Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 14:47   #4411
kocuro88
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

ok to wyslij mi na piv albo na fb zebym miala to w łatwo dostepnym miejscu zebym nie musiała szukac...
Stary 2014-10-14, 14:51   #4412
mandy27
Raczkowanie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

o jej jak boli nie wytrzymam i za godz mam dentystę niech coś zrobi bo już mam depa wiem że czeka mnie usuwanie ropnego zęba boję się bólu ale wiem że wolę pół godz pocierpiec niż całe dnie i noce
Stary 2014-10-14, 14:56   #4413
Franka321
Zadomowienie

Mialam soe poodnosic do kazdej ale przeczytalam ze zanetka odpuszcza forum...
Zanetka kurde ! no wez nooo nie rob wiochy zostaaan noo. Albo jak nie na forum to na klubie chociaz. wiem ze Ci ciezko. mi tez. ciesze sie z kazdych 2 kresek ale gdzies tam jest mi smutno,ale wierze ze sie wkoncu docZekam i ja.
Co do kaca. Nie pytajcie. Wstalam niedawno. Moj chyba zakapowal ze skoro spimy w dwoch pokojach to ze jestem zla i ze pod zadnym pozorem ma mnoe nie budzic. Ogarne sie pojde na jakies kosmetykowe zakupki i znow na saune jade.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

I do kina moze skocze. Aaaa snila mi sie Justynka ze pisala na forum ze rzyga a wy jej pisalyscie ze nie mozliwe ze za szybko i sie okazalo ze ma blizniaki
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:09   #4414
izasalamon
Wtajemniczenie

Meliska - a mnie też zrobisz rozpiskę badań?
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:10   #4415
kocuro88
Zakorzenienie

Franeczko ale ja Was nie opuszczam tylko troszke ogranicze sie do wizyt
oczywiscie bede Was informowac na bierząco jak moje wyniki - bo mam zamiar zrobic według rozpiski Meliski - i jak wizyty u gin itp itd

nie da się tak odciąć od Was całkowicie i ostatecznie
Stary 2014-10-14, 15:14   #4416
Meliska86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
Meliska - a mnie też zrobisz rozpiskę badań?
oczywiście
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:17   #4417
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
oczywiście
Ślicznie dziękuję
Stary 2014-10-14, 15:21   #4418
kasica_89
Raczkowanie

Ksuweczko ja za pierwszym razem też miałam prolaktynę chyba z 28 a norma była do 25, a potem miałam 68 jak robiłam za jakiś czas... ale powiem Ci, że miałam wtedy mega stresujący czas w pracy, że zabierałam ją do domu i płakałam po kątach i gin powiedział, że to jak najbardziej może być przyczyna... stres i przemęczenie...
a bromergon obniża ciśnienie dlatego też powinno się go brać na noc, bo może pogarszać samopoczucie i powodować nudności i wymioty...
jestem przekonana, że weźmiesz bromergon i po miesiącu, góra dwóch wszystko się unormujetak bardzo kochana w to wierzę!

Żanetko
mogę zaproponować Ci mojego gina, albo ewentualnie gdybyś chciała to ja byłam już umówiona do kliniki leczenia niepłodności w Katowicach - Angelius Provita, świetni są tam fachowcy ale terminy mają bardziej odległe, ale naprawdę warto bo przetrzepałam internet wzdłuż i wszerz

a tak całkiem serio, serio, wierzę, że jest Ci ciężko, ale kochanie przecież nie poddajemy się, bo już wczoraj pisałyśmy, że prędzej czy później każdej się uda... wiem, wiem łatwo się gada... ale przecież większość z nas coś tam miała nie tak i każda jest dowodem na to, że się uda
kochana nie zostawiaj nas proszę, jesteśmy takie zżyte, a bez Ciebie to już nie będzie nasza paczka... nie rób tego swoim wizażowym psiapsiółom

Franka to dobrze, niech się zorientuje, że coś jest nie tak... i za podejście, jedź do kina, zrób kosmetykowe zakupki, zrób coś tylko dla siebie, w końcu jesteś super babeczką

a ja pocztą pantoflową dowiedziałam się, że przychodzi do nas do biura jakaś dziewczyna, która była w innym wydziale, ale teraz wraca po 4 letnim wychowawczym... i co... podobno ma w swoim zakresie 1/4 mojego zakresu...

w ogóle nie wiem co myśleć.... bo teraz boję się, że jak się dowiedzą to mając inną dziewczynę pod ręką to nie muszą mi przedłużyć umowy.... aż mnie nerwica wzięła... wiem, że ględze o tej pracy... ale sama już nie wiem co myśleć... sfiksuje od tego... a tak obiecałam sobie, że nie dam się zwariować

Stary 2014-10-14, 16:00   #4419
dorotape1987
Wtajemniczenie

zancia rozumiem ze potrzebujesz dystansu ale pamietaj jestesmy tu dla ciebie
ehh kasia no lipna sytuacja strasznie tak zle i tak niedobrze
Stary 2014-10-14, 16:15   #4420
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
o jej jak boli nie wytrzymam i za godz mam dentystę niech coś zrobi bo już mam depa wiem że czeka mnie usuwanie ropnego zęba boję się bólu ale wiem że wolę pół godz pocierpiec niż całe dnie i noce
Oby poszło szybko i w miarę bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez Franka321 Pokaż wiadomość
Mialam soe poodnosic do kazdej ale przeczytalam ze zanetka odpuszcza forum...
Zanetka kurde ! no wez nooo nie rob wiochy zostaaan noo. Albo jak nie na forum to na klubie chociaz. wiem ze Ci ciezko. mi tez. ciesze sie z kazdych 2 kresek ale gdzies tam jest mi smutno,ale wierze ze sie wkoncu docZekam i ja.
Co do kaca. Nie pytajcie. Wstalam niedawno. Moj chyba zakapowal ze skoro spimy w dwoch pokojach to ze jestem zla i ze pod zadnym pozorem ma mnoe nie budzic. Ogarne sie pojde na jakies kosmetykowe zakupki i znow na saune jade.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

I do kina moze skocze. Aaaa snila mi sie Justynka ze pisala na forum ze rzyga a wy jej pisalyscie ze nie mozliwe ze za szybko i sie okazalo ze ma blizniaki
Uhuhu, to chyba nieźle Ci się drinkowało

kasica89 - głupia sytuacja. Jedyne co mogę powiedzieć to to, żebyś się nie denerwowała. I tak nie masz na to wpływu

Edytowane przez izasalamon
Czas edycji: 2014-10-14 o 16:16
Stary 2014-10-14, 16:29   #4421
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Aneczko wpisz mi następna wizytę 24.10 godz 19
Nie jestem pewna tej godziny ale na pewno cos ok niej, zgubiłam karteczkę wiec bede musiala zadzwonić w przyszłym tyg. Kurczę to juz tylko 10 dni

Kasiu po to nas masz moze nie bedzie tak zle jak Ci sie wydaje
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:38   #4422
anastazja_a
Raczkowanie

Ewunia - będzie ok
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 17:01   #4423
mandy27
Raczkowanie

już po bólu ząb wyrwany trochę się nameczyły musiały go rozkruszyc ciężko wychodz i mam założone szwy zakaz dźwigania na tydzien bo grozi krwotok Za 10dni zdiecie szwu . Dentystka powiedziała że lepsze znieczulenie dla dziecka niż stan zapalny który mam i ropą to wiecie powiedziałam że mogę byc w ciąży chociaż nie wiem jak jest
Stary 2014-10-14, 17:13   #4424
7koliberek7
Zadomowienie

caly dzien dzisiaj jestem glodna i nie moge sie dopelnic...staralam sie owocami ale to nie bylo to wiec zjadlam ciasta czekoladowego ale dalej mi sie czegos chcialo i zjadlam flipsy czekoladowe i teraz ttroche lepiej ale dalej czuje jakis niedosyt;/ martwi mnie to bo ostattnio cooraz cczesciej mam takie dni
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 17:17   #4425
anastazja_a
Raczkowanie

a ja dzisiaj zjadłam drożdżówkę czekoladową po obiedzie i to był błąd
Stary 2014-10-14, 17:22   #4426
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
caly dzien dzisiaj jestem glodna i nie moge sie dopelnic...staralam sie owocami ale to nie bylo to wiec zjadlam ciasta czekoladowego ale dalej mi sie czegos chcialo i zjadlam flipsy czekoladowe i teraz ttroche lepiej ale dalej czuje jakis niedosyt;/ martwi mnie to bo ostattnio cooraz cczesciej mam takie dni
ja tez tak mam czasami irytujace to jest ,bo wpycham wszystko i mieszam ,a puzniej zle sie czuje

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 17:28   #4427
anastazja_a
Raczkowanie

no własnie
Stary 2014-10-14, 17:34   #4428
izasalamon
Wtajemniczenie

mandy27 - dobrze, że już po bólu zęba Jak się zagoi, będzie spokój.

7koliberek7 - martwi Cię to z powodu ewentualnych dodatkowych kilogramów?

A mnie znów boli brzuch, promieniując do pleców. Ledwo wysiedzieć mogę Mam nadzieję, że to nic groźnego, ale jak nie przejdzie za kilka dni to chyba muszę się gdzieś zgłosić...
Stary 2014-10-14, 17:43   #4429
7koliberek7
Zadomowienie

z powodu kg mnie to nie martwi tylko ze pozniej zle sie czuje jak sie poloze spac to czuje sie taka pelna i jest mi niedobrze i piecze mnie ;(
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 17:50   #4430
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
Musisz nabierac sil

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

A mi sie zachcialo takich zwyklych prostych wafelkow z nadzieniem waniliowym.Okazaly sie za proste jak na niemieckie standardy i maz objechal 3 miasteczka i nie wiadomo ile sklepow by je kupic, w koncu znalazl, ja zjadlam 3 i puscilam pawia. Nawet mu sie nie przyznbaje bo tak sie biedny nameczyl.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 18:31   #4431
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Aniutka_ Pokaż wiadomość
o nie a dziś lepiej nawet, tylko stresuje się tymi wynikami jutrzejszymi
kochana to wszystko wyjaśni, koniecznie daj znać

Cytat:
Napisane przez kasica_89 Pokaż wiadomość

a ja pocztą pantoflową dowiedziałam się, że przychodzi do nas do biura jakaś dziewczyna, która była w innym wydziale, ale teraz wraca po 4 letnim wychowawczym... i co... podobno ma w swoim zakresie 1/4 mojego zakresu...
no chyba nie będą takimi idiotami i Ci tego nie zrobią

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
już po bólu ząb wyrwany trochę się nameczyły musiały go rozkruszyc ciężko wychodz i mam założone szwy zakaz dźwigania na tydzien bo grozi krwotok Za 10dni zdiecie szwu . Dentystka powiedziała że lepsze znieczulenie dla dziecka niż stan zapalny który mam i ropą to wiecie powiedziałam że mogę byc w ciąży chociaż nie wiem jak jest
to po zębie, ale lepiej tak dla Ciebie

w Pierwszej miłości je Raffaelo tak je uwielbiam a jestem od wczoraj na diecie

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 18:45   #4432
Franka321
Zadomowienie

Haha tez jak wczoraj ogladalam jak zobaczylam to rafaello ale stwoerdzilam ze koniec ze slodyczami

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

cola pepsi i inne tego typu smieci...
Stary 2014-10-14, 18:53   #4433
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Ksuweczko ja za pierwszym razem też miałam prolaktynę chyba z 28 a norma była do 25, a potem miałam 68 jak robiłam za jakiś czas... ale powiem Ci, że miałam wtedy mega stresujący czas w pracy, że zabierałam ją do domu i płakałam po kątach i gin powiedział, że to jak najbardziej może być przyczyna... stres i przemęczenie...
a bromergon obniża ciśnienie dlatego też powinno się go brać na noc, bo może pogarszać samopoczucie i powodować nudności i wymioty...
jestem przekonana, że weźmiesz bromergon i po miesiącu, góra dwóch wszystko się unormujetak bardzo kochana w to wierzę!

w ogóle nie wiem co myśleć.... bo teraz boję się, że jak się dowiedzą to mając inną dziewczynę pod ręką to nie muszą mi przedłużyć umowy.... aż mnie nerwica wzięła... wiem, że ględze o tej pracy... ale sama już nie wiem co myśleć... sfiksuje od tego... a tak obiecałam sobie, że nie dam się zwariować
Kasiu, a Ty coś brałaś na obniżenie prolaktyny?
Mam nadzieję, że Twoje szefostwo doceni Ciebie i Twoją pracę i że Ci przedłużą umowę. Nie dziwię Ci się, że denerwujesz się przed rozmową z nimi, bo ja jakbym miała powiedzieć swojemu szefuńciowi to też bym portkami trzęsła.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Marzenka, szkoda że nie udało się ząbka uratować. Ale dobrze, że się już nie będziesz męczyć.

Edytowane przez ksuwka
Czas edycji: 2014-10-14 o 20:34
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:26   #4434
india83
Zakorzenienie

Jestem dopiero teraz bo wczęsniej źle się czułam i nie miałam sił pisać

Żanetka tylko spokojnie kochana
Wiem, że ci bardzo ciezko... bo tez musze sie zawsze uporac z cieżarem widoku jednej kreski i nie jest to przyjemne uczucie.
Mnie akurat forum daje nadzieje, gdy czytam o II kreseczkach dziewczyn, które dłużej się stały, wiem, że i kiedys spotka mnie takie szczescie zaczynajać kazdy nowy łudzę się, że to już ten ostatni. Ale na pewno i my się doeczkamy - wszystkie
mam nadzieję, ze po kilku dniach odpoczynku od forum, uznasz, ze żyć bez nas nie możesz i będziesz tu regularnie. Nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej.
A teraz sobie odpocznij, poczekaj na wizytę u gina oraz rozejrzyj się za nowym lekarzem i oby w kolejnym cyklu nie było już żadnych niepotrzebnych negatywnych"atrakcji" jedenyny akcptowalny skutek uboczny to widzenie podwójnych kreseczek

Cytat:
India no jak to ludzie potrafią się dopatrywać hehe, ale to przynajmniej masz komfort psychiczny, że szefostwo nie będzie krzywo patrzyło na ciąże no i super, że nastrój taki pozytywny
no i mega wielkie kciukasy za wizytę, koniecznie daj znać po

to u mnie wczoraj w pracy myślałam, że padnę trupem... bo siedzę z koleżanką, która wróciła po dłuższym L-4 bo miała operację zwężania żołądka i schudła 25 kg i przyszła z drugiego pokoju stara panna po 50 i chwyta ją za ramiona i szczypie po brzuchu i do niej z tekstem "no kochana jak ty tyle schudłaś to co ty z tą skórą zrobisz" no masakra jakie babska niektóre są wstręciuchy
Dorotka
biedna Ty, a kysz choróbsko od Ciebie i nie czytaj kochana lepiej nic o ruchliwych maluszkach, po co się będziesz niepotrzebnie nakręcała i stresowała siebie i maluszka

jeja dziewczyny wiem, że zaczynam marudzić, ale dzisiaj się spóźniłam do pracy 10 minut bo byłam na badaniach krwi przed jutrzejszą wizytą i wparowałam do pracy i od razu do naczelnika, że przepraszam za spóźnienie, a on tylko się uśmiechnął i powiedział, że koleżanka mu przekazała i że wszystko wie... no i jakiś strach, stres mnie ogarnął, że ciekawe jak w czwartek zareaguje...
ogólnie nadal mam podejście, że czy mnie zwolnią, czy nie to trudno nie ma co gdybać... ale sama ta rozmowa mnie przeraża, że usłyszę coś mega niemiłego albo chamskiego...
kasiu u mnie powinno być spoko, choć życie pokaże. Przełożeni się boją, że jak się uda to szybko ucieknę na L4 (choć nie mam takiego zamairu, no ale niewieadomo jak będzie) Jeszcze nic a oni mnie już zapewniają, że zredukują mi obowiązki aby się nie przemęczała

A kobiety są okropne, też nam takie co lubią wbić innej szpile.

Kasiu a czemu miałabyś usłyszeć coś chamskiego? chyba nie z powodu ciązy? Nikt normalny tak się nie zxachowa, a całą resztą się nie przejmuj

mandy dobrze, że masz już tego zęba z głowy. A to prawda, ze taki stan zapalny jest niebezpieczny

Cytat:
Napisane przez _Aniutka_ Pokaż wiadomość
Wiesz co Aniu, chyba wolałabym żeby coś w tych wynikach było nie tak, bo byłoby wiadomo, że to wina ktoregoś z hormonów, a jak wyjdą dobre hormony, to szukaj wiatru w polu no i hormony łatwiej podreperować, no nie?
Chyba najgorzej w tym wszystkim to mnie wkurza to, że tak się odwleka w czasie :/
czeka nie na pewno jest okropne. Ale ja wierzę, że szybko ustala przyczynę i jeszcze szybciej ja usuną i cała historia zakończy się happy endem

Franka no to poszalałaś, należało ci się
Ciekawe czy Twój sen sie spełni

Cytat:
a tak całkiem serio, serio, wierzę, że jest Ci ciężko, ale kochanie przecież nie poddajemy się, bo już wczoraj pisałyśmy, że prędzej czy później każdej się uda... wiem, wiem łatwo się gada... ale przecież większość z nas coś tam miała nie tak i każda jest dowodem na to, że się uda
kochana nie zostawiaj nas proszę, jesteśmy takie zżyte, a bez Ciebie to już nie będzie nasza paczka... nie rób tego swoim wizażowym psiapsiółom

[]
Kasiu nie ma co się stresować na zapas, co ma być to będzie. Uważam, ze dobry pracownik jest na wagę złota i nawet jak czasem trzeba na niego poczekać to warto, tym bardziej, że to sytuacja wyjątkowa przecież . Oby i Twoi przełożeni mieli takie podejście i docenili Cię za zaangażowanie.

Edytowane przez india83
Czas edycji: 2014-10-14 o 21:29
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:47   #4435
Nati_kk
Zakorzenienie

Żanetka noooo co Ty nie opuszczaj nas
Wiem, że Ci ciężko, ale pamiętaj że nas masz przede wszystkim po to żeby się wygadać i w ogóle

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:48   #4436
india83
Zakorzenienie

Ja oczywiście u gina się zestresowałam i jak zwykle zapomniałam o wszystko zapytać

Ciesze się, bo wyniki hormonów mam w normie
TSH 1,636 ulU/ml
FSH 5,32 miU/ml
LH 4,77 mlU/ml
PRL 12,63 ng/ml

więc chyba luzik.
Dr mówił, że tu wszystko ok.
Niestety muszę żelazo uzupełnić, bo mam poniżej normy 45 ug/dl (norma 60-180)

Nati możesz jeszcze zerknąć swoim fachowym okiem?

No i z dr tylko sobie pogadalismy, obejrzał wyniki i zapisał nowe leki. Czyli mam kontynujację clo + estrofem - na poprawę endometrium, bo jednak mam zbyt cienkie, a po owu tradycyjnie duphaston. Jak się nie uda w tym cyklu to w kolejnym prawdopodobnie zrobi mi HSG. A no i mam znowu Inofolik brać. Od niedzieli ruszam z monitoringiem.

Aneczko zapisz mi wizytę 19.10 g. 9.30
Stary 2014-10-14, 21:49   #4437
Franka321
Zadomowienie

No tez jestem ciekawa. Justynko? co Ty na blizniaki
Stary 2014-10-14, 22:17   #4438
dorotape1987
Wtajemniczenie

ehh a u mnie jakias plaga pajakow juz mialam 3takie spore w pokoju a ja sie ts boje ze zejde na zawal kiedys musze jutro porzadnie w kazda dziure spojrzec i odkurzyc
Stary 2014-10-15, 00:33   #4439
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
ehh a u mnie jakias plaga pajakow juz mialam 3takie spore w pokoju a ja sie ts boje ze zejde na zawal kiedys musze jutro porzadnie w kazda dziure spojrzec i odkurzyc
a ja z kolei walcze z bezsennoscia juz ktorys z kolei dzien
Ale pajakow to sie boje masakrycznie

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 06:02   #4440
dorotape1987
Wtajemniczenie

dzien dobry
booosz obudzil mnie glod no musialam ruszyc dupke i cos zjesc o godzine wczesniej niz zwykle ciemno zimno ehhh niechce sie
annasar wspoczuje to najgorsze co moze byc ja specialnie nie spie w dzien zeby nie bylo problemu w nocy
ja juz pojadlam klade sie do lozia alatm za godzinke na cukier i bede gnic w wyrku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości