![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: UWAŻAJCIE przy kupowaniu cukierków na wagę!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam cały wątek
![]() ![]() ![]() Zabiłyście mnie tymi Michałkami. Ja je uwielbiam. ;-) edit: Ogólnie to jak się popracuje w jakiejkolwiek gastronomii i zobaczy, co można robić z jedzeniem, można się zrazić na bardzo długo do jedzenia na mieście. Ja np. już nawet lodów nie jadam, chyba że w miejscach, do których mam zaufanie. Czy słuszne, to sprawa dyskusyjna ![]() Ja nie jestem bardzo ''obrzydliwa'', zdaję sobie sprawę, że jedząc na mieście nigdy nie wiem do końca, co jem. W sumie to się nigdy nie wie, chyba, że ma się swoje gospodarstwo, ogródek itd. Edytowane przez phideaux Czas edycji: 2014-10-14 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I nie ukrywajmy nie zawsze tez sprawdzamy terminy ważności produktów. A czasem nawet i to nie uchroni nas przed "gratisami"w środku. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wredny kotecek
|
Troszkę mięska nie zaszkodzi powiadacie :P Załóżmy, że zjadłyśmy już w życiu dużą garść białych wijących maluszków, gdyby tą samą dużą garść samych żyjątek podstawić pod nos to też zjadłybyście bez problemu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dlatego z zasady nie kupuję żadnych świątecznych zestawów kosmetycznych żadnej firmy. Nie twierdzę, że przebijanie dat to powszechna praktyka w przemyśle kosmetycznym, ale kosmetyki z zestawów mają z reguły krótszą datę ważności niż kupowane oddzielnie za pełną cenę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Pani Mizantrop
|
Już NIGDY nie tknę michałków
![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cały wątek i mam przed sobą czekoladę Wedla
![]() ![]() Szczerze mówiąc jakoś mnie to nie dziwi za specjalnie... Ciekawa jestem ile razy już zjadłam te robaki, a nie wiedziałam... Najbardziej mną wstrząsnął sok z linku który wrzuciła jamestown ![]() ![]() A tak to spoko. Pracując w sklepie spożywczym nie jedno się naoglądałam- zmywanie dat ważności zmywaczem i nabijanie nowych- norma. Wciskanie przeterminowanych chipsów, batonów itp dzieciom- było na porządku dziennym. W końcu dziecko nie szuka daty, a nawet jakby szukało, to daty nie ma, bo zmyta zmywaczem. Dalej- sprzedaż ciast, ciastek na wagę, które leżały 2-3 tygodnie ![]() Sklep dalej istnieje, głównie dzięki temu, że w pewnej firmie pracownicy dostają kartki na jedzenie tzw bony, które mogą wykupić tylko w tym jednym, jedynym sklepie ![]() ![]() ![]() ![]() A ja w jedzeniu nic hardcorowego nie znalazłam, raczej takie standardy: - włosy czyjeś w jedzeniu na mieście - pleśń - pajęczyny w ryżu - kawałek chrząstki chyba w jedzeniu na mieście A tak to nic ![]()
![]() |
#188 |
O RLY?
|
U mnie w domu zawsze sprawdza się owoce przed zrobieniem przetworów.
Na widok robaka w jedzeniu pewnie bym nie pobiegła do łazienki ani krzyknęła z wrażenia nauczona doświadczeniem za dzieciaka, gdzie setki razy znajdowałam je w orzechach/malinach/śliwkach etc. Co do koncernu kosmetycznego - nie tylko Bielenda jest z KRK - Barwa też. I wy tak narzekacie a w Chinach robaki to przysmak ![]() baj de łej - nie wiem czy wiecie, ale w Wawie w zeszłym roku otworzyła się restauracja z owadami, gdzie można wszamać np. szarańczę, jedwabnika, mącznika młynarka czy świerszcza - niestety nie wiem czy nadal istnieje.
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-10-14 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Mmmm jeśli istnieje to mój tż będzie zachwycony, za 2 tyg będzie w warszawie na duuużo dni XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Wredny kotecek
|
Chwast zamów mu to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
lokalna gwiazda
|
Eeee, u mnie stoi jeszcze nietknięty micel Kolastyny ze świątecznego zestawu - termin ważności o9.2016
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Masakra po prostu, że firma niby tak znana robi coś takiego i tak wielokrotnie
![]() ![]() Przyznam, że nie łamałam cukierków na pół, teraz zacznę. No i Michałków już raczej nie tknę. Trują nas na każdym kroku ![]() ![]() Ja nie znalazłam czegoś takiego w jedzeniu, ale nie przełamywałam, więc nie wiadomo co ja tam jadłam, bleee... Coś strasznego ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- No właśnie... Znana firma i coś takiego... Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-10-14 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie kupuję ryb na wagę- makreli, matiasów na wagę tylko w paczkach - nie kupuję sałatek na wagę - nie kupuję ciast- teściowa mi piecze albo piekę sama - nie kupuję żelków na wagę, migdałów, orzechów, cukierków itp. Bo ta waga to są produkty przeterminowane - nie jem mięsa- mycie w ludwiku i inne atrakcje Sanepid był nie raz, ale tak jak mówiłam- są uklady. Poza tym szefostwo zawsze wiedziało kiedy dokładnie przyjdzie sanepid i wtedy te przeterminowane produkty trafiały np. do samochodu szefa na ten dzień, po to by następnego dnia znów trafiały na półki. Nie raz dostałam z☠☠☠kę za to: - spadło ciastko typu anyżki, bezy, kostka piernikowa na podłogę- chciałam wyrzucić, ale trzeba było z powrotem do sprzedaży dać - wyrzuciłam zgnite warzywa- źle, bo trzeba było je odcinać/ wykrawać/ obierać tak długo aż nie były całkowicie do wyrzucenia - klient się pyta czy ciasto jest świeże, mówiłam, że nie i nie raz bym wyleciała z roboty, ale jak można traktować 2 tygodniowe ciasto jako świeże? To był mały osiedlowy sklep ![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem. No tak, to prawda, że coś jeść trzeba... Ja michałków już nie kupię, bo faktycznie widzę, że dużo takich sytuacji już mieli. Raz jeszcze czy dwa to bym mogła jakby było , ale skoro sporo razy to jest dla mnie obrzydliwe i dobra firma nie powinna do tego dopuszczać, bo inaczej przecież zrażają klientów - wiadomo, że czasem robaki po prostu dostaną się, czasem się nie uniknie, ale producenci powinni pomyśleć o jakimś rozwiązaniu skoro tak się nie dzieje, a nie.... A skoro o tym wiem, to nie ruszę już ich, za bardzo bym obrzydzona była. Macie rację, cukierków na wagę też nie warto kupować, bo to różnie z nimi może być.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-10-14 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
No i co z tego, że jest ich mnóstwo. W ogóle jest, ale w naszym klimacie jest ich śmiesznie mało w trudno je tak po prostu złapać w życiu codziennym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- ja np lubię michałki i nie zdarzył mi się nigdy robaczywy bo nigdy nie wsadzam całego na raz do buzi ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- i z drugiej strony nie wiem jak można kupowac ciasta w sklepach osiedowych czy piotrach i pawłach itd..... co innego jakaś tam maleńka osiedlowa piekareńka, która jest prywatna i prowadzi baba którą od zawsze znasz, ale takie zdarzają się rzadko. ble ble ble |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48517606]Bielenda jest z Krakowa. Pewnie o niej mowa.[/QUOTE]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Całe szczęście nic takiego mi się chyba nie przytrafiło, pomijając śliwki, które zawsze kroję na pół i traktuję z nieufnością.
![]() Choco ma rację, nie ma co niepotrzebnie panikować. No chyba że się znalazło szczura lub karalucha, ale włos, pająk, pazur itd. raczej wynikają z niedopatrzenia jakiegoś Xińskiego i wszędzie się to może zdarzyć. Nie zrezygnowałabym z ulubionej marki przez jeden taki przypadek, pewnie tylko na jakiś czas straciłabym apetyt na dany produkt. Nie widzisz, że wszyscy mają ubaw z twojego przemądrzałego tonu? I że dziewczyny jakoś dały radę się zrozumieć?
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
a ja jem cukierki czytając was i myślę czy coś w nich może być xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Szczere przyznam, że kiedyś słyszałam o tych robaczkach w Michałkach... ale nie sądziłam, że takich przypadków było więcej
![]() Mnie się zdarzyły tylko jakieś orzeszki z pajęczyną plus brokuł z larwami- które pięknie zaczęły wychodzić i pływać , kiedy zaczęłam go gotować.
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No ale to nie ludzie wkladają do środka cukierka robaki, wiec tu pretensje do producenta lub sklepu sa uzasadnione.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
BAN stały
|
Wczoraj w markecie widziałam wyprzedaż czekolad nadziewanych Wawel (tiki taki i takie tam). Nie skusiłam się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
Dlatego preferuję cuksy z alkoholem - żaden robak nie ma szans.
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Ja je ciągle w okolicznych sklepach widzę na wyprzedaży. Dobrze, że się nie skusiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.