|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc prawnika- problem z serwisem społecznościowym.
Witajcie!
Proszę Was o pomoc. Otóż od jakiegoś czasu byłam posiadaczką profilu na portalu społecznościowym. Posiadałam tam dwa profile. Nie, nie prowadziłam podwójnego życia, po prostu miałam dwa. Koleżanka ma z kolei trzy a kolega dwa. Stało się tak, że logowałam się z różnych miejsc w Europie (Francja, Hiszpania.,POrtugalia,Wło chy) w ciągu 2 tyg. I oni zablokowali mi jeden profil, a następnie drugi. Dlatego założyłam nowy i ten również mi zablokowali. Prowadziłam z administracją korespondencję z której wynika, że złamałam regulamin. Jest to dla mnie dziwne, bo zapoznałam się z regulaminem jak i zasadami użytkowania i nie ma wzmianki o tym, że nie można mieć dwóch profili na tej stronie. Prosiłam ich o odblokowanie. Dostałam odp. że odblokują. Następnie dalej nie mogłam wysyłać wiadomości z mojego profilu, techinicy tegoi portalu mieli usunąć ten problem. Jednak Przyszła odp. że nie zrobią tego, bo złamałam regulamin. I tak w kółko. Oszaleć można. Na prawdę nie zrobiłam nic złego, nie ubliżałam nikomu, nie miałam dziwnych treści na profilu.Zachowywałam się normalnie. Dziwnie mnie taka postawa. Czy jest tu jakiś prawnik ? Mógłby ktoś zerknąć na regulamin i zasady użytkowania? Może coś przeoczyłam?Mają prawo tak postąpić? https://badoo.com/guidelines/ https://badoo.com/terms/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o pomoc prawnika- problem z serwisem społecznościowym.
I nawet jak się znajdzie jakiś kruczek prawny to będziesz latać po sądach w celu przywrócenia twojego konta?
Zresztą, nie trzeba być prawnikiem, żeby wiedzieć, że na portalach społecznościowych raczej posiadanie kilku kont jest równoznaczne z banem.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
maacieek W którym miejscu napisałam, że po sądach będę 'latać' lub planuję?
Tak się składa, że nie trzeba być prawnikiem, aby wiedzieć, że w regulaminie musi być zawarty zapis, który możesz złamać. Jeśli takiego zapisu NIE MA to jest równoznaczne z tym, że nie łamiesz regulaminu. Edytowane przez claireholt Czas edycji: 2014-10-13 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Jeśli miałaś dwa konta, to w jednym pewnie nie podałaś swoich prawdziwych danych, czyli na jednym pewnie "udawałaś", że jesteś kimś innym, więc złamałaś to:
Cytat:
Ale to według mojej logiki, prawnikiem nie jestem, więc nie wiem czy dobrze rozumuję. Mogę się mylić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
magi18 i pffe Miałam te same dane wpisane. Imię tylko, bez nazwiska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Masz stałe IP?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
To sprawdź jak dokładnie jest i ewentualnie po prostu poczyść sobie wszystkie dane (ciasteczka, pamięć flash itp.), zmień IP i załóż nowe konto.
Miałaś tam aktywne jakieś płatne opcje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.