|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
166 | 30,35% |
tak |
381 | 69,65% |
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego nie wyrastają mi nowe włosy??
Tak jak pisze gaga, zbyt silny środek mógł przyczynić się do uszkodzenia skóry głowy a tym samym cebulek bądź mieszków włosowych, które stają sie niezdolne do produkcji nowego włosa.
Powinnaś zgłosić się do dermatologa, lekarz zobaczy w jakim stanie jest skóra i przepisze preparat (do zrobienia w aptece), który pobudzi wzrost włosa. Preparaty te są zwykle tanie, a że dobierane są do indywidualnych przypadków dają bardzo dobre rezultaty. |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Raczkowanie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
NOnono ten WAX to cudny musi byc
![]() ![]() Bd musiala sprobowac.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Gość
|
Dot.: Dlaczego nie wyrastają mi nowe włosy??
Dzięki Dziewczyny za rady,chyba rzeczywiście będę musiała wybrać się do dermatologa
![]() ![]() truskawkowawiosna-------> Używam Seboradinu już ponad 3 tygodnie ale bez żadnych efektów niestety ![]() Mogę wiedzieć od czego pochodzi Twój nick?Ja zaczerpnęłam go z opowiadania bodajże Stephena Kinga ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Raczkowanie
|
Witam.
Przeczytałam wasze opinie na temat tego WAXa i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Nie wiem, czy zaryzywkować i kupić go, czy też nie. Dodam, że wlosy mam zniszczone po prostownicy, są przesuszone i ogólnie w złym stanie. Zaczęły mi też wypadać. Mam połowe mniej włosów niż miałam wcześniej. Boję się użyć tego waxa dlatego, żeby nie zaczęły mi wypadać jeszcze bardziej. Chyba kupię sobie jedną saszetkę i zobaczę. Co mam zrobić? Co radzicie? Pomoże on moim włosom? Mam zaryzykować? Słyszałam, ze wax ma bardzo chemiczny skład. Nie wiem co robić..
#1446 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiedzialam gdzie to napisac, a nie chce tworzyc nowego watku zeby nie byc skrytykowana
![]() Wiecie moze jak uzyskac polysk na wlosach?? Czy to w ogole mozna jakos uzyskac??
#1447 |
Zakorzenienie
|
a może
![]()
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup sobie male opakowanie, wtedy mozesz cos zauwazyc. Co do skladu chemicznego, dzis wszedzie jest chemia, w jedzeniu kosmetykach itp wiec mi osobiscie jedna odzywka w tę czy tą nie robi różnicy
![]() |
#1449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sa tez specjalne nablyszczacze ktorymi "psika" juz ulozona fryzurke, mozna tez sprobowac jedwabiu do wlosow ponoc super polysk. ![]() ![]() ![]() ![]() PS:Jest napewno wiele innnych sposobow tylko trzeba poszukac w wyszukiwarce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm mma tego Waxa juz chyba od tygodnia i tak stoi sobie w kaciku...bo bardzo nie lubie wyprobowywac nowych szamponow odzywek czy maseczek ,zeby jeszcze bardziej nie pogorszyc stanu wlosow,bo lapie wtedy dola...a od kiedy jedna z wizażanek napisala tutaj ,że przy pierwszych zastosowaniach Waxa wlosy zaczynają wypadac o wiele bardziej ,bo niby usuwają sie te juz zniszczone to jeszcze bardziej mnie zniechecilo do uzycia Waxa
![]() ![]() ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zadomowienie
|
Mysiamysia - raczej po Waxie wypadać więcej nie będą. Wiem, że to stresujące - 2 lata temu włosy wychodziły mi garściami, zjeździłam dermatologów z połowy Polski - miałam robioną analize pierwiastkową włosa i inne duperele. Na nic się to wszystko zdało, nałykałam się masę specyfików, nawcierałam wszystkiego co było dostępne na rynku, a włosy i tak wypadały. Teraz w porównaniu do kilku lat wstecz mam ich o połowę mnie (na szczęście kiedyś miałam baardzo gęste włosy) więc łysa nie chodzę. Ale i tak gdy patrzę w lustro jestem wściekła. Po Waxie nie zauwazyłam wtedy żadnej różnicy. Wczoraj jednak kupiłam opakowania 400ml za 27 zł i mam zamiar stosować. Zobaczymy czy będą się ślicznie błyszczały. Co do prostowania na wałkach to przy moich lekko kręconych włosach po nawinięciu na wałki mam bardziej gładkie włosy i wtedy zaczynają błyszczeć. Mam różne nabłyszczacze w sprayu, ale chciałam, żeby one same z siebie błyszczały pięknie. W sumie nie są matowe, ale przez to ich puszenie nie widać za bardzo połysku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zadomowienie
|
Na początku trochę bardziej wypadają, ale nie jest to widoczne jeśli chodzi o jakieś kolosalne braki w owłosieniu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zadomowienie
|
Ja na spółę z mamą używamy raz w tygodniu polskiego Waxa, tego pomarańczowego
![]() ![]()
#1457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Wtajemniczenie
|
ja już zuzyłam pół opakowania Waxa,i niestety ani nie pomógł przy wypadaniu,ani przy regeneracji póki co..właściwie to nic nie robi.
#1459 |
Zadomowienie
|
jezeli komus sie znudził wax albo poprostu juz nie uzywa to zapraszam na moj watem wymiankowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zadomowienie
|
To juz po 4 uzyciach widac efekty? I juz nie wypadaja po tym miesiacu stosowania? Ten sls ma chyba wlasciwosci oczyszczajace wiec to moze dlatego sa dluzej swieze?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszy efekt (zmniejszone przetłuszczanie się i "oślepiające" ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zadomowienie
|
ja to wesze podstep jakis maly
![]() 1. henna treatment wax - przeznaczona dla osob po chemioterapii, w 3odmianach- dla blondynek, brunetek i eko. 2. wax moc natury LBIOTICA - dla wlosow suchych i zniszczonych i dla blondynek (takie znalazlam na allegro, nie wiem czy sa inne rodzaje) I teraz powstaje problem - czy ten drugi wax jest rownie dobry jak ten stary? Czy moze jest to kolejna seria produktow, jak np szampony do konkretnego koloru wlosow - jak jedna firma wypuscila na rynek, to kolejne tez? Sama uzywam teraz starego WAXa od ponad 2ch lat i uwazam ze to najlepsze co moge robic dla swoich wlosow, poniewaz katowalam je prostownica i to wcale nie najlepsza, wiec powinny byc strasznie popalone, a tymczasem fryzjerki mowia mi, ze mam bardzo ladne wlosy i wcale nie sa zniszczone. Nie uzywam zadnych wiecej specyfikow, dlatego cala "chwale" przypisuje wlasnie waxowi ![]() <zdjecia zapozyczone z allegro> |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nic nie wypadło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mam to samo pytanie bo nie wiem który kupic... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Wtajemniczenie
|
karla92 - a ile czasu trzymalas Wax i jaki kolor opakowania masz?
![]() Ja mam ten zagraniczny Wax ,wiec moze to po nim wypadają te wlosy z tego co dziewczyny pisaly ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
no własnie nie wiem skad ten podzial ja uzywam dla blondynek a przedtem uzywalam do ciemnych hehe
a mam pasemka w sumie jasne
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zadomowienie
|
a powiedzcie mi jest różnica cenowa tych dwóch- dla blondynek i ciemnych??
zagraniczny czy polski tańszy? a może każdy z nich ma taką samą cene? |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zadomowienie
|
A o jakich mowisz o polskich czy zagranicznych? Jesli o polskich to
mam to samo pytanie bo nie wiem który kupic... ![]() Ja mam teraz tego zagranicznego - brązowego, ale chcę wypróbować polskiego brązowo-zielonego. Nie chcę ryzykować tego pomarańczowego dla blondynek, żeby nie rozjaśnił mi włosów. Jutro kolejna aplikacja waxa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Rozeznanie
|
Wax mnie znowu nie zawiódł
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Zadomowienie
|
![]()
Po dłuuugie przerwie powróciłam na Waxa (kupiłam 400 ml brązowy za 27 zł). Właśnie siedze w ręczniku na głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie dzieki WAM, użytkowniczkom tego forum poszłam dzisiaj kupić Wax'a. Już zaraz zrobie myju, myju, nałoże tą papke sobie i będe czekać na efekty. U mnie problemem są krótkie włosy
![]() Uff.. dziekuje WAM! Inaczej bym popadła w depresje, nie wiedząc, że jest coś tak cudownego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.