Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-15, 17:43   #1501
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Pozdrowienia z lotniska. Muszę tu wykoczowac 4 godz. Siedzę w macu jem ciasto z truskawkami i średnio smaczna eiskaffee popijam
Stary 2014-10-15, 20:29   #1502
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Ja zaraz lecę badania robić do pracy
Gdzie będziesz pracować? Z tego co kojarzysz Ty w LBN mieszkasz?

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
my sobie wychodne robimy jak tej drugiej osoby nie ma ja zawsze robię albo dopołudnia jak tz w pracy albo jak ma całymi dniami montaże to wtedy idę. a on zawsze zapisuje sobie mój grafik w swoim kalendarzu i też podpasowuje spotkania pod niego. czyli zawsze jak mam popołudniówkę to wychodzi jak mam wolne albo na rano to popoludnia rezerwujemy dla siebie, bo mimo ze mieszkamy razem to tego czasu za duzo dla siebie nie mamy :/
Rety u mnie jest podobnie, mieszkamy razem ale często się dosłwnie mijamy. TŻ pracuje jako kontroler w nadzorze weterynaryjnym i pracuje na zmiany. Jak ma zmianę popołudniową to wracam z pracy a on już wyjeżdża do pracy, i tak co tydzień ma pierwszą zmianę (wtedy wieczór udaje nam się spędzić razem) a tydzień na drugą zmianę wtedy mijamy się totalnie Dobrze, że co jakiś czas jak TŻ nie ma zjazdow w szkole spędzamy razem weekend
Nie marudzę, co Nas nie zabije to nas wzmocni. Całe dwa lata tak ciągniemy raz lepiej, raz gorzej

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 22:38   #1503
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że tutaj dużo fanek rozenkowej. A mnie osobiście czasem śmieszą te jej porady, test białej rękawiczki itp. Co innego, że nie rozumiem jak można mieć w domu taki syf jak uczestniczki tego programu :P
Mój Tż ostatnio stwierdził że oni pewnie nie sprzątają żeby Rozenkową zaprosić
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 07:43   #1504
Dagunia
Komplikatorka

ostatni dzień w pracy i 4 dni wolnego
Stary 2014-10-16, 08:04   #1505
Dotka90
Zakorzenienie

Dagunia co chwilę wolne

Witam się z kawą, zaspałam dziś i nie zdążyłam umyć włosów, dzięki ci boże za suchy szampon...

Jadę po pracy na jakieś cuda i spa
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:07   #1506
201608160903
Konto usunięte

Dzień dobry wita się poranna zmiana wątkowa głodna jak wilk bo bez śniadania. Budzik nam nie zadzwonił i musiałam się szybciej zebrać. Pożegnałam z bólem serca Tzta który z bólem serca jedzie się integrować i zastanawiam się ciągle czy wziąć się za sprzątanie, spotkać z kimś czy może pójść na trening? Muszę się pochwalić, wczoraj byłam na tych 2 godzinach i o ile abt z największymi ciężarkami było do przejścia, to zajęcia interwałowe, którymi się dobiłam to moja nowa miłość. Bardzo wam polecam!

Miłego dnia wszystkim
Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość

ostatni dzień w pracy i 4 dni wolnego
Zazdrość!
Dotka - czyli skoro Ty też tak masz to wina tej okropnej aury pogodowej!

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-10-16 o 08:09
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:14   #1507
Dagunia
Komplikatorka

Jakoś tak wyszło, że wolne mam A tak serio to atmosfera w pracy jest tak beznadziejna że muszę odpocząć
Stary 2014-10-16, 09:27   #1508
_agg_
Zakorzenienie

rise, pisz takie rzeczy, bo motywuję się, żeby iść na fitness/siłkę i mi się przyda takie gadanie
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:41   #1509
Dagunia
Komplikatorka

Wczoraj znalazłam ten przepis: http://www.mytaste.pl/click/index/49...s.blogspot.com robiłyście kiedyś ? Bo chyba w sobotę zrobię
Stary 2014-10-16, 10:12   #1510
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Wczoraj znalazłam ten przepis: http://www.mytaste.pl/click/index/49...s.blogspot.com robiłyście kiedyś ? Bo chyba w sobotę zrobię
robiłam kiedyś podobną, była bardzo smaczna z resztą co ma tu nie smakować?

witam się na szybko bo mam urwanie głowy w robocie od rana byle do weekendu!

wczoraj byłam tak dobra, że upiekłam dla Tż tartę szarlotkową z bezą a co, niech zna moje serce

a dziś popołudniu idę w końcu do fryzjera bo mój odrost już straszy
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:41   #1511
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja myślę że część chce też dostać Roombę za 2 tys. zł Moja przyjaciółka chciała się zgłosić po ten odkurzacz ale jej wstyd przed całą Polską

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:42   #1512
Miss Saeki
Zakorzenienie

Pozdrowienia juz z pracy
Stary 2014-10-16, 10:51   #1513
Arya90
Zakorzenienie

Dzień dobry

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:57   #1514
Dotka90
Zakorzenienie

Rise, u mnie wina wczorajszego sprzątania u dziadka, kupę rzeczy powyrzucaliśmy i wystawiliśmy na tzw. wystawkę. Do tego mam @, nie wyspałam się, więc kumulacja
Ale po pracy czeka mnie jakis przyjemny zabieg relaksujący, Tajski Jaśmin czy coś, bo w końcu wykorzystam bon, który dostałam od dziewczyn na panieński

Dagunia, aż tak źle? Myślisz o zmianie pracy?

My w sb robimy imprezkę, obmyślam menu i zrobię na ciepło muszle nadziewane szpinakiem, kurczakiem, pieczarkami i sos pomidorowy - robiłam to na panienski i wszystkim smakowało Do tego sałatka gyros, małe zapiekanki z bagietki - masło czosnkowe, farsz pieczarkowy, szynka, ser. I upiekę ciasto jaglane,chyba że któraś z dziewczyn upiecze, bo jedna się zaoferowała, że zrobi paszteciki z ciasta francuskiego
Stary 2014-10-16, 11:12   #1515
Dagunia
Komplikatorka

Dotka mam w dziale 6 osób i dwie z nich strasznie się nie lubią. Są wojny, wyzywanie się itp. ( kobiety 36 i 54 lat) jakieś chore sytuacje i to męczy, bo nie patrzą i np. kłócą się przy wszystkich W biurze cisza i martwa atmosfera. Chcę odpocząć od tego. Główna powiedziała że jak się sytuacja nie zmieni to jedna z nich wyleci.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

A jakie robisz zapiekanki z bagietki ?
Stary 2014-10-16, 11:48   #1516
201604250957
Konto usunięte

Dagunia współczuję, u mnie atmosfera w pracy to rzecz najważniejsza i nie wyobrażam sobie pracować w takich warunkach Ktoś już powinien z tymi (przepraszam za słowo, ale ono najlepiej chyba obrazuje ich zachowanie) "babami" zrobić porządek
Stary 2014-10-16, 12:33   #1517
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
rise, pisz takie rzeczy, bo motywuję się, żeby iść na fitness/siłkę i mi się przyda takie gadanie
Piszę i motywuję! Będziesz jak ja - chodzę regularnie ponad pół roku i się uzależniłam. Jak nie mogę iść z jakiegoś powodu to dosłownie umieram Szkoda że nie mieszkasz bliżej, bo bym cię wyciągnęła

Cytat:
Ja też robiłam coś podobnego, było ok

Cytat:
Jakoś tak wyszło, że wolne mam A tak serio to atmosfera w pracy jest tak beznadziejna że muszę odpocząć
trzymam kciuki żeby było lepiej... też ostatnio pracowałam w takim miejscu i skończyło się nerwicą i wrzodami, oby Ci było szybko lepiej

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
robiłam kiedyś podobną, była bardzo smaczna z resztą co ma tu nie smakować?

witam się na szybko bo mam urwanie głowy w robocie od rana byle do weekendu!

wczoraj byłam tak dobra, że upiekłam dla Tż tartę szarlotkową z bezą a co, niech zna moje serce

a dziś popołudniu idę w końcu do fryzjera bo mój odrost już straszy
Weź mi nic nie mów, u mnie po 1,5 miesiąca jest ze 2 cm a super rozchwytywany fryzjer zapisał mnie dopiero na następną sobotę
Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Pozdrowienia juz z pracy

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Rise, u mnie wina wczorajszego sprzątania u dziadka, kupę rzeczy powyrzucaliśmy i wystawiliśmy na tzw. wystawkę. Do tego mam @, nie wyspałam się, więc kumulacja
Ale po pracy czeka mnie jakis przyjemny zabieg relaksujący, Tajski Jaśmin czy coś, bo w końcu wykorzystam bon, który dostałam od dziewczyn na panieński

Dagunia, aż tak źle? Myślisz o zmianie pracy?

