|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Kurde, ale sie rozpisalam
![]() Jeszcze chcialam na koniec wrzucic cos od siebie. Spedzilam weekend z Tz i wreszcie sie poprawilo, jedyne co nam przeszkadza, to to ze ja juz duzo nie moge, a on po odkurzaniu ma kaszel, katar, oczy lzawiace bo ma alergie na kurz ![]() Coraz mi juz ciezej. Spojenie tak mnie boli, ze stope jak podniose 5cm nad ziemie to max, ciagam prawie je za soba. W gornych, wewnetrznych czesciach ud, czuje jalbym miala zakwasy. W nocy dostaje skurczy (w dzien tez) i sie budze, bo brzuch az taki twardy, ze boli. Jak dluzej w dzien posiedze na sofie,.zaraz bola plecy. Do tego.nagle na wieczor zaczela bolec mnie glowa i cisnienie za wysokie, wiec leze teraz... jak jeszcze troche sie podniesie to musze dzwonic do szpitala. Jutro mam planowana wizyte u poloznej, wiec mam.nadzieje, ze.nie bedzie jak ostatnio-.od poloznej do szpitala. Fajnie czyta mi sie Wasze opisy porodow, bo to jakos taka pozytywna energie mi dodaje ![]() Lozeczko juz w 100% gotowe dla malej i 2 dni temu spakowalam torby do szpitala, wiec gotowosc jest. Chyba tylko jeszcze laktator wyparze...
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Moje dziecko przybiera na piersi pół kg w tygodniu i wszyscy w przychodni +położna zachwyceni. Też mamy bóle brzuszka, choć nie jest jakoś bardzo dramatycznie. ALe to jest normąlne maluchów, potwornie zal dziecka wtedy i człowiek czuje się bezsilny... wiem, bo mój pierwszy syn był ekstremalnie kolkowym dzieckiem. Twoje samopoczucie też jest normalne, przechodzisz burzę hormonalną, nowa sytuacja wcale nie musi być łatwa i nie musi napawać radością i optymizmem nawet jeśli dziecko jest bardzo wyczekane i bardzo kochane. Wiem,ze to słabe pocieszenie, ale uwierz, ze taki stan naprawdę mija- to są po prostu trudne początki, a Ty jesteś dobrą, troskliwą, nieobojętną na cierpienie maluszka mamą.
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze chcialam dodac, ze np. tez calkowicie jestesmy niezalezni finansowo od rodzicow, ale wiem jak jest w Polsce, nie kazdy ma takie szczescie i mozliwosc mieszkac tylko z wlasna rodzinka... czasami jest mi ciezko, ze nie moze nikt pomoc, ale o ile wiecej ma sie spokoju we 2, a wkrotce we 3. Nikt sie nie miesza... chyba jakby kazdy mogl, to nie mieszkalby z tesciami. Chociaz moja tesciowa wole od swojej mamy i byla u nas z miesiac jak nie 1,5 i bylam bardzooo zadowolona
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Aa!! Taki bajer!!
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
Ależ dzisiaj cisza na forum.
Dzień dobry
|
#4805 |
|
Rozeznanie
|
oj, cichutko!
![]() Mam za sobą pierwszą naprawdę ciężką noc, ale przynajmniej miałam (złudną jak się okazało) nadzieję, że już rodzę No ale skoro nie urodziłam ani nie rodzę to idę dzisiaj na warsztaty Mamo To Ja i spinam się żeby wygrać fotelik
|
|
|
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Ja z kolei obudziłam się z mokrymi spodniami od piżamy, taka plama na pół szklanki wody, potem jeszcze coś pociekło jak wstałam, ale nie jakoś bardzo spektakularnie.....i tak sobie ciurka co jakiś czas, także jest nadzieja, że odchodzą wody I tak mieliśmy się dzisiaj stawić w szpitalu na ktg i badanie, więc póki co jemy śniadanko i pełen relaks, staram się nakręcać, że to TO, ale trzymajcie kciukasy ![]() Cytat:
Powodzenia na warsztatach
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Siedzę na uczelni,pomyliłam plan i kwitnę...Już nie będę do tzta dzwonić żeby po mnie przyjeżdżal,poczekam na zajecia. ..Siedzę na telefonie także jakoś bardzo was nie nadrobię,widzę jedynie że u Ciebie Coffe się coś zaczyna dziać w końcu! No to ogromne kciukasy! ![]() Mnie obudziło w nocy siku,chrapanie tzta,jakieś małe skurcze ale mało bolesne...A teraz mam takie drętwienia rąk, coś strasznego.Pomijając napięty brzuch,który się nie rozpina pomimo wziętego magnezu...Nie lubię takiego brzucha bo od razu Olinka mało czuję i mam nerwa..Wizyta dopiero jutro. Od dziś 2 tygodnie do tp Zazdroszczę rozpakowanym,na prawdę!
