Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-15, 22:24   #3061
201609102148
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Nie ogarniam co ja czytam. Jak dobrze, że to troll. Ale to co napisały tam wizażanki...

No dokładnie.

Jakoś mi przykro, bo przewijają się tam też te, które lubię i cenię, a tu takie coś. Rozczarowana jestem dość
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 22:28   #3062
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Cytologie jeśli masz skończone 25 lat raz na trzy lata, badanie piersi, badanie takie ręczne jajników i wzrokowa ocene szyjki. Usg zrobia jesli są fajni i maja sprzet ale raczej nie robią. Nie wiem jak z rozmazem, ja robie min. raz na rok prywatnie razem cytologia, ale panstwowo to pewnie jeśli sie cos dzieje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytologię mam robioną co roku (inaczej pan ginekolog by mi chyba recepty nie dał, bardzo tego pilnuje) a 25 nie mam, tak samo ocena szyjki i jajników. Za to piersi mi nie bada, bo w moim mieście powstało centrum jakieśtam wyspecjalizowane w tym i ginekolodzy piersi nie badają bo niby to już nie jest w ich zakresie

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 22:48   #3063
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Jeszcze odnośnie tej skatowanej kobiety to komentarze są przerażające https://www.facebook.com/bezuzyteczn...35748279827587

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 23:03   #3064
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Jeszcze odnośnie tej skatowanej kobiety to komentarze są przerażające https://www.facebook.com/bezuzyteczn...35748279827587
dlaczego mnie nie dziwi, że najgorzej wypowiadają się dziewczyny
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 23:24   #3065
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
dlaczego mnie nie dziwi, że najgorzej wypowiadają się dziewczyny
Bo wiesz, spodnie w domu muszą być, choćby najgorsze i puszczające się po mieście, a taka kochanka to gotowa te spodnie odebrać
Naprawdę, to takie żałosne, kiedy dwie baby szarpią się o faceta, który tego szarpania nawet wart nie jest.
W życiu bym się nie odezwała do kochanki, gdyby mnie facet zdradzał. A jako kochanka bym pomyślała, że kobieta w ogóle nie ma honoru, żeby jeszcze jakiś dym robić.

A takie "łoło, ja bym szmacie mordę obiła" to mi się kojarzą z piętnastoletnimi dresiarami, które chodzą po osiedlu i spuszczają wpiernicz każdej dziuni, która im na facecika spojrzy.

Edytowane przez narcyzowa
Czas edycji: 2014-10-15 o 23:27
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 23:32   #3066
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
W życiu bym się nie odezwała do kochanki, gdyby mnie facet zdradzał.
Ja tak samo. O czym mam z nią rozmawiać/co do niej mówić?
"Jak mogłaś, on był zajęty, jesteś straszną szmatą, ty szmato!"
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 23:34   #3067
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
No nie? Co mam ją wyzywać, zmuszać, żeby mnie błagała o przebaczenie, kazać się odpierniczyć od misiaczka? No ludzie, trochę klasy.
Stary 2014-10-15, 23:52   #3068
aer
O RLY?

Ja byłam w takiej sytuacji - tj. byłam tą trzecią (nie wiedziałam, że on ma narzeczoną).

Oczywiście jak wyszła prawda misio był niewinny, tylko ja byłam ta zła, ta niedobra, ta co misia chciała ukraść i to przeze mnie narzeczona chciała popełnić samobójstwo. To ja byłam tą "szmatą", która rozbije cudze szczęśliwe związki.

To nic, że jego rodzina i znajomi wiedzieli, że leci sobie na dwa fronty i nic ani mi ani jej nie powiedzieli. To nic, że w jego mieszkaniu nie było jej rzeczy, żadnych wspólnych zdjęć, żadnego jej śladu.

"Mogłam się domyślić, że taki facet nie może być sam".

Ach, a kiedy zerwałam z nim znajomość po wyjściu prawdy na jaw dowiedziałam się, że zrobiłam to specjalnie (tzn. zerwałam specjalnie) żeby on za mną tęsknił i za mną latał bo nie chce mnie stracić.

--------
Jeszcze do sytuacji z Chin - to jest też na bezużytecznej.
I tam jakie komentarze młodzież pisze - że te kobiety na pewno pobiły też zdradzającego męża tylko nie ma fotek.

Rili? Wystarczy minimalna wiedza o Chinach żeby wiedzieć, że na pewno tego nie zrobiły -.-

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-10-15 o 23:54
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 00:08   #3069
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Cytologię mam robioną co roku (inaczej pan ginekolog by mi chyba recepty nie dał, bardzo tego pilnuje) a 25 nie mam, tak samo ocena szyjki i jajników. Za to piersi mi nie bada, bo w moim mieście powstało centrum jakieśtam wyspecjalizowane w tym i ginekolodzy piersi nie badają bo niby to już nie jest w ich zakresie
Dużo zależy od lekarza, ale taka oficjalna refundacja jest raz na trzy lata, 25-59 lat. Jak jest mily to zrobi, jak nie to nie. Mnie nikt nie pytal o cytologie przy tabletkach bo to nie ma za bardzo zwiazku, pytali o proby watrobowe. Ale raczej i tak chodze prywatnie bo panstwowo sie czeka 3 miesiace około u mnie.

Aer- wspolczuje ;/ zawsze kobieta jest zla. Ja mialam nieco inna sytuacje, narzeczony kolezanki chcial miec nas obie, ale wszystko jawnie, nowoczesnosc, wolne zwiazki itd. To sobie w koncu z nia porozmawialam i wyjasnilam, ze nie chce go wiecej widziec, ma go nie przyprowadzac. Ale ona ma jakas mentalnosc ofiary po prostu i wszystko znosi, jakas trzezwiejsza laska by cos zrobila, obojetnie w ktora strone, ale by zrobila.

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2014-10-16 o 00:12
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 00:23   #3070
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Ja byłam w takiej sytuacji - tj. byłam tą trzecią (nie wiedziałam, że on ma narzeczoną).
A to już jakaś patologia totalna, żeby w takiej sytuacji "tę trzecią" obwiniać. Żadna z niej trzecia, na równi oszukiwana, jak ta narzeczona.
Co Ty miałaś zrobić, wyczuć jej obecność?
Jakby mi laska zaczęła pisać, że się chce zabić, bo jej misiaczka przeleciałam, to od razu bym dzwoniła na policję. Może 72h na obserwacji w wariatkowie czegoś by nauczyły panienkę.
Stary 2014-10-16, 00:44   #3071
aer
O RLY?

Cytat:

Aer- wspolczuje ;/ zawsze kobieta jest zla. Ja mialam nieco inna sytuacje, narzeczony kolezanki chcial miec nas obie, ale wszystko jawnie, nowoczesnosc, wolne zwiazki itd. To sobie w koncu z nia porozmawialam i wyjasnilam, ze nie chce go wiecej widziec, ma go nie przyprowadzac. Ale ona ma jakas mentalnosc ofiary po prostu i wszystko znosi, jakas trzezwiejsza laska by cos zrobila, obojetnie w ktora strone, ale by zrobila.
Ha! To ten też po tym mi powiedział, że dla niego ideałem by było gdybyśmy sobie mieszkali razem we trójkę <3 - ja miałam pełnić funkcję reprezentacyjną, ona miała być kurą domową a w łóżku 3kącik (jego słowa).

Cytat:
Jakby mi laska zaczęła pisać, że się chce zabić, bo jej misiaczka przeleciałam, to od razu bym dzwoniła na policję. Może 72h na obserwacji w wariatkowie czegoś by nauczyły panienkę.
narcyzowa żeby to była jeszcze jakaś panienka, ale to ponad 30 letnia kobieta była i będzie się zabijać bo ją chłop zdradził. A, i nikomu tego nie powiedziała - po prostu nałykała się tabletek.

Ok, nie wiem może jestem twardsza, ale dla mnie zdrada faceta nie jest absolutnie powodem do popełniania samobójstwa.

Tak swoją drogą z tego co wiem ona jest z nim nadal, on nadal wesoło łazi w pomidory i dalej wszystkie baby są złe bo chcą uwieść i zabrać misiaczka.

Stary 2014-10-16, 00:47   #3072
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ha! To ten też po tym mi powiedział, że dla niego ideałem by było gdybyśmy sobie mieszkali razem we trójkę <3 - ja miałam pełnić funkcję reprezentacyjną, ona miała być kurą domową a w łóżku 3kącik (jego słowa).

Cudowny.

Jak to w końcu wyszło, że ideał ma tak idealny plan na życie?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 00:49   #3073
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
narcyzowa żeby to była jeszcze jakaś panienka, ale to ponad 30 letnia kobieta była i będzie się zabijać bo ją chłop zdradził. A, i nikomu tego nie powiedziała - po prostu nałykała się tabletek.

Ok, nie wiem może jestem twardsza, ale dla mnie zdrada faceta nie jest absolutnie powodem do popełniania samobójstwa.

Tak swoją drogą z tego co wiem ona jest z nim nadal, on nadal wesoło łazi w pomidory i dalej wszystkie baby są złe bo chcą uwieść i zabrać misiaczka.
:O
Typowy przykład mózgu wypranego przez "Nieważne jaki, byleby był"

Emancypacja emancypacją, a baby się dalej zabijają, bo je zdradzają misiaczki albo w wieku 19 lat pakują się w rolę mamusi podającej misiowi kanapki do łóżka (wątek "Przytłoczona dorosłością" na plotkowym, dramat)
Stary 2014-10-16, 00:54   #3074
aer
O RLY?

Cytat:

Cudowny.

Jak to w końcu wyszło, że ideał ma tak idealny plan na życie?
Da pisałam o nim w wątku o najgorszych numerach wykręconych przez facetów:

(...)

eks nr. 2
Kiedy miałam 20 lat zaczęłam się spotykać z facetem 35-letnim (wydawać by się mogło, że w tym wieku będzie miał poukładane w głowie). Po 2 latach związku, przeglądając maila zauważyłam na nim wiadomość o wielce mówiącym tytule "mój Rafał" (imię eks). Autorka owego maila zamieściła w nim cały elaborat pochwalny na temat wyżej wymienionego, a także ich cudownej miłości, na której drodze ciągle pojawiają się przeszkody (było nawet porównanie do Romea i Julii oraz Tristana i Izoldy).
Dziewczyna również obwieściła, że jest z R. w ciąży.
Na końcu natomiast zaczęła bluzgać na mnie, że odciągam R. od niej i co ciekawe były tam również wymienione kobiety - 2 koleżanki z pracy i niejaka Małgorzata.
I zaczął się cyrk.
Autorka - okazało się, że R. parę razy się z nią przespał po czym mu się znudziła, a dziewczyna się zdążyła "zakochać".
1 koleżanka z pracy - podbijał do niej, ale go zignorowała, R. dalej próbował.
2 koleżanka z pracy - mieli ze sobą romans - koleżanka zostawiała dla R. męża i była z nim w trakcie rozwodu - myślała, że jest jedyna.
Małgorzata - jak się okazało jest to narzeczona R. od 4 lat (!). I najlepsze jest to, że cała jego rodzina wiedziała i o mnie i o niej i nikt nigdy nie pisnął ani słowa, że R. leci na 2 fronty po mailu próbowała popełnić samobójstwo. Koniec końców wybaczyła R. i dalej z nim żyje, a z tego co wiem eks nadal wesoło łazi w pomidory. Taki lajf.

(...)

Stary 2014-10-16, 01:02   #3075
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Mi teeeeż! Może to ten sam? XD Przytulił nas obie i powiedział, że się wprowadzę. I rozmawiał z nią w ogóle na ten temat, wszystko na powaaażnie i ona się zgodziła, na całowanie i rozbieranie się zgodziła, tylko z seksem jeszcze będziemy musieli zaczekać, ale w końcu się zgodzi. A ja tylko, że fajnie, że rozmawiał z nią a ze mną nie. Bo ja nie mam ochoty i nie będę w kawalerce mieszkać w trzy osoby ani nie będę jej trzymać welonu na ich ślubie.

Co do tego bicia dzieci - ja jestem przeciwniczką, bo moi rodzice to stosowali i nie nauczyło mnie to niczego. Ale jeśli 15 latka już ma tak narąbane w głowie i uważa, że jest najmądrzejsza a reszta ma się od niej odwalić i dać jej spokojnie zajść w ciążę z gówniarzem to nie bardzo widzę jakiekolwiek metody wychowawcze. Znam taki charakter z autopsji niestety i można tylko załamać ręce ;/ Niestety w jednym przypadku po łaniu laska uciekła z domu i wróciła jak już była w zaawansowanej ciąży, po drodze na rodzinę wsiadł prokurator i dostali kolegium za nieobecność gówniary w szkole. Nie było tłumaczenia, że uciekła z domu. Jedyne co rodzina mogła zrobić to życzyli jej jak najcięższego porodu. I tak źle i tak niedobrze, ale coś zrobić trzeba. Przy tak ekstremalnej głupocie jestem w staie zrozumieć tak ekstremalne środki.
Stary 2014-10-16, 01:19   #3076
201607111004
Konto usunięte

Co za historia! I oczywiście aer jako ta najgorsza. Dobrze, że kopnęłaś go w tyłek!
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 07:49   #3077
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

A takie "łoło, ja bym szmacie mordę obiła" to mi się kojarzą z piętnastoletnimi dresiarami, które chodzą po osiedlu i spuszczają wpiernicz każdej dziuni, która im na facecika spojrzy.
W internecie każdy mocny w gębie jest...

Cytat:

Oczywiście jak wyszła prawda misio był niewinny, tylko ja byłam ta zła, ta niedobra, ta co misia chciała ukraść i to przeze mnie narzeczona chciała popełnić samobójstwo. To ja byłam tą "szmatą", która rozbije cudze szczęśliwe związki.

To nic, że jego rodzina i znajomi wiedzieli, że leci sobie na dwa fronty i nic ani mi ani jej nie powiedzieli. To nic, że w jego mieszkaniu nie było jej rzeczy, żadnych wspólnych zdjęć, żadnego jej śladu.

Ach, a kiedy zerwałam z nim znajomość po wyjściu prawdy na jaw dowiedziałam się, że zrobiłam to specjalnie (tzn. zerwałam specjalnie) żeby on za mną tęsknił i za mną latał bo nie chce mnie stracić.

Cytat:
Cytologie jeśli masz skończone 25 lat raz na trzy lata, badanie piersi, badanie takie ręczne jajników i wzrokowa ocene szyjki. Usg zrobia jesli są fajni i maja sprzet ale raczej nie robią. Nie wiem jak z rozmazem, ja robie min. raz na rok prywatnie razem cytologia, ale panstwowo to pewnie jeśli sie cos dzieje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mnie na cytologię gonią co roku, od jakichś 4-5 lat a mam 24. Jak nie zrobię cytologii to mi grożą, że tabletek nie przepiszą. Ale badania piersi nigdy nie proponowali.
Super, czyli może uda się i cytologię załatwić. Dziękuję
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 07:59   #3078
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

nie wspominając już o biciu. Nie wiem co ktoś musiałby mi (albo moim bliskim) zrobić, żebym rzuciła się na niego z łapami. Nie mówiąc już o kimś, kto był moim chłopakiem. No nie wiem, co musiałby zrobić, żebym go uderzyła. Sorry, ale bicie kogoś, kogo kocham nie mieści mi się w głowie, nawet wtedy, gdyby mnie zdradził.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:04   #3079
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Bo jest niepokojące. Jak coś się dzieje, to wizaż pierwszy krzyczy "terapia, toksyczna rodzina, odetnij się, przemoc, prokurator", a tu wystarczy, że gówniara seks bez gumki uprawia (no głupie), to rady do siostry- spoko, powiedz ojcu alkoholikowi i przemocowcowi, złoi jej dupe to się głupia nauczy. Przecież jak wpadnie to kasy na studia nie dostaniesz, bo na dziecko pójdzie (!). I smarkata oberwała, i wizaż się cieszy.

Link ktoś podał, to to miałam na myśli
Mnie ten wątek załamał. Tak, ponieważ zlanie zbuntowanej nastolatki z patologicznej rodziny na pewno sprawi, że ta do ślubu nie będzie uprawiać seksu, nie będzie się po kryjomu nadal spotykać z chłopakiem i nie zajdzie w ciąże yhm. Lanie od pijanego ojca jako sposób zapobiegania ciążyTo już lepsze byłoby to
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:19   #3080
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Jakie pelne milosci komentarze<3:
bla bla przez takie szmaty rozpadaja sie zwiazki
mogla zabic suke, o jedna mniej by bylo

'Seks jest jak jedzenie. Jak w domu dostajesz dobry obiad to nie [cenzura] fast foodów na mieście' - taaa niby tak, ale niektorzy lubia urozmaicone jedzenie, ta sama potrawa nawet najlepsza ciagle jadana niektorym sie nudzi:d

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez sublime
Czas edycji: 2014-10-16 o 23:46
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:21   #3081
aer
O RLY?

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48545878]Mnie ten wątek załamał. Tak, ponieważ zlanie zbuntowanej nastolatki z patologicznej rodziny na pewno sprawi, że ta do ślubu nie będzie uprawiać seksu, nie będzie się po kryjomu nadal spotykać z chłopakiem i nie zajdzie w ciąże yhm. Lanie od pijanego ojca jako sposób zapobiegania ciążyTo już lepsze byłoby to
[/QUOTE]

Zgadzam sie.
Moim zdaniem starsza siostra ma tak naprawde niewielkie pole manewru skoro mlodsza wykazuje postawe "odp..... sie".

Gdybym ja miala taka sytuacje w sumie nie wiedzialabym co zrobic.

Stary 2014-10-16, 09:31   #3082
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam sie.

Moim zdaniem starsza siostra ma tak naprawde niewielkie pole manewru skoro mlodsza wykazuje postawe "odp..... sie".

Też bym nie wiedziała. Ale nie pozwoliłabym siostry uderzyć.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:34   #3083
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Zgadzam sie.

W sumie to rodzina tam jest co najmniej dysfunkcyjna, bo w normalnej rodzinie nawet jak dziecku coś odwali, to są rodzice gotowi własne błędy naprawwić oraz dziecięciem (nawet tym 15letnim) zająć łaskawie.

Moja mama jakoś zawsze miała przekonanie że zaniedbane dzieci są tylko a patologicznych rodzin gdzie rodzice chleją, roboty nie mają i takie tam. Tak było w mojej podstawówce i gimnazjum. Jakie było jej zdziwienie kiedy na wywiadówce w dobrym liceum widziała rodziców odstrzelonych za kasę o jakiej nam się nie śniło, podjeżdżający ekstra samochodami - i ci sami rodzice na wieść o tym że dziecko pije/ćpa/wagaruje/puszcza się i sytuacja może dla owego nastolatka bardzo niebezpieczna i zniszczyć mu życie odwracali się d..ą, twierdzili że to sprawa dziecka, oni nic zrobić nie mogą a ogólnie to dużo pracują i czasu nie mają.
Jedna wpadła, inna nie, jednym się udało wyjść na prostą, innym nie.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:41   #3084
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam sie.

Też nie jestem pewna co bym mogła zrobić ale na pewno nie powiedziałabym nic ojcu z ciężka ręką. Pewnie po paru dniach ponowiłabym próbę rozmowy, ale tak to ciężko powiedzieć.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:46   #3085
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;48546845]Też nie jestem pewna co bym mogła zrobić ale na pewno nie powiedziałabym nic ojcu z ciężka ręką. Pewnie po paru dniach ponowiłabym próbę rozmowy, ale tak to ciężko powiedzieć.[/QUOTE]

Na wątku chciałam poradzić żeby pomyślały o jakimś szkolnym psychologu, ale owi czasami to kpina po prostu. Słyszałam o jednej szkole gdzie psycholog jest betonem katolickim i jedyną pomocą dla młodzieży "w tych sprawach" są artykuły z Miłujcie Się gdzie jest wytłumaczone, dlaczego dziewczyna nie powinna być nadgryzionym jabłkiem.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:50   #3086
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Jakie pelne milosci komentarze<3:
bla bla przez takie szmaty rozpadaja sie zwiazki
mogla zabic suke, o jedna mniej by bylo

'Seks jest jak jedzenie. Jak w domu dostajesz dobry obiad to nie wpierdalasz fast foodów na mieście' - taaa niby tak, ale niektorzy lubia urozmaicone jedzenie, ta sama potrawa nawet najlepsza ciagle jadana niektorym sie nudzi:d
Moja mame gotuje najlepiej na swiecie, ale big makiem tez nie pogardze. Ide dorobić rogi xd
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:57   #3087
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Moja mame gotuje najlepiej na swiecie, ale big makiem tez nie pogardze. Ide dorobić rogi xd
Ja nieźle gotuję, ale czasem mi się nie chce i razem z chłopem idziemy na fast fooda! Jeste patologią
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:59   #3088
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Też bym nie wiedziała. Ale nie pozwoliłabym siostry uderzyć.
Ja swojej młodszej bym chetnie sama natłukła za zachowanie ogólnie, ale ma 25 lat prawie i nie bardzo już mogę. Może to jest klasyczna potrzeba osoby, która sama była bita, może dlatego to jest pierwsze co mi przychodzi do głowy jak połowie wizażu? Jak logika nie działa to pozostaje tylko siła tak po prawdzie. Tylko właśnie jest ta opcja na ucieczkę z domu, co moja siostra również uczyniła ponieważ nie wszyscy w domu chcieli wykonywać jej rozkazy. Dorosła czy nie, pewne postawy sprawiają, że krew cię zalewa i tyle.
Stary 2014-10-16, 10:07   #3089
aer
O RLY?

Cytat:
Ja swojej młodszej bym chetnie sama natłukła za zachowanie ogólnie, ale ma 25 lat prawie i nie bardzo już mogę. Może to jest klasyczna potrzeba osoby, która sama była bita, może dlatego to jest pierwsze co mi przychodzi do głowy jak połowie wizażu? Jak logika nie działa to pozostaje tylko siła tak po prawdzie. Tylko właśnie jest ta opcja na ucieczkę z domu, co moja siostra również uczyniła ponieważ nie wszyscy w domu chcieli wykonywać jej rozkazy. Dorosła czy nie, pewne postawy sprawiają, że krew cię zalewa i tyle.
Wiesz, ja bym to chyba rozszerzyła ogólnie na przemoc. Też parę razy oberwałam od rodziców (z perspektywy czasu w sumie nie mam im tego za złe bo wygadywałam okropne rzeczy, których do dziś żałuję), ale na swojego brata z ręki bym nie podniosła. Natomiast wiem, że w jego przypadku zadziałałby bardziej przemoc psychiczna - szantaż emocjonalny "nie będę się do Ciebie odzywać".

Stary 2014-10-16, 10:57   #3090
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Komentarz do tego artykułu o linczu na kochance " Wiadomo, ze facet pójdzie jak mu obca szmata daje" rili???

A propos tej 15-tki co się kocha bez gumki - mnie dziwi ich matka. Siostra boi się cokolwiek jej powiedzieć, bo wie, że przekaże ojcu a ojciec ją zbije. Jakby mogła matce powiedzieć, to by problemu nie było. Co ta kobieta ma w głowie, żeby takie rzeczy mu mówić, kiedy wie jak to się skończy.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

No ale nie wiedziałaś, więc sumienie masz czyste.
Taki? No właśnie widać jaki.
Narzeczona chociaż przejrzała na oczy? A, już doczytałam. No niestety, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Pogratulować narzeczonego.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Po prostu nie wierzę.
Kto ich uczy takiego myślenia?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Walka z rodzeństwem to nie to samo co bicie przez rodzica.

Ja pewnie bym swojej nie stłukła, ale bluzgi by poleciały. W takiej sytuacji to nie wiem, pewnie nawet spróbowałabym z chłopakiem pogadać, zaprosiła jakąś koleżankę z małym dzieckiem i niech się nim cały dzień opiekują i zobaczą jakie to fajne...

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-10-16 o 10:48
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości