|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Ciąża :-D też tak miałam i od tego czasu nic z porodem nie oglądam
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się kopnac do sklepu.
Juz któryś dzień dużo nie sprzątam w domu...tylko z wierzchu i mam normalnie wyrzuty,ze znow lenia jakiegoś zlapalam.
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
padłam
![]() Jehowi są nie do podrobienia Cytat:
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DLa mnie to jest trochę nie halo z tymi kontrolami. Ja jak dostawałam zwolnienie to usłyszałam, żeby chodziła na spokojne spacery, bo muszę się trochę ruszać i to nie, że w domu tylko na świeżym powietrzu.
|
|
#635 | ||||||
|
Rozeznanie
|
śliczny komplecik
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tam od razu cc! Tylko te dobre scenariusze zakładamy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-10-14 o 14:09 |
||||||
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka te muszle wydaj się dosyć sensowne
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie ma co się przejmować kontrolą ZUS
![]() Nawet jak Was w domu nie zastanie to przecież nic złego ![]() Na L4 pewnie macie wypisane że można chodzić a do sklepu po bułki trza iść ![]() A tak w ogóle to czy któraś z was jeszcze pracuje - na całym etacie? ![]() Ja dalej pracuje i od chyba listopada pójdę na L4 i wczoraj jeszcze na umowę zlecenie coś jeszcze robiłam. Poza domem byłam od rana do wieczora i tak myślę czy jeszcze normalna jestem ![]() Wy tutaj piszecie o tym jak ważne jest żeby odpocząć, ja to strasznie zaniedbuje ale póki co nic się nie dzieje hmm
|
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Ellyunia no to niezłą niespodziankę miałaś
u mnie najlepsze jest to, że dzwonek nie zawsze reaguje od razu i trzeba dzwonić umiejętnie, tak więc jak ktoś nie wie, to często mimo, że ktoś jest w domu, nie zostaje przywitany
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
czarna trzymam kciuki, żeby dzidzius przez te 2 tyg nadgonił. Ważne, że w razie w wiedzą.
lilijka czemu moja ciąża mnie nie odchudza?? tommorow lepiej wziąc nospę, niż żeby skurcze się nasilały.. mako zazdroszczę dzisiejszego podglądania
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale u mnie piękna pogoda 23 stopnie i pełnia słońca: |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Myszunia hormony, hormony
Ja tez sie wzruszam jak ogladam "one born every minute" ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Heffitka ja jeszcze pracuje na pelny etat do 14.11
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Primark Cytat:
wróciła ś bo tesnkilas? |
|||
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Brawurka, nie wiedziałam
![]() Ja pracę mam przed kompem, czasem plecy nie wyrabiają od długiego siedzenia ale robię sobie częste przerwy i wszyscy są wyrozumiali ![]() Nawet sama szefowa jest w ciąży
|
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też się wszyscy dziwią, że porody oglądam ale mnie one jakoś uspakajają Wmawiam sobie, że im więcej zobaczę, tym mniej mnie zaskoczy w czasie porodu A wzruszam się zawsze, nie ma wyjątków![]() Dziękuję za uświadomienie, że early days to primarkowe ciuchy
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dużo dolegliwości, niespania w nocy, bóli. Co innego jest siedzeć w pracy 8 godzin - siedzieć w sensie być, bo ja niby miałam pracę biurową ale ciągłe wstawanie, schylanie się, ciągła praca przy komputerze, spręzanie się i robienie wielu zadań na czas + stres - a co innego dzień w domu - umyje naczynia=idę się położyć, wyjdę po coś do spożywczaka=wracam i się kładę bo sapię jak lokomotywa, ugotuję obiad - i znowu leżakowanie. ITD Strasznie nie lubię wmawiania, że jak się tyle robi w domu na zwolnieniu to spowrotem do pracy...
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina wróciłam bo tesknilam i mój czas z dziadkami uciekał mi a ja bardzo kocham moja rodzinę i chce z nimi być i mieć dużo wspomnień. Wyspy były fajne ale to było chwilowe i dawno temu
![]() Jeśli lecę na wyspy to gościnnie bo mam tam dużo znajomych
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka ale lecicie
Ellyunia ale miałaś gości ohoho ![]() Kinqa nie wyobrażam sobie rodzic w domu, nie ma takiej opcji. A w wodzie może Ci sie uda ![]() Akrolowa no w końcu Ci przyszedł super ![]() Montanka kurka to też Cię przegonilo? Dziś już lepiej mam nadzieje. bo u mnie jakby śladu nie ma ![]() A Arti wczoraj caly dzień tak dupeczke czy gloweczke wypychal albo jedno i drugi ![]() A co do plomb to ja mam kilka srebrnych j nie narzekam na nie, są z tyłu więc musiała bym bardzo gębę otworzyć żeby je było widać
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lubię swoją pracę, czuję się potrzebna i w ogóle czas mi szybciej leci ![]() Ja absolutnie nie mam nic do kobiet które ze względów zdrowotnych wcześniej poszły na L4. |
|
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
Smerf,zobacz
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie Mała jest Mała
wazy 1510g a ja od ostatniej wizyty przytyłam 1kg wiec mało. W sumie od poczatku ciazy +10kg.
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Polski często brakuje na emigracji. Niestety ,ale najbardziej właśnie tych spotkań rodzinnych przy stole w święta ...czy nawet na głupie imieniny ciotki czy wujka jechać
Im dłużej tu się jest tym gorzej tęsknota niestety doskwiera. Kiedyś się tego nie docenialo Oglądam właśnie pomysły na zdjęcia ciążowe na sesjach. Już mam kilka pomysłów. Chyba skorzystam. Jeszcze nie wiem co na to Tz
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj jest równy 29t0d ;p
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ani żadnej z nas ![]() ![]() - zawsze mnie ten temat pobudza:P pełno jest wątków na wizażu jakie to baby na zwolnieniach lenie ![]() Dobrze że się dobrze czujesz Ja CI powiem, że do ostatniego dnia się jakoś trzymałam - chociaż wieczorami brzuch mi bardzo twardniał i czułam mega zmęczenie dopiero jak wracałam do domu. W pracy chciałam być profesjonalna, nie narzekałam, prosiłam o wcześniejsze wyjście jak naprawdę się źle czułam itp Ale gdybym te dolegliwości, które mam teraz+choroba miała pracując to bym co chwile brała 2-3 dniowe zwolnienia :P Mój organizm chyba odpuścił jak poczuł, że może sobie na to pozwolić:P
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
ellyunia o proszę, ale niespodziewani goście...
takie głupie pytanie mam, ciężarna musi być ciągle w domu w takim razie ? ![]() Myszunia ja też płaczę oglądając porody... ciekawe jaka będzie moja reakcja jak się Młody urodzi Montanka super udało Ci się uchwycić ja jak wyciągnę telefon czy aparat to już jest pitaka ze strony Młodego i nie da rady ![]() dusiolka super, że wszystko ok zaraz "3" z przodu! Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-14 o 14:45 |
|
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
Za mną też ciężka noc, a raczej poranek. Kolo 4 obudziły mnie jakieś krzyki z zewnątrz i ogólnie to jakaś hołota sobie urządziła imprezę i się wydzierali i puszczali głośno muzykę i musiałam okna pozamykać bo przecież bym nie zasnęła. A o 6:30 córka przyszła i "włącz mi baję"... No i od 6:30 już nie śpię przez co jestem dzisiaj mega nerwowa. Córka też niewyspana... Pojechałyśmy do domu kultury i okazało się że z okazji dnia nauczyciela zajęcia są odwołane. Córka się popłakała bo tak bardzo chciała iść i już długo nie była. Zabrałam ją na zakupy, poszłyśmy do cukierni na drugie śniadanie
kupiłam jej kilka rzeczy w pepco i pojechałyśmy do ccc i kupiłam sobie buty (jedyny pozytyw tego dnia). Potem drobne zakupy spożywcze i tu już córka była mega niegrzeczna. I jeszcze wdepnęła w kupę - najchętniej bym ją rozmazała na twarzy właścicielowi który nie posprzątał po swoim piesku... Na dodatek zostawiłam telefon w samochodzie i na pewno jak na złość ktoś będzie próbował się do mnie dodzwonić, ale nie chce mi się iść po niego... Także dzień mam taki słaby dzisiaj. Zaraz się biorę za sprzątanie i obiad dla córy...Buty takie kupiłam http://www.ccc.com.pl/pl/woman/catalog/all/332001 są wygodne, pasowały mi do spodni i do leginsów też chyba będą spoko. Mężowi się pewnie nie spodobają, ale trudno
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
hahaha ale gulcia
![]() A wiecie co - miałyście kiedyś tak, jak się dzieciątko rozpycha, że jak dotknęłyście to czułyście dziecko - ja miałam tak dwa razy- brzuch się wybulił i myślałam, że może stwardniał, chciałam pogłaskać/dotknąć a tam normalnie pod ręką czuć ewidentnie zarysy ciała Kryśki. Tak się przestraszyłam, bo to mega dziwne uczucie. Musiała się bardzo bardzo do ścianki przytulić ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() O jaaa 1,5kg :wow: Ja myślę, że moja teraz to gdzieś trochę ponad kg pewnie( 2 października ważyła 875g to gdzieś do kg pewnie dobiła...)
|
|
#659 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
potem moją siostrę rodziła dłuuugo chyba ponad 30h. strasznie się męczyła w końcu jej cc zrobili. i od tej pory już cc miała. ale zawsze twierdzi że to taki rodzaj bólu inny niż wszystkie ![]() Cytat:
ale była tylko położna w życiu bym się nie zgodziła aby był kto inny niż mój mąż na porodówce Cytat:
Cytat:
każdy jest inny, a jak się tak naoglądam też wiem że mniej rzeczy potem będzie nowych zaskakujących ![]() ciekawe czy pupa czy głowa ![]() Cytat:
![]() co do pracy też podziwiam te które jeszcze pracują ja bym nie dała rady. chyba bym ryczała codziennie w pracy
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion mam tak często
wtedy się zastanawiam co to było ,czy to rączka czy to nozka Wczoraj np.czulam go jakos w poprzek... z dwóch stron. Jakby się wyciągal / rozciągal
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

Trzymaj się, odpoczywaj.

w Stoke-on-trent.
oraz sklepów primark i next