![]() |
#841 | |
Konto usunięte
|
Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba,że ktoś stosuje podwójne standardy
![]() |
![]() |
#843 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zdaje się że określenie "wywalić cyca" było to takiego karmienia https://www.google.pl/search?q=karmi...79%3B579%3B870 Ta babka odsłania więcej piersi niż ta dziewczyna z twojego postu ![]() Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2014-10-14 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie z mojego... To jeszcze raz : jesli kogoś oburza nagość,to bez znaczenia,czy nagą (lub niemal nagą) piersią świeci matka karmiąca czy dziewoja z dyskoteki np.. Nagość to nagość. Tyle,że u tej pierwszej da się to jakos wytłumaczyć,natomiast u drugiej już nie. Jesli komuś nagość nie przeszkasza ,to ani u karmiącej,ani u wyrozbieranej nastki. A jesli komuś przeszkadza ewidentnie fakt kamrienia,to powinien się stuknąć w głowę. Najlepiej z rozbiegu. większość kobiet karmi tak http://www.pediatrzy.info/s/3246/683...a.htm?c1=20392 jeśli tutaj widać więcej niż latem na ulicach lub plaży,to ja jestem wielbłądem http://demotywatory.pl/4385571/Karmienie-piersia
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-10-14 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Można karmić dyskretnie. Jak wytłumaczysz to że kobieta nie karmi dziecka dyskretnie wsród ludzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Zaiste Drabinko, zaiste
![]() Ja sie najbardzioej zwinelam ze smiechu czytajac tu opinie o jakims podniecniu seksualnym, ktore jakoby pojawia sie podczas karmienia piersia ![]() Czego to wizaz nie wymysli jeszcze na ten temat ![]() Dodam jeszcze, tak troche poza tematem, ze powalajaca jest takze niewiedza na temat rozwoju dziecka, co widac tez w innych watkach. Ale mimo tych brakow na wizazu sa sami fachowcy od karmienia i wychowywania dzieci. ![]() Co do karmienia piersia, to ja nie wiem, gdzie widujecie te "wywalone piersi" do karmienia. Ale owszem, jesli ktos tak karmi, to moze nie byc przyjemne, mozna tego nie lubic itd. Co nie zmienia faktu, ze zdecydowana wiekszosc kobiet kp niczego nie "wywala". Karmilam piersia nawet pod Jasna Gora i nikt niczego nie widzial. Nic mnie nie bolalo, nie mialam zadnych problemow. W ogole wszytskie kobiety z mojej rodziny kp, znajome tez i ja sie dopiero na wizazu pare lat temu dowiedzialam, ze kp komus moze sprawiac trudnosc. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Ludzie, macie wokol siebie samych madrych ludzi? Na studiach, w rodzinie nawet? Nie? No to wyobrazcie sobie, ze wraz z rodzicielstwem nie splywa na tych glupich madrosc, zostaja tacy jak wczesniej.
![]() |
![]() |
#847 |
Konto usunięte
|
Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie
Nie, nie Luba, to nie tak.
Ludzie nie bywają głupi z zasady. Głupie mogą być tylko matki, nie wiesz o tym?:P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48520001]Nie, nie Luba, to nie tak.
Ludzie nie bywają głupi z zasady. Głupie mogą być tylko matki, nie wiesz o tym?:P[/QUOTE] ja naiwna nie wiedziałam ![]() po prostu w realnym zyciu nie spotkałam sie z takimi poglądami, opiniami i w ogóle jak byłam w ciazy , potem z dzieckiem raczej spotykałam sie z miłym zachowaniem innych wobec mnie czy moich dzieci nawet do restauracji chodzilismy i tam nikt złym okiem na nas nie zerkał, wrecz przeciwnie dlatego byłam bardzo zaskoczona jak zaczełam czytac poszczególne wątki i okazało sie ze matki sa be, że karmienie kp jest fe, że spotykanie mamy z CH jest zbrodnią i wiele wiele innych rzeczy co do kp to dziś próbowałam małego nakarmić na siedząco i wiem juz ze to nie dla nas, wiec odpada publiczne karmienie, musimy organizowac sie tak zeby ni etrzeba było tego na razie robić co do bólu przy karmieniu to fakt jak źle przystawiony maluch to boli, mój w nocy czesto jak zasypiam i tego nei kontroluje zaczyna źle ssać i wtedy piers mnie boli, ale normujemy to w dzien i jest ok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Konto usunięte
|
Ej dziewczyny, nie przesadzajcie... Bo jak zawsze wyskakujecie z hasłami, że wszystkim matki przeszkadzają, a w wątku jest wyraźnie zaznaczone, i taka też jest większość opinii, że chodzi nie o sam fakt kp, a o wyrzucanie z bluzki publicznie całej piersi bez przykrywania się, albo zabawianie dziecka za jej pomocą itd. Nikt normalny przecież chyba nie będzie wrzeszczał, czy patrzył krzywo na kobietę, która dyskretnie karmi dziecko. Już nie róbcie z siebie takich męczennic no
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Konto usunięte
|
aa2, ja już to pisałam w wątku o OZM.
Wiele razy byłam w sytuacji, która tam wywołałaby oburzenie, a w "realu" ludzie raczej mi z uśmiechem pomagają, chociażby w sklepach czy nawet na ulicy. Raz nawet przewinęłam dziecko na krześle w pizzerii (czekam na lincz ![]() Co śmieszne, innym razem w tej samej pizzerii Młody dość mocno nakruszył bułką na podłogę, poszłam do pani kasjerki i poprosiłam o miotłę i szufelkę, na co stwierdziła, że ona spokojnie to zrobi i żeby się nie przejmować, niektórzy dorośli jedzą gorzej ![]() Tak samo nie widuję wywalonych "cyców". Poważnie, chyba nigdy nie widziałam kogoś z tak wyeksponowaną piersią, jak panie ze zdjęć. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48520333]Ej dziewczyny, nie przesadzajcie... Bo jak zawsze wyskakujecie z hasłami, że wszystkim matki przeszkadzają, a w wątku jest wyraźnie zaznaczone, i taka też jest większość opinii, że chodzi nie o sam fakt kp, a o wyrzucanie z bluzki publicznie całej piersi bez przykrywania się, albo zabawianie dziecka za jej pomocą itd. Nikt normalny przecież chyba nie będzie wrzeszczał, czy patrzył krzywo na kobietę, która dyskretnie karmi dziecko. Już nie róbcie z siebie takich męczennic no ![]() No nie wiem. Co rusz czytam post, że kogoś brzydzi kp jako takie, nieważne, ile tej piersi widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Konto usunięte
|
no i co w związku z tym persephone? utniesz sobie te piersi, czy co?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Ja im jestem starsza tym mniej rzeczy mi przeszkadza, jak mnie kiedyś oburzało karmienie publicznie, tak teraz mi to zwisa totalnie, jak dla mnie mogą się kobiety nawet do pasa rozbierać jak czują taką potrzebę.
Swoje dzieci karmiłam głównie w domu, podczas wizyt u rodziny itp. zawsze znajdowało się jakieś spokojne miejsce do tego. Raz byłam kupić córce buty i synek spontanicznie zgłodniał to bez problemu w centrum handlowym znalazłam miejsce do karmienia, dodam, że ładnie urządzone, wygodne i czyste, z przewijakami, dostępnymi pieluchami i innymi bajerami, miejsce do karmienia było dodatkowo oddzielone kotarą od reszty pomieszczenia.
![]() |
#853 |
Konto usunięte
|
Drabineczno zapewniam Cię, że dla mnie to zagadnienie pozostaje w sferze problemu tylko na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Konto usunięte
|
To nie przypomina gadanie tylko naprzemienne jęczenie o tym kto ma gorzej i jak to cały świat matkom wilkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Konto usunięte
|
No to napisałam wyżej - tylko na wizażu. W rzeczywistości nie jest tak źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#857 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48521446]Drabineczno zapewniam Cię, że dla mnie to zagadnienie pozostaje w sferze problemu tylko na forum
![]() Ja tam uważam, że nie ma się o co sprzeczać. Po prostu nie trzeba przesadzać w żadną stronę. Bezdzietnych nie powinien oburzać widok karmiącej niemowlę matki a matki nie powinny epatować nadmiernym i niepotrzebnym ekshibicjonizmem i luz. Każda strona zadowolona.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie ma tak że COŚ POWINNO a CZEGOŚ NIE POWINNO. to jest proste jak budowa cepa. kasia uwielbia jeść ślimaki i wżera je kilogramami. basia nie. czy któraś cos powinna? nie. mnie to nie oburza ale zniesmacza i żadna siła na ziemi tego nie zmieni. nic nie powinnam. tak samo jak ciężarne czy karmiące, one mają swoje zdanie i nie ma tak że coś powinny. mnie to dalej będzie zniesmaczać a one dalej będą to robić bo na tym polega łagodna wersja konfliktu interesów. tylko nie wmawiaj ludziom na siłę że ktoś powinien się do czegoś na siłę przekonać >_> Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-10-14 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#860 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48520472]
No nie wiem. Co rusz czytam post, że kogoś brzydzi kp jako takie, nieważne, ile tej piersi widać.[/QUOTE] No i co, nie może kogoś brzydzić? Ludzi różne rzeczy brzydzą, takie życie... A już pisanie o tym, że na wizażu to tylko matki mogą być głupie, czy jak to szło, to już naprawdę wyraz jakiegoś silnego przewrażliwienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Konto usunięte
|
Lexie, masz rację, może jestem przewrażliwiona, zdycham z gorączką prawie 39 pod kocem i nikt nie umie mi udzielić rzetelnej odpowiedzi, co jako matka karmiąca mogę wziąć na mocno zaczerwienione gardło. Jedna lekarka przepisała mi syrop, który jest już wycofany ze sprzedaży, farmaceutka nie umie dobrać odpowiednika, a druga lekarka powiedziała, że w razie brania antybiotyku będę musiała przegotować mleko. Stokrotka, to tak a propos wiedzy nt. kp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
Persephone antybiotyk bez przegotowywania mleka. Amoksycyline chyba najczęściej przepisują.
![]() |
#863 |
Konto usunięte
|
Wiem, wiem. Przegotowane mleko nadaje się do wylania do zlewu jedynie. Ale takie oto rady usłyszałam od rodzinnej z wieloletnim stażem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() może te niedyskretne chcą bardzo pokazać, że mogą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |||
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48510383]No bo to chyba generalnie nie jest przyjemne? A sporo kobiet nawet boli? Niech się tutaj mamy karmiące wypowiedzą
![]() W ogóle ciekawa jestem, czy jest to podobne do uczucia kiedy po prostu facet mocno zassie Ci sutek, jeżeli tak, to faktycznie niezbyt przyjemne, a już na pewno mocno dziwne, przynajmniej dla mnie (mam wrażenie jakby mnie coś aż w kręgosłupie ciągnęło) ![]() Dla mnie karmienie dziecka powyżej 1 miesiąca nie było nieprzyjemne. Tylko sam początek zanim się przyzwyczaiłam. I odczucie jest całkiem inne niż facet ssący sutka-tego nie znoszę. Powiedziałabym, że normalne, jak karmienie ![]() Chociaż każda odczuwa to pewnie inaczej. Cytat:
W galerii do której często chodzę, jest pomieszczenia z umywalką i przewijakiem. Jest stolik i krzesła... dla dzieci, takie małe z ikei. Jak miałam na czymś takim usiąść i karmić przez 20min? Cytat:
![]() Cytat:
Dla niektórych osób sam fakt karmienia poza domem jest już niedyskretny. To pojęcie jest tak szerokie, że każdy inaczej to interpretuje. Dla mnie opcja chusty, która zakrywa całe dziecko że wystają tylko stopy jest nieakceptowalna. Wg mnie karmiłam dyskretnie. Ale być może znalazłyby się osoby, które określiłyby to wywalaniem doi. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48524048]Lexie, masz rację, może jestem przewrażliwiona, zdycham z gorączką prawie 39 pod kocem i nikt nie umie mi udzielić rzetelnej odpowiedzi, co jako matka karmiąca mogę wziąć na mocno zaczerwienione gardło. Jedna lekarka przepisała mi syrop, który jest już wycofany ze sprzedaży, farmaceutka nie umie dobrać odpowiednika, a druga lekarka powiedziała, że w razie brania antybiotyku będę musiała przegotować mleko. Stokrotka, to tak a propos wiedzy nt. kp ![]() Tabletki do ssania podbiał i tymianek brałam, domowe sposoby: szałwia do płukania (odkażą i znieczula), woda z solą (odkaża). Czosnek, cebula - naturalne antybiotyki. Na gorączkę chłodna kąpiel (1-1,5 stopnia mniej niż temp ciała). Jeśli trzeba antybiotyk- jest lista leków bezpiecznych, można sprawdzić. Swojego mleka nie gotuj, bez przesady. Dziecko jeśli miałaś zarazić to zaraziłaś, teraz dajesz gotowe przeciwciała w mleku, więc nie rezygnuj. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Konto usunięte
|
Głodomorku, nie chcę rezygnować właśnie z tego powodu, czekam na mamę i jadę na pomoc świąteczną, bo nie umiem zbić gorączki, a w tym stanie nie dam rady kp (bo odciągam). Oby tam lekarka była bardziej kumata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48525913]Głodomorku, nie chcę rezygnować właśnie z tego powodu, czekam na mamę i jadę na pomoc świąteczną, bo nie umiem zbić gorączki, a w tym stanie nie dam rady kp (bo odciągam). Oby tam lekarka była bardziej kumata
![]() Wykąp się ![]() Dużo zdrowia dla Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Wtajemniczenie
|
Też mi lekarz kazał odciągać i przegotowywać a potem dać w butelce, dziecku które butelki nie akceptuje. Ale nie z powodu antybiotyku a w przypadku temperatury powyżej 39 stopni. Lekarz na pomocy świątecznej własnie.
Klarissa, m1 to kompletnie nie moja część miasta (pociąg tam nie jeździ).
![]() |
#869 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
To właśnie są podwójne standardy. Goły cycek to goły cycek i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.