|
#4808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Coffee - trzymam kciuki Myślę że to jednak TO Relacjonuj nam tu wszystko
|
|
|
|
|
#4809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
za wygranie fotelika
|
||
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Ja obolala ja co noc... Ehh... Narazie dalam na luz, nic sobie noe wmawiam itd. Mam 9 dni... Po drugie w czwartek wizyte u gin, to zobacze co powie... Ogolnoe to brak humoru dzis... Ehhh Ide naczynia myc i obiad robic. Milego dnia.
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
Wiekszosc moze spala/spi
ja niedawno wstalam, bo.cos slabo w nocy spie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Coffee mam nadzieje, ze to juz ![]() Ja troszke dom ogarne i do poloznej niedlugo, ciekawe ile Emily wazy
|
|
#4812 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby mnie ktoś obdarował takimi eko smakołykami ![]() Ja też bym chciała, żeby moja mama zamieszkała z nami. Póki co nadal pracuje i jest 100% niezależna, jeszcze pomaga nam (swoim dzieciom) jak trzeba. Boję się, że nie będzie chciała do nas przyjść bo jeszcze o tym nie rozmawialiśmy. Ale to mi się wydaje takie naturalne, bo jestem jedyną córką z naszej trójki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki za rozkręcenie ![]() U mnie noc spoko nawet ale się trochę kręciłam Zdążyłam już trochę posprzątać, wtachać na 3. piętro ogromną siatę z zakupami i zaraz idę robić gołąbki bo mi został ryż z obiadu. Wszystko z nadzieją, że może coś się ruszy
|
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, to jednak wody, przyjęli nas i czekamy na wolne miejsca, póki co ja ktg skurcze małe...lekarz stwierdzil rozwarcie na 2 cm, lekarz mi przewiduje poród w ciągu 24h.
Pisała do mnie Olcia, jest na porodówce, 4 cm rozwarcie i prosi o kciuki. |
|
|
|
#4814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki dla Olci i Ciebie. Przesyłam pozytywną energię, oby poszło szybko i w miarę bezboleśnie
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Omg.
Kciuki Coffe i Olcia. No to dwa dzidziole będą. Zostanie nas garstka
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Coffee Olcia trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązania
Pedzaca Skarpeta było trudniej wypchnąć bez skurczu, ale ból w sumie chyba ten sam. Nie zwrocilam nawet na to uwagi, bo położna miała taką minę, że już miałam przed oczami wizje proznociagow, kleszczy itp. zabiegów... Wiem tylko, że podczas któregoś z partych mimowolnie zagryzlam wargę, nie zdając sobie sprawy z tego jak mocno to zrobilam. Dopiero po porodzie zorientowalam się, że aż się pokaleczylam i potem przez 3 dni miałam tak opuchniete usta, że wygladalam jak Angelina Jolie
|
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
Coffee i Olcia kciuki!!!
![]() Ja po wizycie u poloznej, mala wazy 3,5kg teraz. Jej bicie serca ok, ale moje cisnienie nadal za wysokie ale nie tragiczne, zeby isc do szpitala. Mam lezec 2x dziennie po min 1,5h.(taaa.jak.ja wstaje.dopiero po 11.hehe).Dostalam tez ekstra wizyte na 21.10, dla sprawdzenia cisnienia i jest mozliwosc, ze jak do tego czasu nie urodze, i cisnienie troche za wysokie to beda wywolywac, albo cesarka. Zobaczymy. Dla mnie wszystko jedno, aby dla Emily bylo najlepiej. Takze ciekawe ![]() Pytala sie, czy duze dzieci w rodzinie sie rodza, z Tz str owszem, a u nas male (ponizej 3kg), takze co, do tp. moze 4 kg bedzie?? Hehe
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-10-14 o 14:43 |
|
|
|
#4819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już niedługo będą nowe Maluszki z nami
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
I jutro tez kolejna dzidzia, bo daszna ma cc
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
My nadal czekamy na salę, skurczy póki co nie ma to posiedzimy. Jedna babeczka wlasnie co urodziła, więc pewnie wskoczymy za nią. Nie brzmialo to masakrycznie, polozne są bardzo sympatyczne, ogólnie ok.
|
|
|
|
#4822 |
|
Rozeznanie
|
SMS od Olcia7 :
Hej jesteśmy na porodówce, rozwarcie już 6 cm, boli coraz bardziej 3majcie kciuki
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olcia, super że i u Ciebie ruszyło Trzymam za Was Dziołszki!
|
|
|
|
|
#4824 | |
|
Raczkowanie
|
Olcia7 trzymam trzymam
![]() Cytat:
![]() A ja właśnie skończyłam skręcać komodę z Ikea, uff ale się umordowałam, no ale mam już wszystko posegregowane i pochowane na właściwe miejsca, a nie w jakieś pudła i skrzynki yes yes yes.
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju no to jeszcze jutro daszna.
Garstka na samym koncu Ja sobie zrobilam spacer taki dluzszy to nacisk malej duzy czulam i krzyze bola. Kurcze ciekawe kiedy mnoe ruszy. Dobrze, ze/ta wizyta w/czwartek. Chociaz zobacze czy szyjka sie otworzyla czy dalej nic...
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam badanie, nadal rozwarcie na palec...wody po nogach lecą...tz poszedl jeść, mi póki co nie kazali. Mam wenflon założony i podadzą jakiś,antybiotyk. Tyle póki co....skurczy niet...
|
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Olcia, Coffee ogromne kciuki dla Was!! Gosia, Kasiamagda dla Was ogromne gratulacje! My już wreszcie w domu! Młody jest cudny Jak znajdę chwilę, to sklecę opis porodu, na szybko powiem tylko, że boli jak cholera ale mimo to dołączam do mam wolących sn od cc. |
|
|
|
#4828 | |
|
Zadomowienie
|
Mortisha ale fajnie
wlasnie mialam pytac, jak sie na forum odezwiesz o cc i sn i juz odp mam ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za przyspieszenie akcji.
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Mortisha pochwal się małym
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Coffe to jest wlasnie to wody odchodza i skurczy nie ma ehhh... Az mnie ciekawi jak to u mnie bedzie, przeraza mnie to
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wreszcie rozkręciła się akcja. Wspominają o oksytocynie?---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Po kilku godzinach od odejścia wód podaje się antybiotyk żeby nie doszło do infekcji |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

Do tego mamy wzdęcia, dziecko się męczy ja zresztą też, dostaje bobotic i mam robić masaże, kłaść na brzuszku 5 razy dziennie. Jest mi go tak szkoda, serce mi pęka. Jeszcze zaczął strasznie charczeć ale podobno to normalne. Tak się boję,że nie sprawdzam się w roli matki, ryczeć mi się chce.
. Moje dziecko przybiera na piersi pół kg w tygodniu i wszyscy w przychodni +położna zachwyceni.
też się nad tym zastanawiałam jak kupiłam i położna mi pomogła
ogólnie ja tylko raz ich użyłam bo strasznie po szpitalu mnie sutki bolały a teraz nie mam większego problemu a karmię co dwie godziny około 

13.12.13 

Zazdroszczę rozpakowanym,na prawdę!