|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Iza, ze stali nierdzewnej. Beaba robi jedne z najlepszych produktów dla Dzieci. Wszystko jest wykonane z naprawde świetnych materiałów. Mam kilka produktów Beaba i jestem bardzo zadowolona.
Weszłam na stronę endo. i przepadlam Jako dzieciak nosilam ubranka wyłącznie endo. i mam ogromny sentyment do tej firmy. Zawsze będąc u dziadków po drugiej stronie Warszawy chodziliśmy do endo. kupic mi choc jakiś t - shirt. No i zaczęło sie - matka bedzie ubierała teraz Jeremiego głownie w endo. ![]() iPhone
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Joanna kondolencje ![]() Eydrith wspolczuje straty Dziadka, jesli nie masz mozliwosci jechac na pogrzeb to i wyrzutow nie powinnas sobie robic, w koncu macie malutkie dziecko. Dziewczyny ja tez wole miec dwojke czy trojke dzieci niz miec tylko jedno z wygody, tzn aby uniknac zazdrosci, wiecej pracy, zmeczenia czy nerwow a o takich blahostkach jak nieprzespane noce czy chwile zazdrosci szybko sie zapomina. Poza tym widziec milosc rodzenstwa do siebie to cudpwne uczucie ale i cieszy sie jak go caluje. Juz nie moge sie doczekac widoku jak beda sie ganiac po mieszkaniu (p.s.przypomnijcie mi to jakbym kiedys narzekala )Dzisiejsza rozmowa z corka: Mamusiu czemu nie masz juz nikogo w brzuszku? - Bo urodzilam twojego braciszka i brzuszek jest pusty. Mamo, to teraz chce siostre. |
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pomysły na napisy i obrazki mają świetne ![]() Cytat:
![]() u mnie ostatnio synek podobne problemy rozważał - pytał kiedy będę mieć następne dziecko w brzuszku... no a kilka dni później wyjechał z takim tekstem: mamo niektóre panie mają takie duuuże brzuszki i potem dwoje dzieci, dlaczego tak nie miałaś, żebym ja z Olą był razem?
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, moja córcia coś sobie poprzestawiała i zamiast budzić się 3-4, 6-7 to już drugi raz obudziła się 2,5,7 - oby jej to nie zostało bo jakoś tak przyzwyczaiłam się do jednej nocnej pobudki
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie na tyle rano żeby zwlec się z łóżka i zacząć dzień :P więc jeszcze noc :P
|
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie 1 5 8 mniej więcej. ehhh dobra czas się zwlekać powoli.
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzis Jeremi obudził wyjątkowo chwile przed 8:00
nie chciał pospać do dziesiątej Dzis szczepienie Mam Emlę, ale i tak martwię sie o Jeremisia. iPhone
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
Witam się porannie
Uff mój wózek podwójny już naprawiony U mnie dziś pobudka o 5 a potem przed 9. Ja się zastanawiam nad kupnem szybkowara, chociaż nie gotuję obiadów codziennie. U mnie babycook beaba raczej by się nie sprawdził bo dzbanek nie jest duży, a jak gotuje dla Andrzeja to staram się zrobić tyle, żeby było jeszcze na następny dzień + kilka porcji do zamrożenia. No i młody coraz częściej je to co my. Jeśli chodzi o ubranka, to kupuję sporo używanych na allegro, naprawdę super rzeczy można znaleźć. A z nowych lubię h&m, zarę, uwielbiam zezuzullę a najbardziej jak ma promocje i lindex, ale tam fajne ubranka są wyprzedane od razu na początku pojawienia się nowej kolekcji więc trzeba się spieszyć . Lubię ładnie i oryginalnie ubrać dzieci, ale nie mam na tym punkcie obsesji
Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-10-13 o 11:14 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mialam jedne śpiochy na guziki to pół nocy je zapinałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym chciała mieć 3 dzieci jeżeli Bóg da. Gorzej z różnicą wieku, bo mamy pewne plany przez które, starania o drugie dziecko musielibyśmy odwlec troche w czasie. Ale z drugiej strony nie jest powiedziane, że duża różnica wieku powoduje, że rodzeństwo się mniej dogaduje, może na początku. dzień dobry, wstałyśmy o 10 i powoli ogarniamy dzień miłego dnia |
||||
|
|
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka słoiczki za 20,00 pln przed obniżką. Cena tych pierwsza łyżeczka 2,99 i 2,49 już mam
![]() Mamaya bedzie dobrze. |
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya i jak już po szczepieniu? Też się zastanawiam nad tymi plasterkami. A skąd wiesz gdzie dokładnie przykleić? Byłaś najpierw w przychodni zapytać? Andrzeja szczepili chyba po zewnętrznej stronie uda, nic się nie zmieniło?
