|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Basiabasia ja tam nie zamierzam sobie zawracać głowy krochmaleniem, wypiorę wyprasuję i wystarczy, jak ja powiedziałam swojemu że pościel małego trzeba uprać mimo że nowa ze sklepu to popatrzył na mnie jak na głupią haha
aaa zapomniałam się "pochwalić", że ten wózek co dorwałam będę sprzedawać w czwartek ma przyjechać pani go odebrać, a wystawiam za 450zł i tak się zastanawiam ile z niego spuścić :Pw ogóle ostatnio licytowałam wózek bugaboo też chciałam później sprzedać ale jak zwykle przespałam licytację i poszedł chyba za 280 zł |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miałam wczoraj okropne i mega nieprzyjemne zajście z dawną koleżanka niestety i źle spalam itd i wiecie myślę sobie ale jestem głupia ! Będę mamą! Mamy Julka z Tz i reszta to głupoty nie warte uwagi! Jestem szczęśliwa
i czekam na mojego synka <3
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
A mnie w nocy zaatakował skurcz w łydce, do tej pory go czuję...
W ogóle w domu mam bajzel straszny, bo mąż i pracuje i remontuje, więc schodzi...
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
mi za to śniło się że pływam w basenie z bobasem ale wiedziałam że to nie mój...hmm wyjątkowo dobrze spałam bo podłożyłam sobie pod głowę dodatkową poduszkę... czuję się jak babcia z nadciśnieniem chociaż nie siedzę w łóżku:P lepiej się oddycha więc cóż...polecam spróbować która się tam słabo wysypia i nie wie dlaczego. może traficie! z prezentami....ciężka sprawa... ale fakt pasek do spodni to może nie najgorszy pomysł... zaraz lecę na trening trochę się pobudzić i sprzątanie jutro widzę się z dziewczyną która się tu na forum ogłaszała o darmową sesję
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqq czemu sprzedajesz ten wozek ??
Przeciez sliczny jest ![]() Truska a o co wam poszlo z ta kolezanka ?? Ja z moimi to sie nie moge dogadac od dluzszego czasu... :/
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
madzia to Ty moze otworz swoj biznes, bedziesz licytowac wozki i sprzedawac dalej i drozej
Trusia bardzo dobre podejście olać mało ważne rzeczy
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
sprzedaję bo mamy dostać całkowicie nowy, tzn dziadek ma kupić wózek dla wnuczka
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Co do hobita my chyba pojdziemy razem moze nie na premiere ale ja tez musze to w kinie zobaczyc mala pojdzie wtedy do dziadkow na te dwie trzy godziby.A ja dzis obudzilam sie z twardym i bolacym brzuchem. Wzielam nospe i leze. A prezet na swieta narazie kupilam tylko kolezanki corce bo byly przeceny. Jeszcze chszesniak,tz,tata i tesciowie. Chszesniakowi jakies auto,tacie cos do roweru, tesciowej woski do kominka a tesciowi nie wiem.
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
ty jesteś Madziaqqq wózkowym developerem
![]() a jak tam wasi TŻowie?wczuwają się bardziej? mój wczoraj sam zasugerował że pora się wziąć za zakupy... stwierdził że gdybym potrzebowała kasy to żeby powiedzieć co w domyśle znaczyło-zajmij się tym:P no ale ehh...znowu chodzi na rehabilitacje...już ostatnie 2tyg jak będzie wracał po21... |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Inka strasznie długa historia opowiem Ci ale może kiedyś jak trafie do klubu bo nie chce na forum
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Baska ale wstrzeliłaś się w temat
właśnie rozmawiałam z tz przez tel i on mowi, ze juz czas kupić łóżeczko i inne brakujące rzeczy szok, bo przecież pare dni temu mówił, że jeszcze jest tyyyyle czasu
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Tz odebrał mi wyniki moczu i glukozy na szczęście nie.ma już
ale bakterie sa dalej, zobaczymy co gin powie dzisiaj mam wizytę
|
#193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Mój od początku się angażował, buszował po ciuszkach, aż musiałam go stopować
A wczoraj zrezygnował z treningu siatkówki, żeby pójść ze mną na wizytę - "bo syn by się na niego pogniewał" nie narzekam na niego, ma do mnie cierpliwość
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Truska Ty jestes z przerwami ale od samego poczatku,dolaczylas do watku chyba jeszcze przedemna,wiec wysylaj do Linki prosbe o zaproszenie do klubu,bo juz mialam mowic ze chetnie zobaczylabym zdjecie Twojego brzusia
![]() Basjenia moj tz strasznie sie zmienil,zaangazowal sie przez te moje szpitale,i problemy,teraz moge sie cieszyc bo mocno odczuwam to ze razem czekamy na Mile
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa i w koncu nie kupujemy ochraniacza dla Emilki do lozeczka
Tylko babcia tz nam uszyje Bo Ja sobie wymarzylam ciemno fioletowy zgrubymi rozowymi wstazeczkami
|
#198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Inka w sumie faktycznie mogę wysłać
![]() Ja też nie krochmale pościeli, ale ręczniki i ścierki jak piore to zamiast płynu do płukania do pralki wlewam właśnie krochmal
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj tz stoi/siedzi w sklepie i pyta czy długo jeszcze tzn już nawet nie jezdzi ze mną po jakieś ubranka czy inne pierdoły, bo oboje się wtedy męczymy. On jest znudzony, a ja wsciekła, że truje mi du.e ![]() Za to do lekarza chciałby ze mną chodzić cały czas, ale oboje uważamy, że jeśli nie ma takiej potrzeby, to lepiej niech nie bierze specjalnie wolnego. W poniedziałek mam na 14:30 to zwolni się wczesniej z pracy i spotkamy się już na miescie Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-10-14 o 09:45 |
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
inka a jaką ty masz pościel? nie taka z poduszeczkami?
|
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ratujcie bo moja mama dzwoni do mnie z biedronki i mowi ze pieluchy dady 2 sa przecenione...156szt za 40 zl .... Oplaca sie czy nie ??
Bo Ja sie jeszcze kompletnie nie znam
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie że Was tż zaczęli się angażować
Już trzeci trymestr, coraz bliżej porodu i trzeba już wszystko dopinać na ostatni guzik oby tak dalej
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqq a co Ty nie wygralam wtedy tej licytacji
mam dwa komplety poscieli ale bez ochraniaczy i chodzi o to ze teraz wymarzylam sobie w glowie jakie chce ochraniacze a nikt jeszcze takich nie uszyl
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#206 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
wczoraj synek zasnął dopiero przed północą, próbowałam Was nadrobić ale nie dałam rady. Byłam na wizycie i trochę lipa - znów glukoza w moczu (a baaaaardzo się pilnowałam i dzień wcześniej 0 słodyczy) i uwaga - znów muszę powtórzyć obciążenie glukozą - a tak się cieszyłam że to był ostatni raz i już więcej nie muszę (zwłaszcza że wyniki miałam super). Pewno jakaś ukryta cukrzyca się przypałętała Do tego na wszelki wypadek mam zmienić dietę w kierunku diety cukrzycowej. Najśmiejszniejsze jest to że odżywiam się 100 razy rozsądniej i zdrowiej niż w ciąży z synkiem (co oczywiście nie znaczy, że wtedy się źle odżywiałam).Maczuma - nie przejmuj się wagą, tak jak piszą dziewczyny po pierwsze jeszcze dziecko nadrobi a po drugie - lepiej mniejsze niż za duże ![]() Doloresd - spokojnie na początku były co 7 min i nie były jakieś długie i bardzo silne, ja sobie spokojnie zjadłam, umyłam głowę, zrobiłam nogi itd... równie dobrze mogłabym ugotować obiad, zrobić pranie, poprasować, pobiegać itp. Ale są osoby które liczą to już za pród bo skurcze regularne.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę sama sobie uszyć literki a zobaczymy co mi wyjdzie
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Inka - nie pamiętam cen ale myślę że się opłaca, zawsze przy tych najmniejszych na promocjach to się opłacało. Z większymi tak jak ja teraz używam 5 to wszystkie promocje Dady są kiepskie bo mam Rossmannowe za ciut mniej bez promocji.
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie wstałam i zaczynam tego żałować - okropna pogoda za oknem, ciemno i pada.. Jadę do lidla - jest włoski tydzień, ugotuję jakiś pyszny makaron może z krewetkami
![]() dzisiaj w szkole rodzenia będę miała temat porodu i nacinania krocza .. A jutro wizyta |
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Inka jak to jest z tym klubem prosbe mam wyslac do Linki czy Ty juz przejelas klub i do Ciebie? Jestem tu juz z Wami kilka miesiecy i chetnie sie dolacze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

w czwartek ma przyjechać pani go odebrać, a wystawiam za 450zł i tak się zastanawiam ile z niego spuścić :P
i czekam na mojego synka <3
Przeciez sliczny jest 

szok, bo przecież pare dni temu mówił, że jeszcze jest tyyyyle czasu

zyje, ale calt czas badaja, jest w ciezkim sranie. Tu w szpitalu jest masowka, dziewczyna z pokoju prawie godzine czekala na miejsce na porodowce, przy maksymalnych skurczach, ale rozwarciu na 5 cm. Jak widzualam ten bol jak cierpi to az sie poplakalam ze strachu i tez mialam lekkie skurcze, na szczescie przeszly. A z kolei druga kolezanka urodzila w przeciagu 40 minut. Wstala rano, wszystko bylo ok, nagle dostala skurcze i rozwarcie na 9,5 cm i juz bylo widac glowke dziecka 
tzn już nawet nie jezdzi ze mną po jakieś ubranka czy inne pierdoły, bo oboje się wtedy męczymy. On jest znudzony, a ja wsciekła, że truje mi du.e
no przy dobrych wiatrach 25, ale teraz sie boje, ze nie zdąże