Mamusie lutowe 2015 - cz. 3 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 19:07   #181
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3

maciejka1987 no tak...mama mówi, żebym uspokoiła się z zakupami dla dziecka bo to przynosi nieszczęście. Nie wiem skąd ten przesąd.

Mama Zuzi ja cały czas je czuję
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:07   #182
maladT
Zakorzenienie

własnie czy jest Wam ciagne gorąco i sie pocicie jak nigdy?

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:09   #183
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Maciejka powiedz że teraz to dziecka ze szpitala nie wypiszą jak nie masz fotelika.
Z tetrą to moja mama też z Zuzką naciskała. Ile tych pieluch i nas było rany. Używałyśmy do okien, mam dla Magdy, siostra dla Jasia a jeszcze kilka dla koleżanki włożyłam bo wyprane może 2 razy. A teraz moja mama się wypiera i mówi ze przy takim dobrobycie jak pampersy to luksus.
Wkurzające jest takie gadanie, ale na szczęście to my jesteśmy rodzicami i my decydujemy co i jak
Stary 2014-10-16, 19:09   #184
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Oj taaaak A szczególnie w nocy, śpię przy otwartym oknie i bez kołdry i wtedy jest mi tak akurat
Stary 2014-10-16, 19:11   #185
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ja się bardziej pocę niż przed ciążą ale nie jest mi szczególnie gorąco, duszno to tak, a piersi jak mi jest zimno to tak mnie szczypią że głowa mała
Stary 2014-10-16, 19:11   #186
meire
Zakorzenienie

Pochwale sie wyborem poscieli i wozka jutro, bo dzis wylaczylam juz kompa.. brzuch mi twardnieje i boli na dole, wiec sie polozylam... Dobrze, ze w tym miesiacu ogarnelam zakupy dla siebie, to sie tez spakuje, bo maz w razie co, to nie ogarnie tematu..

MaladT, mi nie jest goraco.. Wrecz pod kocem siedze i w grubych skarpach.. a nie masz problemu z cisnieniem?..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:16   #187
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Mała się rozszalała ostatnio była taka spokojna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 19:18   #188
IncognitoNick
Zadomowienie

Ja jestem ze zmarźlaków - siedzę w polarze i pod kocem. Nie pocę się wcale. Ciepło nie jest mi nigdy - z zasady (no może czasem w letnie upały)

Jeśli chodzi o piersi to czasem mnie trochę pobolewają. Nie szczypią, ale trochę bolą.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:31   #189
logoasia
Zakorzenienie

mlebi odpoczywaj, nie ma zartów jak jest rozwarcie, lepiej zeby zbadali od stop do głów. zapewne zrobią wymaz na miejscu to bankowo 3 dni na wynik będziesz czekac, no a poza tym pewnie ktg coraz. trzymam kciuki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:33   #190
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Buu ostatnio jak mi włożył wziernik taki plastikowy, moim zdaniem dość duże to było to marudził, że nie dam się zbadać na fotelu i musi zrobić mi usg dopochwowe
Powiedział, że nie wie jak ja urodzę skoro dziecko ma 10 cm
I muszę przyznać, że skutecznie mnie przestraszył
Ale tak sobie myślę, no kurde, przecież nie pierwszy raz siedziałam na samolocie, inni lekarze mnie badali i było do przeżycia, a ten kurde no uczucie jakby gwałtu, że wkłada coś na chama, na sucho, no to chyba wiadomo, że boli
Ja tez nienawidzę kiedy mnie bada tak na sucho bo to po prostu boli. To tak jakby mąż mial mi ot tak po prostu nagle wsadzić na raz... no nie da się.
Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Moi teściowie na szczęście się nie wtrącają, jak na razie. Oczywiście pytają co i jak ale w nic nie ingerują. Moi rodzice natomiast, a szczególnie moja mama już wybrała imię dla dziewczynki i dla chłopaka. Ale niestety, jej propozycje mi się nie podobają. A jak się dowiedzieli o pieluchach, stanowczo zaprzeczyli mówiąc, że pieluchy tetrowe muszą być bo "oddychają", nie podrażniają ... itp. Po części mają rację, ale z tymi pieluchami tetrowymi to było kiedyś...inaczej.

