wizycie...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości