|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
witam
![]() Jeśli chodzi o prasowanie to nienawidzę ale deska z gniazdkiem i antenką faktycznie ułatwia sprawę. Niedawno rozmawiałam z mamą o całym tym praniu i prasowaniu ubranek dla Małej i mama powiedziała że chyba zwariowałam że chcę to wszystko żelazkiem prasować. Troszkę zdezorientowana zapytałam czym w takim razie mam to zrobić na co mama wypaliła:u nas w piwnicy leży magiel elektryczny którym prasowałam wszystkie twoje ubranka i pieluchy tetroweDzisiaj mam też kolejne zajęcia ze SR. Idę pierwszy raz z moim TŻ bo ostatnio położna prosiła by przyjść z osobą towarzysząca bo będziemy mówić o technikach łagodzenia bólu porodowego, masażu, oddychaniu itp
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie na szczęście nikt sie nie wtrąca do zakupów dzidziowych.
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, żeby Ci to nie zostało do 18 roku życia maleństwa
bo u mnie na razie tak się zapowiada
|
#965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no troszkę szczypalo mnie na początku ale teraz już chyba jest ok. Cytat:
![]() kiedyś teściowa w sklepie widziała że 10x droższy jest niż ten wanilinowy ![]() Cytat:
![]() też idę dziś naleśniorki robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ee no jasne że 2016 nie przejmuj się nią! ![]() była położna bardzo miła Pani ![]() dała mi jakieś próbki ![]() ale tętna Małego nie zmierzyła bo taki ruchliwy że masakra, aż sama się zdziwiła że takie ruchliwe dziecko mam
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka Ty dzisiaj wizytę miałas czy co to za odwiedziny poloznej?;p
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie na szczęście też
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie kupiłam sobie taką z gniazdkiem i antenką. ja co prawda ślubu nigdy nie brałam, ale na nowe mieszkanie jako wyprawkę od mojego chrzestnego dostałam cały drobny sprzęt agd i masę innym pierdól. kupił mi suszarkę na ciuchy, ale jedyne o czym właśnie zapomniał to deska. żelazko też dostałam.
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- no dobrze przyznam się do czegoś, mama mi kupiła tę deskę, jako prezent urodzinowy |
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dodam, że teściowie nie są osobami ubogimi, natomiast skąpymi strasznie tak
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
brawa za wizyty
![]() Mako dobrze, że jajca się znalazły ![]() ja nawet nie wiem, kiedy zacznę prać prasować, kupować
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
też sie cieszę, że jajca Leo ma na swoim miejscu ![]() Kinqaa mam to samo z płaszczem, tylko mój się dopina tylko do podbrzusza ![]() ellyunia zdarza się. Mój tato np miał zabieg na rękę i po kilku dniach ZUS wezwał go na kontrolę. Niby z pracodawcą dobrze żyje, ale wiesz jak to z szefami bywa ![]() bajlaga jak naleśniki? mi mało co nie wyszło z moich wypieków ![]() juz doczytałam ![]() pytałam bratową jak pierze ciuszki dla dziewczynek, to mówiła, że tak jak metka pokazuje. smerfetka jak po wizycie położnej? tomorrow o tym nie pomyślałam lilijka ![]() brawurka ja biore rok ![]() monique zawsze to szybsze mi niestety zostaje prasowanie, ale mama już się zapowiedziała, ze jak popierzemy, to w listopadzie mi poprasuje to wszystko na start ![]() Byłam w biedrze, zakupy zrobione, wiec jutro z rana bede piekła ![]() mąż niedługo wróci z pracy, obiad sie juz piecze - dziś pieczone udka + pieczone ziemniaczki. A po 16 umówiłam się z koleżanką na ploty do maca
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
O matko zjadlam 3 naleśniki z nutella i bita śmietaną i się tak zaslodzilam ze ruszyć się nie mogę :p
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Ale chyba zjem cheetosy ketchupowe :d |
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie właśnie nie ma, tak jak pisałam najlbliżyszy jest w odległości 80 km , dlatego nie zrozumiałam posta Ellyunia, ale pewnie jej się Aski pomyliły
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez nie, a ja lubię prasować
![]() jestem na bieżąco ![]() super, macie te możliwość, zwłaszcza jeśli to okres płatny, ale znając mnie, z ulgą wrócę do pracy w lipcu, taka ze mnie wyrodna matka
|
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
ewka cheetosy zawsze są dobre, nawet po nalesnikach z nutella
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Aż napisałam Tż, żeby kupił Nutellę, bo mi smaka narobiłyście
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Glodnaaa jestem. Kupilam zestaw z h&m body spodnie i czapeczka
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
i tak miałam sobie kupić sama deskę, więc jakiś wydatek mi odszedł, ale lepsza deska niż jakieś pierdy niepraktyczne. ja nienawidzę prasować przez trzy lata trzy razy użyłam żelazka, raz na rok. jak miałam jakieś egzaminy na studiach to jak mama mi nie wyprasowała koszuli, to ubierałam zawsze jakiś sweterek i prasowałam tylko to co było widać, robiłam tak nawet latem
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka no to przegonimy raz dwa chandre
Fashion , ano kazdy sie brudzi i wiadomo ze raz na jakis czas przeprac trzeba W ogole jaka jazda icandy kolor cherry tomato jest tanszy od czarnego o 200 funtów. Paranoja Ellyunia nastepnym razem jak bedzie pytala to wlasnie tak odpowiem Heffitka ja tam tylko z mężem sie konsultuje , a ze on nic nie wie wiec wiesz Bajlaga ja uważam ze mozna pomoc radą , ale nie komentowac wszystkiego na nie , a dlaczego itd.Twoj dom, Twoja podloga i Twoje panele Elvirka tak rok tylko 5 miesięcy nieplatne Justyna przynajmniej praktyczny prezent Kinga uwielbiam ciuszki z h&m . Jak wpadne tam w listopadzie to pojde z torbami hahha
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka ja tam wpadne jak macierzyński dostane
na więcej rzeczy Mam zestaw z napisem Mum + Dad = Me
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
jak ja nie lubie takiego czegos. niby czemu masz cokolwiek konsultowac? postaw sie i nie konsultuj z nia nic wiecej. Ona swoje dziecko miala i wszystko dla dziecka wybierala.
Skoro to Ty nosisz swoje dziecko w brzuchu przez iles miesiecy a nie jakas baba to z jakiego tytulu ona ma w czymkolwiek tu partycypowac? Uzurpowac sobie prawo do jakichs decyzji? Ty jestes matka, ona babcia i niech jej sie to nie miesza, najlepiej wybic jej to z glowy teraz bo potem bedzie jeszcze gorzej. jak ja slysze takie rzeczy to po prostu sie gotuje
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga naleśniki fajne, ale dalam więcej mąki bo mi to ciasto za rzadkie byly. Ale jakieś mega rewelacyjne nie SA, pewnie i tam następnym razem zrobie po swojemu :p. Haha smaka na nutelle masz?;p ja nie chce o niej slyszec :p
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 95% też
te 5 % to tylko wątpliwość póki nie będę mieć pewności jak mi policzyli zasiłek chorobowy.
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie burza.
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co - moja mama był adzisiaj w dwóch lumpkach... i kupiła mi 3 rzeczy i trzy wory rzeczy dla Krysi. Wydała łącznie 120zł :P
Idę później do niej pooglądać bo już pranie nastawiła ![]() Ostatnio prałyśmy wszyściutko co mam zakupione w proszku mega sensitive i muszę to porozkładać tylko mniej więcej pospisywać chce i porozkładać wiekowo ![]() Chociaż w sumie czekam trochę na komódkę, żeby cześć rzeczy do niej dać
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i robiłam takie rzadkie. Wyszły naprawdę okja mam wszystko poukładne wg rozmiarów i według kategorii: body długi rękaw, pajace, itp. a potem dotarło do mnie, że przecież i tak wszystko się pomiesza, bo będę musiała to wyprać i wyprasować ja mam nawet sweterki na 2-3 letnie dziecko Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-15 o 14:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

ale deska z gniazdkiem i antenką faktycznie ułatwia sprawę. Niedawno rozmawiałam z mamą o całym tym praniu i prasowaniu ubranek dla Małej i mama powiedziała że chyba zwariowałam że chcę to wszystko żelazkiem prasować. Troszkę zdezorientowana zapytałam czym w takim razie mam to zrobić na co mama wypaliła:u nas w piwnicy leży magiel elektryczny którym prasowałam wszystkie twoje ubranka i pieluchy tetrowe

mam nadzieję, że to nie jest prawda z tymi oparzonymi miejscami, bo Młody to będzie człowiek blizna

i na dodatek chciał mnie na minę wystawić bo mówił żeby do niego wpadła na bajere