|
|
#991 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: "The Walking Dead" - serial !!
Wykończę się nerwowo przez ten serial... Początek odcinka zwalił mnie z nóg. Dla mnie ten motyw rzeźni dla ludzi jest okropny, psychicznie obciążający, nie mogłam znieść sceny zabijania tych ludzi nad korytem do wykrwawiania.
Czy ktoś jeszcze tak to odczuł czy ja jestem przewrażliwiona? Poza tym podobało mi się
|
|
#992 |
|
Konto usunięte
|
Zakonna, pisałam już o tym wcześniej, czułam podobnie, także nie jesteś sama
|
|
|
|
|
#993 |
|
Naczelna Nastolatka
|
To dobrze. Bo zaczęłam myśleć, że naprawdę jestem przewrażliwiona. Szczególnie, że oglądałam z moim facetem, a jego nic nie rusza.
A tak na marginesie to żal mi tej małej, która gra Judith. Musi być biedny dzieciak w szoku, na planie przecież cały czas jest ruch, hałas.
|
|
#994 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Bardziej mnie ruszyły/obrzydził (?) ten korpus zwisający z haka.
|
|
|
|
#995 |
|
Konto usunięte
|
Mnie o wiele bardziej poruszyła rozmowa i bójka Carol i Mary i śmierć Mary.
|
|
|
|
|
#996 |
|
Konto usunięte
|
O, ja się jeszcze poczułam dziwnie podczas sceny, w której Carol weszła do tego magazynu pełnego ubrań, biżuterii, ze stosem maskotek, aż mi się zimno zrobiło i nie mogłam się pozbyć skojarzenia z obozem koncentracyjnym...
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam to wtedy mówił że teraz kocha ludzi itd a potem ginie jego koleżanka a on sam zostaje zabity z zimną krwią tam gdzie miał uzyskać bezpieczne schronienie. a co do tego magazynu, to oglądałem przed premierą powtórkę finału i gdy ich zaganiano było słychać krzyki wielu ludzi, więc tam pewnie jeszcze ludzie są trzymani i może wrócą do Terminus i zrobią rozpierduchę, uwalniając pozostałych. |
|
|
|
|
|
#998 |
|
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48529032]O, ja się jeszcze poczułam dziwnie podczas sceny, w której Carol weszła do tego magazynu pełnego ubrań, biżuterii, ze stosem maskotek, aż mi się zimno zrobiło i nie mogłam się pozbyć skojarzenia z obozem koncentracyjnym...[/QUOTE]
Mi przyznam, że się to w ten sposób nie skojarzyło w pierwszej chwili, ale faktycznie tak to wyglądało. |
|
|
|
|
#999 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja miałam od razu skojarzenia z obozem. A scena walki Carol z ta drugą jakoś mnie nie ruszyła. Znuzyla raczej
|
|
#1000 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Przecież ich walka trwała z 20 sekund :P. Za krótko by się znużyć. Bardziej zaciekawiła mnie ich rozmowa. |
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Chodzi mi o ta cała scenę ich spotkania. Dla mnie sztuczna taka.
|
|
#1002 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Mnie też nie robiła. Dobrze, że Mary zginęła :P
|
|
|
#1003 |
|
Konto usunięte
|
Widzicie, a mnie zaintrygowała najbardziej z całego odcinka
.
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Mnie odcinek jakoś specjalnie nie poruszył, sporo rzeczy wydawało mi się na siłę. Rozmowy Tyreesa i kanibala w tej chatce, rozmowa Carol z tą drugą, jakieś takie sztuczne :/ Wzruszyłam się tylko przy scenie spotkania Carol i reszty drużyny.
Kurcze Daryla bardzo lubiłam, ale tych jego włosów nie mogę znieść, gdyby chociaż mu tak w oczy nie wchodziły. Jestem ciekawa powrotu Morgana
Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2014-10-14 o 22:26 |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem ciekaw gdzie on poszedł i co oznacza ten krzyżyk, lecz coś mi podpowiada że Morgan pojawi się gdzieś w półfinale sezonu dopiero.
a co do rozmowy w chatce, to ona też fajnie pokazała jakimi psycholami byli ci ludzie, bo ten koleś zachowywał się jak typowy świr, cały czas próbujący wchodzić na psychikę rywala, fajnie że zginął w mękach, bo to na pewno nie była łagodna śmierć
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1007 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się, jeszcze 1 też nawet fajny.
|
|
#1010 |
|
BAN stały
|
Według mnie w 4
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Konto usunięte
|
Spoko, spoko, Beth mu pewnie zrobi porządek z fryzurą
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam 99-procentową pewność, że Beth w tym sezonie zginie :P.
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dziwne przeczucie że Bob ewentualnie Tyreese zakończy życie trochę jak komiksowy Dale, co sprawi że dojdzie do masakry na niedobitkach z Terminus. a co do Beth to coś czuję że zginie bo to miejsce gdzie jest, jest jakoś powiązane z Terminus lub księdzem. |
|
|
|
|
#1014 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak wy, ale ja się uśmiałem
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
No wybaczcie ale Rick ma gorszą fryzurę - przetłuszczone kłaki
Pierwszy odc. nowego sezonu rozłożył mnie na łopatki. Tak sobie wyobrażałam wstęp czyli tniemy mięso jak w Pile podrzynanie gardeł było jeszcze gorsze, szkoda mi tego blondynka Carol której nie trawię po wiadomych odcinkach jakoś znalazła moje przebaczenie. Spotkanie ekipy z Carol a jeszcze bardziej z Judith było wzruszające. Aczkolwiek nie wiem jak to dziecko wyjdzie bez traumy przy kręceniu tego serialu Tyreese nikogo nigdy nie zabił i stąd jego opory, dosyć późno przełamane w serialu, cud że jeszcze żyje z takim podejściem
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Konto usunięte
|
Według doniesień z planu tego sezonu nie przeżyje Bob, Beth i Tyreese.
W ogóle nie wiem czy zauważyliście, że walker którego zabija Carol na początku jest ubrany jak Andrea w finale S3, ma kajdanki na jednej ręce. Oczywiście to nie ona, ale celowo tego walkera wystylizowali na Andreę. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-10-16 o 15:25 |
|
|
|
|
#1018 |
|
Konto usunięte
|
TakaSobie, a gdzie to wszystko wyczytałaś? Poza tym to, że niosą go zakrwawionego, tzn. Tyreese'a w którymś momencie to przecież nie znaczy, że umrze, może po prostu być ranny o.O
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
Na forum The walking dead jest jeden fan, który śledzi wszystkie zdjęcia z planu zrobione przez fanów, różne filmiki itd. itd. to, że Carol zabije Mary czy to że Terminus zostanie rozniesiony w 1 odcinku wiedziałam właśnie z jego wypowiedzi, czy to że Daryl i Carol się odłączą i wiele innych informacji, które się potwierdziły. Jest wiarygodnym źródłem informacji, więc to jest prawdopodobne. No i Beth nie było już dawno dawno na planie, za to chłopak murzynek który jest z nią na Trailerze - na planie się pojawiał. Teraz już nie sprawdzam spoilerów (a tam zamieszczał swoje wypowiedzi), ale w tej długiej przerwie sprawdzałam. Dla zainteresowanych, prawdopodobnie będzie tak, że Daryl i Carol będą stali na warcie pod kościołem w drugim odcinku. Zobaczą auto z krzyżem, takie jak porwało Beth (widać na trailerze jak stoją na warcie i nagle coś sprawia że robią zaskoczone miny i podnoszą broń). Pobiegną za nim, bez uprzedzenia grupy. Do tego prawdopodobnie coś się stanie z Bobem. Wiemy z trailerów że Sasha drze się do Gabriela ''gdzie oni są?!'' ''Ty się zjawiasz i znika troje naszych''. Także taki będzie prawdopodobnie schemat drugiego odcinka 5 sezonu.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-10-16 o 16:08 |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jaki sens jest w takim spoilerowaniu. To tak jakby zacząć czytać książkę i po kilkunastu stronach przeczytać ostatnią, bo chcę się wiedzieć co się stanie z bohaterem.
Jakbyście mogły to nie piszcie na wątku o tym kto zginie, niektórzy korzystają z telefonów czy tabletów i tam biały tekst jest czarny.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.