Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 20:01   #331
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Gratulacje wizyty Dobrze że z małym wszystko jest dobrze No i już do porodu możesz się szykować
Dziękuję
NIiteczka trzymam kciuki za Twoje badanie glukozy

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:03   #332
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Kurde powiem szczerze że nie chce kupować rozka bo ile go użyje? Będę zawijac Bąbla w kocyk i już
Moja mama ostatnio powiedziała, że jak my byliśmy mali (ja i rodzeństwo) to mama używała takich "becików", ale jak w praniu były czy coś to też wkładała kocyk do poszewki na poduszkę 70x80cm i jakąś wstążką przewiązywała. Może to jest jakiś pomysł jeśli nie chcesz kupować ??
Stary 2014-10-14, 20:05   #333
Trusiulandia
Zakorzenienie

Lolcia jestem tego pewna dzieci innych to inna sprawa a swoim się zajmiesz lepiej niż ktokolwiek ja tak sobie mówie i będę mówić zwłaszcza po porodzie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Hasiap ja chyba wole po prostu mieć Maluszka blisko przy sobie niż w rozku ale do spania coś wymysle może faktycznie będę zawijac w kocyk jak nalesnik :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 20:08   #334
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Hasiap ja chyba wole po prostu mieć Maluszka blisko przy sobie niż w rozku ale do spania coś wymysle może faktycznie będę zawijac w kocyk jak nalesnik :-D
Oja.. ale naleśników bym zjadła z dżemem... Aż chyba na śniadanie sobie zrobię jutro
Stary 2014-10-14, 20:26   #335
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Antosia gratulacje to teraz odpoczynek
.
Dziękuję Jestem taka szcześliwa ze koniec Ale fizycznie trochę przesadziłam i teraz pewnie dochodzić do siebie będę kilka dni
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
dziewczyny a kiedy macie zamiar wychodzić z brzdącami na spacery? i co z tą pościelą, ma być, czy ma jej nie być
U nas mowili ze na początku nie jest potrzebna
Cytat:
Kurde powiem szczerze że nie chce kupować rozka bo ile go użyje? Będę zawijac Bąbla w kocyk i już
Ja nie kupuję rożka

A tak mi sie przypomnialo jak o tym materacach gadalismy- chcialam zdjąc ze swojego poszewke by wyprac i sie okazalo ze moge sobie pooddzielac te wartstwy ( w sensie gryke i kokos zabrac) Więc nie muszę na siłe kupować nowego materacyku, tym bardziej ze pochodziłam po sklepach i wszedzie na łożeczka o długości 140, a ja mam 120
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:27   #336
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Oja.. ale naleśników bym zjadła z dżemem... Aż chyba na śniadanie sobie zrobię jutro
Heh też bym zjadła :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 20:32   #337
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
to nie kupuj. ja kupiłam, ale nie uważam by to była konieczność. drugi dostałam, ale to taka bardziej otulinka była w kształcie rożka z polarku, to potem głównie tego używałam. ten sztywny rożek to potem już rzadko, ewentualnie jak pisałam wcześniej, jako "podkład" np jak kładłam w miejscach nie-dzieckowych
da się przeżyć bez, że tak powiem. u mnie w szpitalu wymagali, ale zawsze na ten czas można było się od kogoś zwyczajnie pożyczyć.

do spania kocyk, jakiś bawełniany jeden cieńszy i drugi cieplejszy.

Cytat:
A ja chciałam kupić ten rożek z kokosem, bo ja nigdy takiego noworodka na rękach nie miałam, kurczę boję się, bo nawet nie wiem jak będę małego brała miałam chodzić do szkoły rodzenia, ale lekarka nie wydała zgody, ze względu na mój stan no i dupa a tego rożka z kokosem nie mogę nigdzie dorwać..
Poza tym wciąż czekam na ZUS i chyba jutro już tam zadzwonię, bo nie będę już zaraz miała nawet na wizytę do lekarza. To są krwiopijcy, czepiają się dnia co do godziny, kasy co do 1zł, a sami nie trzymają się terminów.

Teoretycznie równo za 2 miesiące (14grudnia) powinnam urodzić
Choć chciałabym urodzić ok. 20 listopada
z kokosem, w sensie z takim usztywnieniem ?
Ja kupiłam gdzie spod spodu była dodatkowa gąbka wyciągana i uważam, że to i tak było mega sztywne.

Cytat:
też bym zjadła... z owocami

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:32   #338
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam od gina :-D mały leży główką w dół i mamy nadzieję że tak zostanie wszystko prawidłowo, zdrowy Maluszek jeszcze dwa tygodnie i gin mówił że będzie zadowolony i szyjka może się wtedy skracać i rozwierac powoli na bakterie w moczu dostalam jakiś ziolowy lek
Byłam jeszcze w biedronce i kupilam pieluszki fitti bo była promocja 3 opakowania po 72 za 9.99 zl i tak będę używać tylko w szpitalu i na wyjazdy ale niech sobie będą w razie potrzeby
super, że wszystko ok

Wszystkim, które tego potrzebują przesyłam pozytywne fluidy lepiej czasem trochę się przemęczyć w szpitalu, bo jednak tam wszystko sprawdzą i będą kontrolować

Lolcia pogoń ten ZUS bo to skandal, że tak Ci przetrzymują kasę
A co do sr, masz gdzieś wypełnioną deklarację do położnej? Może by mogła Cię odwiedzić kilka razy i poopowiadać co trzeba?

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:32   #339
sasia25
Rozeznanie

Podejrzewam, ze tu nie ma werandowania, tylko wychodzi sie pewnie po tyg z dzieckiem na dwor. Stwierdzam to po tych gołych stopach u dzieci, kiedy ja idę w kurtce i wzdrygam się na ich widok. (w niedzielę mijałam kilkuletnią dziewczynkę w sukience i gołe nogi w sandałach, a my z tz w kurtkach szlismy szybko do domu, bo tak było zimno nad morzem.)

Ja też ciągle nie wiem co do spania do lozeczka. Chyba kupię ten spiworek, bo nie są drogie. A rożek kupiłam bo stwierdziłam, że łatwiej będzie mi dziecko w nim przenosić tak to sobie wymyśliłam, a tez nie był drogi, to spoko. Nie wiem czy może pozniej służyc jako kołderka, bo jeszcze nawet go nie rozłożyłam i nie wiem jak wygląda

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
sasia... Prasuje majtki, bo unikam grzybicy, a mam do niej sklonosv. To samo sie tyczy recznikow (mam tez wrazenie, ze sa delikatniejsze po prasowaniu), a skarpetki, bo poca mis sie stopy, zeby nie wonily i dluzej byly suche, to je prasuje. Bawelna lubi zelazko. Kazdy robi tak jak uwaza, ale ja nie cierpie pomietych rzeczy, nawet tych celowo zmietych. Dzinsy rurki tez prasuje, bo jak nie wyprasuje to zaraz mam na nogach krostki podobne do potowek. Bawelna jest higroskopijna, ale tez chlonie wszystko. Dlatego tak pilnuje. Moj maz tez mi sie dziwil, a teraz docenil, bo jego mama tez nie prasowala, tylko jak musiala i mial to samo co ja od spodni, a teraz juz nie ma.
Rozumiem jeśli to ma takie znaczenie, to pewnie też bym prasowała wszystko. Ja nie mam problemów, które wymieniłaś więc nie wiedziałam, że żelazko może być zbawieniem w tych przypadkach

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
na szkole rodzenia psycholożka powiedziała że często radzi rodzicom kupić przytulanke dla dzieciaka jeszcze w ciąży i spać z nią. żeby potem bobo miał zapach mamowy od razu przy sobie....
O chętnie bym zastosowała te radę, ale tz predzej wygonilby mnie z łożka jakbym jeszcze zaczeła spać z jakąś przytulanką i tak już zrobił dziwną minę jak zobaczył moją "podomkę" w króliki

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-10-14 o 20:35
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:45   #340
alekaz1
Zakorzenienie

Ja rozek dostalam i woecej nie kupuje choc polozna gadala ze musze miec minimu 2 ale ja nie widze potrzeby. Do spania jeszcze zobaczymy mam rozek,kocyk,spiworek i koldre tez
Stary 2014-10-14, 21:06   #341
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam jeden rożek, ponoć mam jeszcze dostać ale nie wiem w jakim stanie. Jak coś to kupię na pewno jeszcze jeden. Ja przy siostrze przyzwyczaiłam się do dziecka w rożku więc wiem ze będę używać, nie wyobrażam sobie nie Mieć.

Cytat:
dziewczyny a kiedy macie zamiar wychodzić z brzdącami na spacery? i co z tą pościelą, ma być, czy ma jej nie być
Ja pościel mam 3 komplety, podusie i kołderkę bo dostałam, prawie jak nowe, a dzisiaj pralam i prasowalam jak i kiedy będę używać to się okaże podejrzewam ze na początku jak taka maleńka będzie to w rożku będzie spała, może na tej pościeli bo jedna taka ładna, ze żal w szafie trzymać

A co do rożka z kokosem...u mnie w każdym sklepie z ciuchami dziecięcymi czy bielizną są nawet takie po 25-30 zł całkiem ładne, w auchanie tez widziałam. Na allegro tez widzialam. Chyba ze szukasz jakiejś perełki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-14, 21:07   #342
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dostałam swoją owieczkę wczoraj, szwagierka zamówiła i od razu przyszła to mi dała. Ja się mega zdziwiłam Bardziej chyba spodziewałam się drgań, a nie efektów dźwiękowych Na początku zaczęłam się śmiać, że ta owieczka straszy Ale mąż mówi, że przecież na usg taki sam dźwięk słychać serca, więc dziecko przyzwyczajone do takich dźwięków, a nie takich jak my słyszymy gdy przyłożymy ucho do klatki piersiowej Mam nadzieję, że mojej małej też się spodoba. Ps. miała być Stanley a jest Stella przez pomyłkę sprzedającego, ale w sumie to żadna różnica
no dzwięk w sumie jak na ktg dla dziecka znajomy i maminy

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Linka - matko, 4 godz ciągiem? ja bym nie dała rady z takim skurczem - spanikowałabym na bank. Moje trwają krótko tak 30-40 sek i przechodzą i za chwilę znowu.
dzis bylam w sr i połozną zapytałam o to ona mowi ze rzadko ale sie tak zdarza ze można czuć to i pare godzin , to sa przepowiadacze i sie nie denerwowac póki nie boli , nie ma krwi lub wód.

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:10   #343
basiabasia989
Rozeznanie

A co do spacerów to tez pewnie wyjdzie w praniu...zobaczymy jaka pogoda będzie czy śnieg czy mróz czy deszcz...ale myślę ze z początku to przy otwartym.balkonie alba na balkonie może do słoneczka i będziemy się przyzwyczajać

Stary 2014-10-14, 21:18   #344
sofia_the_first
Raczkowanie

hej... witam się w nowym wątku

U mnie też niestety nie najlepiej- w niedzielę dostałam ataku kolki nerkowej... ból był taki, że na czworakach weszłam na IP, bez majtek, cała zlana wodą z prysznica która trochę pomagała... zanim dojechaliśmy do szpitala przesiedziałam ze 2 godziny pod prysznicem lejąc prawą nerkę wodą..... na ip Panie stwierdziły że muszą mnie zbadać, więc musiałam w tym stanie wejść na fotel ginekologiczny....... skończyło się to tak, że obrzygałam z bólu wszystko, dodatkowo posikałam się mimowolnie.... dostałam zastrzyk rozkurczający i kroplówkę z paracetamolu... i minęło- na 20 minut ....
Później znowu akcja ale nie chcieli mnie zatrzymywać tylko jechać na urologię.
Pojechałam, wzięłam w międzyczasie 4x nospa max 80mg- nic nie dało.
W szpitalu dostałam kolejną kroplówkę z buscolizyną- od tej pory przerwa, ale leżę i aż boję się oddychać że zaraz znów mnie złapie.
W poprzedniej ciąży miałam to samo, w tym samym etapie ciąży aczkolwiek nie było tak dramatycznie....
Mam nadzieję że nie będzie znowu tego samego- chcieli później mnie położyć na patologię ale nie wyraziłam zgody- wszystkie badania ok- nerki wykazały zastój ale spowodowane jest to złogiem... z małą ok.

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:22   #345
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość

U mnie też niestety nie najlepiej- w niedzielę dostałam ataku kolki nerkowej... ból był taki, że na czworakach weszłam na IP, bez majtek, cała zlana wodą z prysznica która trochę pomagała... zanim dojechaliśmy do szpitala przesiedziałam ze 2 godziny pod prysznicem lejąc prawą nerkę wodą..... na ip Panie stwierdziły że muszą mnie zbadać, więc musiałam w tym stanie wejść na fotel ginekologiczny....... skończyło się to tak, że obrzygałam z bólu wszystko, dodatkowo posikałam się mimowolnie.... dostałam zastrzyk rozkurczający i kroplówkę z paracetamolu... i minęło- na 20 minut ....
W szpitalu dostałam kolejną kroplówkę z buscolizyną- od tej pory przerwa, ale leżę i aż boję się oddychać że zaraz znów mnie złapie.
W poprzedniej ciąży miałam to samo, w tym samym etapie ciąży aczkolwiek nie było tak dramatycznie....
Mam nadzieję że nie będzie znowu tego samego- chcieli później mnie położyć na patologię ale nie wyraziłam zgody- wszystkie badania ok- nerki wykazały zastój ale spowodowane jest to złogiem... z małą ok.
:-( Kochana współczuję..dobrze że z mała ok ale wycierpialas swoje

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 21:22   #346
maczuma
Rozeznanie

O kurczę, Sofia, to Cię złapało bidulo. Miejmy nadzieję, że to się więcej nie powtórzy
Stary 2014-10-14, 21:24   #347
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
A ja chciałam kupić ten rożek z kokosem, bo ja nigdy takiego noworodka na rękach nie miałam, kurczę boję się, bo nawet nie wiem jak będę małego brała miałam chodzić do szkoły rodzenia, ale lekarka nie wydała zgody, ze względu na mój stan no i dupa a tego rożka z kokosem nie mogę nigdzie dorwać..
Poza tym wciąż czekam na ZUS i chyba jutro już tam zadzwonię, bo nie będę już zaraz miała nawet na wizytę do lekarza. To są krwiopijcy, czepiają się dnia co do godziny, kasy co do 1zł, a sami nie trzymają się terminów.

Teoretycznie równo za 2 miesiące (14grudnia) powinnam urodzić
Choć chciałabym urodzić ok. 20 listopada
ja kupiłam taki rożek z usztywnieniem są na allegro, chyba 25 zł za niego dałam
Cytat:
o nie... i robisz mi teraz nalesniki!
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:28   #348
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dokladnie tak jak Hasiap pisze skurcz a wypinanie sie malenstwa to zupelnie inne uczucia i nie da rady tego pomylic

Dziewczyny o ktorej jutro macie wizyty ?? Bo My jutro chyba zbiorowo,Hasiap,Basia,Dol oresd ?? Ja mam dopiero na 15.50 pierwszy raz w tej ciazy mam na popoludnie wizyte...Pewnie od rana nie bede mogla sie doczekac
Ja mam chyba 18.30 ale czasem bywa obsowa z półtorej godziny

Stary 2014-10-14, 21:35   #349
19Inka90
Wtajemniczenie

Sofia oby to się więcej nie powtórzyło

Basjenia jeżeli chcesz to mam gdzieś przepis od mojej mamy na naleśniki ma do siebie to ze jeśli robi się dokładnie z przepisu to zawsze wychodzą, idealnie się obracają,nie rwa się

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 22:44   #350
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
o nie... i robisz mi teraz nalesniki!
Jak do rana będzie mnie trzymać i zrobię to zapraszam

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość

Sofia cieszę się że z małą w porządku, a Tobie życzę jak najmniejszego bólu

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Wiecie a ja chyba mam gorączkę od tej wyrzynajacej się ósemki... Jutro zapytam gina o brak przeciwwskazań do jej usunięcia i jeśli da rade to nawet w czwartek chętnie się jej pozbędę :-( jakoś wytrzymam późniejszy ból, bo ten teraz jest nie do wytrzymania :-(
Stary 2014-10-14, 22:46   #351
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wróciłam od gina :-D mały leży główką w dół i mamy nadzieję że tak zostanie wszystko prawidłowo, zdrowy Maluszek jeszcze dwa tygodnie i gin mówił że będzie zadowolony i szyjka może się wtedy skracać i rozwierac powoli na bakterie w moczu dostalam jakiś ziolowy lek
Byłam jeszcze w biedronce i kupilam pieluszki fitti bo była promocja 3 opakowania po 72 za 9.99 zl i tak będę używać tylko w szpitalu i na wyjazdy ale niech sobie będą w razie potrzeby
super, że wizyta udana.

Sofia trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko było dobrze.

A ja po zajęciach w szkole rodzenia, było o porodzie, czym się podmywać, higiena w szpitalu, ćwiczenia po porodzie, połóg - dużo praktycznych informacji
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 23:05   #352
Chemisette
Rozeznanie

Sofia - współczuje straszne miałaś przeżycia , ale dobrze że już lepiej i z Małą jest ok. Mam nadzieję że to już się nie powtórzy.

Hasiap -obyś nie miała jednak tej gorączki, trzymaj się. I mam nadzieję że lekarz pozwoli Ci wyrwać tego zęba, trochę pocierpisz ale później bliżej porodu będziesz miała święty spokój i nie będziesz się martwić zębem.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 23:23   #353
Roksape
Zadomowienie

Ło matko i córko ile Wy piszecie co nadrobię to znowu....

U mnie ok, dzieci latają za mnie jak nakręcone, doprowadzałam chałupę do ładu i ani chwili nie leżałam. Nogi podpuchnięte, brzuch pobolewał, ale nic nie poradzę...

Z tej ilości postów nie pamiętam co komu napisać

Suqub nie martw się szpitalem będzie dobrze lepiej niech poobserwują i dadzą coś na ewentualne leczenie, bo ciśnienie w ciąży to nic dobrego. Lepiej żeby zajęli się tym za wczasu.

Kasiulka Tobie to współczuję. Jak nie urok to s.... leżałam na sali z kobietą, która miała pęknięta szyjkę i pessar jak ja. W dodatku w 32 tc pokazała się cukrzyca i cholestaza. Dużo aż tak leków nie dostawała, ale dzień w dzień po 4-5 kroplówek tak ją płukali i latała sikać. Jeszcze jakieś skurcze na ktg, ale na to też magnez i mieli jej jutro powtarzać badania. Mam nadzieję, że u tej kobiety i u Ciebie szybko się poprawi.

Sofia współczuję strasznie tej kolki i tego co miało miejsce na IP...

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze USG

Aaaa... co do wagi to przecież w zeszły pon mała miała 1400 g a w pt 1800-1900 i jak to gin powiedział, każdorazowe przyłożenie sądy do brzucha może dać inny wynik, bo to w końcu fale są i nigdy nie ma tych 1000 %. Maciek do porodu miał mieć 2900 z USG a miał 3500 nie zamartwiać się na zapas plisss
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 00:03   #354
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dzisiaj w aptece właśnie po kosmetyki dla małej, żebym mogła już do torby je wrzucić i żeby czekały na godzinę zero. W tym też poprosiłam o maść PureLan. Mówię że tę większą poproszę 37g a nie 7g. Kobieta mi przyniosła małą bo większej nie mieli, ja patrzę na cenę a ona 47zł za 7g!! Zdzierstwo w biały dzień. Odmówiłam oczywiście i kobieta przyniosła mi Maltan 40g za 17,50zł. O Maltan pytałam już tu dziewczyn, bo koleżanka mi zachwalała właśnie. Cena oczywiście bardzo mnie przekonała więc wzięłam bez dwóch zdań, a o PureLanie zapomnę
pisałam to już że purelan to po prostu lanolina 100%, wiec można kupić lanolinę bezfirmową dużo taniej
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 04:54   #355
Misia89p
Wtajemniczenie

Dziewczyny wspolczuje tych wszystkich pobytow w szpitalach. Niestety eiem jak to jest ale najwazniejsze, ze jestescie pod opieka
Co do tej kobiety co urodzila w 40 min to dwa dni wcxesniej przyjechala z rozwarciem na palec.to jej drugie dziecko.
U nas po badaniu lepiej. Jest wiecej wod plodowych z 2 cm na 8 cm. Z dzidzia wszystko dovrze, nerki zdrowe. Jefynie ktg im sie nie podoba, ale serduszko zdrowe jeszcze wypuscic mnie nie chca.
Czkawke moj Maly ma najczescieh podczas ktg, smieszne uczucie a no i rozwarcie mam na 2 cm lub wiecej.dziekuje za wszystkie kciuki

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 07:14   #356
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Dziewczyny wspolczuje tych wszystkich pobytow w szpitalach. Niestety eiem jak to jest ale najwazniejsze, ze jestescie pod opieka
Co do tej kobiety co urodzila w 40 min to dwa dni wcxesniej przyjechala z rozwarciem na palec.to jej drugie dziecko.
U nas po badaniu lepiej. Jest wiecej wod plodowych z 2 cm na 8 cm. Z dzidzia wszystko dovrze, nerki zdrowe. Jefynie ktg im sie nie podoba, ale serduszko zdrowe jeszcze wypuscic mnie nie chca.
Czkawke moj Maly ma najczescieh podczas ktg, smieszne uczucie a no i rozwarcie mam na 2 cm lub wiecej.dziekuje za wszystkie kciuki
Misia a przypomnij termin porodu?? Bo jak już rozwarcie masz to chyba wcale tak nie daleko, ale na szczęście tez jesteś pod opieką wiec niby nie ma czym się martwić
Stary 2014-10-15, 07:20   #357
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Misia to dobrze że wszystko w porządku u Ciebie rozwarcie w Twoim tyg to chyba może już być co?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-15, 08:12   #358
Misia89p
Wtajemniczenie

Termin dopiero na 3 grudnia, wiec jeszcze jest czas z rozwarciem mozna chodzic nawet dwa miesiace, jesli stoi w miejscu u mnie sie w ciagu tyg powiekszylo, Maly napiera glowka na szyjke. Chcialabym eytrzymac jeszcze 3 tygodnie

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 08:13   #359
basiabasia989
Rozeznanie

Dzień dobry czemu ja nie mogę pospać dłużej jakbym mogła...

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
super, że wizyta udana.

Sofia trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko było dobrze.

A ja po zajęciach w szkole rodzenia, było o porodzie, czym się podmywać, higiena w szpitalu, ćwiczenia po porodzie, połóg - dużo praktycznych informacji
A podzielilabys się tymi dobrymi radami z tymi co do szkoły rodzenia nie chodzą?

Stary 2014-10-15, 08:53   #360
19Inka90
Wtajemniczenie

A wiec nadszedl dzien wizyty,ale mam stresa

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości