|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
tak apropo to dziwi mnie ze lekarzem na dyżurze jest 84 letnia kobieta
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/84...-do-domu/bkkgs ile lat temu zaczęła studia? w czasie wojny? wtf... |
|
|
|
#3992 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Konto usunięte
|
ja chodzę do pana ktory ma 65 ale to nadal 20 lat mniej niż ta pani
|
|
|
|
#3994 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#3995 |
|
Konto usunięte
|
srsly skazana, twój dziadek w wieku 80 lat to jak dla mnie może przebiegać na maratonach setki tysiecy kilometrów, ja nadal uważam że osoby w wieku okolo 85 jeśli nie są wybitnej klasy światowymi superspecjalistami jedynymi w swoim rodzaju bez których rozwój dalszej medycyny nie istnieje a do tego są doświadczonymi pionierami w swojej dziedzinie (przepraszam, śmiem wątpić że twój dziadek to po prostu lekarz... lekarz) powinny przejść już na emeryturę i zająć się sprawami naukowymi bądź pedagogicznymi jeśli chodzi o kształcenie nowych lekarzy, a nie czynnie leczyć. no takie mam zdanie, teraz już możecie bić bo skończyłam
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja znajoma nauczycielka ma niepełnosprawnego ucznia, chodzi do niego na wizyty domowe bo ma indywidualne nauczanie. Jest zawzięty, bardzo. Stara się jak może. Ale co z tego, skoro nie może pisać, prawie nie widzi, mama musi mu czytać i w ten sposób się uczy .. no co z tego ? Wyobrażacie sobie pracę dla kogoś takiego? No ja nie .. może mam ograniczoną wyobraźnię. Akurat nasze składki zdrowotne są relatywnie niskie .... aż dziwne, że cokolwiek za nie działa.
|
|
#3997 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3999 | |
|
.
|
Cytat:
do tego cały czas się kształci, więc nie ma braków w wiedzy. generalnie sporo też zależy od specjalizacji, ale w jego dziedzinie nie ma ostatnio żadnych przełomów
|
|
#4000 |
|
Konto usunięte
|
"nikt nie jest zmuszony do leczenia się..."
taaaaaaaaaaa taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zwłaszcza jak jedziesz na ostry dyżur eheeee |
|
|
|
#4001 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja widze u nich juz nie te pamiec, nie te sprawnosc, sorry ale tez niecierpliwosc w stosunku do pacjentow. I uwazam, ze owszem, opinie sobie wyrobili super, ale teraz powinni sie juz wycofac, zeby sobie tej opinii nie zepsuc. Nie wiem dlaczego lekarze upieraja sie leczyc az do smierci, ale uwazam to za niezbyt dobre i zgadzam sie z Drabina. Co nie zmienia faktu, ze tych lekarzy z mojej rodziny bardzo lubie i niczym mi nie podpadli ![]() Cytat:
Uwazam, ze nie mozna "skreslac" ludzi, bo moze np taki Piotr bedzie mial wozek ktorym bedzie sterowal glosem i sie usamodzielni, moze bedzie mial protezy. Pomyslalabys, ze Janek Mela zrobi to co zrobil? I ze zatanczy w Tancu z gwiazdami na tyle dobrze, ze ludzie beda sie zastanawiac ktorej to nogi nie ma, bo nie mozna rozpoznac.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-14 o 15:12 |
||
|
|
|
#4004 |
|
Konto usunięte
|
no >_>
i zaraz wyjdę na jakiegoś AGEISTĘ ale widzę to samo na uczelni. są wybitne jednostki w swojej dziedzinie w wieku około 85 lat, to prawda. są wybitni, niesamowici, w swojej wiedzy. to fakt. ale po co ktokolwiek dopuszcza ich do prowadzenia zajęć, serio, po wafla, nie ogarnę. na część wykładów nie są w stanie fizycznie dojechać bo napadało im śniegu i z domu nie wyszli - przypadek autentyczny. trzeba im podłączyć mikrofon i obsłużyć sprzęt nagłośnieniowy bo nie słychać niektórych zmęczonych 85 latków. czasy niestety poszły do przodu, i takie osoby powinny być przez uczelnie zatrzymywane w celach naukowych, nie wiem po co dają im zajęcia i ćwiczenia do prowadzenia >_> zaznaczam że nie mowie o wszystkich bo niektorzy śmigaja, ale serio to trochę kula u nogi jak musisz przynosić absolutnie wszystko wydrukowane albo przesyłać pocztą bo mail to czarna magia, a telefon to jest domowy którego mało kiedy odbiera profesor... kontakt utrudniony etc. naprawdę mój świat idealny to taki gdzie takie osoby oddałyby się już tylko i wyłącznie pasjom czysto naukowym. z tych wszystkich osób około 85, przed 90 zatrzymałabym naprawdę niewiele. jeden pan nawet miał laptopa i go umiał obsługiwać. chociaż maili nie odbierał. ale miał komórkę. reszta, no to emmm mhmmm hem hmmhmm ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- a weź idź na seminarium do osoby która nie umie obsługiwać komputera, a o mailu nigdy nie słyszała. czysta przyjemność... |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy radziła sobie sama czy też żebrała o kasę na studia?
|
|
#4006 | ||
|
.
|
Cytat:
Cytat:
po babci bardziej widzę, że się posunęła w latach.i tak już od strony praktycznej - przydają się tacy starsi lekarze, jeśli są jeszcze w stanie leczyć. jak sądzicie, kto chętniej weźmie dyżur w święta/sylwestra - lekarz z małymi dziećmi czy wdowiec/osoba samotna? ![]() i tak poza konkursem, obsługuje komputer. mejl czy skyp to nie czarna magia dla niego.
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpisz w google Hanna Pasterny.
|
|
#4008 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym momencie zastanawiam się, skąd taki np. Nick Vujcić brał środki na życie (z tego, co wiem teraz prowadzi seminaria, ale zanim stał się rozpoznawalny)?
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
No jak nie? Już tą sprawę roztrząsałyśmy.
Prosi o kasę ogólnie, na życie i leczenie, z czego dużym kosztem jest wynajem mieszkania blisko uczelni (czesne ma podobno umorzone). Na stronie ma napisane jasno, że kosztem studiów jest to mieszkanie. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Ile można ludziom tłumaczyć na czym polega UBEZPIECZENIE? To, że działa jak działa to inny temat. Jestjak jest bo kasa wycieka szerokimi strumieniami na przekrętach (choćby afery, które wyszły po wprowadzeniu ZIPu ..) ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ok, to mnie przekonało. Ta pani widocznie jest wybitna.
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pani po prostu miala marzenia i checi. I pewnie pare osob wokol siebie, ktore nie mowily "co ona bedzie robila po tych studiach" i "po co wyjezdza, nie da sobie rady" itd.
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie do końca jestem dobrze rozumiana. Mi nie chodzi o odbieranie niepełnosprawnym prawa do nauki. Ja po prostu traktuję ich jak każdego innego człowieka. Jeden człowiek ma ograniczenia fizyczne ale umysłowo jest geniuszem, inny na odwrót ... Jeśli ktoś, kto nie jest delikatnie mówiąc bystry miałby marzenie skończyć studia to czy ktoś by się na takie coś złożył z litości? Nie. Czy jeśli ktoś przeciętny ale biedny będzie miał takie marzenie to mu ktoś pomoże? Nie. Jeśli ktoś jest przeciętny ale do tego niepełnosprawny, to czy to coś zmienia? Dla mnie nie. Ale, jeśli ktoś jest biedny/niepełnosprawny ale wykazuje wybitne zdolności i jest duża szansa, że taka osoba wykorzysta to w pełni - wtedy TAK. Czy teraz mnie rozumiecie?
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko na jakiej zasadzie mozesz stwierdzic, ze np Piotr nie jest wybitnie zdolny. Lub tylko bardzo zdolny.
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jestem w błędzie i jest .. ale jakoś w żadnym materiale o nim nic na ten temat nie widać. Gdybym była na jego miejscu starałabym się właśnie tym przekonać ewentualnych darczyńców. A uczelnia też by doceniła, tak myślę.
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że domniemanie czy karierę zrobi czy nie mija się z celem i jest nie na miejscu. Wybrał tak czy siak, to jego życie. Nalezy mu się szansa jak każdemu innemu i ma prawo o nią prosić. Apelowałam jedynie o szczerość i brak podgrywania na uczuciach w opisach sytuacji materialnej. Natomiast teksty, że po co mu studia skoro i tak nie ma szans na pracę są poniżej poziomu.
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynal dopiero studia, wiec gdzies tam jest podane, ze zdal mature swietnie i mial zawsze swiadectwa z czerwonym paskiem.
|
|
#4017 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakby był wybitnie zdolny, to by się dostał na państwową renomowaną uczelnię. A jeśli już koniecznie na płatną, to na Harvard. |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Piotra. Wydawało mi się, że wózek już dostał: http://www.dabrowatar.pl/dar-dla-piotra-radonia/ Nie rozumiem, po co zbiórka na kolejny? |
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ze uczelnie w wiekszosci nie sa przystosowane do przyjmowania osob z roznymi niepelnosprawnosciami? A akurat Kozminski ma udogodnienia dla niepelnosprawnych i przyjmuje ich na studia.
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój promotor zresztą też nie ogarniał maila (chociaż ogarniał smsy ) - wiadomo że to utrudnia kontakt ale też nie jest jakąś sytuacją nie do przeskoczenia, bo ważniejsze jest to jakim jest nauczycielem i specjalistą. Uważam że jak ktoś jest świetnym wykładowcą i kocha swoją pracę to z korzyścią dla obu stron jest żeby wykonywał ją tak długo jak ma siły i ochotę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

a jak potrzebuję do lekarza to i tak muszę prywatnie, bo na nfz terminy za kilka mies a lekarze beznadziejni..

na tyle dobrze, ze ludzie beda sie zastanawiac ktorej to nogi nie ma, bo nie mozna rozpoznac.