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmieniło. Pytałam na pierwszym szczepieniu ![]() Ale i tak to wszystko o kant tyłka potłuc, bo Jeremi jest wcześniakiem, a u Dzieci urodzonych przed 37 tc nie wolno ich uzywac ![]() ![]() ![]() iPhone
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismy dzis na sprawdzeniu i maly ma 6.94kg i 64cm pani powiedziala ze proporcjonalnie wszystko i ladnie sie podnosi itd wiec matula cala szczesliwa :-D a i jest gotowy do jedzenia wiec za jakies 3tyg mysle dostanie jabluszko. Zaczne od saszetek tutaj jest swietna firma ellas kitchen i mamy bardzo chwala jablko jest organiczne bez zadnych dodatkow nawet bez wody. Jest troche fajnych smakow pozniej bedzie slodki ziemniak i dynia itd gotowac bede ale te pierwsze smaki to jednak podam chyba gotowe.
|
|
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
joanna,eurydith, dusia bardzo mi przykro...
cześć mamuśki witam się po chwilowej nie obecności ale przygotowania do chrztu pochłonęły mnie totalnie postaram się być na bieżąco już ale póki co ciężko mi się odnieść do wszystkich postów bo strasznie dużo naskrobałyście a oto torcik Sońki jak wam się podoba? |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mala roznica wieku ma wlasnie to do siebie, ze na poczatku jest podwojnie ciezko, ale za jakis rok moze troche odetchne, bo dzieci juz sie razem pobawia. A roznica 5-6 lat to za duzo, aby dzieci znalazly wspolny jezyk, oczywiscie w zyciu doroslym juz nie bedzie to mialo wiekszego znaczenia. Cytat:
ja tez zaczynam od sloiczkow, ew. bede kupowac warzywa organiczne, ale corka akurat wolala sloiczki ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byloby mi szkoda go pokroić
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniu. Moj histeryk był bardzo dzielny. Zaczął płakać 5 minut po szczepieniu
![]() No i 15 minut temu Jeremiś skończył 4 miesiace ![]() iPhone
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha to niezły agent
|
|
|
|
#2423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya dla małego jubilata: 🎁
I like it ale tort to chyba zamawiałas? Hmm? |
|
|
|
#2425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście,że.... tak moje zdolności kulinarne kończą się na jajecznicy i to chyba nie do końca ale tu cicho?czyżbym wszystkich wystraszyła? ![]() kiedy mogę małą bez ryzyka podciągać do siadu za rączki? młoda strasznie podnosi główkę sama i zgina się niczym mały robaczek jak ją mam na rękach. Strasznie lubi jak łapę ją za rączki i pozwalam podciągnąć się ale nie wiem na ile w jej wieku mogę pozwolić - ma 2,5 miesiąca
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wolno tak robic, bo mozesz zeby Dziecku krzywdę. Tylko lekarze i rehabilitanci moga tak podnosić Dziecko za rączki. iPhone
|
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
I Like It tak jak Mamaya pisala lepiej nie robic tak. W ten sposob sprawdza sie czy dziecko stabilizuje glowe, potem czy sie podciaga do siadu. To jest test sprawdzajacy rozwoj ruchowy i podciaganie niestabilnej glowki moze naruszyc szyjke, gdyby po 'uderzeniu' w klatke poleciala znow do tylu a takze moze spowodowac niekorzystne ustawienie np. Barkow w przyszlosci. Co innego gdy dziecko stabilnie trzyma glowke pod kazdym katem
Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-10-13 o 21:51 |
|
|
|
#2428 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tż z córą ekstra no a babcia... dziewczyny mają rację masz anielską cierpliwość Cytat:
z tym odnośnie rodzeństwa zgadzam się w 100% i Ignaś też szaleje za siostrą, nawet jak ta coś przy nim kombinuje, odczepia mu zabawki to on się do niej uśmiecha ![]() A z tym ganianiem hehe ja myślę że to duży plus Cytat:
Nienawidzę tylko ich bodziaków, są krótkie i szerokie no i rozmiarówka w caaaały świat gatunkowo fajne, choć faktycznie z gnieceniem trochę lipaCytat:
Cytat:
![]() robaczek trudne pytania zadajesz u nas w sumie wszystko się sprawdziło, może też dlatego że przy drugim dziecku już wiadomo co jest potrzebne.. jedynie wkładek laktacyjnych szybko przestałam używać i zostały mi dwa opakowania.. z Matylką używałam smoczków do butelek tt i avent, teraz mam lovi i jestem zadowolona (dr browns czeka w szufladzie bo mam szklaną butelkę i jest ogromna.. i jakoś nie widzę jej w podgrzewaczu ) Ignaś uwielbia wszystkie przywieszki, karuzelę średnio bo my mamy w łóżeczku "ekstra poziom" dość wysoko i te zabawki wiszą mu tuż nad oczami, więc staram się go kłaść obok karuzelkiagatka, Integra ![]() U nas ciut lepiej, zauważyłam że Matylce jedna "5" wyszła, może to też miało wpływ na jej zachowanie.. aaa na wiosce obok otworzyli park rekreacyjny byliśmy dziś pierwszy raz iiii aż chce się dzieci rodz(b)ić ![]() zarąbisty jest i mnuuustwo przeróżnych atrakcji dla dzieci, wszystko na świeżym powietrzu.. szkoda że już jesień bo chyba byśmy tam całe dnie spędzali Może dzięki niemu Matylka się wreszcie przełamie, bo taki dzikus się z niej zrobił, że jak na jakiejś np zjeżdżalni bawi się inne dziecko to ona tam nie pójdzie ale dziś widziałam dobry znak bo miała chęć iść po dziewczynkę żeby się z nią na "równoważnej" huśtwace pobawiła no ale w końcu nie poszła "bo jest późno i dziewczynka już napewno idzie do domu" . No ale już na wiosnę będzie miała towarzysza zabaw Szkoda tylko żę 2km jednak tam mamy do przebycia i jak narazie na spacer za daleko, więc trzeba autem podjechać... no ale to i tak dobrze... ja za dzieciaka na plac zabaw musiałam jechać do miasta niespełna 30km i jakoś się żyło
|
|||||
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
kurczę odpisałam tyle i znowu mi się skasowało :/
napiszę tylko, że my dziś znowu u lekarza tym razem z małym i szczepienie miało być teraz w środę a jest przesunięte dopiero po 27 października i to niepewne bardzo dla mnie jest |
|
|
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
oldzia,mamaya dzieki za odpowiedź , ale w takim razie od kiedy mogę z nią tak poczynać aby jej krzywdy nie zrobić?macie jakiś pomysł jak oszukać mojego dziecia bo strasznie ciekawski się zrobił i nie bardzo chce na leżąco
debeściara wydaje mi się,że super wszystko poszło restauracja się sprawdziła jedzenie smaczne i dużo widok wprost na Wawel więc fotki powinny wyjść cudnie, ale najbardziej gościom podobał się tort i podziękowania w kształcie wózeczków o coś takiego: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Jako dzieciak nosilam ubranka wyłącznie endo. i mam ogromny sentyment do tej firmy. Zawsze będąc u dziadków po drugiej stronie Warszawy chodziliśmy do endo. kupic mi choc jakiś t - shirt. No i zaczęło sie - matka bedzie ubierała teraz Jeremiego głownie w endo.

a o takich blahostkach jak nieprzespane noce czy chwile zazdrosci szybko sie zapomina. Poza tym widziec milosc rodzenstwa do siebie to cudpwne uczucie
ale i cieszy sie jak go caluje. Juz nie moge sie doczekac widoku jak beda sie ganiac po mieszkaniu (p.s.przypomnijcie mi to jakbym kiedys narzekala
)

. Nie tyle chodzi mi o technikę gotowania, co o materiały z jakich zrobione jest to w czym gotujemy/ przechowujemy żywność.

nie chciał pospać do dziesiątej