![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Badoo - Co ja mam o tym myśleć ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
U mnie było to samo. Dostałam maila od koleżanki, że zaprasza mnie na Badoo i klknęłam w nie z ciekawości. Popatrzyłam, wyłączyłam i zapomniałam.
Po jakimś czasie wrzuciłam nowe zdjęcia na fb. Wszystko fajnie, tylko inna koleżanka z grupy zapytała otwarcie co ja robię na tego typu stronie bo dostała ode mnie maila z zaproszeniem na Badoo ![]() Weszłam ponownie na stronę, wyszukałam się po imieniu i nazwisku i okazało się, że "mam" tam konto, data ostatniego logowania na 2-3 dni wstecz a zdjęcia były pobrane z fb. Dokładnie te, które wcześniej wrzuciłam. Musiałam zalogować się hasłem z fb i dezaktywować konto bo nie mogłam znaleźć opcji usunięcia. Także serio, to bardzo podchwytliwa strona. Zupełnie tak, jakby te konta były powiązane. I ja też jestem oznaczona na zdjęciach z byłym i naszymi znajomymi. Widzę to tylko ja więc nie rozumiem do końca tego problemu. Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2014-10-12 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Moje granice są w miarę normalne, jak sądzę. Skoro coś mi się nie podoba, to wyjaśniam podejrzane kwestie i w zależności od wiarygodności jego wyjaśnień podejmuję decyzje o tym czy mu wierzyć, czy nie. Nie potrzebuję namacalnych dowodów "niewinności" partnera, skoro jesteśmy razem to czuję czy mówi prawdę, czy coś ściemnia. Można to nazwać kobiecą intuicją, ale jeszcze niegdy się na niej nie zawiodłam. A im jestem starsza, tym łatwiej przychodzi mi weryfikacja. Po prostu przede wszystkim obserwuję to co mój partner robi dla mnie i naszego związku, a nie trzymam się tylko jego słów i obietnic, czekając w nieskończoność na ich realizację. I tak naprawdę nigdy nie uda mi się prześwietlić go na wylot, więc mu ufam "na wyrost". To się określa mianem kredytu zaufania. I on dobrze wie, że jeżeli mnie zawiedzie to będzie koniec związku i naszej znajomości. Nigdy tego nie ukrywałam i nie robię z tego żadnej tajemnicy. Skoro ja jestem fair, to od niego też tego wymagam i koniec. Myślę, że to wystarczający sposób na wzajemny szacunek w związku, stary, ale sprawdzony.
Edytowane przez green way Czas edycji: 2014-10-12 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że tym czymś bardziej "namacalnym" byłby stały i nieograniczony, całodobowy dostęp do jego komórki, kompa i prowadzenie przez faceta skrópulatnego pamiętnika, w którym zapisywałby każdą minutę swojego życia i oczywiście z bezpośrednim dostępem autorki do tych zapisków? A w ogóle to najlepiej zero neta, znajomych i jedyną słuszną i pożądaną rozrywką trzymanie się za rączki i patrzenie sobie w oczęta? Dolce vita, jak powiadają Włosi! A co następne, skan myśli i chip wszyty pod skórę? Nie to, żebym reklamowała wolność absolutną w związku, ale albo ustalałm reguły i zasady oraz wymagania na początku związku i WYMAGAM ich respektowania, albo żegnaj Gienek, świat się zmienia. Więc co da to całe dochodzenie w przypadku autorki, bo nie rozumiem? Wcześniej mu nie ufała, teraz mu nie ufa, więc ma zdarzyć się cud i będą żyli długo i szczęśliwie kiedy on udowodni jej, że to jednak z automatu wrzuciło aktualizację z facebooka na badoo? No normalnie miłość w świecie wirtualnych uniesień mnie powala. No tak, jeszcze on może nie likwidować konta i ustawić syatus na: zajęty, bądź w związku i to na pewno zagwarantuje autorce spokój i szczęście oraz wzajemne zrozumienie się obojga...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś przychodził mail, że ktoś chce Cię poznać, wchodziłaś w link i badoo automatycznie zakładało konto. Jednak zdjęcia i wszelkie informacje musiałaś dodać sama. Także chłopak ściemnia. I nie bądź naiwna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
miałam też jakieś daty logowania, mimo że nigdy na tym portalu się nie logowałam ![]() w sumie nawet nie powiedziałam o tym mojemu ówczesnemu chłopakowi, uznałam to za jakąś durnotę, wściekłam się na badoo i od tego czasu jestem anty. ale nie pomyślałam, że powinnam o tym powiedzieć chłopakowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozumiem ,że zdjęcia profilowe , które są na facebooku same się nie dodają na Badoo ( -> zainstalowane przez facebooka) tylko musiałby zrobić to sam ?? ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Hmm ,chyba wszystko by się zgadzało ,że to mogło być nieporozumienie ,a reszta to po prostu wina mojego niskiego zaufania do niego .. muszę to zmienić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A dla mnie i tak coś tu śmierdzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Badoo? Sami nieudacznicy i żonaci szkoda czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Mam mętlik w głowie!! Napisałam do Badoo ,zobaczymy co odpowiedzą..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Czy aby na pewno i co by to tak naprawdę potwierdziło? Nie zapominaj, że facet już wcześniej deklarował, że sam skasował to konto... Mam dziwne przeczucie, że po takiej demonstracji racji i siły autorka nadal będzie szukać "dowodów", bo niestety ziarenko zostało już zasiane i chyba padło na podatny grunt. Mów co chcesz, ale dla mnie taki facet byłby już skreślony, bo nie ufam ludziom, którzy nie dotrzymują słowa i gubią się w zeznaniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Zdarzyło mi się, że miałam, że na Badoo czeka na mnie wiadomość, a Badoo nie zakładałam. Nie było tam jednak mojego profilu czy zdjęć, to chyba tylko taka durna reklama była. Nie bardzo mi się chce wierzyć, że to nie jest jego konto jak są jego zdjęcia i opisy i jest pokazane, że się logował. Do tego broni bardzo tych rzeczy jak telefon, mail. Owszem, ja z facetem nie sprawdzamy siebie, ale też nie chronimy aż tak... To jest dla mnie podejrzane, dla mnie przesada. Niemniej, może to będzie niepopularne co napisze, ale gdybym miała sygnały, że coś jest nie tak, to sprawdziłabym mojego faceta. Jest u mnie ok, więc tego nie robię, on też, ale gdyby było, to sprawdziłabym. Rozumiem prywatność, ale moim zdaniem w takiej sytuacji jest to usprawiedliwione raczej.. Na Twoim miejscu albo bym próbowała wejść na to konto (ale fakt, Ty nie znasz żadnych haseł, broni ich, więc nie wejdziesz), więc po prostu jak parę osób radziło napisałabym do niego jako nieznajoma i zobaczyła co będzie. Chyba tak bym zrobiła. Ewentualnie poproszenie, by przy Tobie wykasował ten profil. Jak nie to to co wyżej czyli napisanie jako inna dziewczyna, takie jest moje zdanie.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-10-14 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że sprawa śmierdzi. Sama miałam konto na badoo i owszem zdarza się, że konto się w bardzo łatwy sposób aktywuje, ale ktoś kto miał konto mniej więcej ogarnia , po za tym na maila przychodzą wiadomości, więc w nieświadomości raczej się nie żyje, szczególnie przez 1,5 roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Coś się wyjaśniło ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Naciągacze! przestrzegam Was z całego serca! mi pobrali z konta prawie 175zł i oczywiście support Badoo twierdzi ze nie podlega to reklamacji... Nieświadomie straciłem pieniądz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.