|
|
#991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cześć dziewczyny!
Dołączam dziś do grona niewyspanych - Mycha ciężką noc miała, co chwilę "mama" i "mama", więc jestem trochę zombie. Odpuściłam siłkę rano, wspomagam się kawą i pracuję. W ogóle wypompowana jestem, jeszcze dodatkowo jakiś niefajny wieczór z tz miałam, także no. Wczoraj jak byłyśmy na spacerze (w deszczu), to dowiedziałam się, że Młoda jest źle ubrana i na za dużo jej pozwalam - bo chodziła po kałużach w kaloszach i grzebała patykiem w wodzie. A tak w ogóle to dzieci powinny się słuchać. Ciśnienie podniosło mi się tylko na chwilę, potem stwierdziłam, że nie chce mi się wdawać w dyskusję z babką, której nie znam, więc bardzo mi wszystko jedno z powodu tego, co ona mówi. A Młoda nauczyła się robić przewroty w przód . Po 5 pod rząd nie ma siły wstać i śmieje się w głos. Cudne to! Marsi, Iffonka - współczuję nocki Silver - stawiam kawę, też jestem niewyspana, ale u Ciebie po nocce to już na pewno hardcore Deli - jestem pewna, że jeszcze trochę, a Amelka się przyzwyczai, ale rozumiem, że ciężko. Moja Młoda znów mocno przeżywa moje wyjścia do pracy, a juz było dobrze - machała i nie płakała, teraz znów jej trudno. No ale muszę chodzić do pracy, więc jedyne co mogę zrobić, to tłumaczę, gdzie idę, kiedy wrócę itp. Debrah - trzymam kciuki za jak najszybszą wyprowadzę. A sytuacja z lekarzem - Ewulkaa - kciuki za rozmowę! Powodzenia! Trzymajcie się laski
|
|
|
|
#992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Nie dość, że prawie wogóle nie spałam to jeszcze po tej nocce boli każda część ciała dosłownie wszystko. I jeszcze mam zakwasy po niedzielnym bieganiu i wczorajszych ćwiczeniach. Dziś odpuszczam ćwiczenia.
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka jak rozmowa?!
Mąż do piątku w Białymstoku Doszedł strój na Halołyn, jest czad!!! ![]() Nawijko, japierdziu, zastrzeliłabym dziada!!! Lepiej już? Zreflektował się??? Silver, buziak ![]() Ja wyspana, dziecię padło wczoraj przed 19 i spało BEZ PRZERWY!!! Do 6.30 i obudziło mnie wsadzeniem palca do oka minus taki, że nie chce spać u siebie w pokoju, tylko z nami, ewidentnie się uspokaja i z nami w łóżku przesypia całe noce, nie mam nic przeciwko spania z dzieckiem, ale on się tak niesamowicie wierci, że serio dziewczyny, często budzę się z głową po drugiej stronie łóżka albo na szafce nocnej a dziecię w poprzek w połowie, jestem tak połamana niesamowicie, że no po prostu nie potrafię, dlatego chcę, żeby spał u siebie, bo często po prostu tak mnie wszystko boli, że nie jestem w stanie wstać rano ![]() muszę zakupy w tesco zrobić a zepsula nam się myszka
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam za duże dupsko na tigre i byśmy się tylko zwyobijali... ![]() Cytat:
Pola też ma fazę na fikoły ![]() ![]() Pola spała od 20 do 6 z jedną pobudką. A od 12 drzemkuje. Ale co Wam powiem - chyba się przyzwyczaiłam, jak nie śpi w dzień i chyba tak wolę (nie wierzę, w to, co piszę )
|
||
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Kuba wstał dziś o 7:15 ![]() teraz drzemkuje, padł po spacero-zakupach przy uu oczywiście ![]() dziś idę na siłkę, miałam już dawno, ale ciągle coś wypadało. Także dziś trzymajta kciuki za mnie, cobym czegoś niezepsuła macie jakieś rady dla mnie? Jak się mam zachować? Powiedzieć "dzień dobry" czy co? co wybrać na początek? Stresuję się bardziej niż przed pierwszym seksem ![]() ewulkaa jak po rozmowie? Yellow współczuję wizyt teściów :/ marsi tulę mocno nawijko dla tż Deli kciuki za Amelkę w żłobku ![]() neti my nigdy nie używaliśmy bepanthenu, zawsze do pupy krem z BD ![]() coś jeszcze chciałam ale zapomniałam
|
|
|
|
#996 |
|
Lurker ;)
|
Pada pol dnia ;/ a ja ubralam malej zwykla, materialowa kurtke
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
siemanko!
![]() przejdę do sedna sprawy: BARDZO dziękuję wszystkim za kciuki! Rozmowa masakra, dziewczyna przede mną po 20minutach wyszła, spytałam jak było, odpowiedziała że średnio i się rozpłakała weszła, ja byłam, 45 minut, maglowanie, pytanie za pytaniem, 4 osoby w komisji. o plany na prszyszłość, o doświadczenie, o studia, wady zalety, o angielski to tak na początek. Potem pytania już stricte zawodowe, nie wszystko wiedziałam, ale vchyba po 10 moja potencjalna kierowniczka powiedziała, że widzi, że mam ogóle pojęcie i ona w sumie to może skońćzyć. Na co dyrektorka(chyba najwięsza szycha w komisji, tak to wyglądało): a ma pni przygotowane jeszcze inne pytania? a ta że tak, na co dyrektorka: to proszę pytać dalej ![]() wyszłam średnio zadowolona, tzn uważam, że jak na taką ilość pytań odpowiedziałam na sporą większość, aczkolwiek rozgorzała dyskusja nt tego co powiedziałam jako moją wadę: że czasami za bardzo dyskutuję ![]() ale aleeee... 10 minut temu zadzwonili że MAM TĘ ROBOTĘ! Od 1 listopada będę samodzielnym referentem ekonomicznym w dziale wynagrodzeń jutro mam dzwonić do działu osobowego, bo mają wtedy spłynąć moje dokumenty, kiedy badania, kurs bhp i podpisanie umowy.Dziewczyny, taaaak się cieszę!!!
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba tez
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Lurker ;)
|
Ewulka wielke gratulacje!! A nie mowilam?!
![]() ![]() Ciesze sie Twoim szczescie ale teraz to juz w ogole jestem dobita
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka ogromne gratulacje
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałam ![]() klaski : |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka super!!!!!!!!!!!!! Aż mam ciarki!!!!!!!!!!!!!!
stawiasz wino
|
#1005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana, u nas też tak było, ok 2 tygodni, a teraz już macha nogami z radości jak podjeżdżamy w to miejsce. Trzymam za was kciuki! Cytat:
kochana, nie załamuj się: u mnie to chyba był fart, że w tak poważniej instytucji AKURAT teraz szukali kogoś BEZ DOŚWIADCZENIA. W innym wypadku dalej bym siedziała na dupie ![]() ja tam w ciebie wierzę!
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2014-10-15 o 13:54 |
||
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale super stanowisko a mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy co to za instytucja a jakie były np. pytania zawodowe? studiuje w podobnym kierunku co ty i marzy mi się takie stanowisko a nie mam pojęcia jakie mogą pojawiać się pytania
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, jesteście kochane!!!
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Jako że to instytucja publiczna to pytania o to jakie ustawy regulują, ustawy o finansach publicznych, dyscyplinie finsnów publicznych, zamówienia publiczne, organizacja pracy w tej instytucji itp. No i jak to na rozmowie, jakieś pierdy szmerdy typu jak widzę swoją przyszłość zawodową za 5 lat, że jak planuję nadążać za ustawami ( w sensie czy wybieram się jeszcze na kurdy, szkolenia, studia podyplomowe itp), wady, zalety, o to czy umiem pracować na komputrze ![]() a instytucji wolałabym nie zdradzać tu na publicznym forum ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- ahhh, no i IFFONKA - w zasadzie miała po kilka, czasem kilkanaście pytań aporopo każdego akapitu z wymagań
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka brawo!!
|
|
|
|
#1009 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje Ewulka! Miło się czyta dobre wieści
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ewulka ogromne gratulacje!!! ![]() ![]() nawijko zachowanie Tż, masakra ![]() nancy powodzenia na siłce ![]() Deli na pewno z czasem będzie coraz lepiej Ultra takie baby to szerokim łukiem omijamy ![]() mała ja taką polecałam, mój Tż jest bardzo zadowolony - http://www.philips.pl/c-p/YS534_17/c...raz-stylizacji
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-10-15 o 14:57 |
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku to jest efekt rozpieszczenia, się dowiedziałam ![]() I podobnie jak u Ciebie-rodzice zachwycają się jak on wiele rozumie na swój wiek,z jak wieloma rzeczami sobie radzi sam,jak kombinuje żeby było łatwiej i żeby się udało - zupełnie nie łącząc że to właśnie dzięki temu że dziecko nie jest zostawione samo sobie. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Gratuluje! Stanowisko brzmi poważanie Marsi,Meneq-dziękuje Silver-dziękuje za odpowiedź w sprawie tab. ![]() Misia- i Tobie również dziękuje za pomoc
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pierwsza była moja siostra o temperamencie jak wyżej, a potem już byłyśmy dwie to pewnie też inaczej bo się bawią ze sobą. A zresztą: mama nas przecież dyscyplinowala krzykiem czy klapsem więc niezupełnie jestem pewna czy to kwestia naszego charakteru,.:-/ Inna rzecz ze często jak tłumaczę coś dziecku i np potem wspomnę o tym mamie to zawsze reakcja jest taka sama ze' no przecież ona jeszcze tego nie zrozumie " co mnie doprowadza do nerwicy. Kocha Ami na pewno bardzo Ale niektóre rzeczy mnie rozwalaja. Do tego czesto gęsto stosowane drobne klamstewko żeby dziec zrobił jak trzeba, I mama patrzy na mnie, jak na kosmite kiedy ja to odkrecam i mówię prawdę. Ciężko czasami. Ja na pewno też masę błędów robię i zrobię jeszcze Ale trudno się dogadać z kimś kto ma totalnie inne podejście Cytat:
|
||
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Dla małych pożeraczy ciastoliny: Jadalna ciastolina domowej roboty
![]() http://kreatywnik.bloog.pl/id,342466...tticaid=613a08 |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah a jak Ami je u Twoich rodzicow???
Piotrus zdrowy w koncu wiem co to znaczy hehe dzisiaj pol dnia spedzilam siedzac na srodku salonu a Pietraszko z misiem jezdzili dookola mnie na rowerku ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też kłamstwa mają miejsce często gęsto tak na odczepnego i robię dokładnie to samo co Ty tłumacząc rodzicom że on nie jest głupi i po co robić go w balona. Im ciężko pojąć że dziecko w tym wieku już NAPRAWDĘ rozumie. Skoro rozumie kiedy się go o coś prosi a on to wykonuje to chyba łatwo już wyciągnąć wnioski że rozumie i inne rzeczy które się do niego mówi. Mają nawet przykład ze straszeniem go,że jak jest ciemno za oknem (on często chce na dwór nie zależnie od pory dnia ) to baba straszy i nie wolno wychodzić. Efekt taki że teraz gdy patrzy za okno a jest ciemno to przeżywa że tam jest "baba". Opieprzyłam ich za to i teraz odwracają kota ogonem że "nie ma baby tylko jest ciemno" kiedy on już wbił sobie do głowy poprzednią wersję.I jeszcze jeden kwiatek który wręcz uwielbiam! Jak Oskar coś majstruje a dziadkom się to nie podoba to pada tekst " nie rób tego/zostaw/ bo MAMA będzie krzyczała/będzie bić dupe " To jest stare pokolenie mające swoje "zasady i reguły" i chyba z tym się nie wygra. Trzeba robić swoje a ich stopować bo nic innego już nie da się zrobić. Przecież my młode matki nie możemy być mądrzejsze od "starych matek ze stażem" . A co do wychowywania się dzieci w tzw. kupce/gromadce to tak,w pewnym sensie napewno łatwiej to przebiega. U nas pamiętam że zawsze mama mówiła że T.(brat) i J. (siostra) razem psocili/razem wszędzie chodzili i w ogóle byli nie rozłączni. Różnica wieku między nimi to 2 lata. Ona ich zostawiała w domu i szła zwierzęta karmić. Krążą z resztą anegdoty czego to oni nie robili pod jej nieobecność ![]() Natomiast mnie to już rodzeństwo wychowywało bo różnica między nami jest ogromna. Mój najstarszy brat mógłby być moim ojcem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Ewulka
Gratulacje wielkie Marsi Biednas Ty, U mnie tez 2 nocki przekichane Po 2 godzinki nie spania z powodu kaszlu |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

. Po 5 pod rząd nie ma siły wstać
i śmieje się w głos. Cudne to! 

dosłownie wszystko. I jeszcze mam zakwasy po niedzielnym bieganiu i wczorajszych ćwiczeniach. Dziś odpuszczam ćwiczenia.

Teraz mam za duże dupsko na tigre i byśmy się tylko zwyobijali... 
(nie wierzę, w to, co piszę
co wybrać na początek? Stresuję się bardziej niż przed pierwszym seksem
dla tż
weszła, ja byłam, 45 minut, maglowanie, pytanie za pytaniem, 4 osoby w komisji. o plany na prszyszłość, o doświadczenie, o studia, wady zalety, o angielski to tak na początek. Potem pytania już stricte zawodowe, nie wszystko wiedziałam, ale vchyba po 10 moja potencjalna kierowniczka powiedziała, że widzi, że mam ogóle pojęcie i ona w sumie to może skońćzyć. Na co dyrektorka(chyba najwięsza szycha w komisji, tak to wyglądało): a ma pni przygotowane jeszcze inne pytania? a ta że tak, na co dyrektorka: to proszę pytać dalej

klaski :