DuszonaMarchewka, priobiotyki ? Nie znam żadnych One są na receptę, są bezpiecznie, stosujecie ?
Probiotyki zawierają naturalną florę bakteryjna i zmieniają ph pochwy na kwaśniejszy odczyn dzieki czemu nie rozwijają się nieproszone bakterie. Poczytaj na ten temat więcej lub zapytaj swojego lekaża.
Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Nie pieką Was piersi jak zrobi Wam się zimno?
Nie chodzi to o zmarznięcie tylko o chwilowy taki chłód i szczypanie.
Ojej nic takiego mi się nie dzialo nigdy.. ale jakby co to wiem, ze to bedzie norma
Cytat:
maciejka1987 no tak...mama mówi, żebym uspokoiła się z zakupami dla dziecka bo to przynosi nieszczęście. Nie wiem skąd ten przesąd.

zabobony A jak ktoras z was patrzyła przez judasza w drzwiach ti dziecko będzie miało wade wzroku... a jak nosicie lancuszki to dziecko będzie pepowina owinięte. A jak któras ma zgagę to dlatego że dziecko jest włochate.
Cytat:
Ja tam sie bardziej nie pocę, powiedziałabym nawet, ze poce sie mniej.
Cytat:
Mała się rozszalała ostatnio była taka spokojna.
Moja też fika
Stary 2014-10-16, 19:37   #191
meire
Zakorzenienie

Ollcia, kup sobie Lactovaginal.. Pomoze Ci odbudowac flore bakteryjna.. Moj gin zaleca mi stosowanie tego profilaktycznie, zeby nic sie nie rozwinelo..

Zabobony... Taaaaa... Przestraszylam sie ostatnio i zlapalam za klatke piersiowa.. Juz sie nasluchalam, ze Mala bedzie miala znamie.. korale tez nosze, wiec o pepowinie ciagle slysze.. I mam to gdzies..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:41   #192
zielona butelka
Zakorzenienie

MalaDT- jest mi zaj.... ście non stop gorąco!!!! Widzęludzi opatulonych, w szalikach i czapkach a ja.... zdejmuję płaszcz i niosę w ręce, bo jest mi gorąco. W domu to samo, a zawsze byłam zmarźlakiem. Od wczesnych pór jesiennych szaliczek i czapeczka, rękawiczki podstawa!
Także tak.... polityka cieplarniana, totalnie zmieniona
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:43   #193
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochane moje gin powiedziała, ze nawet jeśli wynik glukozy miałam dobry to intak musze powtórzyć w czasie kiedy to badanie normalnie powinno sie wykonywać czyli do 28 tygodnia,zebym zrobiła w 27 przed sama wizyta.

Ja miałam po dwóch godzinach 102 wynik i byłam pewna ze mnie to juz nie czeka.

Dziekuje Wam za pocieszenie

Meire ja rownież czekam na Twój woreczek i pościel, z przyjemnością pooglądam

Co do dziecka babeczki to moja cora miała obwód główki po porodzie 34 cm i klatka piersiowa 33 i az sobie czasem na metrze sprawdzam i zastanawiam jak ona ze mnie wyszła

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

MamaZuzi moim zdaniem Magdalena jest duuuuzo ładniejsze niż Iza choc oczywiście to kwestia gustu. Nie daj sie kochana i jak tylko bedzie mozliwosc pokaz wszystkim co potrafisz.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:43   #194
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Moi mówią to samo...Wiesz kiedyś były inne czasy, w sklepach nie było tylu rzeczy, dzieci w rożkach wychodziły ze szpitala, to wózki potrzebne nie były. Nie zwracało się też takiej uwagi na komfort ...moja mama nie wie co to wkładki laktacyjne, bo przecież watę można włożyć w stanik

Cytat:
Maciejka powiedz że teraz to dziecka ze szpitala nie wypiszą jak nie masz fotelika.
Z tetrą to moja mama też z Zuzką naciskała. Ile tych pieluch i nas było rany. Używałyśmy do okien, mam dla Magdy, siostra dla Jasia a jeszcze kilka dla koleżanki włożyłam bo wyprane może 2 razy. A teraz moja mama się wypiera i mówi ze przy takim dobrobycie jak pampersy to luksus.
Wkurzające jest takie gadanie, ale na szczęście to my jesteśmy rodzicami i my decydujemy co i jak
No i tak im właśnie mówiłam, ale oni przecież wiedzą lepiej

Cytat:
TAK..ja już nawet myślałam, że to oznaka jakiejś choroby

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:50   #195
lui_89
Zadomowienie

witam nowe Mamuśki

Melbi będzie dobrze!

