|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
WItajcie
U mnie po wczorajszej wizycie tez wszystko dobrze Tylko musze brać żelażo bo trochę poniżej normy W sumie usg juz nie mam, ale robią mi teraz KTG i tu jest ok![]() Ale do lekarza wczoraj doczłapałam sie pieszo, bo mąż przez przypadek zabrał mi cała gotówkę więc nie miałąm na bilet, to dostałam takiego bólu, że musiałam odsapnąć przez pól godziny i dopiero mnie wzieli na badania ![]() A dziś odwiedziła mnie położna- w sumie nie wiedziałam po co są te wizyty przed porodem, ale nawet sie cieszę, bo sie poznaliśmy pogadałyśmy, powiedziałam jej że jeszcze nie radzę sobie z językiem tak jak niemcy, więc sporo słowek dla mnie nowych. A ona taka mega opiekuńcza sie okazała Uspokoiła mnie trochę, więc mam nadzieję ze częśc moich koszmarów pójdzie w niepamieć (ja w sumie w ogóle sie nie boję bólu, bo jestem do niego w pewnym sensie przyzwyczajona, ale sie zamartwiam o swoje krocze ). No i skusze sie chyba na tę akupunkturę- może coś mi pomoże na te bóle kręgosłupa![]() A co do temperatury to u nas na kursie mowili, że najlepsza to tak 20-21 stopni, a do spania 17-18 W sobotę wreszcie jadę na targi |
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Agata to nie na moje nerwy chyba, wolę nie włączać
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wrzuciłam fotkę na maila
A teraz uciekam na zajęcia do szkoły rodzenia, o których zapomniałam na szczęście zdążę
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po dłuższej przerwie ![]() zniknęłam bo oddałam się szałowi zakupów, ale staram się ogarniać co u Was Wstawię fotki jak tylko przyjdą wszystkie paczki Dziś byłam u gina, Grześ w 32 tc waży ok 1800, ze mną wszystko ok oprócz bezsennych nocy i twardniejącego brzucha, jutro jadę powtórzyć glukoze (ostatnio wyszły fałszywe wyniki bo pobrali mi z palca) znalazłam jeden sklep w którym można się nieźle obkupić za ok pół ceny, może kogoś zainteresuje http://www.justbaby.pl/category/wyprzedaz- |
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
a ja tak zrobiłam kotlety że poszłam spać. o
a zaraz też na szkołę rodzenia.... |
|
|
|
#546 | |||
|
Zadomowienie
|
Trusiulandia, Basiabasia - dzięki dziewczyny za kciuki
przydały się - 3 podejście było okropne, ledwo dałam radę nie zwrócić (a nie mogłam bo był to jedyny dosłownie termin, gdzie mąż mógł zająć się Małym a ja mogłam pójść na te ponad 2 godz). Oczywiście schizuję że na bank coś wyjdzie bo w sumie wypiłam glukozę po 3 godz od pobudki, a od rana chciało mi się jeść i pić - a nie mogłam. Przecież mój organizm jak dostał taką dawkę glukozy to pewno zwariował.Inka - mój czasem podaje ale mówi, że ta różnica wynika tylko z wielkości dziecka (tzn. że mam większe niż średnia) a nie przesunięcia terminu. Cytat:
Taka temp to moje marzenie. Ale nie zawsze się da... u nas np. przez całą zimę mamy pozakręcane grzejniki, wietrzymy a i tak mam 24-25 st. tak dają grube, stare rury (one aż parzą). Ale jak my jesteśmy na 1 piętrze a ciepło idzie do 10 to nic dziwnego. Tylko wtedy ubieram dziecko duuużo lżej. I tak synek jak miał jakieś 2 miesiące był w domu w bodziaku na krótki rękaw i skarpetkach (miał gołe nogi i ręce) - właśnie żeby go nie przegrzewać. A spał w samym pajacu.Trusiulandia - super ![]() Cytat:
Basiabasia - nigdy się nad tym nie zastanawiałam, myślałam że to nie zależy od płci tylko od układu pokarmowego u maluszków. Cytat:
tak jak pisałam przy zakręconych grzejnikach 24-25 st. Masakra... 20 st to moje marzenie ![]() I gratuluję dziewczyny wczorajszych i dzisiejszych wizyt
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-10-16 o 16:53 |
|||
|
|
|
#547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
a czy skuircze BH mogą być po jednej sgtronie? bo myślę że właśnie mnie złapały ale tylko po lewej....ależ nagwiżdża...
|
|
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
Promolcia to ja myślałam ze tylko u mnie takie nie wydarzone pielęgniarki i robią z palca... Raz już powtarzałam i jeszcze jedna powtórka mnie czeka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez distalam skierowanie na HBS ale u mnie dobrze wypada bo mam zrobić na następna wizytę którą będę miała 6listopada czyli to będzie właśnie jakoś 35 tc
![]() Basjenia u mnie się zdarza ze ten skurcz łapie mnie właśnie po jednej ze stron ![]() Mysza mnie coraz częściej brzuch pobolewa jak na okres,a szyjka mimo ze ponoć się skraca to nie kluje
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Niteczka oby wyszły dobre! Trzymam kciuki
jutro odbierasz? Co do kolki to ja znowu słyszałam że jak dziecko po cc to może mieć większe skłonności bo flora bakteryjna nie taka jak po sn i przecisniecie przez drogi rodne powoduje że jelita lepiej pracują ale to też pewnie roznie bywa
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Trusiulandia - tak, jutro odbieram - dziękuję
dam znać jak wyszły---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Basjenia - ja czuję po całości, ale pewno może tylko po jednej |
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Ten blog co ktoras wrzucala z jedzeniem jest fajny
![]() ![]() znalazlam pare przepisow do wyprobowania
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przyszło też lozeczko z materacem
narazie wietrzy się w innym pokoju a jutro może złożymy ja dziś dokupilam przez neta resztę rzeczy tzn przewijak, pieluchy tetrowe i kocyki dwa a i jeszcze pokrowiec na przewijak dzisiaj już chyba nie dam rady odnieść się do postow wszystkich bo już nie mam siły byłam z mamą na zakupach i padam...
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dzziewczyny, ja tez dziś po wizycie, ostatnio miałam trochę zajęty harmonogram i nawet nie miałam jak wpaść. nawet nie wiem co u was, przeczytałam tylko co się dziś działo i widzę, że jakiś wysyp wizyt był
![]() u mnie ok, brzuch nisko, mała cały czas do góry nogami, wody w normie ![]() Cytat:
cokolwiek!wczzoraj mnie tak kilka skurczy od dołu złapało, jak przy porodzie i jak zaczęłam brac oddechy to tylko się na tz'ta spojrzałam i pomyślałam "nie mam nic do porodu!". Musze kupić jakies majtki, podpaski, podkłady, pieluchy, żeby w razie co były w domu
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc chyba mogą tylko, że ja mam czasami bardzo bolesne, aż tak że ledwo oddycham ![]() Cytat:
![]() U mnie już też brzuch nisko jakoś tak z dnia na dzień mam wrażenie, że się obniżył ![]() Moja wizyta przebiegła pomyślnie następna wizyta za 2 tyg, docieram do bezpiecznego terminu jestem szczęśliwa i cieszę się, że u Was też ok w dalszym ciągu również trzymam kciuki za szpitalne laski
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Minka Lolcia super wieści !
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
cieszy mi się gęba czytając o dobrych wieściach z wizyt
![]() minka jakiego gotowca możesz polecić na polepszenie morfologii ? kliknęłam spiworek do fotelika samochodowego...myślicie, że przyda się czy przegiełam pałę ? http://www.justbaby.pl/spiworek-z-ow...do-wyboru.html---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co się u ciebie dzieje?
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sok "barszcz czerwony" z hortexu!! działa świetnie, położne polecały na patologii
|
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
super, że się wizyty udały
![]() a co do tego brzucha, to mi się właśnie podwyższył i coraz trudniej mi oddech złapać, dyszę strasznie
|
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, sprzątnęli mi sprzed nosa fotel z pufą :/ a taki był fajny...
Pocę się jak mysz, co jest?
|
#563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w ten barszcz czerwony nie wierzę, jak mi swojski zakwas z buraków nie pomógł, to znaczy że kupny (z zagęszczonego soku) tym bardziej nie ruszy ![]() ale dzięki za rady
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też , na twarzy mam extra virgin
![]() Cytat:
moja mama jadła wątróbkę półsurową jak miała anemie, no ale wątróbki Ci nie polecę a już półsurowej to w ogóle bycze wino jest jeszcze ok.. ale tego też nie ja jem tardyferon po prostu
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz po wizycie
troche mnie doktor postraszyl szpitalem, zobaczymy co to bedzie dalej. Na razie mam tabletki na obnizenie cisnienia, do tego kontrola cisnienia, zrobil posiew z szyjki, mam zrobic posiew z moczu, jakis kwas moczowy i morfologie. Jak juz bede sie kluc, to z ciekawosci powtorze crp. Dostalam tez globulki, bo ciagle cos ze mnie cieknie. Ogolnie powiedzial, ze jestem na czerwonej liscie od teraz, ale bedziemy walczyc o 6 tygodni malej w brzuchu, a potem niech sie dzieje co chce... Pod wzgledem fizjologicznym wszystko ok, szyjka w porzadku, macica tez, Natalka rownomiernie rosnie, termin z usg wciaz niezmienny, co doktora cieszy. Moze nie bedzie tak zle w ogole ona tak slodko sobie spala na badaniu, a na szyji miala przewieszona pepowine hihi
|
|
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam jeszcze zlecone badanie na listeria monocytogenes czy jakoś tak? wiecie co to za badania? robi się to z krwi, czy z moczu? po co to w ogóle? jakaś choroba to jest?
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, jak już kliknęłaś i będziesz mieć, to zawsze znajdziesz dla niego zastosowanie ![]() Cytat:
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny wieczor zly. Coraz gorzej sie lezy dalej meczy zgaga i w ciagu 40 minut bylam 4 w wc. Wogle to dzis dochodzi do tego uczucie jak bym miala zaraz okres dostac ze co chwile majtki sprawdzam. W sobote kolezanka przyjerzdza we wtorek wizyta a potem niech sie dzieje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

Tylko musze brać żelażo bo trochę poniżej normy
W sumie usg juz nie mam, ale robią mi teraz KTG i tu jest ok
(ja w sumie w ogóle sie nie boję bólu, bo jestem do niego w pewnym sensie przyzwyczajona, ale sie zamartwiam o swoje krocze
). No i skusze sie chyba na tę akupunkturę- może coś mi pomoże na te bóle kręgosłupa

jestem szczęśliwa