|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Hej
U mnie noc przespana Szybka, wspolczuje z tym ekogroszkiem... Najbardziej szkoda mi zawsze emerytow i rencistow co maja 800zl/m-c i odkladaja po trochu caly rok. A tu przyjedzie taki oszust i wyludzi kase. Moja babcia zawsze placila za drewno czy wegiel przy odbiorze. A teraz szukaj wiatru w polu Wczoraj na kolacje robilam placuszki z jablkami. Zostalo mi jeszcze troche... No to mam motywacje, zeby wstac ![]() Martha, psiunio slodki. Moja kuzynka ma podobnego- uwielbiam go
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobił sobie śniadanie a Tobie juz nie???? No chyba bym głowe albo jeszcze coś innego urwała... Co za problem zrobic więcej jak juz sie robi? A w życiu bym obiadu nie zrobiła, wyszłabym , zjadła cos na mieście a on egoista niech sie sam martwi. [SIZE=1]---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------[/SIZE A co do kluczy to nie otworzylabym tak ze 30 min to by sie nauczył, spałaś, przecież mogłaś nie słyszeć...
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta, trzymaj się
Lola, 39 tydzień to już finish, wielki szacun ![]() Mój znajomy ma skład opału i też zawsze bierze pieniądze przy dostawie węgla albo wcześniej tylko zaliczkę, jak ktoś nowy kupuje. Trochę pochodziłam po domu i już mi troszkę słabo się zrobiło, jestem cały czas podduszona, a jednocześnie główką mi ciśnie na szyjkę.
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj noc w miarę przespana
o 5:30 tylko mały epizod z niepełnosprawnym sąsiadem, którego żona do przychodni szykowała, ale szybko zasnęłam. Świeci słońce i od razu chce się żyć ![]() Szybka: współczuję sytuacji z ekogroszkiem niestety na świecie nie brakuje oszustów. A najbardziej przykre jest to, że na opał przeważnie odkłada się przez kilka miesięcy i nie są to małe kwoty Ja dzisiaj czekam na kuriera i moją torbę skip hop ![]() Powiem Wam, że mam tu u rodziców śmieszne sytuacje, tzn sąsiedzi z innych klatek robią wielkie oczy na mój brzuch i pytają czy w ciąży jestem :P bo, że ja niby taka młoda :P a ja w śmiech, że już małą dziewczynką nie jestem, tylko już niestety 27 lat na karku
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cześć! Witam się w 38 tygodniu!!! ![]() ![]() ![]() W poniedziałek jestem umówiona z położną, ma przyjechać do mnie i będziemy ustalać plan porodu, zdecydowałam się jednak na Koszalin, nawet jeśli bym miała jechać wcześniej i czekać do akcji porodowej w szpitalu... za dużo negatywnych opinii słyszę o szpitalu w Kg... Jadę do księgarni poszukać jakiegoś poradnika o wychowaniu dzieci, bo nie poznaję mojego starszego dziecka i nie wiem kompletnie co robić chyba zbyt mocno przeżywa pójście do tej szkoły... widocznie, emocjonalnie nie był gotowy, mimo zapewnień psychologów, pedagogów itd...
|
|
#1206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twoj tztet zawsze na nocki pracuje? Bo przeciez jak urodzi sie dziecko to i tak sie w dzien nie wyspi...kochana widze, ze masz gorsze dni ale to minie mam nadziee, tylko pewnie i tak ze wszystkim bedziesz sama jak tzet pracuje na zmiany.. Moj niby wszystko zrobi ale wszysko musze mu powiedziec, zero domyslenia sie, tak mnie to wpienia ale facet to chyba taki egzemplarz sam z siebie nie zobaczy co jest do zrobienia Wstalam z bolem glowy, spalam niby cala noc tylko na siku wstawalam a tu rano leb peka..o co chodzi Begie - kurcze moze to nie hemoroid....nie wiem sama, musze tam zajrzec w takim razie, nic mnie to nie boli, zreszta odkad biore zelazo mam raczej biegunki niz zatwardzenia, wiec jedynie mogloby wyjsc od ciazy... U nas pogoda wrocila fajna chcialam isc na spacer ale musze najpierw wziasc tabletke |
|||
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Martha
Kasia gratulacje
|
#1208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Także to ja księciuniowi podtykam pod nos, ale w sumie tak się już przyzwyczaiłam że nie robi mi to różnicy, na szczęście on to docenia i zawsze mówi że pyszne i dziękuje, chociaż tyle I mojego też ciągle nie ma w domu, wychodzi max 6.30, wraca jak już jest ciemno, czasem wpadnie na obiad, a czasem i mnie ciągnie gdzieś na robotę 'na chwilę' a ja wtedy kwitnę godzinę w samochodzie i się tylko wk**wiam Zero pomyślunku! No ale zarabia więc staram sie nie czepiać jakoś specjalnie, kiedyś bardzo mi to przeszkadzało, teraz już chyba przywykłam... I do samotności, i do tego że w domu robię praktycznie wszystko sama.
|
|
#1209 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to sie chwali ..poka poka wozekCytat:
czyli masz nadal czekac..?skad ja to znam..ja czekam na znak..bowiem napewno sie takowy pojawiCytat:
ja z moim tz tez sie widze w ciagu dnia malo chociaz jest jeszcze na l4..moze 2x15min i wieczorem chwilke..wczoraj niby z budowy wrocil wczesniej ale jeszcze multum telefonow ,chwila halau i juz go nie bylo..jak wrocil to wielce do brzyuszka chcial gadac..Franus wychodz juz,a ja mu na to,po co jak i tak tato ma do wszystkich czas tylko nie dla nas.. Cytat:
ja sie dzis nie zamierzam rozpakowac..mam plany na popoludnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
popedzilas z tygodniami![]() ja wlasnie dostalam wiadomosc od mojej kolezanki co jeszcze przytulanke mi szyla dla malego..wyslala,wiec jutro powinna byc i wszystko juz na cacy udekoruje..podrzucam Wam linka z jej wypocinami..hehe..pisala, ze zostalo jej materialu i,ze zrobila jeszcze slonika przytulanke..juz sie nie umiem doczekac az to przyjdzie
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
musze poprawic bo z linka raczej nie wejdziecie..wkleje fotki..
Martha..to Ty dla niego obiadu te nie gotuj.. Kasia ![]() magdula..oni cie pamietaja ciagle jako mala dziewczynke..strasi ludzie mam wrażenie,ze czasem zatrzymali sie w miejscu
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
No ale ilez mozna wytrzymac
? Wszystko podaj,zrob,wypierz, pisalam nie raz o wydatkach, wiec powtarzac sie nie vhce. Zawsze na noce, bo jemu latwiej sie pracuje,jnne obowiazki niz w dzien by mial, sniadania odkad mieszkamy sami, tj od maja/czerwca, ani obiadu nigdy nie dostalam, chyba ze byla to pizza lub fast food,a teraz mi mowi,ze przeciez siedze na zwolnieniu i nie pracuje. Taki stereotyp, ze kobieta siedzaca w domu nic nie robi i nigdy nie jest zmeczona. W dodatku ta sobota i jego picie i tesciowej imieniny,w poniedzialek idzie do kumpla na urodziny tez na picie. A gdzie ja w tym? Gdzie my? bo takie uzalanie sie nic mi nie da.
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój 5letni syn ma obecnie etap "nie słucham was/ nie rozkazuj mi".
Wszystko wie lepiej, jak coś chce to władczym tonem rozkazuje, jednocześnie mądrzy się strasznie, codziennie rano dyskutuje, że nie pójdzie do przedszkola, bo się nie wyspał, ma zły humor, a jak po niego idę o 16 to nie chce iść do domu, bo się bawi. Nie da ręki na ulicy, zawsze dyskusja, biega po sklepie... Mam ochotę mu głowę urwać, albo przynajmniej zamknąć w piwnicy to cisza będzie. Jeszcze dodatkowo zaczął ostatnio sporo jeść, daj mi i daj, drogo coś jego utrzymanie nam zaczyna wychodzić, dzidziuś to mały pikuś. Duży szybko rośnie, wyrasta z ubrań i butów, żre jakby go nie karmili. Kasiu, a twój synek co wyprawia? Idę po owsiankę z kiwi i truskawkami.
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Cudna maskotka! <3
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już pisałam i dziewczyny też, że musisz się troszkę postawić. Poza tym jak się dziecko urodzi, to sam będzie musiał się dostosować i zmienić. Dziecko nie będzie patrzeć, że on śpi, tylko płakać w nocy, w dzień, mogą trafić się kolki, oczywiscie nie muszą, ale jeśli będą to to jest placz nieraz przez kilka godzin, ty będziesz zmęczona i gwarantuję, że wybierzesz sen zamiast obiadku dla niego. Nie jesteś samotną matką tylko masz faceta, on sie związał z tobą, a nie z Fifą.
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martha - czas chyba zebys troche go do pionu ustawila jak Hanka sie urodzi to Ty kobieto juz nie bedziesz miala ani kawalka zycia dla siebie...ja mojemu caly czas powtarzam, ze po pracy on przejmuje Jerza a ja wychodze, wiadomo nie zawsze itd. ale wole mu teraz naklasc do glowy zeby sie oswoil i nie byl zdziwiony...
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Umylam 3 okna i muszę odpoczac
![]() Jeszcze 2 duże i 2 male....... Gdyby nie ciąża umylabym mamie ale tam trzeba się wspinać wiec wole nie ryzykować Martha Esti piękne rekodzielo
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti owieczka jest obłędna
![]() Martha pisz ile masz ochotę a Twojego TŻta ![]() Ja jeszcze nie rodzę chociaż nr 3 jest moim szczęśliwym i ulubionym ale moja ciaza była kilka dni do tylu ze względu na długie cykle wiec nie ja następna, chociaż przepowiadacze czesto, wczoraj wieczorem ale wzięłam nospe bo męża z tym wirusem by nie wpuścili na porodówkę poza tym powiedział, ze on nie ma siły byc w szpitalu (powiedziałam ze zostawiłby mnie wspinały i przyjechał do domu sie przespac ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Co Ty jakis cyborg jesteś?????? Ja umyłem 2 w tym jedno balkonowe, firanki, prasowanie i zajęło mi to pol dnia, pózniej byłam nie do życia a Ty juz 3??? I jeszcze za kolejne sie bierzesz????
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Manieczka pytałas n akiedy mam termin to chyba na wtedy co i Ty, 11.11
![]() Szybkawolna współczuję i oczywiście ręce opadają, z każdej strony czają się tylko oszuści, krętacze itd. i żyj tu spokojnie, bez stresów Może Ty? Chyba już by wypadało heh ![]() Marta widzę, że Twój mężczyzna mózg w pracy zostawia, wracając do domu... brak słów |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie superowe
Współczuję wam tych nieprzespanych nocy i innych dolegliwości. Marta musisz z nim poważnie porozmawiać. Szybka aż słów brak na takich oszustów. Współczuję nerwów i straconej kasy. Kupiłam krówki i batonik na porodówkę. Ciekawe ile razy przed porodem będę je wyciągać z torby a potem biec po nowe opakowanie
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
9:15 domofon i kurier
czyli mój Skip hop już jest
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się pochwalę - nasz piękny Tako Extreme
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Martha a Twój Tż ma możliwość pracy na zmiany czy tylko nocki wchodzą w grę? Bo przy małym dziecku na dobrą sprawę zostaniesz kompletnie ze wszystkim sama z jego podejściem.
|
|
|
|
#1223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magdula, fajowa torba! W ogóle nie wygląda jak taka wózkowa Sweet, ładniutki wózek, bardzo podobają mi się półokrągłe gondole |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Martha współczuję, ja bym się postawiła na Twoim miejscu. Tak jak dziewczyny piszą, jak będzie dziecko to zostaniesz ze wszystkim sama, bo przecież on całe dnie będzie odsypiał:/
Mnie się jeszcze rzuciło w oczy to, że on jeszcze pije... Ja bym mu już nie pozwoliła na Twoim miejscu. Kto Cię zawiezie do szpitala jak coś się zacznie dziać?Ja wczoraj mężowi chciałam piwo kupić, bo miał taki stresujący dzień, że aż mi go było szkoda, ale on sobie postanowił, że już nie pije i nie chciał, i całe szczęście, bo wieczorem wylądowaliśmy w szpitalu Dostałam na raz takich bóli, że masakra, ale to jeszcze nie było to
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
Sweet super się wózek prezentuje
Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-10-15 o 10:25 |
|
|
|
#1226 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty nie jestes jakims cyborgiem i dziewczyny maja racje,ze niebawem to nigdzie sie nie ruszysz bo przy 2 dzieci ledwo co sie z domowymi obowiazkami wyrobisz,jak oczywiscie zostaniesz z tym sama..zmeczenie fizyczne to jedno ale jesli do tego dojdzie i psychiczne to Ty kochana w takiego dola sie wpakujesz,ze Ciezko bedzie Ci sie z niego wydostac.dla mnie nie istnieja stereotypy..tak bylo 20 lat temu ale treaz mamy rownouprawnienie..to nie tylko Twoje dzieci ale Wasze,nie Twoj dom,ale Wasz,nie Twoje zycie tylko Wasze..nie mozesz wziasc wszystkiego na siebie..inaczej krzyz bedziesz niosla do konca zycia..musisz cos zmienic..i nawet jesli bd awantury*moze nie teraz by nie szkodzic dziecku a le po urodzeniu..ale jak sie nie postawisz to juz maz cie przytlumi na AmenCytat:
Cytat:
![]() to jest szary czy granat..wyglada na exstra pojemna ![]() jak ogladam te Wasze wozki to az mnie skreca z zazdrosci,ze tez nie kupowalam nowego..sweet jest obledny..to kremowy,bez?
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny piękne maskotki, wózek i torba
![]() Marta Ty się weź za tego chłopa, bo to trzeba ukrócić i to już! I mów mu wprost co Ci leży na serduchu, bo to facet on się sam nie domyśli! Mój mąż też już nie pije chociaż na piwko ma ochotę, bo mu wytłumaczyłam, że nawet jak nas ktoś zawiezie to po alko go nie wpuszczą i będę rodzić sama, a on chce być ze mną. Ja tam nie wiem kto będzie rodził z mojego przeczucia, ale ja nie mogę, bo mi się włosów nie chce myć dzisiaj U mnie też szaro i ponuro, że nic się nie chce.Jeszcze jutro idę na wizytę i jak mi nagle powie, że szyjka krótka, ale zamknięta to mu czymś pacne tam. Jutro mam późno wizytę to z Tż pójdę.
Oskarek 24.10.2014 Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-15 o 10:31 |
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
szybkawolna o matko
strasznie współczuję, my na razie ratujemy się tym z casto- bo jest tani i świetnie się nadaje do grzania wody a na razie jest za ciepło na palenie, ale wściekłabym się niesamowicie
|
|
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

U mnie noc przespana 

guzik mnie to! Nie robie obiadu... wstanie po 15, bedzie chcial obiad, zagra kilka razy w fife i znow usnie po 18. Obudze go20:30 i na 21 do pracy. Takie mam zycie... a ja co? Odkurzacza wlaczyc nie moge,bo jeden pokoj,zlozyc lozka nie. Odezwac sie chyba do tv. 
niestety na świecie nie brakuje oszustów. A najbardziej przykre jest to, że na opał przeważnie odkłada się przez kilka miesięcy i nie są to małe kwoty 

23.06.2011

Także to ja księciuniowi podtykam pod nos, ale w sumie tak się już przyzwyczaiłam że nie robi mi to różnicy, na szczęście on to docenia i zawsze mówi że pyszne i dziękuje, chociaż tyle