DHA to niestety przede wszystkim tłuste ryby ewentualnie jajka. W innych produktach są ich tak małe ilości, że kilogramami trzeba by to jeść.
A makrela, tuńczyk - dobre źródło DHA, a jeszcze lepsze rtęci więc w tym wypadku najlpiej postawić na suplementy. Tylko, że DHA są wszystkie w kapsułkach, a dla mnie max możliwości połknięcia to tabletka wielkości rutinoscorbinu
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 20:15   #196
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Magda, Aga ale jak coś to pamiętajcie o mnie jeszcze Tylko, że jak ze mną to wolałabym w Gdańsku Głównym, akurat tak po połowie drogi

Chciałam wyjść gdzieś na jakiś spacer albo chociaż po sklepach połazić ale muszę czekać na kuriera, miał być 11-14. Dam mu jeszcze chwilę

Ja będę szczepić na te wszystkie obowiązkowe takie plus pneumokoki i rota
Kochana pamiętamy o Tobie..

Cytat:
Napisane przez wegielek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, to i ja się dołączę do grona lutowych mamusiek aktualnie 21 tydz. To moja druga ciąża - jest ok, choć trochę gorzej niż za pierwszym razem, czyli dokładnie 6 lat temu Planowany termin mam na 22 lutego, więc maluch - na razie nie ma pewności co do płci, powinien wyjść jakieś 2 tygodnie przed urodzinami starszego brata. Jedna z przyszłych mam pytała o kombinezon dla Maluszka - polecam raczej ten na 62 cm - mój starszy urodził się na początku marca - w kombinezonie tego rozmiaru "topił" się i spokojnie wystarczył mu do wiosny, szybko zrobił się okrągły, ale wzrostowo było ok, a nawet jeszcze sporo rezerwy
Witaj Fajnie widzieć nowe mamuśki

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
emdzik jakies spodnie? tez ostatnio kupilam ostatecznie w h&m,i jestem bardzo zadowolona,sa takie miekkie i wygodne,jedynie guma na brzuszku bardzo mi przeszkadza
lepiej sie juz czujesz niz wczoraj?
Ja też jestem zachwycona.. ja mam jeszcze jakby luz w tej gumie, chociaż teraz jak po całym dniu brzuch puchnie to też juz musiałam je zdjąć bo mi tez tak "ciasno" na brzuchu bylo...

Dziękuje, czuje sie lepiej, chociaz tez dopiero do domu wrociliśmy, no ale nie bylo tyle chodzenia co wczoraj więc jest ok.. w końcu Małą czuje bo az od wczoraj taka cicha byla... ale teraz kopie czuje ze mama w koncu odpoczywa..

Cytat:
Witam wszystkie lutowe mamusie. Podczytuję Was od dłuższego czasu i nigdy nie mogłam się odważyć, aby się przyłączyć do Was . Jesteście już mi tak bliskie...

Także jestem mamusią lutową, jestem w 21 tc, jutro już będzie 22 tc. Termin porodu mam na 27 luty. Mój lekarz trzy raz potwierdził, że będzie chłopczyk... więc chyba będę miała chłopczyka . Ostatecznie zobaczymy na USG połówkowym, które będzie za dwa tygodnie.

Wcześniej pisałyście o kombinezonach. Nie wiem za jakimi się rozglądać. Czy za kombinezonami z ciepłego, grubego polaru, czy może za normalnymi alla zima czy jesień. Odnośnie do kwasów DHA ja łykam także Pregna, ale 250 mg. I chyba za mało, ryby jem rzadko. Nie przepadam za nimi
Dwa tygodnie temu miałam kłucie w szyjce macicy, właśnie takie jak opisujecie. Później zobaczyłam trochę krwi na bieliźnie. Spanikowałam i pojechałam odrazu do mojego ginekologa, który pobrał wymaz i co się okazało rozwinęła się paskudna bakteria w szyjce . Właśnie skończyłam przyjmować antybiotyki.

Na początek trochę się rozpisałam Witam Was jeszcze raz i także chcę dołączyć do Waszego grona
Witaj rozgość się również i gratulację synka

Kasia dobrze, że na wizycie ok, szkoda , że bez usg

Mlebi ojj współczuje szpitala... no ale lepiej niech poobserwują, będziesz w dobrych rękach

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Co do szczepień... tak po krótce gadałam z mamą bo się nie dało dłużej.
To ona mówi , że ta 5w1 owszem.. tej 6w1 nie poleca, bo to i większy ból dla dziecka i coś tam, i że droższa.
Jeśli chodzi o rtęć to mama mówi że tak zawsze było i nic na to nie poradzimy.
Jeśli chodzi o szczepionki oddzielne to już dawno tego w Polsce nie ma.
Pytałam jeszcze o rota i pneumo.
Rota nie, chyba, że dziecko często choruje to warto , żeby tak nie cierpiało, ale jak wszystko ok to nie warto.
Pneumo tak, ale lepiej później bo można do 5 roku zycia, a im później tym mniej tych szczepień (bo tam kilka trzeba).

Tak po krótce i flegmatycznie więc przepraszam ale nie miałam szans na dłuższą rozmowe

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 20:21   #197
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Nad tym Lactovaginal poważnie się zastanowię. Dzięki Porozmawiam też o tych priobiotykach ze swoim lekarzem. Mam nadzieję, że coś także doradzi. Czasami ma takie dni, że mało mówi, a czasami dużo, aż za ... .
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 20:47   #198
1141655
Zakorzenienie

Mlebi trzymam kciuki, by was za długo tam nie trzymali A jak będą trzymac, to niech zaradzą tak, byś już nie wrociła tam do lutego

Kurcze już się pakujecie ? ja się spakuje w grudniu :P
Piżamy w razie czego mam, mąż wie gdzie leżą, ręczniki,małe pojemności kosmetyków... ale te podkłady itd to dopiero bede kupowala itd mamy pazdziernikkkk do porodu mam jeszcze 4 miesiace za 2 bede sie martwic

Wrocilismy dopiero do domu od tesciow, bo doszla tam paczka z naszymi workami do odkurzacza w koncu

Pytałyście, czy ciepło w ciąży.. mi jest normalnie wieczorami chłodniej ,ale np. w autobusie dziś i sklepie się rozpinałam.

Sutki mnie tak bolą, że można się upocić...masakra, już ja widzę to moje karmienie
z bólu zrezygnuje predzej heh

I o kłuciu dziś pisalyśmy i oczywiscie se wykrakalam, bo kilka razy mnie dziś dźgnęło wieczorem :/

A i dzieć dziś mniej ruchliwy, za to niiiisko grrrrrrrrr

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-10-16 o 20:48
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 21:37   #199
buu007
Zakorzenienie

Ale sobie zrobilam lekturę na noc,zaczelam czytac opis porodow mamus pazdziernikowych,i od lekkich doszlam do tych ciezszych i mnie strach ogarnal,po co to czytalam
tak wiec ide spac,sie przytulic do meza zeby mi sie koszmary nie snily

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 21:45   #200
malenstwo6
Przyczajenie

Mnie za to ostatnio zimno, nawet dzisiaj w kominku sobie napalilam żeby bylo przyjemnie.
a co do torby to ja tak ok stycznia spakuje. Przed porodem syna yez tak pakowalam i co 3 tyg po terminie I jeszcze najlepsze, spakowalam sobie wszystko w domu uszykowalam ubranie na wyjście ze szpitala - malzonek mój ubranie przywiozl ale o butach zapomniał i tym sposobem wracałam w kapciach, a jeszcze po biustonosz do karmienia musiałam jechac bo okazał sie za maly hehe.... Zmykam spać . Spokojnych nocek życzę.

Łucja 19 luty 2015
malenstwo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 21:48   #201
Asia1105
Wtajemniczenie

Melduję się po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia
Było super, konkretnie, na pewno będziemy chodzić
Dziś był temat szczepień. Nikt nikogo do niczego nie namawiał ani nie krytykował. Po prostu, kalendarz szczepień itd. Dużo rzeczy mam zapisanych. Części już nie pamiętam, bo padam na twarz. Jeśli chodzi o rtęć, to kiedyś była ona stosowana jako konserwant do szczepionki, teraz ponoć już nie jest, ale nie wiadomo jakie powikłania daje obecny środek konserwujący. Dlatego można kupić sobie dwa razy droższą szczepionkę na gruźlicę, bo w niej na pewno nie ma tej rtęci. Generalnie to już ńie wiem co jeszcze chciałam napisač, musiałabym zerknąć w notatki.
Szczepienie to każdego indywidualna sprawa, tak więc decyzja należy do nas.

Ola nie ma co się zastanawiać nad tym Lactovaginalem. Zacznij stosować bez obaw. Ja stosuję już od kilku miesięcy, regeularnie co 2 dni.
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 21:55   #202
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Ale sobie zrobilam lekturę na noc,zaczelam czytac opis porodow mamus pazdziernikowych,i od lekkich doszlam do tych ciezszych i mnie strach ogarnal,po co to czytalam
tak wiec ide spac,sie przytulic do meza zeby mi sie koszmary nie snily
Ja tez ciagle czytam. Zaczelo sie chyba od sierpniowek
Ale Elu mysle ze to pomocne, widzimy ze kazdy porod jest inny, ale widzimy tez czego mozna sie spodziewac, co i jak , jak to jest w tych szpitalach tez. No nie wiem, mnie tez to czasem przeraza ale tez bardzo pomaga
W ogole widzialam juz tez nawet ze dwie listopadowki urodzily. I nie ze takie z poczatku tylko z ok 23listopada. Chyba jedna w 34tc urodzila. To mnie przerazilo.

27.01.2015 <3
Stary 2014-10-16, 23:11   #203
Lubcia
Zadomowienie

Ale z was gaduły, człowieka nie ma przez pół dnia a już dwie strony do nadrobienia

Ja postanowiłam że spakuje się w grudniu i do tego czasu kupię wszystkie potrzebne rzeczy dla siebie i maleństwa aby mieć w szpitalu. Większość rzeczy już mam pozostało kilka drobiazgów

Jeśli chodzi o szczypiące cycki to mi też się tak zdarza a szczególnie wtedy jak jest bardzo zimno natomiast ja generalnie jestem zmarźlakiem ale czasami mam takie uderzenia gorąca i pocę się jak ch..... pytałam się lekarza czy to normalne powiedział że tak. Hormony w nas buzują i czasami może tak być po porodzie wszystko powinno wrócić do normy w ciągu kilku miesięcy.

Witam kolejne lutowe mamuśki

Asia1105 gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?
Mlebi jesteśmy z tobą oby cię jak najszybciej wypuścili z tego szpitala i aby szyjka już się więcej nie otwierała.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 05:46   #204
emdzik
Zakorzenienie

aggo widze ze masz wizyte.. trzymam

U mnie kolejna bezsenna noc. Nawet w nocy odpoczac nie idzie.
Ale po 5 mnie za to Mała tak słodko kopała

27.01.2015 <3
Stary 2014-10-17, 06:05   #205
Asia1105
Wtajemniczenie

Aggo za wizytę

Mlebi szybkiego powrotu do domu

Lubcia Szkoła Rodzenia Agnieszki Czajkowskiej

Dzień dobry Paniom weekendowo Ja właśnie zbieram sie do Mamy na weekend Dzisiaj ma urodziny, będzie wyżerka
Miłego dnia kochane
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 06:40   #206
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Witam się piątkowo.
Czeka mnie dzisiaj długi dzień. Musze iść na rynek kupić dla chrześniaka czapeczkę bo wcześniej nie można było powiedzieć i potrzebna jest na już. Mam nadzieje że mnie deszcz nie złapie auta nie mam. Wrócę i będę się zbierać do wyjazdu. Już sobie wyobrażam jaka zmęczona wrócę po 9h poza domem, No nic muszę dać jakoś radę. Wyzwanie przede mną
Stary 2014-10-17, 07:13   #207
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Hej. Już po wizycie. Jutro jadę do szpitala na obserwacje.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze , przytulam mocno
Witam sie piątkowo
później do was wpadnę, i nadrobię bo jadę szkać płytek do łazienki i będę robić pierogi
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 07:22   #208
karolcia8828
Raczkowanie

Witam się w deszczowy dzień
ewek widzę, że tak jak i ja spędzisz dzień w dziale materiałów budowlanych mnie dziś co prawda czeka już odbiór płytek łazienkowych, ale do wyboru zostają panele i wewnętrzne drzwi

meire czekamy, czekamy na Twoje zdobycze Ale co do torby to mnie przeraziłaś… Ja dopiero koszulki dla siebie zamówiłam
melbi trzymam kciuki 3-4 dni to nic, byle żebyś Ty i maluszek był zdrowy
DuszonaMarchewka aż strach się bać… ja z moją zgagą – mała będzie małpką włochata
Mamaazuzi u mnie Zuzka fika jak szalona, całe szczęście na razie nie po pęcherzu
Emdzik a u mnie spodnie z h&m takie jakieś niewymiarowe….niby wygodne, ale w rozmiar mniejszy się w nogawki nie zmieściłam, a w ten co mam, jest luźny. No ale może jeszcze urosnę
Stary 2014-10-17, 07:27   #209
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ja tez ciagle czytam. Zaczelo sie chyba od sierpniowek
Ale Elu mysle ze to pomocne, widzimy ze kazdy porod jest inny, ale widzimy tez czego mozna sie spodziewac, co i jak , jak to jest w tych szpitalach tez. No nie wiem, mnie tez to czasem przeraza ale tez bardzo pomaga
W ogole widzialam juz tez nawet ze dwie listopadowki urodzily. I nie ze takie z poczatku tylko z ok 23listopada. Chyba jedna w 34tc urodzila. To mnie przerazilo.
ja też lubię czytać opisy porodów. W moim poprzednim wątku mamusiowym - lipcówek z tego roku bardzo dużo dziewczyn urodziło przed czasem, także tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Ale z was gaduły, człowieka nie ma przez pół dnia a już dwie strony do nadrobienia

Ja postanowiłam że spakuje się w grudniu i do tego czasu kupię wszystkie potrzebne rzeczy dla siebie i maleństwa aby mieć w szpitalu. Większość rzeczy już mam pozostało kilka drobiazgów

Jeśli chodzi o szczypiące cycki to mi też się tak zdarza a szczególnie wtedy jak jest bardzo zimno natomiast ja generalnie jestem zmarźlakiem ale czasami mam takie uderzenia gorąca i pocę się jak ch..... pytałam się lekarza czy to normalne powiedział że tak. Hormony w nas buzują i czasami może tak być po porodzie wszystko powinno wrócić do normy w ciągu kilku miesięcy.

Witam kolejne lutowe mamuśki

Asia1105 gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?
Mlebi jesteśmy z tobą oby cię jak najszybciej wypuścili z tego szpitala i aby szyjka już się więcej nie otwierała.
ja spakuję torbę tak na zaś na razie bez tych porodowych rzeczy. Bo jak szłam do szpitala w grudniu to nagle okazuje się, że a to koszuli nie mam, a to kapci nie mam, a to prawie wszystkie gacie mam brudne ( akurat pranie miałam robić, potrzebowałam pełnych gaci, a miałam same stringi) Wszystko udało się kupić, ale oczywiście nie obyło się na wizycie w jednym sklepie i dodatkowo niepotrzebnie się stresowałam...

Cytat:
Witam się piątkowo.
Czeka mnie dzisiaj długi dzień. Musze iść na rynek kupić dla chrześniaka czapeczkę bo wcześniej nie można było powiedzieć i potrzebna jest na już. Mam nadzieje że mnie deszcz nie złapie auta nie mam. Wrócę i będę się zbierać do wyjazdu. Już sobie wyobrażam jaka zmęczona wrócę po 9h poza domem, No nic muszę dać jakoś radę. Wyzwanie przede mną
Dasz radę ! Do zobaczenia wieczorem

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 07:46   #210
kano1003
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Nie ogarniam waszego tempa Zarówno pisania na forum jak i przygotowań do porodu Ja oprócz już wszystkich ciuszków dla Maksa to nie mam kompletnie nic... No tylko śpiworek do spania z Kłapouchym
Torbę do szpitala to chcę pakować w okolicach Świąt. Ja nie przyjmuję do wiadomości, że wcześniej urodzę, bo musze zdążyć jeszcze napisać i obronić magisterkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości