|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Miałyście kołatania serca po luteinie?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Mlebi
nic takiego nie mialam I nie slyszalam... Mialam troche skoki przy encortonie a po odstawieniu sie uspokoilo. Jedziemy na polowkowe, maluch siedzi cicho od wczoraj, dupka mala! |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Waderka bo my tutaj czekamy, pogadaj z córcią....
Wieka a za to żeś nie podeszła do Moniki to powinnaś bacika dostać ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- luteinie?? a jaką bierzesz??
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale się wystraszyłam bo 15 minut to trwało i myślałam że zawału dostanę. Zapytam dziś na wizycie o to Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...ja jak zawsze na bieżąco z czytaniem a z postem z doskoku raz na rok
![]() Fiol co do mowy to Morfik też ma stwierdzony orm...robiliśmy i badania słuchu (wszystko ok) i psychologicznie tez ok ( tzn żadnych zaburzeń typu autyzm itp), rozumie wszystko a na 2 latka mówił raptem 10-15 słów włączając w to dźwiękonaśladowcze..byliś my u logopedki i ona kazała przyjść na kontrolę po 3 miesiącach i tych słów było już nieco więcej, więc stwierdziła że postęp jest, że taka widocznie jego uroda i nie zapisała nas na systematyczne zajęcia. A na dzień dzisiejszy czyli prawie 2,5 roku mówi już z 50 słów, pojawiają się pierwsze proste zdania i zaczyna wszystko po nas powtarzać. Cieszę się że nie olałam i już na 2 latka byłam u logopedy ale na szczęście w jego przypadku to taka jego natura, ze później zaczyna mówić. Za kilka dni czeka nas jeszcze diagnoza SI i zobaczymy co tam wyjdzie, bo zaburzenia integracji sensorycznej tez mogą wpływać na opóźnienie mowy. Ze swojej strony polecam zabawy manualne które ponoć mają pozytywny wpływ na rozwój mowy...my teraz codziennie lepimy coś z ciastoliny, rysujemy, naklejamy, powoli uczę małego ciąć nożyczkami. Aha i nie sądzę, żeby to wasze orm było skutkiem pojawienia się brata bo przecież Franek pojawił się niedawno a opóźniona mowa jest od dawna... Paniczka szkoda że ta Twoja szyjka taka chętna do skracania i wymagała szycia, ale brawa dla lekarza za zapobiegliwość...obyś już żadnych medycznych ekscesów w tej ciąży nie doznała ![]() Mam do was pytanie, kiedyś któraś z was polecała (Kubek chyba?) książkę o ciąży taką mniej poradnikową a bardziej medyczną...chętnie bym ja sobie kupiła, tylko tytułu nie pamiętam... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2014-10-16 o 09:41 |
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Luna to co opisałaś to jest dla mnie taki standard w związku Rozmowa, przytulnie, omawianie problemów, decyzji.( No i kłótnie to tez standard hehe.) Jak nie ma takich zachowań to znaczy ze nie ma już związku... Ps. Omawiamy tez szczepienia mimo że TŻ nie zorientowany w temacie NOPów (dla niego mam szczepić na wszystko co się da..."na pewno się nic nie stanie... ") Iza podziwiam Cię z tymi zmianami dojazdami itd. Dobrze że teść się może małym zająć i że mu ufasz. Ja na Mikołajki chętna jeżeli można Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-10-16 o 09:55 |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TY wyłaź z tych krzakorów!! Melbi o której wizyta?? Raczej od dowcipnej to nie powinnaś mieć kołatań ale dziś taki dzień też dziwny więc może to po prostu przez pogodę...No i za wizytę! Daj znać PO!
|
|
#3399 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no mała ta dupka to nie zawsze czuć jak się kręci
Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2014-10-16 o 10:19 |
||
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis sie zorientowalam ze wczoraj minelo mi 7 lat pracy w obecnym miejscu...
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48545567]Dziewczyny co to za mikołajki?
[/QUOTE]takie.. dziecinne zgłaszamy się, jakieś dziecko albo mąż losują kto dla kogo robi prezent, ustalamy kwotę (ok 20zł) i działamy. mamy termin do kiedy wysyłamy upominki (robione własnoręcznie, albo kupione, jak kto woli) a potem zgadujemy kto od kogo dostał Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi Mikołajkami to ja bym się tez zabawiła ale obawiam się że KTOŚ inny zajmie mój czas w tym momencie i nie chciałabym zostawić kogoś bez prezentu więc muszę chyba zrezygnować...ale jakby coś to jeszcze dam znać
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Flower- nie przypominam sobie jaka książkę o ciąży mogłam polecać
W sumie (chyba?) o ciąży (tzn oprocz akademickich pozycji, ale nie sadze bym je polecala ) nic nie czytałam. Także (chyba ) to nie ja...Za to polecam, jesli jeszcze nie poleciałam ksoazke "zdrowy maluch" wydawnictwa Gakaktyka. Fajne przepisy, jadłospisy, omówienie poszczególnych warzyw, owoców, kasz... Mnie inspiruje i sporo ciekawych rzeczy sie dowiedziałam. Konsultowana książka przez prof Ksiazyka z CZD wiec nie ma tam bzdur. Fioł, dzieki ze pytasz. U nas ok. Choci sa dni, ze za przeproszeniem do kibla wyjsc nie moge. Tzn Tymon chodzi ze mna. ma tez osttanio dni beksy, co to tylko na rączki chce... Wieka, absorbujący fest. Wstaje juz bez problemu, właściwie cały czas stoi ![]() Chodzi tez przy meblach. Raczkować mu sie nie chce. Za to lubi tańczyć, zwłaszcza przy Fantazji Fasolek i Jacksonie Lubi tez krzyczeć i głośno "gadać". (Wczoraj na zajęciach dla maluchów pani śpiewała i pokazywała "tak, tak, tak" i "nie, nie, nie" - Tymon rękę w której trzymał "klekotkę" wziął do gory i wydarł sie jak na koncercie rockowym NIEEeeeee. Wyglądało do komicznie )Dwa dni temu skończył 11 miesiecy ![]() Szok szok szok ![]() Dawaj foto dzieci
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-10-16 o 12:20 |
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek ileee?? KIEDY to zleciało?? Wszystkiego dobrego dla Tymonka!!
Berbie jakieś wieści od Waderki??
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Ale ze co? Znow nie kumam
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Ze głupia, fajna? Znasz nie znasz? Ze ja i książka? ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- o matko. Napisałas "zamowilam". Ja przeczytałam "zaniemówiłam". |
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się głowiłam o co Ci chodzi
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny bedzie dla mnie praca w Tychach tylko musze troche poczekać na miejsce.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
11
Chyba nie tylko mi na oczy sie rzuciło
|
|
|
|
#3412 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze chciałabym wziąć udział ale boję się, że mogę nie ogarnąć jak Mała na przykład postanowi pojawić się w okolicy Mikołajek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeeej ale to leci wszystkiego naj dla Tymka
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
http://dziecisawazne.pl/high-need-ba...atkowe-dzieci/
Artykuł o moim M przez pierwsze trzy miesiące! Na szczęście jest trochę lepiej Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla a na kiedy TY masz termin?? TY zaraz po Nas jesteś??
![]() No ja właśnie też obawiam się że będę uziemiona ....
|
#3416 |
|
Konto usunięte
|
Lol Kubek ja też przeczytałam zaniemowilam i myślałam że Kocurkowi chodzi o umiejętności Tymka
Kucyk u nas przeciwnie, TZ czyta wszystkie niusy nt szczepionek.. Ale decyduje i tak ja.. |
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I o Tymku. Wypisz wymaluj, |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3419 |
|
Konto usunięte
|
Monika super pomysł
ja też chcę w tym wziąć udział jak mogę ![]() Iza super, że się uda w Tychach ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Iza no to za TYCHY
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

to tez standard hehe.) 

za wizytę! Daj znać PO!
coming soon lipiec'2016
[/QUOTE]
zgłaszamy się, jakieś dziecko albo mąż losują kto dla kogo robi prezent, ustalamy kwotę (ok 20zł) i działamy. mamy termin do kiedy wysyłamy upominki (robione własnoręcznie, albo kupione, jak kto woli) a potem zgadujemy kto od kogo dostał