Siostra ma już chłopaka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-15, 10:44   #1
sunklaudia
BAN stały

Siostra ma już chłopaka

Mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu i dzielę jeden pokój z 15 letnią siostrą drugi zajmują rodzice. W poniedziałek odwołali nam ostatnią lekcję i wróciłam wcześniej do domu, i gdy weszłam do naszego wspólnego pokoju to przyłapałam siostrę na seksie z jej chłopakiem, on szybko zerwał się a ja stałam jak słup, po chwili wyszłam i dałam im czas na ubranie. Gdy chłopak wyszedł z naszego domu, porozmawiałam z siostrą, że to za wcześnie na seks i co najbardziej mnie zmartwiło to wtedy gdy chłopka "zszedł z niej" nie miał prezerwatywy, spytałam siostrę czy bierze tabletki to powiedziała, że była u lekarza nawet u kilku i odmówili jej wypisania tabletek bez zgody rodziców i powiedziała żebym się od niej odwaliła. Nie wiem co teraz zrobić, ma 15 lat i uprawia seks przerywany, bez zabezpieczenia żadnego, a wiadomo jak bezpieczny jest taki seks. Nie stać nas na ewentualne jej dziecko, nawet nie mamy warunków mieszkaniowych. Myślę czy nie powiedzieć rodzicom, ale mama wszystko mówi tacie a tacie zdarza się mieć cechy patologiczne, wypija co dzień dwa lub trzy piwa przed snem, i u nas w domu nie było kar typu szlaban czy utrata kieszonkowego, tylko pas. Jak im powiem to tato zapewne wypije te swoje piwsko i wleje jej pasem, a chciałabym tego zaoszczędzić siostrze. Jestem w kropce.
sunklaudia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:01   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Siostra ma już chłopaka

Mmmm. Sama bym ja zaciagnela do ginekologa i dala po dupsku za seks bez gumki. Chociaz w sumie nie, powiedzialabym ojcu. Za taki brak rozumu nalezy sie jej sazny ochrzan... Seks okej, ale taki bezrozumny to nie ogarniam. Ile masz lat?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:04   #3
sunklaudia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Mmmm. Sama bym ja zaciagnela do ginekologa i dala po dupsku za seks bez gumki. Chociaz w sumie nie, powiedzialabym ojcu. Za taki brak rozumu nalezy sie jej sazny ochrzan... Seks okej, ale taki bezrozumny to nie ogarniam. Ile masz lat?
Ja mam 17 lat
Stary 2014-10-15, 11:10   #4
Kolor kremowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunklaudia Pokaż wiadomość
Mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu i dzielę jeden pokój z 15 letnią siostrą drugi zajmują rodzice. W poniedziałek odwołali nam ostatnią lekcję i wróciłam wcześniej do domu, i gdy weszłam do naszego wspólnego pokoju to przyłapałam siostrę na seksie z jej chłopakiem, on szybko zerwał się a ja stałam jak słup, po chwili wyszłam i dałam im czas na ubranie. Gdy chłopak wyszedł z naszego domu, porozmawiałam z siostrą, że to za wcześnie na seks i co najbardziej mnie zmartwiło to wtedy gdy chłopka "zszedł z niej" nie miał prezerwatywy, spytałam siostrę czy bierze tabletki to powiedziała, że była u lekarza nawet u kilku i odmówili jej wypisania tabletek bez zgody rodziców i powiedziała żebym się od niej odwaliła. Nie wiem co teraz zrobić, ma 15 lat i uprawia seks przerywany, bez zabezpieczenia żadnego, a wiadomo jak bezpieczny jest taki seks. Nie stać nas na ewentualne jej dziecko, nawet nie mamy warunków mieszkaniowych. Myślę czy nie powiedzieć rodzicom, ale mama wszystko mówi tacie a tacie zdarza się mieć cechy patologiczne, wypija co dzień dwa lub trzy piwa przed snem, i u nas w domu nie było kar typu szlaban czy utrata kieszonkowego, tylko pas. Jak im powiem to tato zapewne wypije te swoje piwsko i wleje jej pasem, a chciałabym tego zaoszczędzić siostrze. Jestem w kropce.
Skoro u Was w domu zdarza się przemoc i alkohol, to ja bym nie mówiła rodzicom - potem się będzie Twoja siostra spotykać gdzieś po krzakach z tym chłopakiem, bo będzie się bała go do domu przyprowadzić. A jeśli zechce z nim sypiać, to i tak będzie.
Gdy ja byłam nastolatką, to ginekolog mnie zbadał i bez problemu wypisał receptę na tabletki, a tu już kolejny watek o potrzebnej obecności/zgodzie rodziców. Czy nie może sama Wasza mama iść z siostrą do gina? Jakbyście jej powiedziały, że siostra planuje być może w przyszłości współżycie... Albo Ty jako pełnoletnia osoba? (Jesteś pełnoletnia?) Może poszukajcie ginekologa prywatnie?
Porozmawiaj z siostrą jeszcze raz na spokojnie, żeby ten jej chłopak chociaż gumek używał.
Kolor kremowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:14   #5
kotwkulce
Raczkowanie

Może to i nie najbardziej moralnie akceptowalne rozwiązanie, ale skoro odpada opcja rozmowy z rodzicami, sama porozmawiaj z siostrą i może Ty idź do ginekologa po tabletki, a potem przekaż receptę siostrze?
kotwkulce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:17   #6
sunklaudia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kotwkulce Pokaż wiadomość
Może to i nie najbardziej moralnie akceptowalne rozwiązanie, ale skoro odpada opcja rozmowy z rodzicami, sama porozmawiaj z siostrą i może Ty idź do ginekologa po tabletki, a potem przekaż receptę siostrze?
A czy tak można? Czy lekarz nie powinien wcześniej zbadać siostry i dostosować tabletek indywidualnie? Bo nie wiem czy te co mi wypisze to siostra będzie mogła zażywać. Siostra mówił, że po prezerwatywie dostała uczulenia, i jej więcej nie będzie używać, a lekarz owszem przyjął ją ale bez zgody rodzica nie chciał wypisać recepty.
Stary 2014-10-15, 11:20   #7
kotwkulce
Raczkowanie

Cytat:
A czy tak można? Czy lekarz nie powinien wcześniej zbadać siostry i dostosować tabletek indywidualnie? Bo nie wiem czy te co mi wypisze to siostra będzie mogła zażywać.
Teoretycznie powinien. W praktyce nikt mnie nigdy nie badał, zawsze było tylko ogólne rozeznanie czy na nic nie choruję i 'pani weźmie te, jak coś będzie nie tak to zmienimy'.
Stary 2014-10-15, 11:21   #8
eyo
Zakorzenienie

no ok - tabletek nie dostała, a dlaczego nie używają prezerwatywy?

na Twoim miejscu chyba bym też rodzicom nie powiedziała ale pewnie bym postraszyła siostrę żeby się ogarnęła, porozmawiała z nią poważnie o antykoncepcji i poszła z nią do ginekologa & apteki kupić co trzeba i starała się z nią na bieżąco rozmawiać (do czasu do czasu) i upewniać się że wszystko ok

ewentualnie może jak pójdziesz z nią do ginekologa to w Twojej obecności wypisze receptę?

przy okazji też bym ją ostrzegała, że teraz niespodziewanie wpadłaś do domu Ty a innym razem mogą wpaść rodzice - Ty im nie powiesz ale mogą się sami dowiedzieć i wtedy to dopiero będzie draka, a jak młoda jeszcze się pochwali, że Ty wiedziałaś to nie będzie różowo także lepiej je uświadomić, żeby bardziej uważała co robi

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:24   #9
przylaszczka50
BAN stały

Lekarz miał rację nie wypisując jej tabletek. Siostra jest jeszcze dzieckiem zależnym od rodziców a tabletki nie są obojętne dla zdrowia.
Tak samo nie wolno zażywać tabletek , które zażywa siostra czy koleżanka.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

W jakim wieku jest chłopak siostry?
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:24   #10
kotwkulce
Raczkowanie

A, jeszcze dodam, że 'te, co pani weźmie, a najwyżej zmienimy' to za pierwszym razem były te, których logo widniało na fartuszku pani doktor i parawanie. Nazywały się bodajże Yasmine, wszystko było z nimi okej. Potem miałam przerwę od tabletek, po przerwie chciałam spróbować czegoś innego, inna lekarka przepisała mi Cilest. Pojawił się skutek uboczny w postaci plamienia, który miał ustąpić po pierwszym miesiącu, ale nie ustąpił. Zmieniłam na Naraya, te tabletki poleciły mi koleżanki. Po prostu poszłam do lekarza i poprosiłam o receptę na te konkretne tabletki. Nie było żadnych pytań. Biorę od prawie roku, nie mam żadnych problemów.

To tyle jeśli chodzi o moje doświadczenie z antykoncepcją.

