|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
U nas niestety to nie katar,ale ciągle zapchany nosek. 30 idziemy do laryngologa
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
dzieki
martyna ale to bylas w sklepie stacjonarnym? kurde chyba bede musiala tez zaiwestowac w jakis lepszy stanik... a na stronie alles są te staniki ktore ty masz?
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
O Bozie.... jak ja kocham tego małego bąkorobka
![]() MalaPaulina biedny Szymonek
|
|
|
|
#994 | |
|
Rozeznanie
|
Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
Współczuje.Prrdzej czy pozniej i mnie to czeka. Bogu dzieki ze Maja juz na tyle duża,ze łyka tabletki. Zawsze od początku września do marca bierze tran, czosnek i imunotrofine ( wg zaleceń lekarza) i nie mowię ze nie choruje ale choruje rzadziej wiem po nieobecnosciach w szkole "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." Edytowane przez Joasiakr Czas edycji: 2014-10-16 o 11:55 |
|
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
frezyjka85 no i jestem na siebie wściekła ze go zarazilam
Meta to moze mi powiesz jak się wziąc za te becikowe? bo mi na samą myśl jest słabo w ogole nie wiem jak się za to zabraćja to wczesniej myslalam ze to 1000zl to jest dla wszystkich a to i tak muszą byc jakos nie za duze dochody bo tak to naawet tego tysiaka sie nie dostanie
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam w sklepie stacjonarnym
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli składa się do końca października to dochody za 2012 jeśli pozniej to za 2013
23.08.2014 MIKOŁAJEK 21.08.2017 TYMEK 15.02.2020 MAŁY KTOŚ Edytowane przez ania9106 Czas edycji: 2014-10-16 o 12:38 |
|
|
|
|
#998 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
No he he a wniosek o becikowe ma chyba 6 stron :p
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Mamusie...
Bylam wczoraj po wypis ze szpitala, bo nie dostalam i troche się zdenerwowałam bo podczas porodu wycieli mi torbiela ale na wypisie jest tylko wzmianka że wycieli, rozmiar 1,5cmx1,5cm i że przeprowadzono badanie histopatologiczne i tyle. Myślałam że dowiem się coś więcej na ten temat. Poza tym później pojechaliśmy na zakupy i kupiłam sobie 2 bluzy, 1 bluzkę i 1 sweterek i jestem zadowolona. Miałam napisać że dziś mój synek to anioł ale jakaś wstrętna mucha go obudziła i jest płacz. Chyba cycuś pomoże. Ja karmię tylko piersia i mam właśnie pytanie. Ile Wasze dzieci robia dziennie kup na piersi? bo mój jutro kończy 6tygodni a kupa jest przy każdej zmianie pampka. I jak tak czytam że Wasze dzieci np nie robią w nocy albo 2 dziennie to sie zastanawiam. W sumie w nocy pampersa zmieniam koło 3-4 a potem koło 9 dopiero ale zawsze juz jest kupa. No i nie wiem. Polożnami mówiła że kupa może być raz na kilka dni bo pokarm kobiecy wchłania się prawie w całości i czym lepszy pokarm tym mniej kup i kurcze może coś jest nie tak. Ale w sumie Konradek ładniej przybiera na wadze więc...
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podobno tak jest,że im mniej bodźców dla dziecka tym lepiej. Myślę,że moje bejbi teraz tak się zachowuje szczególnie na wieczór,bo widzi wyraźniej,bardziej zwraca uwagę na dźwięki i to przeżywa w sobie i wybucha w końcu. Na wieczór wczoraj byliśmy cicho,telewizor ciszej niż zwykle i zrobiłam półmrok w pokoju to zasnął i spał tak całą noc.. Cytat:
A więc najpierw weź od lekarza zaświadczenie,że byłaś od 10 tyg. pod jego opieką. Potem Twoje i Tż dochody pobierz za 2012 z Skarbówki,składki z ZUSu wasze też za 2012 musicie pobrać. Jeżeli składasz to becikowe w mieście w którym nie jesteś zameldowana musisz wziąć ze swojego urzędu zaświadczenie,że nie pobierasz od nich. No i oczywiście dołączyć akt urodzenia,kopię dowodów.I musisz pobrać oczywiście wniosek nawet z internetu albo z waszego urzędu o becikowe i dołączyć te wszystkie załączniki o których napisałam trochę zamieszania jest ale ja to wszystko sama wypełniłam i jest ok max. 20 listopada będzie hajs ehh do tego całego zamieszania jeszcze pleśniawki doszły Armageddon !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas koopa prawie co karmienie plus ok.4 rano nie mogę pisać ze co pampek narobi nie wiadomo ile czasami tylko cos tam napackA![]() Tutaj nie musze sie o nic martwić urząd gdzie dostaje sie akt urodzenia robi wszystko za mnie ja uzupełniam tylko wniosek o akt urodzenia ( 1 str A4) a taki niby tu pesel, jak i zasiłek na dziecko załatwia juz sam urząd wysyła wszystko za mnie - ja dostaje juz gotowe wyliczenia i odsyłam TYLKO jeśli jest jakich błąd typu literówki czy zły adres "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
mój oluś wiecznie nos zapachany i kicha od czasu do czasu...
|
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
elffirka pokarm mamy jest wartosciowy zawsze
wiec nie wymyslaj moze byc kupa co karmienie ale nie musi byc.No i te kupy ciezko zliczyc bo to takie musztardy są ja w ciagu dnia zmieniam bardzo często pampka zeby w kupsku nie siedzial Meta dzieki A i byla dzisiaj u mnie kolezanka i uslyszalam "oo przytylas" no świetnie
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-16 o 15:26 |
|
|
|
#1010 |
|
Konto usunięte
|
Czesc dziewczyny
![]() Melduję że u nas wszystko w porządku. Małej wczoraj odpadł pępek, dzis mamy 10 dzień po porodzie. Wczoraj musiałam wyjść i mąż ze mna i mała pierwszy raz została z babcia. Ale zostawiłam odciągniete mleko ![]() Dziś położna wyciagnela mi szewki i mam nadzieję że w koncu poczuje się lepiej ;/ przez moje zaparcia mała też się pręży i mało w dzień śpi. Ale w nocy, odpukac, daje odpocząć. |
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48552580]Czesc dziewczyny
![]() Melduję że u nas wszystko w porządku. Małej wczoraj odpadł pępek, dzis mamy 10 dzień po porodzie. Wczoraj musiałam wyjść i mąż ze mna i mała pierwszy raz została z babcia. Ale zostawiłam odciągniete mleko ![]() Dziś położna wyciagnela mi szewki i mam nadzieję że w koncu poczuje się lepiej ;/ przez moje zaparcia mała też się pręży i mało w dzień śpi. Ale w nocy, odpukac, daje odpocząć.[/QUOTE] o kurna ja tez jak mialam zaparcia to wlasnie z malym byly problemy... kurde... to moze przez to? Moje dziecko ciagle spi budzi sie jesc i spi dalejNie no to becikowe to jest zart przeciez ja w 2012 roku to mieszkalam w ogole z rodzicami,a moze w ogole nie mialam faceta? wiec co maja jego dochody z 2012 roku do tego co jest teraza to ze musi byc zaswiadczenie od gina ze ciaza jest prowadzona od 10tyg ciazy to tez niezly zart jak kto sie dowiedzial o ciazy w 11tygodniu to kaplicaNie dziwie sie ze jest na to az 12m-cy...
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-16 o 15:57 |
|
|
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Heh "życzliwa" koleżanka Pamiętam jak urodziłam Majkę i po dwóch tyg pojechałam na zakupy,a tu w sklepie znajoma sie mnie pyta "to Ty jeszcze nie urodziłaś?!".Myslalam ze umrę ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Coś mi brakuje czasu... I trochę chęci by usiąść przed komputerem... Niby nic wielkiego się nie dzieje, a brak mi czasu i energii a spać mi się chce bradzo! Chociaż po wczorajszym marszu na dystans 10 km w jakieś półtora godziny czuję się o wiele lepiej Niedługo Was nadrobię, teraz tylko daję znak życia
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak słyszałam, pokarm zawsze jest pełnowartościowy bez względu na to co matka je. Pobiera z organizmu mamy, która sama musi się martwić o swoje zapasy ;-). I tez że kupka może być przy każdym karmieniu. Wydaje mi się, że to wszystko od organizmu zależy
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Mojemu dziecku chyba udziel się humor mamusi... Pogoda typowo jesienna: deszcz, szaro-buro na dworze, koszmar! Malutka marudna cały dzień
Jak nie śpi, to jęczy, czasami zapłacze. No i denerwuje się, bo głodna, a mi z jednej piersi coś mało leci...
|
|
#1016 |
|
Konto usunięte
|
Tak mi polozna powiedziala, ze przyczyna tego, ze mala sie prezy moga byc moje zaparcia
![]() Z jednej strony dieta matki karmiącej mi służy- kilogramy lecą w dół a sporo ich było. Z drugiej strony jest męcząca, czym się wypróżniać jak się je tak mało konkretny pokarm? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- A to becikowe to jakaś abstrakcja, załatwiania tyle jakby conajmniej 10.000 mieli dac! Póki co nie mam do tego nerwów ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- W ogóle hormony u mnie szaleją. Becze codziennie z byle powodu. Wiem, że to się zdarza i mam nadzieję że szybko mi.przejdzie bo jestem nie do życia |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48553534]Tak mi polozna powiedziala, ze przyczyna tego, ze mala sie prezy moga byc moje zaparcia
![]() Z jednej strony dieta matki karmiącej mi służy- kilogramy lecą w dół a sporo ich było. Z drugiej strony jest męcząca, czym się wypróżniać jak się je tak mało konkretny pokarm? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- A to becikowe to jakaś abstrakcja, załatwiania tyle jakby conajmniej 10.000 mieli dac! Póki co nie mam do tego nerwów ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- W ogóle hormony u mnie szaleją. Becze codziennie z byle powodu. Wiem, że to się zdarza i mam nadzieję że szybko mi.przejdzie bo jestem nie do życia[/QUOTE] Kochana a dlaczego nie możesz? a jesz ciemny chleb? Z każdym dniem będzie leoiej. Ja tez się cykalam z jedzeniem a dzięki Dziewczynom w końcu się przełamałam i jem juz prawie wszystko. Wczoraj nawet kawałek pizzy. Jeszcze czekam z czekoladą aż mała skończy miesiąc ( czyli jeszcze dwa dni |
|
|
|
#1018 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mogę na to patrzeć.
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48553861]Bo wczoraj jedyne co zjadłam 'nowego' to właśnie jogurt leśny i małej wyskoczyły na buzi czerwone małe krostki i zaczęła się prezyc ;( położna jej dzisiaj włożyła końcówkę termometru w pupcie i od razu jej ulzylo. Ale ja jeszcze dzisiaj wypiłam kefir naturalny i cały dzień mała się męczy
nie mogę na to patrzeć.[/QUOTE]Zosia jeszcze malutka, może tak być że się jej rozkręca dopiero układ pokarmowy. Przeżywałam z moją to samo w podobnym czasie, nawet wodą poilam, delicol podawałam. Przeszło samo. Jak ręką odjal. Nie wiem jak ma się to wszystko do tego, że do pokarmu mamy nie przechodzą tak naprawdę substancje z jedzenia a pokarm zawsze jest jednakowy i wartościowy. Ale wierzę, że tak jest. Będzie dobrze Anetko
|
|
|
|
#1020 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki kochana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

dla tzta
ja do roku to minimum bo i tak mam macierzynski roczny,a potem zobaczymy

wiem po nieobecnosciach w szkole
27.07.2013 Ślub

Armageddon !

no świetnie