Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 11:32   #991
ania9106
Zadomowienie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
co do skokow rozwojowych nam na Sr mowili ze pierwszy jest w 3 tygodniu a drugi w 6 tygodniu a w necie raz piszą że w 3 tyg a raz ze w 5tyg..

nmartyna dla tzta
tez by mi sie przydal stanik... a jaki masz?bo ja to bym potrzebowala pod biustem chyba 65,no max 70 a mam 75 i jest masakra
anesh_ ja to wiedzialam ze ty bedziesz chciala dlugo kp ja do roku to minimum bo i tak mam macierzynski roczny,a potem zobaczymy
Niestabilna ja to robie tak ze karmie i wychodze,nie odciagalam jeszcze do butli bo najlepiej podobno do 6 tygodnia butli nie dawac zeby nie zaburzyc tego odruchu ssania itp
zreszta moj maluszek to je co 3-4h wiec nie martwie sie ze bedzie glodny jak wyjde.
No i ja wychodze jak cos na krotko musze w ogole jechac na zakupy niedlugo i zalatwic becikowe to zabieram malego i juz

Dziewczyny Szymonek ma katar oczywiscie przeze mnie,ja tez mam... uzywam soli fizjologicznej i fridy do odciągania ale moze macie jeszcze jakis pomysl?
Jest mi tak go szkoda

A w ogole moje dziecko jest aniolkiem! Zasnal wczoraj bez kolysania i w ogole caly wieczor byl niesamowicie grzeczny.

Zauwazylyscie taką prawidlowosc ze im mniej sie wokol dziecka dzieje w ciagu dnia tym jest spokojniejszy wieczorem?
Bo wczoraj nie bylo tesciow ani nikogo,ja tez nie ogladalam zadnych filmow na necie tylko caly dzien lecialo radio i maly spokojny.A jak mamy gosci to potrafi wojować wieczorami,plakac itp... bo podobno niemowlaki wieczorami odreagowują caly dzien.
Mam nadzieje ze w koncu Tz przetlumaczy rodzince zeby nie odwiedzac malego wieczorami!!Bo ostatnio brat Tzta siedzial u nas do 22
Ja odciagam katarkiem.
U nas niestety to nie katar,ale ciągle zapchany nosek. 30 idziemy do laryngologa

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:41   #992
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

dzieki sprobuje z tą maścią majerankową,juz napisalam Tztowi zeby kupil po pracy.

martyna ale to bylas w sklepie stacjonarnym? kurde chyba bede musiala tez zaiwestowac w jakis lepszy stanik...
a na stronie alles są te staniki ktore ty masz?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:49   #993
frezyjka85
Zakorzenienie

O Bozie.... jak ja kocham tego małego bąkorobka

MalaPaulina biedny Szymonek
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:53   #994
Joasiakr
Rozeznanie

Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
A u mnie nieciekawa noc. Starsza chora i o 1 w nocy atak kaszlu i stala w lazience i wypluwala to co odkaszlnela. Mlodsza tez czesciej sie budzila. Jestem zombir. A wieczor tez koszmarny bo starszej od kataru ucho sie zatkalo i plakala przez to. Normalnie cztery swiaty mialam.

Współczuje.Prrdzej czy pozniej i mnie to czeka. Bogu dzieki ze Maja juz na tyle duża,ze łyka tabletki. Zawsze od początku września do marca bierze tran, czosnek i imunotrofine ( wg zaleceń lekarza) i nie mowię ze nie choruje ale choruje rzadziej wiem po nieobecnosciach w szkole

"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..."

Edytowane przez Joasiakr
Czas edycji: 2014-10-16 o 11:55
Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 12:25   #995
małaPaulina
Wtajemniczenie

frezyjka85 no i jestem na siebie wściekła ze go zarazilam

Meta to moze mi powiesz jak się wziąc za te becikowe? bo mi na samą myśl jest słabo w ogole nie wiem jak się za to zabrać
ja to wczesniej myslalam ze to 1000zl to jest dla wszystkich a to i tak muszą byc jakos nie za duze dochody bo tak to naawet tego tysiaka sie nie dostanie

Stary 2014-10-16, 12:32   #996
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
dzieki sprobuje z tą maścią majerankową,juz napisalam Tztowi zeby kupil po pracy.

martyna ale to bylas w sklepie stacjonarnym? kurde chyba bede musiala tez zaiwestowac w jakis lepszy stanik...
a na stronie alles są te staniki ktore ty masz?
Nie ma ich na stronie... Ale mam zwykły czaarny, a drugi kremowo beżowy.
Kupiłam w sklepie stacjonarnym
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 12:37   #997
ania9106
Zadomowienie

Cytat:

Meta to moze mi powiesz jak się wziąc za te becikowe? bo mi na samą myśl jest słabo w ogole nie wiem jak się za to zabrać
ja to wczesniej myslalam ze to 1000zl to jest dla wszystkich a to i tak muszą byc jakos nie za duze dochody bo tak to naawet tego tysiaka sie nie dostanie
Trzeba iść do mops-u po wniosek o becikowe i wzór oświadczenia od lekarza. Po za tym trzeba dostarczyć zaświadczenie z zus o dochodach, pit 11, zaświadczenie że się w danym roku pracowało i jeszcze jedno zaświadczenie z urzędu skarbowego tylko teraz nie pamiętam dokładnie co.

Jeśli składa się do końca października to dochody za 2012 jeśli pozniej to za 2013

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Edytowane przez ania9106
Czas edycji: 2014-10-16 o 12:38
Stary 2014-10-16, 13:13   #998
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Nie ma ich na stronie... Ale mam zwykły czaarny, a drugi kremowo beżowy.
Kupiłam w sklepie stacjonarnym
jeeeeea jest u mnie ten sklep dzieki za info

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Trzeba iść do mops-u po wniosek o becikowe i wzór oświadczenia od lekarza. Po za tym trzeba dostarczyć zaświadczenie z zus o dochodach, pit 11, zaświadczenie że się w danym roku pracowało i jeszcze jedno zaświadczenie z urzędu skarbowego tylko teraz nie pamiętam dokładnie co.

Jeśli składa się do końca października to dochody za 2012 jeśli pozniej to za 2013

Stary 2014-10-16, 13:20   #999
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
jeeeeea jest u mnie ten sklep dzieki za info

No he he a wniosek o becikowe ma chyba 6 stron :p

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-10-16, 13:24   #1000
elffirka
Rozeznanie

Czesc Mamusie...
Bylam wczoraj po wypis ze szpitala, bo nie dostalam i troche się zdenerwowałam bo podczas porodu wycieli mi torbiela ale na wypisie jest tylko wzmianka że wycieli, rozmiar 1,5cmx1,5cm i że przeprowadzono badanie histopatologiczne i tyle. Myślałam że dowiem się coś więcej na ten temat.
Poza tym później pojechaliśmy na zakupy i kupiłam sobie 2 bluzy, 1 bluzkę i 1 sweterek i jestem zadowolona.
Miałam napisać że dziś mój synek to anioł ale jakaś wstrętna mucha go obudziła i jest płacz. Chyba cycuś pomoże.
Ja karmię tylko piersia i mam właśnie pytanie. Ile Wasze dzieci robia dziennie kup na piersi? bo mój jutro kończy 6tygodni a kupa jest przy każdej zmianie pampka. I jak tak czytam że Wasze dzieci np nie robią w nocy albo 2 dziennie to sie zastanawiam. W sumie w nocy pampersa zmieniam koło 3-4 a potem koło 9 dopiero ale zawsze juz jest kupa. No i nie wiem. Polożnami mówiła że kupa może być raz na kilka dni bo pokarm kobiecy wchłania się prawie w całości i czym lepszy pokarm tym mniej kup i kurcze może coś jest nie tak. Ale w sumie Konradek ładniej przybiera na wadze więc...
Stary 2014-10-16, 13:29   #1001
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie...
Bylam wczoraj po wypis ze szpitala, bo nie dostalam i troche się zdenerwowałam bo podczas porodu wycieli mi torbiela ale na wypisie jest tylko wzmianka że wycieli, rozmiar 1,5cmx1,5cm i że przeprowadzono badanie histopatologiczne i tyle. Myślałam że dowiem się coś więcej na ten temat.
Poza tym później pojechaliśmy na zakupy i kupiłam sobie 2 bluzy, 1 bluzkę i 1 sweterek i jestem zadowolona.
Miałam napisać że dziś mój synek to anioł ale jakaś wstrętna mucha go obudziła i jest płacz. Chyba cycuś pomoże.
Ja karmię tylko piersia i mam właśnie pytanie. Ile Wasze dzieci robia dziennie kup na piersi? bo mój jutro kończy 6tygodni a kupa jest przy każdej zmianie pampka. I jak tak czytam że Wasze dzieci np nie robią w nocy albo 2 dziennie to sie zastanawiam. W sumie w nocy pampersa zmieniam koło 3-4 a potem koło 9 dopiero ale zawsze juz jest kupa. No i nie wiem. Polożnami mówiła że kupa może być raz na kilka dni bo pokarm kobiecy wchłania się prawie w całości i czym lepszy pokarm tym mniej kup i kurcze może coś jest nie tak. Ale w sumie Konradek ładniej przybiera na wadze więc...
A myślałam, że nie ma pokarmu lepszego i gorszego, że zawsze jest pełnowartościowy 😕.Eeee, dla mnie to jakaś bzdura, ale ja się nie znam 😋.Z tego co o wiem, kupa może być po każdym karmieniu przy kp.
Stary 2014-10-16, 13:32   #1002
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Czesc Mamusie...
Moja też prawie przy każdej zmianie pampka ma kupkę. Czasami w nocy nie zrobi, ale to rzadkość... To normalne
Stary 2014-10-16, 13:51   #1003
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny Szymonek ma katar oczywiscie przeze mnie,ja tez mam... uzywam soli fizjologicznej i fridy do odciągania ale moze macie jeszcze jakis pomysl?
Jest mi tak go szkoda

A w ogole moje dziecko jest aniolkiem! Zasnal wczoraj bez kolysania i w ogole caly wieczor byl niesamowicie grzeczny.

Zauwazylyscie taką prawidlowosc ze im mniej sie wokol dziecka dzieje w ciagu dnia tym jest spokojniejszy wieczorem?
Bo wczoraj nie bylo tesciow ani nikogo,ja tez nie ogladalam zadnych filmow na necie tylko caly dzien lecialo radio i maly spokojny.A jak mamy gosci to potrafi wojować wieczorami,plakac itp... bo podobno niemowlaki wieczorami odreagowują caly dzien.
Mam nadzieje ze w koncu Tz przetlumaczy rodzince zeby nie odwiedzac malego wieczorami!!Bo ostatnio brat Tzta siedzial u nas do 22
Może maść majerankowa?
A podobno tak jest,że im mniej bodźców dla dziecka tym lepiej. Myślę,że moje bejbi teraz tak się zachowuje szczególnie na wieczór,bo widzi wyraźniej,bardziej zwraca uwagę na dźwięki i to przeżywa w sobie i wybucha w końcu. Na wieczór wczoraj byliśmy cicho,telewizor ciszej niż zwykle i zrobiłam półmrok w pokoju to zasnął i spał tak całą noc..

Cytat:

Nie może przekroczyć 1922 zł na osobę
A więc najpierw weź od lekarza zaświadczenie,że byłaś od 10 tyg. pod jego opieką. Potem Twoje i Tż dochody pobierz za 2012 z Skarbówki,składki z ZUSu wasze też za 2012 musicie pobrać. Jeżeli składasz to becikowe w mieście w którym nie jesteś zameldowana musisz wziąć ze swojego urzędu zaświadczenie,że nie pobierasz od nich. No i oczywiście dołączyć akt urodzenia,kopię dowodów.I musisz pobrać oczywiście wniosek nawet z internetu albo z waszego urzędu o becikowe i dołączyć te wszystkie załączniki o których napisałam trochę zamieszania jest ale ja to wszystko sama wypełniłam i jest ok max. 20 listopada będzie hajs

ehh do tego całego zamieszania jeszcze pleśniawki doszły Armageddon !

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:40   #1004
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Może maść majerankowa?
A podobno tak jest,że im mniej bodźców dla dziecka tym lepiej. Myślę,że moje bejbi teraz tak się zachowuje szczególnie na wieczór,bo widzi wyraźniej,bardziej zwraca uwagę na dźwięki i to przeżywa w sobie i wybucha w końcu. Na wieczór wczoraj byliśmy cicho,telewizor ciszej niż zwykle i zrobiłam półmrok w pokoju to zasnął i spał tak całą noc..

Nie może przekroczyć 1922 zł na osobę
A więc najpierw weź od lekarza zaświadczenie,że byłaś od 10 tyg. pod jego opieką. Potem Twoje i Tż dochody pobierz za 2012 z Skarbówki,składki z ZUSu wasze też za 2012 musicie pobrać. Jeżeli składasz to becikowe w mieście w którym nie jesteś zameldowana musisz wziąć ze swojego urzędu zaświadczenie,że nie pobierasz od nich. No i oczywiście dołączyć akt urodzenia,kopię dowodów.I musisz pobrać oczywiście wniosek nawet z internetu albo z waszego urzędu o becikowe i dołączyć te wszystkie załączniki o których napisałam trochę zamieszania jest ale ja to wszystko sama wypełniłam i jest ok max. 20 listopada będzie hajs

ehh do tego całego zamieszania jeszcze pleśniawki doszły Armageddon !
Każdy urząd ma swoje widzi mi się które praktykuje. U nas np. Nie trzeba żadnych zaświadczeń o dochodach, tylko przy wniosku są dodatkowe kartki- oświadczenia które trzeba samemu wypełnić. Można sobie oczywiście wyciągnąć zaświadczenia z US i o składkach zdrowotnych ale równie dobrze można to sobie przepisać z pitu i nie stać w kolejkach po zaświadczenie.

Cytat:
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, moja Lenka robi kupki raz na tydzień i wątpię żebym miała super pokarm bo mało co jem , bo boli ja zaraz brzuszek
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:46   #1005
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Każdy urząd ma swoje widzi mi się które praktykuje. U nas np. Nie trzeba żadnych zaświadczeń o dochodach, tylko przy wniosku są dodatkowe kartki- oświadczenia które trzeba samemu wypełnić. Można sobie oczywiście wyciągnąć zaświadczenia z US i o składkach zdrowotnych ale równie dobrze można to sobie przepisać z pitu i nie stać w kolejkach po zaświadczenie.

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, moja Lenka robi kupki raz na tydzień i wątpię żebym miała super pokarm bo mało co jem , bo boli ja zaraz brzuszek
ja zaswiadczenia bralam po to zeby wpisac w te kartki i nie musialam ich zostawiac pitu nie mieliśmy akurat w domu a to spore ulatwienie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:57   #1006
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość

U nas koopa prawie co karmienie plus ok.4 rano nie mogę pisać ze co pampek narobi nie wiadomo ile czasami tylko cos tam napackA

Tutaj nie musze sie o nic martwić urząd gdzie dostaje sie akt urodzenia robi wszystko za mnie ja uzupełniam tylko wniosek o akt urodzenia ( 1 str A4) a taki niby tu pesel, jak i zasiłek na dziecko załatwia juz sam urząd wysyła wszystko za mnie - ja dostaje juz gotowe wyliczenia i odsyłam TYLKO jeśli jest jakich błąd typu literówki czy zły adres

Stary 2014-10-16, 15:01   #1007
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
U nas koopa prawie co karmienie plus ok.4 rano nie mogę pisać ze co pampek narobi nie wiadomo ile czasami tylko cos tam napackA

Tutaj nie musze sie o nic martwić urząd gdzie dostaje sie akt urodzenia robi wszystko za mnie ja uzupełniam tylko wniosek o akt urodzenia ( 1 str A4) a taki niby tu pesel, jak i zasiłek na dziecko załatwia juz sam urząd wysyła wszystko za mnie - ja dostaje juz gotowe wyliczenia i odsyłam TYLKO jeśli jest jakich błąd typu literówki czy zły adres

U mnie też na szczęście wszystko robią za mnie, mąż tylko dziecko meldował w naszej gminie, reszta się sama potoczyła, już mam zasiłek przyznany, dodatek także ☺
Stary 2014-10-16, 15:11   #1008
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

mój oluś wiecznie nos zapachany i kicha od czasu do czasu...
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:16   #1009
małaPaulina
Wtajemniczenie

elffirka pokarm mamy jest wartosciowy zawsze wiec nie wymyslaj moze byc kupa co karmienie ale nie musi byc.
No i te kupy ciezko zliczyc bo to takie musztardy są ja w ciagu dnia zmieniam bardzo często pampka zeby w kupsku nie siedzial

Meta dzieki

A i byla dzisiaj u mnie kolezanka i uslyszalam "oo przytylas" no świetnie

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-10-16 o 15:26
Stary 2014-10-16, 15:48   #1010
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Czesc dziewczyny
Melduję że u nas wszystko w porządku. Małej wczoraj odpadł pępek, dzis mamy 10 dzień po porodzie. Wczoraj musiałam wyjść i mąż ze mna i mała pierwszy raz została z babcia. Ale zostawiłam odciągniete mleko
Dziś położna wyciagnela mi szewki i mam nadzieję że w koncu poczuje się lepiej ;/ przez moje zaparcia mała też się pręży i mało w dzień śpi. Ale w nocy, odpukac, daje odpocząć.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:52   #1011
małaPaulina
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48552580]Czesc dziewczyny
Melduję że u nas wszystko w porządku. Małej wczoraj odpadł pępek, dzis mamy 10 dzień po porodzie. Wczoraj musiałam wyjść i mąż ze mna i mała pierwszy raz została z babcia. Ale zostawiłam odciągniete mleko
Dziś położna wyciagnela mi szewki i mam nadzieję że w koncu poczuje się lepiej ;/ przez moje zaparcia mała też się pręży i mało w dzień śpi. Ale w nocy, odpukac, daje odpocząć.[/QUOTE]
o kurna ja tez jak mialam zaparcia to wlasnie z malym byly problemy... kurde... to moze przez to?

Moje dziecko ciagle spi budzi sie jesc i spi dalej

Nie no to becikowe to jest zart nie rozumiem co mają dochody z 2012 roku do tego ze mam dziecko w 2014 przeciez ja w 2012 roku to mieszkalam w ogole z rodzicami,a moze w ogole nie mialam faceta? wiec co maja jego dochody z 2012 roku do tego co jest teraz
a to ze musi byc zaswiadczenie od gina ze ciaza jest prowadzona od 10tyg ciazy to tez niezly zart jak kto sie dowiedzial o ciazy w 11tygodniu to kaplica
Nie dziwie sie ze jest na to az 12m-cy...

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-10-16 o 15:57
Stary 2014-10-16, 15:56   #1012
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
elffirka pokarm mamy jest wartosciowy zawsze wiec nie wymyslaj moze byc kupa co karmienie ale nie musi byc.

No i te kupy ciezko zliczyc bo to takie musztardy są ja w ciagu dnia zmieniam bardzo często pampka zeby w kupsku nie siedzial

Meta dzieki

A i byla dzisiaj u mnie kolezanka i uslyszalam "oo przytylas" no świetnie

Heh "życzliwa" koleżanka Pamiętam jak urodziłam Majkę i po dwóch tyg pojechałam na zakupy,a tu w sklepie znajoma sie mnie pyta "to Ty jeszcze nie urodziłaś?!".Myslalam ze umrę

Stary 2014-10-16, 16:08   #1013
DorissiriD
Rozeznanie

Hej!

Coś mi brakuje czasu... I trochę chęci by usiąść przed komputerem... Niby nic wielkiego się nie dzieje, a brak mi czasu i energii a spać mi się chce bradzo! Chociaż po wczorajszym marszu na dystans 10 km w jakieś półtora godziny czuję się o wiele lepiej

Niedługo Was nadrobię, teraz tylko daję znak życia
Stary 2014-10-16, 16:40   #1014
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A myślałam, że nie ma pokarmu lepszego i gorszego, że zawsze jest pełnowartościowy 😕.Eeee, dla mnie to jakaś bzdura, ale ja się nie znam 😋.Z tego co o wiem, kupa może być po każdym karmieniu przy kp.
Ja też tak słyszałam, pokarm zawsze jest pełnowartościowy bez względu na to co matka je. Pobiera z organizmu mamy, która sama musi się martwić o swoje zapasy ;-). I tez że kupka może być przy każdym karmieniu. Wydaje mi się, że to wszystko od organizmu zależy
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:05   #1015
nmartyna
Zadomowienie

Mojemu dziecku chyba udziel się humor mamusi... Pogoda typowo jesienna: deszcz, szaro-buro na dworze, koszmar! Malutka marudna cały dzień Jak nie śpi, to jęczy, czasami zapłacze. No i denerwuje się, bo głodna, a mi z jednej piersi coś mało leci... Mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej
Stary 2014-10-16, 17:17   #1016
Konto usunięte

Tak mi polozna powiedziala, ze przyczyna tego, ze mala sie prezy moga byc moje zaparcia w ogole nie moge jesc kefirow, słodkich jogurtów, bo to najprawdopodobnie przez to tylko jogurty naturalne
Z jednej strony dieta matki karmiącej mi służy- kilogramy lecą w dół a sporo ich było. Z drugiej strony jest męcząca, czym się wypróżniać jak się je tak mało konkretny pokarm?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

A to becikowe to jakaś abstrakcja, załatwiania tyle jakby conajmniej 10.000 mieli dac!
Póki co nie mam do tego nerwów

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

W ogóle hormony u mnie szaleją. Becze codziennie z byle powodu. Wiem, że to się zdarza i mam nadzieję że szybko mi.przejdzie bo jestem nie do życia
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:26   #1017
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48553534]Tak mi polozna powiedziala, ze przyczyna tego, ze mala sie prezy moga byc moje zaparcia w ogole nie moge jesc kefirow, słodkich jogurtów, bo to najprawdopodobnie przez to tylko jogurty naturalne
Z jednej strony dieta matki karmiącej mi służy- kilogramy lecą w dół a sporo ich było. Z drugiej strony jest męcząca, czym się wypróżniać jak się je tak mało konkretny pokarm?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

A to becikowe to jakaś abstrakcja, załatwiania tyle jakby conajmniej 10.000 mieli dac!
Póki co nie mam do tego nerwów

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

W ogóle hormony u mnie szaleją. Becze codziennie z byle powodu. Wiem, że to się zdarza i mam nadzieję że szybko mi.przejdzie bo jestem nie do życia[/QUOTE]

Kochana a dlaczego nie możesz? a jesz ciemny chleb?
Z każdym dniem będzie leoiej. Ja tez się cykalam z jedzeniem a dzięki Dziewczynom w końcu się przełamałam i jem juz prawie wszystko. Wczoraj nawet kawałek pizzy. Jeszcze czekam z czekoladą aż mała skończy miesiąc ( czyli jeszcze dwa dni ) a tak to jak chcę to jem, Niusi nic nie jest. Chyba nam mamom pierwszych dzieci Brak trochę pewności, ale damy rade
Stary 2014-10-16, 17:36   #1018
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Kochana a dlaczego nie możesz? a jesz ciemny chleb?
Z każdym dniem będzie leoiej. Ja tez się cykalam z jedzeniem a dzięki Dziewczynom w końcu się przełamałam i jem juz prawie wszystko. Wczoraj nawet kawałek pizzy. Jeszcze czekam z czekoladą aż mała skończy miesiąc ( czyli jeszcze dwa dni ) a tak to jak chcę to jem, Niusi nic nie jest. Chyba nam mamom pierwszych dzieci Brak trochę pewności, ale damy rade
Bo wczoraj jedyne co zjadłam 'nowego' to właśnie jogurt leśny i małej wyskoczyły na buzi czerwone małe krostki i zaczęła się prezyc ;( położna jej dzisiaj włożyła końcówkę termometru w pupcie i od razu jej ulzylo. Ale ja jeszcze dzisiaj wypiłam kefir naturalny i cały dzień mała się męczy nie mogę na to patrzeć.
Stary 2014-10-16, 17:42   #1019
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48553861]Bo wczoraj jedyne co zjadłam 'nowego' to właśnie jogurt leśny i małej wyskoczyły na buzi czerwone małe krostki i zaczęła się prezyc ;( położna jej dzisiaj włożyła końcówkę termometru w pupcie i od razu jej ulzylo. Ale ja jeszcze dzisiaj wypiłam kefir naturalny i cały dzień mała się męczy nie mogę na to patrzeć.[/QUOTE]

Zosia jeszcze malutka, może tak być że się jej rozkręca dopiero układ pokarmowy. Przeżywałam z moją to samo w podobnym czasie, nawet wodą poilam, delicol podawałam. Przeszło samo. Jak ręką odjal. Nie wiem jak ma się to wszystko do tego, że do pokarmu mamy nie przechodzą tak naprawdę substancje z jedzenia a pokarm zawsze jest jednakowy i wartościowy. Ale wierzę, że tak jest. Będzie dobrze Anetko
Stary 2014-10-16, 17:56   #1020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Zosia jeszcze malutka, może tak być że się jej rozkręca dopiero układ pokarmowy. Przeżywałam z moją to samo w podobnym czasie, nawet wodą poilam, delicol podawałam. Przeszło samo. Jak ręką odjal. Nie wiem jak ma się to wszystko do tego, że do pokarmu mamy nie przechodzą tak naprawdę substancje z jedzenia a pokarm zawsze jest jednakowy i wartościowy. Ale wierzę, że tak jest. Będzie dobrze Anetko
Nasza położna jest właśnie twardo.przekonana że matka karmiąca powinna bardzo uważać na to co dziecko je. Wiedziałam o tym już wcześniej i nie podzielalam jej.poglądów- mówiłam że będę jeść wszystko...do czasu az zobaczyłam te krostki i to jak mała się pręży i męczy robiąc kupę. Zrobiłabym wszystko żeby jej pomóc.
Dzięki kochana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości