|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Ja tak kiedyś do córki wołałam i zasypiała😈 albo śpiiiiiijjjj, śpiiiiiijjjj jak automat 😆
|
#932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
To następnym razem spróbuje przenieść chociaż wolałabym nie ryzykować
![]() Ssak na cycu ![]() Lubią wasze dzieci zmianę pampersa ? Bo moja to chyba nie, zawsze musi trochę poplakac i grymasic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubi zmiany pampersa tylko wtedy gdy jest glodny,to jest masakra wtedya moj maluch na balkonie... ja dalej jestem przeziebiona to tyle dobrego ze mamy balkon ech
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja zmieniam pampka między cycami, i tak sobie myślę zmieniać po dwóch bo normalnie to leci operetka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo moj maly ma tak to odparzenia ech... a sra ciągle jedynie od polnocy do rana jest w jednym pampku bo w nocy juz nie wali kupy i dzieki temu wstaje,daje mu na polspiocha cyca na 15min i on zasypia i ja tez![]() Dziewczyny kiedy robimy sobie kolejnego maluszka? I pytanie do mam kp,do kiedy zamierzacie karmić? Niby WHO zaleca do 2 roku zycia na żądanie ale jakos nie potrafie sobie wyobrazić przez 2 lata karmić na żądanie
|
|
#937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój zasypia w lezaczku, ale mam funkcje zmiany pozycji :leżąca, polsiedzaca i siedząca- wiec zazwyczaj w polsiedzacej jest a jak spi - zmieniam na leżąca ![]() U nas jest ok o ile brzuch zakryty przy zmianie pieluchy gorzej przy rozebraniu i przebieraniu. Wydaje mi sie ze to juz chyba uraz po pobytach w szpitalach,ze za każdym razem rozbierany i badany.Dostałam nosidełko niby od urodzenia i na próbę wsadzilam małego zachwycony jednak jak dla mnie jeszcze mało stabilne jak dla niego -zbyt duże luzy ma.Uzywa ktoś?"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Ja juz rodzicielsko spełniona córka syn pies = rodzina w komplecie ale za Was trzymam kciuki :PJa planuje do 6 mies.kp, bo potem do pracy. Mam zamiar od grudnia rozbijać laktacje na max i pomrozic woreczki ( kupiłam 50 szt z aventu ) i choćby na zmianę z obiadami po 6 mies. podawać. "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
||
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Paulina Ty sobie nie żartuj
![]() Ja zamierzam do pół roku. Ale nie wiem, jak będzie Może się okazać, że dłużej.Zjadłam łososia z ryżem i brokułami, dobre, oby tylko po brokułach małej nic nie było ![]() Kasiu, moja bardzo lubi zmianę pampka Gorzej jak noc, głodna, a ja ją przewijam - lament jak cholera ![]() Witam się Urosłam dzisiaj o 10cm Babka w urzędzie mówiła, że tak pięknie wyglądam, że w życiu nie pomyślałaby, że urodziłam bobasa, koleżanki to samo. Pewnie kłamią Mam takie wory pod oczami, że muszę nakładać tonę korektora...Tż mi marudzi,że niknę w oczach ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Mała nie czytaj w necie nic, ja przez to nerwciy prawie sie nabawiłam, dzwonię do położnej albo pytam i dzięki temu o niczym nie czytam, bo kurde można oszaleć.
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha nigdy albo za 5 lat teraz zakładam pas cnoty,bo nie wyobrażam sobie kolejnego gada w domu... Może przez to,że cesarka strasznie mnie zniechęciła Szczurek mój od 8 rano nie śpi... Marudzi i tyle co na macie poleży to trochę rączką posmyra rybkę i za chwilę płacze i nie wie sam co on chce...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mój przy zmianie pampka jest spokojny ![]() Mojego brzdaca nie kładę w lezaczku. Lezaczek jest niby od urodzenia ale nie jest całkowicie płaski wieć pewnie zacznę używać za jakieś 3 miesiące. Cytat:
![]() Karmić zamierzam około 9-10 miesięcy, może rok. Potem mm. Starsze dzieci nie wymagają karmienia co 3h, więc np 1,5 roczny maluch pije z piersi 2 -3 razy dziennie. Jest wielu zwolenników kp i wtedy kobiety karmią przez 2-3 lata ![]() Cytat:
My mamy nosidlo Tula - moja wielka miłość, jednak przeznaczone jest ono dla nieco starszych dzieci. Można kupić do nosidla wkładkę niemowlęca, aby nosić w nim niemowlaki, ale wtedy i tak producenci nie zalecają długiego noszenia. Wkładki nie mam bo wydaje mi się ze dla takich maluchów lepsze byłaby chusta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia ale ty masz fajna polozną,do ktorej mozesz zadzwonic a ja nie
dr google mnie wykonczy ![]() i wory pod oczami tez mam... za to ja w oczach nie niknę Joasiakr ja mam nosidło WOMAR ale jest od 3m-ca a na teraz mam chustę moim marzeniem jest mieć psa
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
my własnie po usg bioderek. Fakt szybko , sekundowo
![]() czy lekarz tez wam dał zalecenia spania w dzień na brzuszku a w nocy na plechach. Powiedział że wszystko ok , ale jak ja mam caly dzień trzymać małego na brziuchu, toc ja nic w domu nie zrobie |
|
|
|
#943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mysle ze w następne wakacje bede juz w drugiej ciazy️ Nie chce zeby różnica wieku była duża... I mam nadzieje na parke😜
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Mecia może ma gorszy dzień, mojej też się zdarza, marudzi, nie chce spać i nie wiem o co kaman wtedy
Mała ja też, nadal mam wielką ![]() Cytat:
Ja nie wiem czy się zdecyduje... Na chwilę obecną wciąż mam traumę, więc nie wyobrażam sobie bycia w ciąży.Boję się teraz wpadki jak cholera
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej tak tutaj zalecają, potem można mieszać albo przejść na mm i inne obiadki ![]() W jednym pampku całą noc ? To on nie sika ? Bo moja ma ciągle mokry pampers Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet na zakupy się z małym nie wybiorę,bo wiem,że szopkę zrobi w sklepie i też nie chcę mu nastroju bardziej psuć ubieraniem...o dla porównania: wczoraj spał caały dzień. Nie sposób było go obudzić a dziś tak daje matce popalić... W sumie dzisiaj równy 7 tydzień od narodzin i 3 tydzień licząc wiek korygowany przez to wcześniactwo,więc może to skok rozwojowy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-10-15 o 16:26 |
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz dziekuje za dzieci,mam dwie dziewczynki,czuje sie spelniona;-)czas na rozwoj zawodowy
choc nie wykluczam trzeciego dziecka za 5-6lat ale to zalezy od finansow itp no i nie lubie byc w ciazy, no i porod,to mnie odstrasza. No i nie wiem czy bede chciala ponownie bawic sie w pieluszki,kp itp;-)ja bym wolala od razu takie co najmniej polroczne dziecko:-D:-DPaulina,ja najchetniej juz bym chciala zakonczyc kp:-Dale corka uwielbia cycka wiec niech ma:-D
|
#948 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak go poloze na brzuch to non stop glowe podnosi i przekreca z boku na bok,wiec nie wiem jakby mial tak zasnac![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale w nocy ostatnio pieluchy nie brudziMoja waga od czasu porodu stoi w miejscu
|
|
#949 | ||
|
Zadomowienie
|
Witamy się po dwudniowej nieobecności.
Pojechaliśmy we wtorek na szczepienie na pneumokoki, ale zamiast szczepienia pani doktor wysłała nas do szpitala.Nie spodobała się jej przedłużająca się podwyższona temp. i kazała się położyć do szpitala zeby zrobili badania.Pobyt krótki ale jak zwykle z traumą bo Lence nie chciała lecieć w ogóle krew, aż musieli podłączyć kroplówkę żeby rozrzedzić krew.Pierwszy wynik wyszedł przekłamany i dziś znowu kłucie. Całe rączki i nóżki sine od kłucia i ściskania żeby choć troche krwi poleciało. Całe szczęście wyniki ok, i wypuścili nas dziś do domku. Cytat:
No i co do czuwania to moja Lenka w dzień śpi tylko z godzinkę, a jak więcej jej się zdarzy to potem w nocy daje czadu. Cytat:
|
||
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
agnes a to jaką miala temperature? oj biedna Lenka
dobrze ze wyniki okejAntananariwa odezwij się
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że wsio ok ale szkoda malutkiej,że musiała tak się wymęczyć
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i musimy jechać na rehabilitację bo lekarze stwierdzili że Lenka ma zwiększone napięcie mięśniowe i kazali nie czekać na umówioną wizytę pod koniec listopada tylko najlepiej jak najwcześniej. Czyli trzeba wyciągnąć kolejną kasę. Super W poniedziałek musiałam kupić inhalator, kolejna stówa. Skąd na to wszystko brać
Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-10-15 o 18:28 |
|
|
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my również podajemy bebiko. Wojtuś zjada 6 porcji po 120ml. Je co 3-4h. Raz zje cale 120ml innym razem tylko 90 ale srednio wychodzi 6x po 120ml. Kupke robi co drugi dzien, daje mu do mleka dodatkowo kropelki ULGIX BABY. Przy podawaniu mleka sugeruje sie mniej wiecej tym co pisze na opakowaniu. Wczesnij zjadal 90ml ale czesciej, okolo 7x dziennie co 3h.
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dokarmiasz wojtusia swoim mlekiem , czy tylko bebiko 6 razy dziennie ? |
|
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale mam lenia
)) najchętniej juz bym sie położyła![]() Wczoraj poczytałam wAtek listopadowek jeszcze pare tyg temu myśmy rozmawiały o czopach i wodach ))Ogólnie to dwójka dzieci mi wystarczy w zupełności ,ale nie pogardzilabym kolejnymi gdbym miała kogoś do opieki nad nimi , gdy juz bede musiała wrócić do pracy. Kocham dzieci, ale na gospodynie domowa na pełny etat sie nie nadaje ) musze pracować by nie oszaleć ) "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Tez chciałam mieć mała różnice wieku,ale jak sie mówi " chcesz rozśmieszyc Boga- powiedz mu o swoich planach" i tak mam 7 lat różnicy ![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piers podaje synkowi przed karmieniem. Niestety z dnia na dzien maly chce coraz mniej ssac piers. Ostatnio strasznie sie denerwuje, prezy i nie chce brac cyca do buzi. Nie wiem jak dlugo pociagne to mieszane karmienie. Czy Ty podajesz tylko mm? Ile kupek robi Twoj dzidzius i jak czesto? Co ile podajesz te butelki? Na zadanie czy wybudzasz co konkretna ilosc godzin? Podaje ponizej link, ktory pomogl mi troche zrozumiec karmienie mm. Bo jak wiadomo to nie tak prosto podac butelke. http://potworispolka.blogspot.com/20...mienie-mm.html
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odciaganym.podaję z butelki , wtedy widze ile ml mały zjada a z cyca to nic nie widac. Nie wybudzam , generalnie Olek śpi 2-3 h i jak wstaje to mu podaję albo mm albo swoje jezeli mam uciągnietą odpowiednią ilośc.Kupa... teraz 2-3 dziennie. ale kilka dni temu była tylko jedna przez dwa dni. TEraz robi 2-3 na dzień dzięki z alinka już czytam |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i juz mi teskno za brzuszkiem... może za rok :pPlanuje roczny macierzyński wiec może uda się rok karmić Dzięki metodzie 7-5-3-1 tak rozkrecilam laktacje ze co ktores karmienie odciagam 200ml i do tego jeszcze karmie młodego
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę to ograniczyć, bo jeszcze chwila a będzie od niej uzależniony 😆
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

) nie mogę sie doczekać na te świadome uśmiechy

nie lubi zmiany pampersa tylko wtedy gdy jest glodny,to jest masakra wtedy