|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
Spróbuj, ja jem wszystko .---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Paulina Daniel mniej więcej co 2-3 godziny je. W nocy zazwyczaj - 23,2,3.30 a potem ok.6. Łatwe kakao normalnie pije, czekoladę też jem. Joasia spodnie maleństwa! |
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Mikołaj o 22 zjadł 170 ml i popil to 40 ml herbatki rumiankowej:O
Gdzie on to mieści: )
|
#814 | |
|
Rozeznanie
|
Karmimy sie
![]() Cytat:
Ale wydaje mi sie ze swiadomy to taki ze jak zrobisz mine to ma banana ![]() Tez mam medela mini electric. Jedyny minus ze strasznie wyje!
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre, usmialam sie![]() Ja siedze z laktatorem, bo moja princessa zjadla z lewej(i tak za malo), a prawa jak kamien |
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
ufffffff..... jak ja się cieszę,że teraz w nocy wstaję tylko 2 razy
![]() Wkurzyłam znowu Tż,bo znowu zaczęłam przez sen go ochrzaniać i najlepsze,że ja tego nie pamiętam Znowu będzie miał polew ze mnie przez tydzień,ale ja to chyba ze zmęczenia majaczę przez sen Ostatnio zaczęłam wydzierać gębę przez sen,że dziecko leży w rzygach i ma go przebrać a on biedny szukał ciuszków a dziecko smacznie i czyściutko sobie spało a dziś podobno się zerwałam i kazałam mu dziecko nakarmić,bo strasznie płacze i najlepsze,że nie docierało do mnie,że mały śpi i właśnie kilka minut wcześniej jadł,w ciszy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
Aisa czoperk viburcol zadzialal u nas ekspresowo i nawet 3 kupki byly po nim na drugi dzien, ciekawe jak czesto mozna je stosowac.
u nas jest zawsze bol brzuszka wieczorem od 18 do 21 zawsze wtedy tż sie zajmuje mala tzn nosi ja. I na tym polega cala jego opieka nad Lenka... mam pytanie do mam podajacych kropelki espumisan jak je dawkujecie? moze sprobuje je podawac. chcialabym zeby sie problemy brzuszkowe skonczyly |
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mała pokazuje pazurki ostatnio, spać w dzień nie chce O łóżeczku nie ma mowy, śpi... w wózku. W nocy tak samo. Dzisiaj dostałam zawału prawie! Obudziła się o 5 i skubaniec przekręcił się na wprost pomimo, że mocno podłożyłam jej wałek za pleckami. Jeszcze główkę miała prosto
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Latte po domowym nie powinno nic Ci być
Ja wczoraj zjadłam pół paczki (małej) paluszków i połowę eklerka z bitą śmietaną, odpukać tfu tfu - nic małej nie było.Często używacie laktatora? Ja użyłam może ze trzy razy. Jutro muszę zostawić małą na dwie godziny. Myślicie, że uda mi się odciągnąć sporo mleka? Wcześniej leciało po kropelce, ale to było chwilę po porodzie... Bo po co mm jej dawać jutro jakby była głodna, a mnie nie będzie ![]() Agnes Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
a jak odkręcę kran w kuchni to głowa aż lata z ciekawości
|
|
|
#822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Wcinam naleśniki z dzemem truskawkowym. Pychotka ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Marcelko mam nadzieję, że szybko jej coś pomoże
![]() U ans atak kolki pojawił sie trzy razy, odpukać. Mam nadzieję, że obejdzie się bez nich. Mand ja chyba spróbuję, ale nie wiem czy uda mi się odciągnąć tyle, by się najadła
|
|
#825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytałam o te czopki polozna a ona wielka przeciwniczka leków a te poleciała sama i stwierdziła, ze mozna używać dużo bo sa homeopatyczne i nie maja szans zaszkodzić ![]() Dziewczyny ratujcie! Czy Wasze dzieci tez nie śpią wieczorem? Jezu ja juz nie wiem...codziennie dosłownie od około 20 do 1 w nocy (wczoraj od 21 do 2) oczy wielkie, nerwowe machanie nogami i raczkami i nici ze snu a jest tez co chwile poplakiwanie nagle cisza i spokoj i spi ale to jest 1 w nocy...i tak codziennie! Oczy jej sie zamykają a nagle to machanie i wielkie oczy jakby cos do niej dotarło co ja obudziło...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestes nieobliczalna, biedny![]() Cytat:
Laktator to moje drugie dziecko niestety... Ale jak wychodzisz na dwie godziny to moim zdaniem powinnas odciagnac 1 porcje mleka. Nakarmic zaraz przed wyjsciem i zaraz po. Moze w miedzyczasie usnie i w ogole nie zje odciagnietego
|
||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Carolcia i masz rację chyba, tak zrobię
Ja bym jadła i jadła, ale tak się boję... Masakra! Będę jak trup wyglądać jeszcze trochę, trup z brzuchem, który nie chce zejść
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas punktem zaczepnym jest kapiel o 19:30. Po kwpieli cyc- no i przed 21 to juz spi do rana. Wiadomo, z przerwami na cyca. Drugi punkt zaczepny to spacer miedzy 12-13 , wtedy spi tak ze 2h. Moze przesun Twojej Wiki wszystko np 2h wczesniej? Np wykap wczesniej itd. Moze to cos da. Moja w dzien malo spi |
|
|
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale o polnocy go karmie i zasypia,jesli nie to lezaczek bujaczek i spi i w nocy wstaje raz go nakarmic i spi do rana do nastepnego karmieniaW ogole moj maluszek zrobil sobie przerwe w nocy prawie 6h ![]() w nocy tez nie robi mi kupy,wiec hop na cyca na 10-15min i spi dalej
|
|
#830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile Twoja zjada jednorazowo? Ja szczerze to nawet nie wiem ile moja, bo na cycu glownie, jak bylam w weeken w szkole to podobno chapsnela 100 jednorazowo.---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie akurat to się sprawdziło, bo tak jak mówię mogłam odciagac tylko rano. W ciągu dnia mała tak skutecznie piła mleczko, że laktatorem nie było szans odciagnac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady, tak zrobię
Carolcia ja nie wiem, ile moja zjada Wisi na cycu tak około 20minut, czasem ciut więcej, czasem mniej.
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej u nas nie wiadomo o co koman mały budził sie od 3 ciej co godzine a od 5 oczy duże i po spaniu ma humorki Po Tym jak Paulina napisała o Ann to mały spał z nami i chyba za bardzo mu mlekiem pachnialam )U nas kąpiel po "na wspólnej " pozniej cyc i spanko ja zazwyczaj chodzę spać 23-24 to go Wybudzam , karmie i idę spać![]() Asia na początku odciagalam jak szalona nawet po 100 ml za jednym razem ale im więcej odciagalam tym bardziej nabrzmiałe piersi były. Środowiskowa kazała przestać ściągać , przeboleć 1,2 dni z pełnymi cycami i było git ( pomijam fakt ze co odciągnelam to wylalam bo butli nie chciał ciagnąć) a wczoraj jak tak szalał przy cycu ( myślałam ze moze cieżko mu chwycić)wzięłam odciągacz i ... 25ml tylko udało mi sie odciągnąć z jedej piersi wiec nie wiem o co chodzi Mieszko najwidoczniej spija wszystko![]() Uciekamy na spacer ![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#835 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No wlasnie wszystko o tych samych porach robimy a ona jest bardzo niespokojna wieczorem normalnie zachowuje sie jakby ducha zobaczyła...wielkie oczy i taki niepokój straszny i nawet jak na rękach zaśnie to jak cos ja zaniepokoi robis razu oczy jak 5zl i sie rozgląda...wczoraj juz próbowałam przy świetle bo myślałam, ze moze ciemności sie boi...nic z tych rzeczy...no tylko, ze ona spi baaardzo dużo w dzien ![]() Cytat:
No moja jak zaśnie o tej 1 to tez karmie ja raz po 4 i pózniej wstaje rano ale wlasnie nie wiem co z tym jej zasypianiem bo oczy jej leca a nagle szał nóżek i rączek i wkręcam sobie, ze cos jej dolega ![]() Cytat:
U nas tez kupka w nocy nieczęsto występuje ale na cyca to ona budzi mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Wybaczcie długą nieobecność. Staram się was podczytywać, żeby znaleźć jakieś cenne rady. U nas jest trochę nieciekawie. A właściwie ze mną jest nieciekawie, bo Wandzia zdrowa. Zdaje się, że mam depresję poporodową. Poród był dla mnie traumatyczny, nie mogłam po nim zupełnie zaakceptować dziecka, bo odbierałam ją mimowolnie jako przyczynę bólu. A położne w szpitalu zupełnie mi nie pomagały. Gdyby nie mąż chyba bym zwariowała. Zupełnie sobie nie radzę. Mamy z małą problem z jedzeniem. Karmię piersią, ale ona jest tym tak wykończona, że nie daje rady wypić tyle, żeby się najeść (może to przez krótkie wędzidełko, jutro u pediatry o to spytamy). Potem się budzi po paru minutach głodna i dajemy jej mm. A potem czasami przez nawet parę godzin nie może zasnąć... Ja wpadam w panikę za każdym razem jak nie możemy jej uśpić. Ciągle jestem niespokojna i chce mi się płakać. Poza karmieniem piersią najchętniej w ogóle bym jej nie dotykała. Czuję się z tym strasznie, nie wiem dlaczego nie mogę pokochać własnego dziecka
Położna zasugerowała mi branie leków uspokajających, a wtedy byśmy musieli przejść całkowicie na mm (powiedziała, że dla dziecka ważniejsze jest żebym ja była szczęśliwa i spokojna, niż to żebym karmiła koniecznie piersią). Boję się sytuacji kiedy mała nie śpi. Ona na pewno potrzebuje czułości, ale ja ciągle się wtedy boję, że ona zacznie płakać, a ja nie będę wiedziała co robić. Jak mogę karmić piersią to ratunkiem zawsze jest cyc, a co będzie przy samym mm? Rozczulam się nad nią czasami, ale to wszystko. Zajmuję się nią mechanicznie, ale wszystko mnie tak strasznie stresuje... Poza tym mam problemy ze snem. Na szczęście mogę już spać w nocy, ale nie potrafię zasnąć w dzień, nawet jak jestem padnięta. I mam jadłowstręt. Wmuszam w siebie 3 posiłki, ale aż mi niedobrze na widok jedzenia. Długo tak nie pociągnę, bo chudnę ok. kilogram na 2 dni, a nie mam za bardzo zapasów tłuszczyku do tracenia. Nie wiem co mam z tym wszystkim zrobić. Czy mam czekać, aż mi się polepszy, czy mam od razu brać jakieś leki... Wybaczcie taki egoistyczny i dołujący wpis, ale rady od innych mam będą dla mnie bardzo cenne.
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dluzszej nieobecnosci
Blondibanana mialam bardzo podobna sytuacje ale nie bezposrednio oo porod ie tylko po powrocie do domu jak zostalam sama z malym. Depresja przeszla dzieki tz i karmienu piersia Zobaczysz w pewnym momencie zobazysz ze ty jeses dla tej kruszynki calym swiatem i pokochaszb |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Aisa,moze Twoja myli dzien z noca. Maluszki nie wiedza kiedy maja spac a kiedy nie. A skoro Twoja spi duzo w dzien to pewnie z dnia noc se zrobila
moja za to od 4do ok 15 malo spi. Ma czeste ale krotkie drzemki. Za to na raczkach spi dluzej skubana;-)musze chuste kupic. W nocy za to ladnie spi od 21 do tej 4 rano z przerwami na karmienie oczywiscie.Meta,jestes genialna,biedny TZ:-Ddobrze,ze nie masz nic ciezkiego pod reka bo pewnie by oberwal jeszcze:-D:-D Blondi,idz z tym do lekarza,moja znajoma miala podobnie. Wszystko przy dziecku robila ale czula obojetnosc do coreczki. Wiem,ze z ginekologiem o tym gadala ale co dalej bylo,czy jakies leki tego nie wiem. Natomiast minelo jej to grunt bys sie nie obwiniala o to. Natomiast warto cos zadzialac,po co masz sie meczyc. I polozna dobrze mowi, najwazniejsze by mama byla szczesliwa,a to czy karmisz mm czy kp to juz jeden pies. Trzymaj sie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

jest po r ęczynym czy elektrycznym

po co na siłę szukać problemu? współczuję Ci,bo dzisiaj ja słuchałam dobrych rad i to takie rady"masz to zrobić,bo ja tak mówię i wiem lepiej,słuchaj starszych od siebie" i zaciskałam zęby żeby nie wydrzeć mordy 
oby tylko nie pomyliła diesla z benzyną
Znowu będzie miał polew ze mnie przez tydzień,ale ja to chyba ze zmęczenia majaczę przez sen
zawsze wtedy tż sie zajmuje mala tzn nosi ja. I na tym polega cala jego opieka nad Lenka...