My w sb robimy imprezkę, obmyślam menu i zrobię na ciepło muszle nadziewane szpinakiem, kurczakiem, pieczarkami i sos pomidorowy - robiłam to na panienski i wszystkim smakowało Do tego sałatka gyros, małe zapiekanki z bagietki - masło czosnkowe, farsz pieczarkowy, szynka, ser. I upiekę ciasto jaglane,chyba że któraś z dziewczyn upiecze, bo jedna się zaoferowała, że zrobi paszteciki z ciasta francuskiego
zazdroszczę zabiegu, sama mam jakiś fajny bon zniżkowy, muszę o tym pomyśleć... A co do menu imprezowego wszystko bym zjadła! u nas będzie planszówka w weekend ale to zrobię focaccię albo coś w tym stylu, plus każdy przyniesie butelkę cydru i więcej nie potrzeba

Cytat:
Dotka mam w dziale 6 osób i dwie z nich strasznie się nie lubią. Są wojny, wyzywanie się itp. ( kobiety 36 i 54 lat) jakieś chore sytuacje i to męczy, bo nie patrzą i np. kłócą się przy wszystkich W biurze cisza i martwa atmosfera. Chcę odpocząć od tego. Główna powiedziała że jak się sytuacja nie zmieni to jedna z nich wyleci
Oby jak najszybciej. Ja miałam jeszcze gorzej, bo ludzie z innych działów w kuchni mi mówili otwarcie ze się plotkuje, jak pani managerka X robi z☠☠☠ę swoim podwładnym (np mnie)
na open space i że to norma...

W nowej pracy jestem już 2 tygodnie i ODPUKAĆ jest bardzo dobrze!
[/QUOTE]
Stary 2014-10-16, 12:36   #1518
_agg_
Zakorzenienie

rise, ja bym własnie chciała z kimś iść, ale nikt nie chce będę musiała iść sama
Stary 2014-10-16, 12:38   #1519
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
rise, ja bym własnie chciała z kimś iść, ale nikt nie chce będę musiała iść sama
Idż z TŻtem
Stary 2014-10-16, 12:45   #1520
201604250957
Konto usunięte

ja też nie mam z kim na fitness przyjaciółka mieszka na drugim końcu miasta i miałyśmy plan żeby poszukać gdzieś w połowie drogi jakiegoś miejsca ale nie będzie miała co zrobić z dziećmi, jej Mama zgodziła się tylko na opiekę pod warunkiem, że to będzie gdzieś niedaleko domu (tak w razie wu gdyby się coś działo) a mi się nie opłaca taki hektar jeździć może też poszukam sobie czegoś blisko domu i będę najwyżej sama chodzić
Stary 2014-10-16, 12:47   #1521
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Idż z TŻtem
no tak, ale tż chodzi na siłkę i robi swoje rzeczy. będę musiała się z nim umówić, że pójdzie ze mną i mi będzie pokazywał jak krowie na rowie co i jak

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

kash, ja też chciałam z przyjaciółką, ale ona też ma daleko. ja mam 150m od domu,a ona pół miasta i się nie opłaca
Stary 2014-10-16, 13:32   #1522
Arya90
Zakorzenienie

my za tydzień robimy imprezę u nas i myślę, że zrobię jakieś ciasto, potem sałatki ze dwie i pewnie nuggetsy i myslę że styknie

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:38   #1523
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Dagunia współczuję, u mnie atmosfera w pracy to rzecz najważniejsza i nie wyobrażam sobie pracować w takich warunkach Ktoś już powinien z tymi (przepraszam za słowo, ale ono najlepiej chyba obrazuje ich zachowanie) "babami" zrobić porządek
Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Piszę i motywuję! Będziesz jak ja - chodzę regularnie ponad pół roku i się uzależniłam. Jak nie mogę iść z jakiegoś powodu to dosłownie umieram Szkoda że nie mieszkasz bliżej, bo bym cię wyciągnęła

Ja też robiłam coś podobnego, było ok

trzymam kciuki żeby było lepiej... też ostatnio pracowałam w takim miejscu i skończyło się nerwicą i wrzodami, oby Ci było szybko lepiej

Oby jak najszybciej. Ja miałam jeszcze gorzej, bo ludzie z innych działów w kuchni mi mówili otwarcie ze się plotkuje, jak pani managerka X robi z☠☠☠ę swoim podwładnym (np mnie)
na open space i że to norma...

W nowej pracy jestem już 2 tygodnie i ODPUKAĆ jest bardzo dobrze!
[/QUOTE]

To się zaczęło jakieś 1,5 mc temu i jak się szybko nie skończy to faktycznie z główną zwolnimy którąś. Boli mnie to, bo jedna to moja bliska koleżanka a druga jest w tej firmie od samego początku - pomagała w jej tworzeniu można tak powiedzieć. No ale zdrowie psychiczne i atmosfera ważniejsze.

Jeszcze 20 min i do domu. Szybko z młodym zrobię lekcję i jedziemy na kręgle z Tżtem i jego siostrzenicą z chłopakiem
Stary 2014-10-16, 14:55   #1524
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
ja też nie mam z kim na fitness przyjaciółka mieszka na drugim końcu miasta i miałyśmy plan żeby poszukać gdzieś w połowie drogi jakiegoś miejsca ale nie będzie miała co zrobić z dziećmi, jej Mama zgodziła się tylko na opiekę pod warunkiem, że to będzie gdzieś niedaleko domu (tak w razie wu gdyby się coś działo) a mi się nie opłaca taki hektar jeździć może też poszukam sobie czegoś blisko domu i będę najwyżej sama chodzić
ja mam na to dobry patent - zaprzyjaźniam się z dziewczynami na fitnessie (poznałam już kilka świetnych osób) i prowadzącymi zawsze później jest sympatycznie.

edicik: ostatnie 2 godziny i do domu

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-10-16 o 14:57
Stary 2014-10-16, 16:02   #1525
ParoleParole
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Właśnie z uczelni wracam.
Głowa mnie boli okropnie, żołądek to samo. Pogoda dziwna.
Stary 2014-10-16, 18:09   #1526
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Właśnie z uczelni wracam.
Głowa mnie boli okropnie, żołądek to samo. Pogoda dziwna.
Mnie wszystko boli od stóp do głów, recepcja mojej dentystki po pół roku przypomniała sobie cholipa o moim istnieniu, skubani zawsze pamiętają i zaprosili na przegląd..... Aaaaaaaaaa!!!!!!

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:26   #1527
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Zauważyłam że grzyby od Mamy były zarobaczałe i rozlazło mi się cholerstwo po dolnym piętrze lodówki musiałam wszystko wcześniej umyć, oblecha... ale kupiłam dodatkowe pojemniki do żywności

Stary 2014-10-16, 20:15   #1528
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
AŻ tak źle w pracy?

Ja jutro pracuje do 12:00, odbieram nadgodziny więc kończę wcześniej

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 20:33   #1529
Dotka90
Zakorzenienie

Dagunia, chora sytuacja jak dla mnie, zdecydowanie kierownik powinien interweniować, bo to dezorgnizuje pracę całego działu

Z bagietki, to tak jak pisałam: bagietka pokrojona w plasterki, na to masło czosnkowo ziolowe i mus pieczarkowy (pieczarki bardzo drobno posiekane, podsmażone z cebulą, czosnkiem, tymiankiem), na to ser żółty. Ot taka przekąska 'na raz'.

Rise, nawet w żarciu byśmy się dogadały

Ja też potrzebuję motywacji do ćwiczeń Miałam iść od października na siłkę, ale jednak multisporta będziemy mieć od 10.11 i tak siedzę póki co.
Ale jak już będę mieć to pojde, poproszę o rozpisanie treningu no i jazda, mam nadzieję, że na wiosnę będzie już te kolejne 10kg mniej i chyba już styknie tego odchudzania

Ja po zabiegu, woooow bosko, 2h to trwało Najpierw peeling, taki porządnie ścierający, pomarańczowy - jak ciasteczka
Potem to zmyłam, później na ciepło taka maska z zielonej herbaty, pani mnie zawinęła w folię i kocyk i 15 minut sobie odpoczywałam, znowu prysznic i potem masaż z wcieraniem masła odżywiającego.
Jestem piękna i gładka Szkoda, że taki drogi ten zabieg, bo bym pewnie chodziła raz na jakiś czas
Minus: pani straaaasznie gadała, a akurat dzisiaj miałam ochotę odpocząć w ciszy
Ale umowiłam się na listopad na mikrodermabrazję

Jutro piąteczek! (ha, teraz się cieszę razem z Wami, bo też pon-pt pracuję ).

Jedziemy jutro do BRW domówić szafki do kuchni i blat + zrobić zakupy na sobotę no i pewnie jutro już sobie coś przygotuję, np. sos pomidorowy, bo lubię jak 'odstoi' 1 dzień, wtedy jest lepszy
Stary 2014-10-16, 20:40   #1530
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Nie doczekałam się aż Mąż zadzwoni na pogotowie techniczne w sprawie wody więc sama zadzwoniłam Na co on pyskuje że jest późno i nie będziemy mogli nic obejrzeć i średnio z myciem bo czekamy na panów ale mu odparłam że trzeba było zadzwonić samemu kiedy go prosiłam a nie teraz narzekać
Po wymianie wodomierzy w kuchni perlator działa tylko w zimnej wodzie a ciepłej leci mało i nienapowietrzona. Plus zapytam o rurę od ogrzewania też w kuchni bo nie działa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości