Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka" - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 15:02   #4231
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"

Cytat:
Napisane przez BRT 90 Pokaż wiadomość
Ktoś nie pracuje - niech idzie do roboty!

Ktoś znalazł pracę na czarno, bo inaczej nikt go nie chciał zatrudnić. ktoś się naraża pracując bez ubezpieczenia - łajdak i przestępca...
przestań się kompromitować.

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
To cudownie. Więc po co tu przyszedłeś? Co robisz na tym wątku? Bo ja widzę przekonywanie nas żebyśmy się zaczęły zgadzać z ideą i udawanie, że ogromne wyrwy to tylko małe pęknięcia w tej akcji.
Zgadnij co - nie wychodzi ci to. Masz już pary do Rozmów w Toku? Praca cię nie woła? Nie musisz zrobić czegoś liderskiego w swoim rejonie? Święta idą.

Serio, człowieku, odpuść. Chciałeś dobrze a tylko jeszcze bardziej ośmieszasz akcję.
chciałam napisać to samo.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Nie chce calej akcji potepiac ze względu na lokalne nieogarniecie liderow. Ale mam wrazenie jednak, ze opłacenie rocznej antykoncepcji wiekszosci rodzin rozwiazaloby wiele problemow. Darmowe spirale i esperale dla rodzin ponizej 450zl na osobe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
esperal jest przereklamowany, nawet z wszywką można pić

Cytat:
Niewielka, bezrobotnych z wyboru nie włączamy
jasne. przy takim podejściu to 50% rodzin by pewnie odpadło. co to za problem powiedzieć, że przegląda się ogłoszenia i wysyła cv. to nic nie kosztuje, a rodzina już się łapie do programu.

tak czy srak, odnośnie rodzin alkoholików. taka paczka to większa krzywda niż pożytek i chyba kompletnie nie znacie się na uzależnieniach. jak różne organizacje dają chlejusom wszystko to oni mają spokojną głowę, że mogą przechlać zasiłki. to się nazywa komfort picia.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Nie zgodzę się :P

Hitler to gdybanie, a argumenty, jaka to Paczka zła są jak na tacy dla wszystkich i każdy może za nimi pójść A mimo tego mamy pół miliona darczyńców, mimo, że kwiatki w opisach są pewnie od pierwszej edycji 14 lat temu
wątek istnieje od kilku lat i co roku są wrzucane te kwiatki. wystarczy się trochę cofnąć, żeby poczytać.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:06   #4232
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
przestań się kompromitować.

chciałam napisać to samo.

esperal jest przereklamowany, nawet z wszywką można pić

jasne. przy takim podejściu to 50% rodzin by pewnie odpadło. co to za problem powiedzieć, że przegląda się ogłoszenia i wysyła cv. to nic nie kosztuje, a rodzina już się łapie do programu.

tak czy srak, odnośnie rodzin alkoholików. taka paczka to większa krzywda niż pożytek i chyba kompletnie nie znacie się na uzależnieniach. jak różne organizacje dają chlejusom wszystko to oni mają spokojną głowę, że mogą przechlać zasiłki. to się nazywa komfort picia.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

wątek istnieje od kilku lat i co roku są wrzucane te kwiatki. wystarczy się trochę cofnąć, żeby poczytać.
I tu masz rację. Alkoholik, narkoman musi spaść na samo dno by podjąć poważną decyzję o wyjściu z nałogu. Zapewnianie im komfortu chlania (bo MOPS popłaci rachunki, da darmowe bony na obiadki, ubrania i pomoce szkolne dla dzieci, w końcu ZUS rentę, SZP spełni zachcianki) robi autentyczną krzywdę i pijakowi i jego rodzinie.

Pomoglibyście zapewniając współuzależnionym ( tu rozumiem żonę i dzieci, choć sami nie piją) pomoc psychologa, prawnika i pomogli kobiecie znaleźć pracę i odejść od pasozyta. To jest REALNA pomoc.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:06   #4233
aer
O RLY?

Cytat:
Niewielka, bezrobotnych z wyboru nie włączamy
A jeszcze jedno pytanie do tego.

Matka w domu z małymi dziećmi/w zaawansowanej ciąży, ojca nikt nie chce zatrudnić przez chorobę alkoholową. Czyli jest bezrobotnym niejako z wyboru bo ma wolny wybór więc:
a) może pić dalej i nie mieć roboty
b) może się ruszyć na terapię, wyjść z nałogu i zwiększyć swoje szanse na znalezienie pracy.

I taka rodzina kwalifikuje się do SzP - więc jak to się ma do nie włączania bezrobotnych z wyboru?

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:09   #4234
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Po owocach poznacie, po owocach! A owoców to na razie nie macie poza chwilowym spełnieniem czyjegoś chciejstwa.
I ponad 30 mln zł pomocy przekazanej w zeszłym roku
BRT 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:10   #4235
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
I tu masz rację. Alkoholik, narkoman musi spaść na samo dno by podjąć poważną decyzję o wyjściu z nałogu. Zapewnianie im komfortu chlania (bo MOPS popłaci rachunki, da darmowe bony na obiadki, ubrania i pomoce szkolne dla dzieci, w końcu ZUS rentę, SZP spełni zachcianki) robi autentyczną krzywdę i pijakowi i jego rodzinie.

Pomoglibyście zapewniając współuzależnionym ( tu rozumiem żonę i dzieci, choć sami nie piją) pomoc psychologa, prawnika i pomogli kobiecie znaleźć pracę i odejść od pasozyta. To jest REALNA pomoc.

No cos ty, od tego są inne organizacje! Tutaj albo dajesz full RTV AGD do chałupy albo spadaj.

20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:10   #4236
skazana_na_bluesa
.

strona 74, od postu 2219 -> smaczki z zeszłorocznej sp.

Stary 2014-10-16, 15:11   #4237
20160901857
Konto usunięte

Cytat:

Ile z tych 30 mln było impulsem, o którym tak namiętnie tu dyskutujesz, a ile zwykłym zapchaniem żołądków byle do następnej zapomogi?

Stary 2014-10-16, 15:15   #4238
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Nie pytam o wysokość pomocy finansowej.

Pytam o owoce Waszej akcji. To róznica.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2014-10-16, 15:19   #4239
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno pytanie do tego.

Matka w domu z małymi dziećmi/w zaawansowanej ciąży, ojca nikt nie chce zatrudnić przez chorobę alkoholową. Czyli jest bezrobotnym niejako z wyboru bo ma wolny wybór więc:
a) może pić dalej i nie mieć roboty
b) może się ruszyć na terapię, wyjść z nałogu i zwiększyć swoje szanse na znalezienie pracy.

I taka rodzina kwalifikuje się do SzP - więc jak to się ma do nie włączania bezrobotnych z wyboru?

Każdy przypadek jest inny, ale jak są w rodzinie małe dzieci, to jakoś chcemy o nie zadbać. Nie przekażemy im kasy na przepicie, lodówki na sprzedanie, tylko żywność dla dzieci... To są bardzo trudne sytuacje, a my je tu bardzo uproszczamy.

Ja na przykład osobiście byłem u rodzinie, gdzie babcia wychowywała mała dziewczynkę, a razem z nimi mieszkał ojciec dziecka - alkoholik. Mamusia wyjechała za granicę i się nie interesuje. Babcia z emerytury ledwie potrafiła utrzymać siebie i małą. Ojciec wcale się nie interesował ani Paczką, ani rzeczami z Paczki, był jakby współlokatorem... Na zajęciach z religii miała do napisania modlitwę... Nie poprosiła w niej nic dla siebie, tylko o sprzęty na chorych dzieci, o których gdzieś usłyszała...
Stary 2014-10-16, 15:19   #4240
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
No cos ty, od tego są inne organizacje! Tutaj albo dajesz full RTV AGD do chałupy albo spadaj.

Spadam.
Pomóc mogę, ale robić z siebie błazna nie będę.

Teraz można mnie linczować-jestem przyzwyczajona:

No pasaran!
Stary 2014-10-16, 15:28   #4241
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
Ile z tych 30 mln było impulsem, o którym tak namiętnie tu dyskutujesz, a ile zwykłym zapchaniem żołądków byle do następnej zapomogi?
Statystyk szczegółowych nie mamy, ale mam kilka takich historii, które widziałem na własne oczy Jakby nie widział na własne oczy jak rodziny się zmieniają pod wpływem projektu, to pewnie nie byłbym wolontariuszem

Cytat:
strona 74, od postu 2219 -> smaczki z zeszłorocznej sp.

Tak jak pisałem: kwiatki były i będą, to nieuniknione przy takiej skali projektu. Ale mamy specjalny zespół do czytania opublikowanych już opisów, żeby eliminować wpadki. I jestem przekonany, ze przynajmniej większość tych przypadków opisywanych na forum spotkał taki los
Stary 2014-10-16, 15:33   #4242
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
1. Pan Wiesław i Pani Wiesława mają 3 (niepełnoletnich) dzieci - dochód na osobę w rodzinie wynosi 560zł (przekroczony o 21 zł) w związku z czym nie otrzymują żadnych świadczeń pomocowych.

2. Pan Wiesław i Pani Wiesława mają 3 (niepełnoletnich) dzieci - oficjalnie oboje nie pracują - utrzymują się ze świadczeń - dochód jawny 400zł na osobę. Państwo Wiesławowie dorabiają sobie na czarno 4k netto (wychodzi pk 800zł na głowę).
Mimo to pobierają świadczenia socjalne.

Widzisz różnicę?
Do tego państwo z pkt 2 dostają co roku Szlachetną Paczkę, pomoc z Caritasu, darmowe obiady dla dzieci w szkole, dopłatę do książek dla dzieci itp itd a państwo z pkt 1 gówno ...
Stary 2014-10-16, 15:39   #4243
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Do tego państwo z pkt 2 dostają co roku Szlachetną Paczkę, pomoc z Caritasu, darmowe obiady dla dzieci w szkole, dopłatę do książek dla dzieci itp itd a państwo z pkt 1 gówno ...
Jak mają 8 stówek na głowę to na pewno Paczki nie dostaną Liczymy wszystkie realne dochody. Nie podlegamy pod żadną ustawę, która nam wskazuje komu pomagać, dlatego możemy się kierować własnymi kryteriami, w tym postawą rodziny
Stary 2014-10-16, 15:52   #4244
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, może być samozatrudnienie, ale na szczegółach zatrudnienia w stowarzyszeniu się nie znam. Jak są jakieś wątpliwości to zawsze można dzwonić do biura i się wyjaśni
Samozatrudnienie to nie jest etat (!)- prowadzisz firmę i wystawiasz fakturę odpowiedniemu podmiotowi (nieważne, czy firmie czy opp). To też jest wliczane do nieodpłatnych kosztów działalności gospodarczej.
Na obalenie tak wysokich wynagrodzeń u pracowników etatowych argumentów nie ma.

Cytat:
Ja na przykład osobiście byłem u rodzinie, gdzie babcia wychowywała mała dziewczynkę, a razem z nimi mieszkał ojciec dziecka - alkoholik. Mamusia wyjechała za granicę i się nie interesuje. Babcia z emerytury ledwie potrafiła utrzymać siebie i małą. Ojciec wcale się nie interesował ani Paczką, ani rzeczami z Paczki, był jakby współlokatorem... Na zajęciach z religii miała do napisania modlitwę... Nie poprosiła w niej nic dla siebie, tylko o sprzęty na chorych dzieci, o których gdzieś usłyszała...
Tak jakby współlokatorem - ujęliście to w opisie, podobnie jak brak łożenia środków finansowych na córkę? Aż żal czytać o takich rodzinach, dziecka szkoda. Szkoda, że nie było nikogo, kto bym pomógł znaleźć jakieś rozwiązanie (np. eksmisję ojca), bo ta sytuacja mocno destruktywna dla nich...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:10   #4245
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Samozatrudnienie to nie jest etat (!)- prowadzisz firmę i wystawiasz fakturę odpowiedniemu podmiotowi (nieważne, czy firmie czy opp). To też jest wliczane do nieodpłatnych kosztów działalności gospodarczej.
Na obalenie tak wysokich wynagrodzeń u pracowników etatowych argumentów nie ma.
Niestety, to nie moja działka, jak są wątpliwości polecam kontakt z biurem

Cytat:
Tak jakby współlokatorem - ujęliście to w opisie, podobnie jak brak łożenia środków finansowych na córkę? Aż żal czytać o takich rodzinach, dziecka szkoda. Szkoda, że nie było nikogo, kto bym pomógł znaleźć jakieś rozwiązanie (np. eksmisję ojca), bo ta sytuacja mocno destruktywna dla nich...
Ujęliśmy

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Niestety etatowiec - przejrzałam ogólnodostępne sprawozdanie z ub.r.

O ile dobrze wiem oprogramowanie lub reklamę robią konkretne firmy, wystawiające fakturę/ rachunek - faktura idzie w koszty (np. nieodpłatnej działalności gospodarczej), nikogo nie trzeba zatrudniać na etat.
Niekoniecznie etatowiec Sprawdziłem, w sprawozdaniu jest napisane: "wysokość najwyższego miesięcznego wynagrodzenia (brutto) wypłaconego pracownikom organizacji, wliczając wynagrodzenie zasadnicze , nagrody, premie i inne świadczenia, oraz wynagrodzenia wypłacane osobom świadczącym usługi na podstawie umowy cywilnoprawnej".

Więc moja teoria o umowie o dzieło, jak ktoś zrobić jakiś system czy klip jest wielce prawdopodobna
Stary 2014-10-16, 16:16   #4246
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
To muszą być mega skuteczne te impulsy, skoro rodzina co roku ich potrzebuje

P.S. DDorzućcie mi jeszcze doładowanie do telefonu.
Ja rzuciłam pracę i też potrzebuję impulsu do szukania nowej poproszę bon do sephory na 1000 zł z góry dziękuję, więcej info na pw
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:19   #4247
skazana_na_bluesa
.

w zeszłym roku też niby były 3 osoby, które miały wychwytywać takie kwiatki i jakoś bezskutecznie to zrobiły.

Stary 2014-10-16, 16:25   #4248
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Przepraszam, pomyliłem emotikonki, myślałem, ze będzie skonfundowana, a wyszła prześmiewcza, a ja chce dyskusji, a nie wyśmiewania

To nie jest takie czarno-białe jak myślisz. Przychodzi na budowę Pan z podstawowym wykształceniem i ma wybór - albo robisz na czarno albo spadaj... Co ma wybrać?

Pewnie jest do ogarnięcia, ale bardzo skomplikowane. A nam też zależy, żeby darczyńcy dali z siebie troszkę więcej niż pomoc materialną, żeby poświęcili też trochę swojego czasu na przygotowanie kompleksowej pomocy, opakowanie pudeł w kolorowy papier. Nie mówimy, że to jedyna droga do pomagania. W innych można wrzucić do puszki, przelać na konto, ufundować jedną rzecz, to jest super
To jest bardzo proste, choć nie czarnobiałe.

Dlaczego ktośzarabiając na boku, przekraczając róg dochodu iałby otrzyywać świadcenia (które mu się włąściwie nie należą?)

Dlaczego projekt prowadzony przez organizację legalną, wsiera działania nielegalne?

I prosze mi tu oczu nie mydlić brakiem wyboru. Opcji, możliwości wyboru jest od zarąbania i ciut ciut, tylko niektórym się ruszyć nie chce.

Ta cała SzPaczka przedstawia się jako wielki żart, w którym dobrze się robi przede wszystkim wolontariuszom, bo mają poczucie, ze robili coś dobrego.
Stary 2014-10-16, 16:29   #4249
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
w zeszłym roku też niby były 3 osoby, które miały wychwytywać takie kwiatki i jakoś bezskutecznie to zrobiły.
Żeby przeczytać 17 tys. opisów to trzeba trochę czasu, w tym czasie uda się na pewno skopiować kwiatek na Wizaż

Ja nie słyszałem, żeby taka niewłaściwie włączona rodzina znalazła jakiegoś darczyńcę... Darczyńca czyta opisy i błędnie włączonej rodziny, gdzie pomoc się nie należy, nie wybierze
Stary 2014-10-16, 16:33   #4250
Bruised
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeby przeczytać 17 tys. opisów to trzeba trochę czasu, w tym czasie uda się na pewno skopiować kwiatek na Wizaż

Ja nie słyszałem, żeby taka niewłaściwie włączona rodzina znalazła jakiegoś darczyńcę... Darczyńca czyta opisy i błędnie włączonej rodziny, gdzie pomoc się nie należy, nie wybierze
Serio jesteś liderem? To chyba powinieneś wiedzieć, że publikowane w bazie opisy są już po przejściu wszystkich etapów sprawdzania (rejon, region, ogólnopolski). I od kilku lat wszystkie opublikowane rodziny znajdują darczyńców, czyli otrzymują pomoc.

"Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego."
Bruised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:36   #4251
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Dlaczego projekt prowadzony przez organizację legalną, wsiera działania nielegalne?

I prosze mi tu oczu nie mydlić brakiem wyboru. Opcji, możliwości wyboru jest od zarąbania i ciut ciut, tylko niektórym się ruszyć nie chce.
Nie wsieramy, nie wspieramy uczciwie uwzględniamy je w wyliczeniach

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Bruised Pokaż wiadomość
Serio jesteś liderem? To chyba powinieneś wiedzieć, że publikowane w bazie opisy są już po przejściu wszystkich etapów sprawdzania (rejon, region, ogólnopolski). I od kilku lat wszystkie opublikowane rodziny znajdują darczyńców, czyli otrzymują pomoc.
Jest dodatkowy zespół, który czyta jeszcze raz, dodatkowo opublikowane opisy i wyłapuje takie wpadki

Znajdują wszystkie, bo eliminujemy z bazy wpadki - rodziny, które nie powinny otrzymać pomocy
Stary 2014-10-16, 16:39   #4252
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Przepraszam, pomyliłem emotikonki, myślałem, ze będzie skonfundowana, a wyszła prześmiewcza, a ja chce dyskusji, a nie wyśmiewania

To nie jest takie czarno-białe jak myślisz. Przychodzi na budowę Pan z podstawowym wykształceniem i ma wybór - albo robisz na czarno albo spadaj... Co ma wybrać?

Pewnie jest do ogarnięcia, ale bardzo skomplikowane. A nam też zależy, żeby darczyńcy dali z siebie troszkę więcej niż pomoc materialną, żeby poświęcili też trochę swojego czasu na przygotowanie kompleksowej pomocy, opakowanie pudeł w kolorowy papier. Nie mówimy, że to jedyna droga do pomagania. W innych można wrzucić do puszki, przelać na konto, ufundować jedną rzecz, to jest super
Cytat:

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Jest dodatkowy zespół, który czyta jeszcze raz, dodatkowo opublikowane opisy i wyłapuje takie wpadki

Znajdują wszystkie, bo eliminujemy z bazy wpadki - rodziny, które nie powinny otrzymać pomocy

Świetnie.
Ty uwzględniasz, ale jak wiesz, MOPS się o tym nie dowie, urząd miasta też sę o tym nie dowie.

Czyli niby jesteście w porządku, a drugiej strony... jak już wspomniałam syf i wspieranie nieuczciwych zachowań.
Stary 2014-10-16, 16:49   #4253
20160901857
Konto usunięte

Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"

Cytat:

Grochem o ścianę.
Nie, nie eliminujecie. Zreszta, zgodnie z twoja logika jesteście w stanie wyeliminować wszystkie rodziny, którym pomoc sie nie należy, ale juz przeanalizowanie wszystkich opisów was przerasta? Opisy, które są na stronie są na poziomie językowym dziecka z podstawówki - serio macie aż tak niedouczonych wolontariuszy oraz liderów, liderów wszystkich liderów i super liderów liderów? To tylko po raz kolejny pokazuje jak bardzo jesteście niezorganizowani.

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2014-10-16 o 16:50
Stary 2014-10-16, 16:51   #4254
BRT 90
Raczkowanie

Cytat:
przeanalizowanie wszystkich opisów was przerasta? To tylko po raz kolejny pokazuje jak bardzo jesteście niezorganizowani.
Nie przerasta, tylko zajmuje trochę czasu Eliminujemy kwiatki, niekiedy dopiero na etapie opublikowania, ale to robimy
Stary 2014-10-16, 17:09   #4255
skazana_na_bluesa
.

bo liderzy to ludzie z łapanki. wystarczy popatrzeć na profilu na fb, jak się wybiera liderów.

Cytat:
Grochem o ścianę.
Nie, nie eliminujecie. Zreszta, zgodnie z twoja logika jesteście w stanie wyeliminować wszystkie rodziny, którym pomoc sie nie należy, ale juz przeanalizowanie wszystkich opisów was przerasta? Opisy, które są na stronie są na poziomie językowym dziecka z podstawówki - serio macie aż tak niedouczonych wolontariuszy oraz liderów, liderów wszystkich liderów i super liderów liderów? To tylko po raz kolejny pokazuje jak bardzo jesteście niezorganizowani.

Stary 2014-10-16, 17:39   #4256
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ja rzuciłam pracę i też potrzebuję impulsu do szukania nowej poproszę bon do sephory na 1000 zł z góry dziękuję, więcej info na pw
No ja nie rzucilam ani studiów ani pracy ale bon do Sephory mile widziany. Więcej info na PW.

Kocie, jesteś wielka!!!!!!! Cho, popiszemy tak na kilku portalach hihihihi

No pasaran!
Stary 2014-10-16, 17:42   #4257
Sorbik
Zakorzenienie

Cytat:
bo liderzy to ludzie z łapanki. wystarczy popatrzeć na profilu na fb, jak się wybiera liderów.

obrażacie projekt, którego do końca nie znacie...
Żaden Lider nie jest z łapanki.
Każdy przechodzi szczegółową rozmowę. Później dopiero decyduje się czy ktoś się nadaje czy też nie.

Zapuszczam włosy 56cm---> 70cm

“I have learned to be content in whatever circumstances I am in”.
Sorbik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:46   #4258
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Sorbik Pokaż wiadomość
obrażacie projekt, którego do końca nie znacie...
Żaden Lider nie jest z łapanki.
Każdy przechodzi szczegółową rozmowę. Później dopiero decyduje się czy ktoś się nadaje czy też nie.
Ty jesteś też Liderem?
Stary 2014-10-16, 17:46   #4259
20160901857
Konto usunięte

Uważam, że osoby, które będąc liderami, wolontariuszami, czy jak to się tam nazywa, dopuszczają do Paczki takie opisy i takie rodziny, jak przytaczane w tym wątku, nie nadają się do swojego zadania i guzik mnie obchodzi ile etapów rekrutacji przeszły.
Stary 2014-10-16, 17:54   #4260
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Uważam, że osoby, które będąc liderami, wolontariuszami, czy jak to się tam nazywa, dopuszczają do Paczki takie opisy i takie rodziny, jak przytaczane w tym wątku, nie nadają się do swojego zadania i guzik mnie obchodzi ile etapów rekrutacji przeszły.
Ja tam nikogo i niczego nie chcę obrażać.
Uważam, że wolontariusze/liderzy SZP to z pewnością osoby o dobrych sercach i chęciach, tyle tylko, że dobrymi chęciami pieklo zwykle bywa wybrukowane i taka pomoc na dłuższą metę niczego nie rozwiązuje i nie zmienia. Nie obrażam, tylko wyrażam swoje zdanie.

No pasaran!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości