|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
NIiteczka
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama ostatnio powiedziała, że jak my byliśmy mali (ja i rodzeństwo) to mama używała takich "becików", ale jak w praniu były czy coś to też wkładała kocyk do poszewki na poduszkę 70x80cm i jakąś wstążką przewiązywała. Może to jest jakiś pomysł jeśli nie chcesz kupować ??
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia jestem tego pewna
dzieci innych to inna sprawa a swoim się zajmiesz lepiej niż ktokolwiek ja tak sobie mówie i będę mówić zwłaszcza po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Hasiap ja chyba wole po prostu mieć Maluszka blisko przy sobie niż w rozku ale do spania coś wymysle może faktycznie będę zawijac w kocyk jak nalesnik :-D
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#335 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak mi sie przypomnialo jak o tym materacach gadalismy- chcialam zdjąc ze swojego poszewke by wyprac i sie okazalo ze moge sobie pooddzielac te wartstwy ( w sensie gryke i kokos zabrac)
|
||
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Heh też bym zjadła :-D
|
#337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
da się przeżyć bez, że tak powiem. u mnie w szpitalu wymagali, ale zawsze na ten czas można było się od kogoś zwyczajnie pożyczyć. do spania kocyk, jakiś bawełniany jeden cieńszy i drugi cieplejszy. Cytat:
Ja kupiłam gdzie spod spodu była dodatkowa gąbka wyciągana i uważam, że to i tak było mega sztywne. Cytat:
też bym zjadła... z owocami
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkim, które tego potrzebują przesyłam pozytywne fluidy lepiej czasem trochę się przemęczyć w szpitalu, bo jednak tam wszystko sprawdzą i będą kontrolować ![]() Lolcia pogoń ten ZUS bo to skandal, że tak Ci przetrzymują kasę ![]() A co do sr, masz gdzieś wypełnioną deklarację do położnej? Może by mogła Cię odwiedzić kilka razy i poopowiadać co trzeba?
|
|
#339 | ||
|
Rozeznanie
|
Podejrzewam, ze tu nie ma werandowania, tylko wychodzi sie pewnie po tyg z dzieckiem na dwor. Stwierdzam to po tych gołych stopach u dzieci, kiedy ja idę w kurtce i wzdrygam się na ich widok. (w niedzielę mijałam kilkuletnią dziewczynkę w sukience i gołe nogi w sandałach, a my z tz w kurtkach szlismy szybko do domu, bo tak było zimno nad morzem.)
Ja też ciągle nie wiem co do spania do lozeczka. Chyba kupię ten spiworek, bo nie są drogie. A rożek kupiłam bo stwierdziłam, że łatwiej będzie mi dziecko w nim przenosić tak to sobie wymyśliłam, a tez nie był drogi, to spoko. Nie wiem czy może pozniej służyc jako kołderka, bo jeszcze nawet go nie rozłożyłam i nie wiem jak wygląda ![]() Cytat:
jeśli to ma takie znaczenie, to pewnie też bym prasowała wszystko. Ja nie mam problemów, które wymieniłaś więc nie wiedziałam, że żelazko może być zbawieniem w tych przypadkach ![]() Cytat:
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-10-14 o 20:35 |
||
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozek dostalam i woecej nie kupuje choc polozna gadala ze musze miec minimu 2 ale ja nie widze potrzeby. Do spania jeszcze zobaczymy mam rozek,kocyk,spiworek i koldre tez
|
|
#341 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jak i kiedy będę używać to się okaże podejrzewam ze na początku jak taka maleńka będzie to w rożku będzie spała, może na tej pościeli bo jedna taka ładna, ze żal w szafie trzymać ![]() A co do rożka z kokosem...u mnie w każdym sklepie z ciuchami dziecięcymi czy bielizną są nawet takie po 25-30 zł całkiem ładne, w auchanie tez widziałam. Na allegro tez widzialam. Chyba ze szukasz jakiejś perełki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dziecka znajomy i maminy dzis bylam w sr i połozną zapytałam o to ona mowi ze rzadko ale sie tak zdarza ze można czuć to i pare godzin , to sa przepowiadacze i sie nie denerwowac póki nie boli , nie ma krwi lub wód.
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
A co do spacerów to tez pewnie wyjdzie w praniu...zobaczymy jaka pogoda będzie
czy śnieg czy mróz czy deszcz...ale myślę ze z początku to przy otwartym.balkonie alba na balkonie może do słoneczka i będziemy się przyzwyczajać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
hej... witam się w nowym wątku
![]() U mnie też niestety nie najlepiej- w niedzielę dostałam ataku kolki nerkowej... ból był taki, że na czworakach weszłam na IP, bez majtek, cała zlana wodą z prysznica która trochę pomagała... zanim dojechaliśmy do szpitala przesiedziałam ze 2 godziny pod prysznicem lejąc prawą nerkę wodą..... na ip Panie stwierdziły że muszą mnie zbadać, więc musiałam w tym stanie wejść na fotel ginekologiczny....... skończyło się to tak, że obrzygałam z bólu wszystko, dodatkowo posikałam się mimowolnie.... dostałam zastrzyk rozkurczający i kroplówkę z paracetamolu... i minęło- na 20 minut .... Później znowu akcja ale nie chcieli mnie zatrzymywać tylko jechać na urologię. Pojechałam, wzięłam w międzyczasie 4x nospa max 80mg- nic nie dało. W szpitalu dostałam kolejną kroplówkę z buscolizyną- od tej pory przerwa, ale leżę i aż boję się oddychać że zaraz znów mnie złapie. W poprzedniej ciąży miałam to samo, w tym samym etapie ciąży aczkolwiek nie było tak dramatycznie.... Mam nadzieję że nie będzie znowu tego samego- chcieli później mnie położyć na patologię ale nie wyraziłam zgody- wszystkie badania ok- nerki wykazały zastój ale spowodowane jest to złogiem... z małą ok.
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
O kurczę, Sofia, to Cię złapało bidulo. Miejmy nadzieję, że to się więcej nie powtórzy
|
#347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
są na allegro, chyba 25 zł za niego dałam Cytat:
|
||
|
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofia
oby to się więcej nie powtórzyło ![]() Basjenia jeżeli chcesz to mam gdzieś przepis od mojej mamy na naleśniki ma do siebie to ze jeśli robi się dokładnie z przepisu to zawsze wychodzą, idealnie się obracają,nie rwa się
|
#350 | |
|
Rozeznanie
|
Jak do rana będzie mnie trzymać i zrobię to zapraszam
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Wiecie a ja chyba mam gorączkę od tej wyrzynajacej się ósemki... Jutro zapytam gina o brak przeciwwskazań do jej usunięcia i jeśli da rade to nawet w czwartek chętnie się jej pozbędę :-( jakoś wytrzymam późniejszy ból, bo ten teraz jest nie do wytrzymania :-(
|
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sofia trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko było dobrze. A ja po zajęciach w szkole rodzenia, było o porodzie, czym się podmywać, higiena w szpitalu, ćwiczenia po porodzie, połóg - dużo praktycznych informacji
|
|
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Sofia - współczuje
straszne miałaś przeżycia , ale dobrze że już lepiej i z Małą jest ok. Mam nadzieję że to już się nie powtórzy.Hasiap -obyś nie miała jednak tej gorączki, trzymaj się. I mam nadzieję że lekarz pozwoli Ci wyrwać tego zęba, trochę pocierpisz ale później bliżej porodu będziesz miała święty spokój i nie będziesz się martwić zębem. |
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko i córko ile Wy piszecie
U mnie ok, dzieci latają za mnie jak nakręcone, doprowadzałam chałupę do ładu i ani chwili nie leżałam. Nogi podpuchnięte, brzuch pobolewał, ale nic nie poradzę... Z tej ilości postów nie pamiętam co komu napisać ![]() Suqub nie martw się szpitalem będzie dobrze lepiej niech poobserwują i dadzą coś na ewentualne leczenie, bo ciśnienie w ciąży to nic dobrego. Lepiej żeby zajęli się tym za wczasu.Kasiulka Tobie to współczuję. Jak nie urok to s.... leżałam na sali z kobietą, która miała pęknięta szyjkę i pessar jak ja. W dodatku w 32 tc pokazała się cukrzyca i cholestaza. Dużo aż tak leków nie dostawała, ale dzień w dzień po 4-5 kroplówek tak ją płukali i latała sikać. Jeszcze jakieś skurcze na ktg, ale na to też magnez i mieli jej jutro powtarzać badania. Mam nadzieję, że u tej kobiety i u Ciebie szybko się poprawi. Sofia współczuję strasznie tej kolki i tego co miało miejsce na IP... Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze USG Aaaa... co do wagi to przecież w zeszły pon mała miała 1400 g a w pt 1800-1900 i jak to gin powiedział, każdorazowe przyłożenie sądy do brzucha może dać inny wynik, bo to w końcu fale są i nigdy nie ma tych 1000 %. Maciek do porodu miał mieć 2900 z USG a miał 3500 nie zamartwiać się na zapas plisss
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wspolczuje tych wszystkich pobytow w szpitalach. Niestety eiem jak to jest
ale najwazniejsze, ze jestescie pod opiekaCo do tej kobiety co urodzila w 40 min to dwa dni wcxesniej przyjechala z rozwarciem na palec.to jej drugie dziecko. U nas po badaniu lepiej. Jest wiecej wod plodowych z 2 cm na 8 cm. Z dzidzia wszystko dovrze, nerki zdrowe. Jefynie ktg im sie nie podoba, ale serduszko zdrowe jeszcze wypuscic mnie nie chca.Czkawke moj Maly ma najczescieh podczas ktg, smieszne uczucie a no i rozwarcie mam na 2 cm lub wiecej.dziekuje za wszystkie kciuki
|
|
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Misia to dobrze że wszystko w porządku u Ciebie rozwarcie w Twoim tyg to chyba może już być co?
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Termin dopiero na 3 grudnia, wiec jeszcze jest czas
z rozwarciem mozna chodzic nawet dwa miesiace, jesli stoi w miejscu u mnie sie w ciagu tyg powiekszylo, Maly napiera glowka na szyjke. Chcialabym eytrzymac jeszcze 3 tygodnie
|
|
|
|
#359 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
czemu ja nie mogę pospać dłużej jakbym mogła...Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiec nadszedl dzien wizyty,ale mam stresa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Dobrze że z małym wszystko jest dobrze

a tego rożka z kokosem nie mogę nigdzie dorwać.. 
też bym zjadła... z owocami

lepiej czasem trochę się przemęczyć w szpitalu, bo jednak tam wszystko sprawdzą i będą kontrolować 

oby to się więcej nie powtórzyło