![]() |
#931 | |
Konto usunięte
|
Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie
no właśnie to jest cały sens tej dyskusji
NO I NIC ![]() bo nie wiem co za problem że to mnie obrzydza. serio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
ma prawo? ma no i co? NO I NIC ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Konto usunięte
|
no nie wiem, niektórzy już próbowali udowadniać że ktoś coś musi a ktoś powinien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że sam fakt karmienia piersią Cię zniesmacza. Nie ukrywam, że mnie tez a nawet brzydzi. No coś ze mną jest nie tak i trudno. No ale żyjemy wśród ludzi i nie zmienimy tego. Jeśli więc publiczne karmienie piersią odbywa się z zachowaniem pełnego decorum to można to zatolerować na tyle, by się nie wkurzać o to. Na dobrą sprawę gołego cyca nie widzimy, kapiącego mleka nie widzimy, wiec nie ma tu konfliktu interesów. Natomiast do karmienia piersią nie mam zamiaru nikogo przekonywać bo sama też jestem nieprzekonywalna. Kurczę, nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam. Jak coś to popraw i sprostuj, si?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
dzieci natomiast jedzą z piersi w bardzo kulturalny sposób: nie siorbią, nie mlaszczą / mlaskają (?) (brr samo to słowo jest okropne)
wymienione są dopiero obrzydliwe brrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeso. nie wiem jak ja ci to mam wyjaśnić. obrzydza cię coś. nie wiem, powiedzmy że obrzydza cię że ktoś drapie się po udach. plecach. głowie. czy jeśli robi to pod bluzą, czy to coś zmienia? nie. sama czynność źle ci się kojarzy i wywołuje u ciebie taką a nie inną reakcje. przy zakryciu tego, nie cierpi przynajmniej twój wzrok. no ale nadal nie wiem co z tego ![]() i nikt nikogo jeszcze z tego powodu nie zabił ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- ehe, nakarm dwulatka piersią. bo ja tam im większe dziecko tym głośniej słyszałam cmok cmok cmok psiiit cmok cmok :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Konto usunięte
|
no piękne po prostu :P
teraz nie zasnę:P https://www.youtube.com/watch?v=aNsLUGWTmtg piękne :P cud życia :PPP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Konto usunięte
|
czy tylko ja, naprawdę, czy tylko ja jestem taka spaczona, i taka idea obdarowywania każdego dziecka od małego do dużego, moją piersią, mnie po prostu zniesmacza?
https://www.youtube.com/watch?v=VUlJsqMSzHk boże ![]() i tak jak zazwyczaj żrę się z iizabelaa i czasem aż lecą ostrzeżenia, tak nie wiem jakim cudem, bardzo, ale to bardzo popieram jej poglądy jeśli chodzi o część fizjologiczną macierzyństwa. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- dla mnie to już naprawdę hardkorowy poziom abstrakcji :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Konto usunięte
|
Karmienie takich dużych dzieci, jeszcze w dodatku metodą "na dojarę" jak na tych filmach, mnie akurat również obrzydza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dwa, ze kiedyś byłam dokładnie jak Ty w tej kwestii ale wcale nie twierdzę, że Ci sie odmieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Cóż. Fakt, że niczego to w moim podejściu do karmienia piersią nie zmienia, czy kobieta karmi zakryta, czy odslonięta. Ja karmić nie zamierzam. Bah, nie zamierzam nawet się rozmnożyć. Ale, jak sama napisałaś, jeśli karmienie odbywa się w sposób "zakryty" to mój wzrok nie cierpi. Zatem to nie moja sprawa, że ktoś karmi dziecko siedząc na laweczce w pasażu handlowym, skoro nie wali mnie cycem po oczach. Czepiać się nie będę. Natomiast jeśli jeszcze raz któraś karmiąca usiądzie przy mnie w Macu, obnaży się do połowy i będzie bujać cycem to oświadczam, że serio podstawię pod cyc kubek z kawą.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Konto usunięte
|
jeso bóg zapłać że chociaż w kwestii filmiku ktoś się ze mną zgadza.
bo jak zobaczyłam zwłaszcza ten drugi to mnie wykręciło na drugą stronę. linka25 nie sądzę żeby się odmieniło. i znowu tutaj posłużę się izabellą, której się nie odmieniło. nie widzę powodu żeby mi miało :P jak pisałam, u mnie w rodzinie nie ma kultu karmienia do 5 roku życia :P wręcz tendencja odwrotna. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
kurde, te filmy serio są przegięciem
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- drabina gratulacje, własnie obrzydziłaś mi karmienie hehehhe mam nadzieję szybko wyrzucić to z pamięci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Konto usunięte
|
scenka rodzajowa przy śniadaniu
https://www.youtube.com/watch?v=9ThzS2PZT00 takie tam. sama natura. dobra teraz jest mi już serio słabo i naprawdę pobladłam, to nie jest dla mnie. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
przezornie nie wchodzę w kolejny link
dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Konto usunięte
|
"What a cutie pie! She is so adorable!" - komentarz
i szczęśliwy padre się śmieje przy obiedzie serio, naprawdę. serio. gdybym to ja była na tym filmiku to dzieciom bym przypomniała że jestem przede wszystkim CZŁOWIEKIEM nie LODÓWKĄ, a mężowi chyba połamałabym ręce za kręcenie tego, a potem kark za wrzucenie na youtube. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- patrzcie co robi mama na 2:22 naprawdę jest na sali osoba której to nie obrzydza? niech się zgłosi i poprowadzi moją terapię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Konto usunięte
|
Drabina, Ty chyba chcesz żebym dzisiaj koniecznie nie mogła zasnąć... Jakaś makabra, oglądać się tego nie da, aż mi się robiło chwilami niedobrze. W życiu bym się tak dziecku nie dała dobierać do swojego cyca jak do lodówki... Fuj!
Niemniej chyba wiesz, że jednak większość karmień tak nie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Konto usunięte
|
No nie wyglada. Ale co z tego. Skoro nadal nie czyje sie z tym komfortowo. A jak czytam zachwycone komentarze a potem widze gesty mamy w okolicach 2:22 to mi sie robi ciemno przed oczami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Konto usunięte
|
Ale nikt Cię nie zmusza ani do kp, ani nie podtyka cyca pod nos, więc nie widzę problemu. Jak widzisz karmiącą zawsze możesz odwrócić wzrok jakby Ci przeszkadzała nawet pomimo przysłonięcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Konto usunięte
|
Poza tym pamietaj - ta pani uwaza i nie tylko ona ze to przeeeeurocze. Ze to piekne. Kochane. Slodkie. Wiez z dzieckiem. Natura. Nie ma wyraznej granicy miedzy tym co normalne a co nienormalne. Twoje karmienie malucha moze byc dla ciebie niebianskim doswiadczeniem macierzynstwa. Ale zapamietaj ze to nadal jest tylko dla ciebie. Ta pani pewnie tez sie swietnie bawi i kocha swoje dzieci. I pewnie by sie za glowe zlapala gdyby uslyszala "co? Obrzydliwe? Ale jak to. To zdrowe naturalne i piekne". Dla kazdej matki takie jest. Z boku, dla innych, to juz niekoniecznie.
Ale wywod ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- No wiem ze moge. I to robie. Bo co mam robic? Wyciagnac bron i krzyczec "rece do gory cycki w staniki wszyscy na ziemie" ? Po prostu. Mi sie to nie podoba. I chyba o tym jest temat, ze niektorzy podzielaja moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Konto usunięte
|
Ale na fakt, że natura nas tak ukształtowała, że cyc służy do karmienia to już akurat nic nie poradzisz. Widzisz, mi się nie podoba fakt robienia kupy i puszczania gazów na przykład i wolałabym żeby to natura inaczej rozwiązała, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Konto usunięte
|
No niekoniecznie. Bo nie musisz karmic piersia. Z kupa nie masz wyjscia :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Konto usunięte
|
Bo wtedy wypadaja z niej mlekołaki
![]() A tak serio to nie wiem. A tak serio to na wizazu karmienie dwulatka i starszych to norma wiec lepiej nie zadawaj pytania czy jest za duze na karmienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
dwa lata i dłużej czuć się jak mleczarnia- współczuję. No ale co kto lubi. Jeden lubi znaczki, drugi klej do znaczkow. Ale to stukanie jest zastanawiające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Konto usunięte
|
Zalozmy o tym osobny watek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wzięłam Apap, który mi nic nie dał, po Ibupromie z kolei -znaczna ulga i spadek gorączki. Na pomocy nic mi nie pomogli, Apap i Apap... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Możesz sobie myśleć, co chcesz, ja sama nikogo do kp nie zmuszam, ale tego niestety przeciwniczki kp odmówić tej "czynności" nie mogą - jest to optymalny, najzdrowszy sposób karmienia niemowlęcia. Pogódźcie się z tym. Ja nie jestem przeciwniczką mm, sama byłam wychowana na mm (ale nie z powodu tego, że moją mamę kp obrzydzało, bo siostrę tak już karmiła, tylko taka była wtedy moda ![]() Natomiast bardzo szanuję osoby, które nie robią z nie-karmienia piersią wielkiej szopki tylko przyznają otwarcie, że nie chcą, nie drążąc już, czy kp jest zdrowe czy nie i negując ten argument. Bo taka jest prawda, kp jest zdrowsze niż mm, choć mm to żadna trucizna. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.