Edytowane przez kotwkulce
Czas edycji: 2014-10-15 o 11:33
Stary 2014-10-15, 11:25   #11
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
A czy tak można? Czy lekarz nie powinien wcześniej zbadać siostry i dostosować tabletek indywidualnie? Bo nie wiem czy te co mi wypisze to siostra będzie mogła zażywać. Siostra mówił, że po prezerwatywie dostała uczulenia, i jej więcej nie będzie używać, a lekarz owszem przyjął ją ale bez zgody rodzica nie chciał wypisać recepty.
Ewentualne wypisanie na ciebie byłoby jakimś rozwiązaniem, ale masz siostrę idiotkę, więc to raczej nic nie da. Ja bym powiedziała rodzicom, ewentualnie gdyby chłopak był w porządku (a raczej nie jest) pogadałabym z nim. W ogóle współczuję sytuacji, zwłaszcza że teraz ty czujesz się za nią odpowiedzialna, a ona ma wszystko gdzieś.
Stary 2014-10-15, 11:26   #12
sunklaudia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
no ok - tabletek nie dostała, a dlaczego nie używają prezerwatywy?

na Twoim miejscu chyba bym też rodzicom nie powiedziała ale pewnie bym postraszyła siostrę żeby się ogarnęła, porozmawiała z nią poważnie o antykoncepcji i poszła z nią do ginekologa & apteki kupić co trzeba i starała się z nią na bieżąco rozmawiać (do czasu do czasu) i upewniać się że wszystko ok

ewentualnie może jak pójdziesz z nią do ginekologa to w Twojej obecności wypisze receptę?

przy okazji też bym ją ostrzegała, że teraz niespodziewanie wpadłaś do domu Ty a innym razem mogą wpaść rodzice - Ty im nie powiesz ale mogą się sami dowiedzieć i wtedy to dopiero będzie draka, a jak młoda jeszcze się pochwali, że Ty wiedziałaś to nie będzie różowo także lepiej je uświadomić, żeby bardziej uważała co robi
Powiedziała, że po prezerwatywie dostała uczulenia

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Ja też jestem niepełnoletnia, więc wątpię, że lekarz wypisze siostrze receptę w mojej obecności.
Stary 2014-10-15, 11:28   #13
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Ja też jestem niepełnoletnia, więc wątpię, że lekarz wypisze siostrze receptę w mojej obecności.
Nie może spróbować innej?
Stary 2014-10-15, 11:29   #14
kotwkulce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że musi to być prawny opiekun? A nie siostra, kuzynka, koleżanka?

Nie wiem jak wyglądają przepisy w tej kwestii.
Wiem, że jak ja miałam 16 lat i poszłam po pierwsze tabletki, nie było żadnych problemów z wypisaniem. Autorka wątku ma 17, jeśli nic się nie zmieniło, nie powinna mieć problemu z dostaniem recepty na siebie.
Stary 2014-10-15, 11:29   #15
sunklaudia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez przylaszczka50 Pokaż wiadomość
Lekarz miał rację nie wypisując jej tabletek. Siostra jest jeszcze dzieckiem zależnym od rodziców a tabletki nie są obojętne dla zdrowia.
Tak samo nie wolno zażywać tabletek , które zażywa siostra czy koleżanka.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

W jakim wieku jest chłopak siostry?
Chłopak to rówieśnik siostry, kolega z klasy. Boję się, że jak wypisze na siebie tabletki i dam siostrze i jej zaszkodzą bo nie były dostosowane do niej, to będę miała ..............i siostra i ja, że w ogóle nie powiedziałam rodzicom i że jeszcze dałam jej swoje tabletki.
Stary 2014-10-15, 11:32   #16
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotwkulce Pokaż wiadomość
A, jeszcze dodam, że 'te, co pani weźmie, a najwyżej zmienimy' to za pierwszym razem były te, których logo widniało na fartuszku pani doktor i parawanie. Nazywały się bodajże Yasmine, wszystko było z nimi okej. Potem miałam przerwę od tabletek, po przerwie chciałam spróbować czegoś innego, inna lekarka przepisała mi Cilest. Pojawił się skutek uboczny w postaci plamienia, który miał ustąpić po pierwszym miesiącu, ale nie ustąpił. Zmieniłam na Naraya, te tabletki poleciły mi koleżanki. Po prostu poszłam do lekarza i poprosiłam o receptę na te konkretne tabletki. Biorę od prawie roku, nie mam żadnych problemów.

To tyle jeśli chodzi o moje doświadczenie z antykoncepcją.
Jaka skrajna nieodpowiedzialność lekarzy... Dobrze, że ja miałam cały zestaw badań i wywiad i pigułki nie dość, że nie szkodzą, to pomagają.

Autorko, porozmawiaj z siostrą, pójdź z nią do lekarza. Rodziców bym w to nie mieszała na razie.
Stary 2014-10-15, 11:32   #17
kotwkulce
Raczkowanie

Cytat:
Boję się, że jak wypisze na siebie tabletki i dam siostrze i jej zaszkodzą bo nie były dostosowane do niej, to będę miała ..............i siostra i ja, że w ogóle nie powiedziałam rodzicom i że jeszcze dałam jej swoje tabletki.
Noo... tak. Dlatego własnie napisałam, że to moralnie wątpliwe
Stary 2014-10-15, 11:36   #18
sunklaudia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Jaka skrajna nieodpowiedzialność lekarzy... Dobrze, że ja miałam cały zestaw badań i wywiad i pigułki nie dość, że nie szkodzą, to pomagają.

Autorko, porozmawiaj z siostrą, pójdź z nią do lekarza. Rodziców bym w to nie mieszała na razie.
Właśnie to słyszałam, że jeśli lekarz wypisuje tabletki bez badan to należy zmienić lekarza, więc nie dam jej swoich tabletek za duże ryzyko.
Stary 2014-10-15, 11:37   #19
201706190936
Konto usunięte

A jak siostra zajdzie w ciążę to na kim spocznie wychowanie i utrzymanie dziecka? Przecież ona sama jest dzieckiem. Niestety ale powiedziałabym rodzicom. A dobieranie po cichu tabletek dla siostry uważam za niepoważne.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:40   #20
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
A jak siostra zajdzie w ciążę to na kim spocznie wychowanie i utrzymanie dziecka? Przecież ona sama jest dzieckiem. Niestety ale powiedziałabym rodzicom. A dobieranie po cichu tabletek dla siostry uważam za niepoważne.
Ale zobacz, że tutaj ojciec pije i jest agresywny i być może awantura odniosłaby odwrotny skutek. Siostrę trzeba uświadomić i doedukować.
Stary 2014-10-15, 11:42   #21
przylaszczka50
BAN stały

Tabletki antykoncepcyjne nie są obojętne dla zdrowia szczególnie tak młodej osoby. Ich przepisanie musi być poprzedzone badaniami krwi i dokładnym wywiadem lekarskim.
Bo mogą wystąpić skutki uboczne.
Gdzieś czytałam, że dla własnego dobra tabletek nie powinno się przyjmować wcześniej niż 5 lat po pierwszej miesiączce. Bo organizm jest jeszcze w trakcie regulacji hormonalnej.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:42   #22
maryanna3
Zakorzenienie

Ciężka sytuacja. Też bym już stwierdziła, że zapisanie tabletek na Ciebie i dawanie ich siostrze byłoby najlepszą opcją. I tak marne szanse trafić na nfz lekarza, który jakkolwiek przebada Cię przed przepisaniem ich, więc niewielka to byłaby różnica. Ale
-po 1. ona ma 15 lat...hormony w tak młodym wieku to jednak nie jest dobre wyjście
-po 2. podejrzewam, że nawet jakby już je miała mógłby być problem z prawidłowym stosowaniem, bo nie oszukujmy się, ona jeszcze jest totalnie niedojrzała, nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji

Rozumiem Cię, że nie chcesz mówić rodzicom. Może masz inne zaufane dorosłe osoby w rodzinie? Albo jakiś szkolny pedagog/psycholog, który mógłby chociaż doradzić albo z nią porozmawiać?
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:43   #23
sunklaudia
BAN stały

Zadzwoniłam do dwóch lekarzy, i spytałam czy wypiszą 15 latce tabletki w mojej obecności 17 latki. Powiedzieli że nawet jakbym miała 18 lat to nie, bo przy 15 latce musi być Faktyczny opiekun który wyrazi zgodę. Chyba jednak powiem rodzicom i niech ją ogarną, bo nie wyobrażam sobie, że w naszym i tak ciasnym pokoju znajdzie się jeszcze płaczące dziecko.
Stary 2014-10-15, 11:45   #24
solaola
Zakorzenienie

Zaproponuj jej jakieś prezerwatywy, które nie mają żadnych środków typu plemnikobójczych, bo te często uczulają i pogadaj z nią na spokojnie jakie są konsekwencje i powiedz, że się martwisz i chcesz jej pomóc(zaproponuj np. unimile).

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:48   #25
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Ja tez powiedziałabym rodzicom. W koncu jak zajdzie w ciążę to oni bedą mieli problem. jest nieletnia i rodzice odpowiadaja za to co robi. Ukrywanie przed rodzicami takich faktow jak i zalatwianie cichaczem tabletek uwazam za nieodpowiedzialne, kto bedzie za to odpowiadal jezeli sie doigra i zajdzie w ciaze albo wezmie nieodpowiednie tabletki i jej zaszkodza? Jeżeli jest tak głupia ze w wieku 15 lat uprawia seks bez gumki to moze te pasy na dupę pomogą jej coś sobie uświadomić.

Edytowane przez madzia0007
Czas edycji: 2014-10-15 o 11:49
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:48   #26
coffee
and cigarettes

Cytat:
Uczulenia na co? Skąd wie, że to uczulenie?
Kup jej inne, różne gumki (lateksowe, nielateksowe, różne rozmiary - może któreś im podpasują) i powiedz, żeby używali, bo 1) powiesz o wszystkim rodzicom i będzie awantura lub 2) zajdzie w ciążę i będzie awantura.
Najlepiej wg mnie by było, gdybyś pogadała też z tym jej chłopakiem, bo jak widać oboje średnio ogarnięci.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:49   #27
kalincia
BAN stały

A ja uważam, że rodzicom trzeba powiedzieć. Nie pochwalam bicia dzieci, ale jeśli dziecko bierze się z nieodpowiedzialny seks, to lepszy pas niż ciąża.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:50   #28
kotwkulce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamiętam, dostałam pytanie, czy palę papierosy, bo przy braniu tabletek mam palić nie więcej niż 5 dziennie i chyba coś jeszcze a propos miażdżycy w rodzinie. I tyle.

Ciekawa jestem, czy trafiłam na wyjątkowo znudzonego lekarza ignoranta, czy ogólnie wtedy się tak ludzie tym nie przejmowali jak teraz? Jako 16-latka nie miałam bladego pojęcia o badaniach i dobraniu odpowiednich tabletek, więc zaufałam lekarzowi.
Na złe mi to na szczęście nie wyszło
I nie znam też nikogo, komu by tabletki zaszkodziły.
Stary 2014-10-15, 11:51   #29
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniłam do dwóch lekarzy, i spytałam czy wypiszą 15 latce tabletki w mojej obecności 17 latki. Powiedzieli że nawet jakbym miała 18 lat to nie, bo przy 15 latce musi być Faktyczny opiekun który wyrazi zgodę. Chyba jednak powiem rodzicom i niech ją ogarną, bo nie wyobrażam sobie, że w naszym i tak ciasnym pokoju znajdzie się jeszcze płaczące dziecko.
Spróbuj najpierw z nią jeszcze raz porozmawiać. Powiedz o konsekwencjach, powiedz, że są inne rodzaje prezerwatyw, żeby spróbowała, że jak będzie dziecko to ona głównie będzie mieć przerąbane. Zapytaj czy wie co by się stało jakby zamiast Ciebie rodzice weszli? Nie krzycz, nie mów tonem wszystkowiedzącej a spokojnie, że się martwisz bo jest Twoją siostrą.
I tak jak pisałam, może ktoś dorosły, pedagog, psycholog szkolny. Wiadomo, że Ty u niej autorytetu nie masz bo to tylko 2 lata różnicy. Jeśli nic nie pomoże to faktycznie nie widzę innej drogi niż powiedzenie rodzicom. Tzn. najpierw samej mamie i poproś żeby nie mówiła ojcu. Spróbuj przekonać, że to intymne sprawy i nie ma co ojca mieszać bo tylko będą kłopoty.

Pewnie się skończy tak że matka i tak powie ojcu. No ale Ty nie masz wyjścia innego jak powiedzieć mamie.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-15, 11:52   #30
tenebra
Zakorzenienie

Jak dostała uczulenia od gumek to zakładam, że pewnie od lateksowych więc niech spróbują nielateksowych. Ja znam Skyn, nie wiem jakie są inne, ale w pierwszym lepszym Rossmannie takie kupi Poinformuj ją, że uczulenia na lateks się zdarzają i że to nie przekreśla używania prezerwatyw, bo jak ma pstro w głowie to może nawet nie wiedzieć.

A na taką nieodpowiedzialność i głupotę siostry nie wiem jakbym zareagowała, ale pewnie spokojne rozmowy i wytłumaczenie jest chyba jedyną opcją która może przynieść jakikolwiek pozytywny skutek...

Swoją drogą ciekawa jestem jak stwierdziła to swoje uczulenie, bo równie dobrze to mogą być źle zinterpretowane np. otarcia z powodu nie używania lub dodatkowego nawilżenia Mi się uczulenie kojarzy z opuchlizną uniemożliwiająca stosunek, czy moze sie mylę?

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2014-10-15 o 11:56
tenebra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości