|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48524208]Przede wszystkim błędem jest zakładanie, że zawsze jak ktoś ma partnera, to na pewno umawiali się na wyłączność seksualną. To wcale nie jest oczywiste.[/QUOTE]
Znam Twoje poglądy w tym względzie i na pewno są osoby je podzielające - niemniej nie jest to z pewnością reguła. Oczywiście gdybyś mi podała taki przykład, to zgodziłabym się z Twoim podejściem, ale tylko wtedy.
|
|
#2942 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48524208]Przede wszystkim błędem jest zakładanie, że zawsze jak ktoś ma partnera, to na pewno umawiali się na wyłączność seksualną. To wcale nie jest oczywiste. Dlatego ewentualnie winna jest tylko ta strona, która łamie jakieś przyrzeczenia.[/QUOTE]
Na ogół jednak tak jest więc niezrozumiałe jest dla mnie, gdy jednak ktoś wychodzi z założenia, że nie.
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu nie chodzi w tym porównaniu o te czekoladki, tylko o osobę, która je ma - przecież mogła ich bronić przed zjedzeniem. No, ale to tylko takie luźne porównanie, nie do końca może trafne, ale jakieś podobieństwo widzę.
|
|
|
|
#2944 |
|
zawsze mam racje
|
Dziwi mnie, ze mnie dziwi to co tutaj zostalo opisane - http://oczamimarudy.blogspot.de/2014...ze-tumblr.html
Zbyt standardowe sie to juz zrobilo
|
#2945 |
|
Konto usunięte
|
Jakas dziewczyna przespi sie z moim facetem wiedzac, ze on jest zajety - ona nie jest dla mnie szmata
Moja znajoma przespi sie z moim facetem wiedzac, ze jest on zajety - nie jest szmata, ale nie jesr rowniez moja znajoma poniewaz jakby nie bylo jakos mnie zdradzila. Moja przyjaciolka z moim facetem pleple - ona jest dla mnie szmata poniewaz zdradzila mnie. Ale najwazniejsze, ze szmata jest tu facet, jesli musimy juz uzywac tego slowa. I nie, w zadnym przypadku nie bylabym mila dla tych dziewczyn, ale obrazac je czy, na bogow, bic? Blagam. |
|
|
|
#2946 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja wychodzę założenia, że do tego tanga trzeba dwojga.
I uważam, że nie zawsze jest tak, że jak nie zdradzi z tą, to z drugą. Może się wytworzyć jakaś fascynacja między dwójką osób i być może, jeśli nie byłaby podsycana przez "tą drugą"/ "tego drugiego" to do zdrady by nigdy nie doszło. A jeszcze wracając do przypadków przyzwalania na zdrady. Jakby mnie facet próbował przekonać, że mu dziewczyna/żona pozwala to bym go wyśmiała i poprosiła o telefon do tej pani. Niestety wiem, że są laski, co w takie teksty wierzą.
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro, ze Cie zasmucilam.
[ Cytat:
Nie wiem gdzie w mojej wypowiedzi wyczytalas, ze biedny facecik zostal omamiony przez babe, ale widocznie jakies omamy masz. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48523959]To nie ona obiecywała rodzinie faceta, że nie będzie uprawiać seksu z kim zapragnie. Debilne jest karanie kogoś za to, że nie wywiązuje się cudzych obietnic.[/QUOTE] Ale tu nie chodzi o niewywiazywanie sie z obietnic tylko o sypianie z zajetym facetem, dla mnie to jest obrzydliwe. [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48524222]Hmm, czyli z tym makaron to u mnie coś nie tak. Może za słaby daje płomień. Ty tak na poważnie? Czy my czytałyśmy ten sam artykuł? Przecież kilka bab nie tylko publicznie obnażyło tę kobietę ale również brutalnie ją pobiły. Przecież one ją kopały po nagim kroczu, to musiało boleć jak cholera. Jeszcze bym zrozumiała jakby ją zwyzywały czy nawet dały raz po twarzy, ale na takie potraktowanie nawet tzw. "szmata rozkładająca nogi przed zajętym facetem"( ) nie zasługuje.[/QUOTE]Ale napisalam przeciez, ze to jest oczywiscie przegiecie i ze sama bym czegos takiego nie zrobila? Powiedzialam, ze skoro zachowala sie jak szmata to zasluzyla na to, zeby ja potraktowac jak szmate, ale nie w takim stopniu. Sama nie uzywam przemocy i jestem jej raczej przeciwna. Chociaz facet powinien po twarzy dostac. Cytat:
|
||
|
|
|
#2948 |
|
zawsze mam racje
|
Inna sprawa, ze wielu facetow udaje wolnych, albo takich ktorzy sa w trakcie rozstania/rozwodu- oczywiscie wszystko sie przeciaga bo pewnie nie wiem matka zony choruje i nie chce jej dobijac rozwodem czy co tam jeszcze
![]() Sa takie przypadki, ze moze nie tyle pozwalaja co przymykaja oko(sama znam), bo wazniejsze zeby sie hajs zgadzal.
|
#2949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kobietasukcesu - znudziłam się i nie wiem o czym czytam, ale to kazało mi się zastanowić nad obejrzeniem: "Podobnie przez długi czas żartowano z osób udostępniających gify i obrazki, na których widniały figury aniołów, z rodzaju tych, które można spotkać na cmentarzach. Osoba niezwiązana z fandomem nie mogła oczywiście wiedzieć, że figura anioła zakrywającego twarz dłońmi to jeden z Weeping Angels - Płaczących Aniołów, przeciwników Doktora, jednych z najbardziej przerażających w serii, znanych z tego, że nie poruszają się, gdy ktoś na nie patrzy. " |
|
|
|
|
#2950 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No to tym bardziej bym do takiej pani zadzwoniła. Jeśli zrobiłaby awanturę to moim zdaniem nie warto się w to pchać, jakiś chory układ.
|
|
#2951 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szmata - jest jakaś komisja, która określa kogo i jakie zachowanie można tak nazywać? |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja rozważam to z tej perspektywy: "co jeśli jakiś facet podobałby się mi, ja jemu, ale miałby dziewczynę". Moja moralność nakazywałaby mi unikać z nim kontaktów i dać wyraźnie do zrozumienia, że nic z tego, a nie dążyć do romansu. Dla mnie to proste. Zachowanie przeciwne to nieliczenie się z uczuciami innego człowieka i to jest po prostu złe.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-10-14 o 17:37 |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle, mądry był też ten, który robił zdjęcia, a nie pomógł. To jakaś choroba XXI wieku
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Co do linka z pudelka - akurat w przypadku Chin nie ferowałabym tak szybko wyroków w przypadku kochanek. Chiny to inna rzeczywistość - tam nadal panuje mocny patriarchat - nadal mężczyźni mają o wiele więcej praw niż kobiety. I zdarza się niejednokrotnie, że kobiety są przymuszane do roli kochanki.
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ona zachowala sie jak szmata dlatego tak jak nazywam. Mam bardzo niska tolerancje na takie zachowania i brzydza mnie tacy ludzie, moje prawo. |
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2014-10-14 o 17:47 |
||
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Sub
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez egocentryczna Czas edycji: 2014-10-14 o 17:50 |
|
|
|
#2959 |
|
Konto usunięte
|
Cattivo, ja ci odpowiedziałam tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=275 bo wiem, że Demi też coś powie i się zrobi OT
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Ok, jestem dziewczyną, która spała z zajętym. Nazywasz mnie szmatą? |
|
|
|
#2960 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2961 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cała sytuacja z Chin pokazuje, jak moralność i zasady są tam pokręcone. Okropnie współczuję zarówno żonie jak i tej kochance. Obie żyją w świecie, gdzie mają bardzo mało do gadania a pan mąż może sobie ruchać kogo chce jeśli ma kasę.
Śmieszy mnie też sąd nad kochankami, a co mnie obchodzi kochanka, jakby to mój facet zawalił? Ona niech robi co chce, to facet zobowiązał się do wierności i zdradził a nie jakaś obca baba. Szmata? Serio? Pan to złamany k...s i w razie zdrady należy spojrzeć prawdzie w oczy, że jest się w związku z kimś nie rokującym. |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciężko komuś tak powiedzieć "jesteś szmatą", nawet w internecie, nie? "Wpakowałaś do łóżka" ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- No cóż, chyba nie doczekam się odpowiedzi. Tak czy siak dziwi mnie plucie na kogoś obcego, kto nie ma z nami nic wspólnego i krzywdy nam nie zrobił. Ogólnie dziwi mnie używanie słowa szmata. I nie, tak jak pisałam wcześniej, nie chciałabym zajętego faceta. I nie miałam zajętego faceta. Ale miło było zobaczyć nagłe spuszczenie z tonu. |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć ja od lat mam tą samą opinię, jakby mój facet tak zrobił- to by fruwał 4 metry nad ziemią, kochanka mnie nie interesuje - ja się z nią na nic nie umawiałam. Tłumaczenia, że biednego misa siłą zmusiła do mnie nie trafia -bo ja z dziećmi się nie umawiam, a facet ma umiec myśleć, a jak nie umie to jego wiana nie kochanki. Edytowane przez Kle_oo Czas edycji: 2014-10-14 o 18:22 |
|
|
|
|
#2965 |
|
Żona Gargamel
|
A dla mnie pudelek to portal plotkarski, o 'poważnych rzeczach' sobie czytam gdzie indziej, tam chce się odmóżdżyć.
|
|
|
|
#2966 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2014-10-14 o 19:07 |
|
|
|
|
#2967 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Konto usunięte
|
Ważne czyste rączki, jasne. I można się zdziwić. Kiedyś ktoś pluł na homoseksualistów, używał tego typu słów, zgłosiłam i ta daaa, nie było personalnie a punkt poszedł.
|
|
|
|
#2970 |
|
Ha ha ha ha ha
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48520242]Dziwi mnie podany czas gotowania makaronu. Czy komuś na serio udało się ugotować makaron w tym czasie jaki jest podany na opakowaniu? Jest napisane 12 minut na wolnym ogniu, w porządku, 12 minut. Po tym czasie makaron zazwyczaj nawet nie jest al dente. Zawsze gotuje dłużej niż jest podane na opakowaniu. Ktoś jeszcze tak ma, czy to ja jestem jakaś ułomna i makaronu nawet nie potrafię ugotować.
[/QUOTE]Jesteś ułomna
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Czy my czytałyśmy ten sam artykuł? Przecież kilka bab nie tylko publicznie obnażyło tę kobietę ale również brutalnie ją pobiły. Przecież one ją kopały po nagim kroczu, to musiało boleć jak cholera. Jeszcze bym zrozumiała jakby ją zwyzywały czy nawet dały raz po twarzy, ale na takie potraktowanie nawet tzw. "szmata rozkładająca nogi przed zajętym facetem"(
) nie zasługuje.[/QUOTE]