Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 14:42   #1201
teja1
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Teja mam paru nauczycieli w rodzinkę i zarabiają wiecej niz 2tys;p no ale nie o to mi chodzi. Chodzi o to ze jesli nauczyciel jest bardzo dobry w tym co robi to niecj dostaje nawet i 4tys a ten co do zawodu sie nie nadaje to won z takim i tyle. Selekcja musi byc.
To ciekawe, bo wynagrodzenie nauczyciela reguluje karta nauczyciela, wiec za wiele się tu nie pocuduje... Wieloletni straż pozwala na podwyżkę, ale nie ma się co łudzić, że są to kokosy.
Co do oceny pracy, kto dokonywałby tej weryfikacji? Co miałoby być miernikiem? Wymiernym? Myślę, że to byłaby niesamowita furtka do przewałów :/ już teraz dostać się do szkoły nie jest łatwo, jak nie ma się znajomości, a stołki nauczycieli często zajmują ludzie bez pasji, bez pomysłów i chęci do pracy, ale ze znajomościami.

Im dłużej o tym myślę, tym bardziej dochodzę do wniosku, że tak jest absolutnie w każdej branży i nie widzę szans na zmiany, a pracowałam w kilku środowiskach
Stary 2014-10-16, 14:43   #1202
smerfetka2808
Zakorzenienie

Tomorrow, no ja miałam wcxoraj spotkanie, znaczy przyszła do domu i robiła ze mną wywiad a jak czegoś nie wiedziałam to pytałam mój mąż tak się zaangażował że miał więcej pytań niż ja
następne spotkanie mamy mieć jakoś w listopadzie, ale to już mamy jechać do jej placówki i tam nam wszystko pokaze na sucho: kąpiel, noszenie, przewijanie, pierwsza pomoc itp oczywiście na fantomie mamy byc razem z mężem
dla nas to jest ogromna pomoc szczególnie że żadnych dziciaczków nie mamy w rodzinie i nie wiemy co z czym a skoro przysługuje to czemu nie korzystać
ta nasza Położna ma bardzo dużo "pacjentek" więc napewno 1h w tygodniu nie wchodzi u niej w grę

eirene, dobrze że Ci się udało uciec i nie zostać wciągnięta do błotka

myszunia, ojej ALE szyja super!

teja, ee no taka podwyżka to tylko pozazdrościc nie do wiary!
Stary 2014-10-16, 14:43   #1203
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Dusiolka nauczyciel to i 5 tysięcy za 20 godzin tygodniowo może zarabiać. tylko, że po 10 latach pracy, po przejściu wszystkich szczebli. ale sprawdziany trzeba sprawdzić w domu za darmo, przygotować się do lekcji za darmo, zrobić programy, plany, konspekty za darmo. i wcale to nie jest tyle wolnego ile wam się wydaję

Wiadomo,mam w najbliższej rodzinkę nauczycieli i w wakacje tez nieraz musza stawić sie w szkole. Takze to tez praca po pracy i trzeba naprawdę ja kochać zeby byc dobrym.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:44   #1204
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ahoj
super, że ostatnie wizyty ok!

olena trzymaj się !

kupiliśmy dzisiaj stół ! a narożnik to chyba kupimy duuużo później i z początku będziemy spać na materacu na ziemi fajnie w sumie

co do pracy, sprawiedliwości, wypłat... nie komentuję, mam dość nerwów przez to co teraz dzieje się na kopalni, gdzie pracuje mój Tż i tata.
ahoj
Poka zdobycze
Na materacu spaliśmy jakieś 6 miesięcy i było fajnie

A to co się dzieje na kopalniach to jest masakra Mam nadzieje, ze szystko się dobrze poukłada i każdy (a w szczególności górnik) będzie zadowolony.

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:46   #1205
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
To ciekawe, bo wynagrodzenie nauczyciela reguluje karta nauczyciela, wiec za wiele się tu nie pocuduje... Wieloletni straż pozwala na podwyżkę, ale nie ma się co łudzić, że są to kokosy.
Co do oceny pracy, kto dokonywałby tej weryfikacji? Co miałoby być miernikiem? Wymiernym? Myślę, że to byłaby niesamowita furtka do przewałów :/ już teraz dostać się do szkoły nie jest łatwo, jak nie ma się znajomości, a stołki nauczycieli często zajmują ludzie bez pasji, bez pomysłów i chęci do pracy, ale ze znajomościami.

Im dłużej o tym myślę, tym bardziej dochodzę do wniosku, że tak jest absolutnie w każdej branży i nie widzę szans na zmiany, a pracowałam w kilku środowiskach

Jak co? Wystarczy ze zmienia teoche system edukacji. Niech sie zapisują uczniowe na dane przedmioty do wybranych przez siebie nauczycieli -to chyba dobry wymiernik a nie ze pozniej musza latać po korkach zeby sie czegoś nauczyć.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Teja uwierz ze dobry nauczyciel prędzej czy pozniej jest doceniany. Jak nie w szkole państwowej to moze w prywatnej? Wiem ze zarabiaja z rodziny ponad 2tys wiec chyba nie jest to jednak jednolite.
Stary 2014-10-16, 14:48   #1206
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Punkt widzenia zawsze będzie zależał od punktu siedzenia, ile ludzi tyle opinii, skończmy ten temat porozmawiamy o czymś przyjemnym

Wczoraj na szkole rodzenia babeczka kazała ściągnąć obuwie i przez 3 godz siedzieliśmy wszyscy boso (panowie też) zmarzłam jak diabli, an anstępne zajęcia bior,ę grube skarpety
dokładnie

ojej ale zapaszek musiał być wszyscy na boso

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
póki kogoś nie znamy/sami nie pracujemy w danej branży to w sumie nie wiemy nic.
zgadzam się

Cytat:
Eirene tu nie chodzi o to zeby nagle posprowadzali "rekompensaty" w danym zawodzie bo kazdy pracuje w danym zawodzie dlatego ze taki wybrał. Tu chodzi o to ze w ogole nie powinno byc żadnych rekompensat -bo na nie zrzuca sie cały kraj a to nie jest fair.
i tak powinno być.

zaraz moje chłopaki wrócą z pracy i przedszkola ide coś oglądnąć dziś cały dzień na kompie przebimbałam tzn filmiki przerabiałam ale nic nie poleżałam ehh

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:49   #1207
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hehe to i tak dużo 3.5zł

AsiaW dla mnie byłoby wyczynem przepracować 15lat z osobami które z zimną krwią zabijały i mówią ci że jedna śmierć więcej nic dla nich nie znaczy.
byłoby wyczynem siedzieć naprzeciwko osoby która zgwałciła i zabiła dziecko i tłumaczyć jej że musi się zachowywać tak czy tak. siedzieć z nią w jednym pokoju bez broni, bez ochrony. i użerać się z przełożonymi. a po 15 latach dostać 40% pensji no i nie mieć możliwości zaplanowanie czegokolwiek. bo wystarczy że zadzwonią że jest alarm i musisz się stawić.

dyskusja uważam że bez sensu bo wiadomo że każdego zawsze będzie szlaf trafiał że mundurowi mają takie przywileje. ale nikt nie patrzy na inną stronę medalu. że są mundurowi którzy naprawdę muszą się ścierać ze wszystkim a przez takich z administracji uważani są za nieroby
Żeby nie było, że na rękę... I ona jest tuż przed emeryturą już tą pierwszą, na którą się nie wybiera, bo umarłaby chyba z głodu.
Stary 2014-10-16, 14:50   #1208
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Jak co? Wystarczy ze zmienia teoche system edukacji. Niech sie zapisują uczniowe na dane przedmioty do wybranych przez siebie nauczycieli -to chyba dobry wymiernik a nie ze pozniej musza latać po korkach zeby sie czegoś nauczyć.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Teja uwierz ze dobry nauczyciel prędzej czy pozniej jest doceniany. Jak nie w szkole państwowej to moze w prywatnej? Wiem ze zarabiaja z rodziny ponad 2tys wiec chyba nie jest to jednak jednolite.
Taaa i uczeń na pewno wybierze dobrego i wymagającego nauczyciela bardziej wolą takich mało wymagających u których da sie ściągać i właśnie tacy nauczyciele są lubiani. A tych wymagających docenia się dopiero po latach i o nich wspomina Co do zmiany edukacji to zlikwidowałabym gimnazjum i powróciła do 8 letniej SP i później 4 letnie LO, 5 letnie technikum lub 3 letnia szkoła zawodowa czyli tak jak to było kiedyś

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-16, 14:50   #1209
justynalyp
Zadomowienie

Ty to wiesz, ale inni uważają, że nauczyciel wchodzi do klasy, odpierd. lekcje wychodzi i ma za to kasę. i nic tylko się uczyć na nauczyciela.
mój wujek, którego bardzo nie lubię jest w wojsku, tyle ile historii o nim można opowiedzieć to aż głowa boli. jest na wysokim stanowisku, po trzech kierunkach studiów finansowanych przez nas. ma mieszkanko, ciepłą posadkę i wysoką wypłatę. był w iraku czy pies go wie gdzie. był bardzo zadowolony z pobytu tam bo nigdy w życiu nie jadł tak dobrego jedzenia. a po przyjeździe z takiej misji udał się do psychologa, żeby dostać dodatkową kasę w ramach rekompensaty za stres związany z misją

a pominęłam najważniejsze przez cały pobyt tam nie wyszedł ani razu z bazy.

Edytowane przez justynalyp
Czas edycji: 2014-10-16 o 14:52
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:54   #1210
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
hej po wizycie
No więc mały ma 1070 siusiak zostaje siusiakiem no i generalnie za dużo przytyłam, z 66 kg miesiąc temu do prawie 69 kg dziś. Musze sie bardziej pilnować bo młody jest o tydzień z terminem znów do przodu i teraz wypada to na 6 styczeń! kurcze muszę się bardziej pilnować, koniec z pączkami i pizzą.
Super, że wszystko w porządku
6 styczeń to jeszcze nie tak źle jakiś mały zapas jest, ale już przystopuj z tym pędzeniem do przodu z terminem jak chcesz zostać w 2015 a nie 2014 hehe :P
Stary 2014-10-16, 14:54   #1211
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Taaa i uczeń na pewno wybierze dobrego i wymagającego nauczyciela bardziej wolą takich mało wymagających u których da sie ściągać i właśnie tacy nauczyciele są lubiani. A tych wymagających docenia się dopiero po latach i o nich wspomina Co do zmiany edukacji to zlikwidowałabym gimnazjum i powróciła do 8 letniej SP i później 4 letnie LO, 5 letnie technikum lub 3 letnia szkoła zawodowa czyli tak jak to było kiedyś

Nie wiem jakich ludzi znasz ale przychodzi etap w życiu ze większość jednak chce cos osiągnąć i wybierze tego wymagającego i duzo dającego od siebie nauczyciela.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Ty to wiesz, ale inni uważają, że nauczyciel wchodzi do klasy, odpierd. lekcje wychodzi i ma za to kasę. i nic tylko się uczyć na nauczyciela.
mój wujek, którego bardzo nie lubię jest w wojsku, tyle ile historii o nim można opowiedzieć to aż głowa boli. jest na wysokim stanowisku, po trzech kierunkach studiów finansowanych przez nas. ma mieszkanko, ciepłą posadkę i wysoką wypłatę. był w iraku czy pies go wie gdzie. był bardzo zadowolony z pobytu tam bo nigdy w życiu nie jadł tak dobrego jedzenia. a po przyjeździe z takiej misji udał się do psychologa, żeby dostać dodatkową kasę w ramach rekompensaty za stres związany z misją

a pominęłam najważniejsze przez cały pobyt tam nie wyszedł ani razu z bazy.

Hahaha to takich samych znam;d
Stary 2014-10-16, 14:54   #1212
teja1
Zakorzenienie

Cytat:

Wymierny tak bardzo, że uczniowie w pewnym wieku zapiszą się tam, gdzie będzie lightowo, a nie gdzie wyniosą dużo wiedzy.

Jest jednolite i nie ma tu innej opcji, są dodatki nauczycielskie, ale to są grosze. Tak jak napisała Justyna, być może masz w rodzinie samych dr po wszystkich szczeblach kariery i egzaminach, wtedy nie dyskutuję. Albo są to ludzie nie pracujący w placówkach państwowych, wtedy też jest taka możliwość
Stary 2014-10-16, 14:57   #1213
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
ahoj
Poka zdobycze
Na materacu spaliśmy jakieś 6 miesięcy i było fajnie

A to co się dzieje na kopalniach to jest masakra Mam nadzieje, ze szystko się dobrze poukłada i każdy (a w szczególności górnik) będzie zadowolony.
Nam jak się zarwało łóżko to też spaliśmy na materacu teraz będzie powtórka z rozrywki

Ja też mam nadzieję, że jakoś się to poukłada... już tyle pozabierali, dalej chcą zabierać, ach, mendy. Tutaj użyłabym ostrzejszych słów...

A oto nasz nowy stół: (na żywo wygląda super, krzesła mamy 4 białe i 2 szare)

http://www.agatameble.pl/produkty/pr...toly/stol-timo

A z tymi nauczycielami, masz rację... potem dopiero się docenia tego wymagającego, po którym jakaś wiedza została. Choć ja miałam nauczyciela biologii, doktor, trzeba było kuć caaałą książkę, nie mieliśmy zeszytów, a nie pamiętam NIC.

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-16 o 15:00
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:58   #1214
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakich ludzi znasz ale przychodzi etap w życiu ze większość jednak chce cos osiągnąć i wybierze tego wymagającego i duzo dającego od siebie nauczyciela.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

I ten etap przyszedł u Ciebie w podstawówce? Bo już wtedy zatrudnia się nauczycieli, czy wtedy ich dobra praca po prostu nie byłaby weryfikowana? Dusiolka, wiekszość ludzi dochodzi do wniosku, ze warto się za siebie zabrać w liceum niestety.
Stary 2014-10-16, 15:03   #1215
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Większość osób woli iść na łatwiznę i nie patrzy na to co będzie w przyszłości. Nawet na studiach I mam wgląd do: dzieci z postawówki, gimnazjum, LO i ludzi na studiach A jak się chce cos osiągnąć to samemu się dodatkowo uczy tak jak to jest np z angielskim (w szkole w życiu się nie nauczysz).
Cytat:
Wymierny tak bardzo, że uczniowie w pewnym wieku zapiszą się tam, gdzie będzie lightowo, a nie gdzie wyniosą dużo wiedzy.

Jest jednolite i nie ma tu innej opcji, są dodatki nauczycielskie, ale to są grosze. Tak jak napisała Justyna, być może masz w rodzinie samych dr po wszystkich szczeblach kariery i egzaminach, wtedy nie dyskutuję. Albo są to ludzie nie pracujący w placówkach państwowych, wtedy też jest taka możliwość
Otóż to

Bajlaga podoba mi się ten stół

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-16, 15:07   #1216
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
I ten etap przyszedł u Ciebie w podstawówce? Bo już wtedy zatrudnia się nauczycieli, czy wtedy ich dobra praca po prostu nie byłaby weryfikowana? Dusiolka, wiekszość ludzi dochodzi do wniosku, ze warto się za siebie zabrać w liceum niestety.
rok przed maturą
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:10   #1217
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
rok przed maturą
W najlepszym wypadku :P

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-16, 15:13   #1218
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ja nawet tyle nie zarabiam i wolnego mam 26 dni na rok niestety mieszkam w takim rejonie Polski gdzie z praca jest bardzo ciężko, a konkurencja ogromna, uprzedzając pyatnie dlaczego stąd nie wyjade -bo mąż ma dobrą pracę, w zawodzie, mamy mieskzanie (wprawdzie na kredyt i rodzinę na miejscu). no ale nie smęcę, mam to co wybrałam.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

z tego co wiem to bardzo dobrze, szyjka długa ja na ost wizycie miałam 4 cm.

ciążowej, nie mam kompletnie w czym chodzić, w pasie mam już 99 cm
w hm mama jest fajna całkiem kurtka zimowa za 199zł i parki jesienne chyba też całkiem niezłe. Pobierz kupon jak coś
Stary 2014-10-16, 15:13   #1219
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
rok przed maturą
Cytat:
W najlepszym wypadku :P
Stary 2014-10-16, 15:17   #1220
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Mam na mysli liceum i gimnazjum.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Karoloo dlatego zawsze trzeba dostosowywać sie do większości?przeciez większość jest głupia,kazdy o tym wie,nie jest to żadnym odkryciem.
Stary 2014-10-16, 15:18   #1221
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
w hm mama jest fajna całkiem kurtka zimowa za 199zł i parki jesienne chyba też całkiem niezłe. Pobierz kupon jak coś
podobaja mi się te parki
Stary 2014-10-16, 15:24   #1222
fashionaddicted
Zakorzenienie

Przyszła mi paczka z zakupami
NIe mam pojęcia gdzie trzymać wanienkę a jeszcze komoda przyjdzie...
Stary 2014-10-16, 15:26   #1223
Ewka:D:D
Rozeznanie

ja dziś biorę się za zamawianie wyprawki

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:31   #1224
dusiolka
Zakorzenienie

Wiecie co a mi sie podoba latanie za ☠☠☠☠☠☠☠kami i chyba nie bede zabierać sobie tej przyjemności i nie zamówie wszystkiego przez internet;d

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Elvira dzieki za odp w sprawie tiny love
Stary 2014-10-16, 15:31   #1225
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość

ok,dziękuję zerknę, szkoda tylko że mieszkam w atkim zadupiu że do h&m mam kawał drogi

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Przyszła mi paczka z zakupami
NIe mam pojęcia gdzie trzymać wanienkę a jeszcze komoda przyjdzie...
mam ten sam problem u nas wanienka od 3 tyg leży w jednym z pokoi, bajzel przez to się robi, bo kompletujemy wyprawkę a za bardzo nie ma gdzie trzymać. A nie chcę jeszcze przygotowywać na gotowe pokoiku dla dziecka bo to ejszcze sporo czasu.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:33   #1226
bajlaga
Zadomowienie

Karoloo oj, mi też się podoba, choć nigdy nie obstawiałabym, że taki stół będę posiadać

dusiolka ja zamawiałam pieluchy itp. przez internet miesiąc temu i do tej pory lubię odpakować karton, poskładać od nowa pieluchy, prześcieradełka... dobrze, że ciuszki mam schowane w miejscu, do którego nie jestem w stanie co chwilę zaglądać

ale mnie dziś boli głowa
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:38   #1227
justynalyp
Zadomowienie

Dusiolka aby uniknąć publicznego linczu lub wytykania palcami. Trzeba iść za ludem, nawet jeśli ma się w ten sposób zatracić własne wartości. Albo po prostu można milczeć i udawać że tematu nie ma
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:39   #1228
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka aby uniknąć publicznego linczu lub wytykania palcami. Trzeba iść za ludem, nawet jeśli ma się w ten sposób zatracić własne wartości. Albo po prostu można milczeć i udawać że tematu nie ma

Święte słowa
Stary 2014-10-16, 15:40   #1229
Kinqaa
Zakorzenienie

Gratulacje i za dzisiejsze wizyty laski! Ale duze te dzieciaczki juz
Bylam dzisiaj u fryzjerki to stwierdzila,ze tez mam olbrzyma kazdy co go napotkam to sie dziwi,ze jeszcze 3 miesiace do porodu... hmm

bajlaga ;* w glowke.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:42   #1230
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Teja mam paru nauczycieli w rodzinkę i zarabiają wiecej niz 2tys;p no ale nie o to mi chodzi. Chodzi o to ze jesli nauczyciel jest bardzo dobry w tym co robi to niecj dostaje nawet i 4tys a ten co do zawodu sie nie nadaje to won z takim i tyle. Selekcja musi byc.
dusiolka ..zależy czy robią nadgodziny. moja mama jakby miała goły etat, to by miala z 2 tysiace, ale ze uczy 2 przedmiotow, bierze nadgodziny, bierze udzial w jakichs projektach ue, to ma więcej ...

jakby siedziala na golym etacie, to rzeczywiscie wracalaby o 12 do domu codziennie, ale na koncie 2 tys.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości