|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Tak, jestem. I jestem całym sercem z Paczką-nie pierwszy i nie ostatni raz.
![]() |
#4262 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
wańka wstańka
|
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założę się, że niektórzy nie przyznają się do dochodów na lewo, niektórzy ukrywają np konkubenta (samotne mamusie z 3 dzieci, każde tatuś inny, najmłodsze chyba powstało przez pączkowanie a tatusiów brak), a nawet jeśli policzycie uczciwie wszystko .. to pomyśl sam: po opłaceniu rachunków Wasz próg to 450 zł na osobę. Czyli dajmy na to rodzina 2+3 to jest razem 2250 zł. Do tego te rachunki to razem pewnie ponad 3 tysiące. I to są często rodziny żyjące tylko z zasiłków.które taki dochód mniej więcej wykazują. Jako, że żyją z zasiłków to znani są i w Mopsie i w Caritasie i pewnie u pedagoga szkolnego itd itp. A to stamtąd bierzecie podobno namiary na rodziny. I te rodziny jak już wspomniałam, zwykle mają dodatkowo różne dopłaty na dzieci w szkole i dostają różną pomoc rzeczową, zazwyczaj mieszkają w mieszkaniach komunalnych czy socjalnych i o dach nad głową się nie martwią. Za to rodziny z podobnym dochodem (2 minimalne krajowe to kwota nawet niższa od tej założonej przeze mnie) nie widnieją nigdzie, bo teoretycznie żadna pomoc im się nie należy. Dla Mopsu są za bogaci. I tak mamy zapracowanych rodziców, często ciężko fizycznie, którzy nie dość, że dają z siebie bardzo wiele to nie są za to doceniani. I często dzieciom w tych niby normalnych rodzinach brakuje więcej dóbr wszelakich niż tym patologicznym I gdzie Wasza pomoc idzie? Ano nadal tylko do tej "elyty", która z utrzymywania się za cudze zrobiła sobie sposób na życie i jest doskonale wyćwiczona w "pan da bo my tacy biedni". Tacy ludzie zwykle są doskonałymi aktorami, potrafią rozpłakać się na zawołanie, poopowiadać jak to jest ciężko, a jak tylko wyjdziesz to śmieją się żeś frajer albo po prostu uważają ten stan rzeczy za normalny, bo im się po prostu należy. Czy potraficie dotrzeć do tych rodzin na prawdę starających się i stających na głowie by związać koniec z końcem, ale o zgrozo za bogatych dla Mopsu? Nigdy nie widziałam w paczce opisu takiej rodziny, gdzie oboje rodzice uczciwie pracują ale niestety za marne grosze. A takich rodzin jest na prawdę sporo i to one są najbardziej potrzebujące. Bo im nie pomaga nikt.
![]() |
#4265 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Bardzo słuszna uwaga.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gubisz sie w swoich opowiesciach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Konto usunięte
|
Czy zgadzacie się, że dawanie kasy/dóbr materialnych patologiom, to podtrzymywanie tych patologii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48555816]A dwie strony wczesniej pisales, ze kazda (!) rodzina znajduje darczynce.[/QUOTE]
Każda włączona według kryteriów, bo "kwiatki" eliminujemy, tak pisałem i o to mi chodziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Co to sa patologie, jakie patologie masz na myśli? Ludzie nie mogą być patologiami ![]()
![]() |
#4273 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Istnieją sytuacje, gdy obdarowanie wspiera rozwój uzależnienia, ale jednocześnie pomoc jest konieczna. Mówiąc krótko: twoje stwierdenie jest zbyt generalne i nie mozna na nie odpowiedzieć jednoznacznie.
![]() |
#4276 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a) część "kwiatków" jest rzeczywiście wpadkami b) część "kwiatków" wynika z odmiennych poglądów na pomaganie c) "kwiatki - wpadki" są eliminowane d) "kwiatki odmiennopoglądowe" (np.: nie powinno się pomagać rodzinom wielodzietnym, tylko kupić im gumki) zostają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#4279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak właśnie jest - kryteria, system szkoleń, filozofia działania są jednolite i ogólnopolskie. ![]() Możecie się nie zgadzać z ideą projektu i jej zasadami. Tak jak pisałem, nie rościmy sobie praw do wyłączności na pomaganie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Konto usunięte
|
Ale wy nie pomagacie, tylko raczej szkodzicie, więc wiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2219 P Cytat:
Cytat:
Ale za to cała gromadka pełnoletnich dzieci, które pewnie dupy nie ruszą, bo po co ... O nawet coś ode mnie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2236 Cytat:
2 rodzina z tego postu też ciekawa ... https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2300 Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2395 Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2421 Cytat:
Ja rozumiem, pan choruje .. to po co tyle dzieci do jasnej anielki? W dodatku 5 po chorej Natalce ... Zresztą, upośledzenie intelektualne w stopniu lekkim to nie jest jakiś kosmos. Takie dzieci chodzą do normalnej szkoły. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2447 Cytat:
a i dramat to tam będzie jak dziadki odejdą ... No dobra, mam dość. Aha, pominęłam całą masę rodzin pełnych rumianych buziek. Ale jeśli chcesz zobaczyć wszystkie kwiaty to od strony 74 ubiegłoroczne opisy startują. Fakt, było lepiej niż w latach wcześniejszych no ale ...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2014-10-16 o 19:43 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby nie było, zerknęłam na kilka sprawozdań innych fundacji, wysokie koszty wynagrodzeń zarządu pojawiają się w wielu miejscach, koszty reklamy również ![]() MarudexuS Mocne te opisy, mówią same za siebie.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-10-16 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Według sprawozdania średnia pensja w stowarzyszeniu to 2065,56 zł brutto, przy minimalnej krajowej 1680 zł to nie jest chyba jakość potwornie dużo ? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja przepraszam, że głupio spytam:
Czy pełnoletnie dzieci nie mogą ruszyć pupy do pracy, by ulzyć finansowo rodzinie? Nawet jeśli się uczą- to jest mozliwe. Jestem tego przykladem, tak samo, jak wiele moich koleżanek i kolegów z roku. Rączki mi nie odpadły, na studiach sobie radzę (państwowa renomowana uczelnia, więc zero taryf ulgowych a wymagania spore). I ja i moi koledzy'koleżanki zasuwamy jak motorki. Czy te dorosłe dzieci też by nie mogły? Przecież to wstyd powoływać się na biedę ze względu na wielodzietność mając dorosłe dzieci, które są zobligowane pomagać finansowo rodzinie, skoro mieszkają razem z rodzicami i rodzeństwem, korzystają z lodówki, prądu, gazu itp.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
MarudexuS, jakoś nie widzę chęci odniesienia się do podanych przez Ciebie przykładów
![]() Chyba że zbierają siły. |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Konto usunięte
|
Śmiechłam trochę na samotną matkę, która rozwiodła się 13 lat temu (bo to było w zeszłym roku, tak?), a ma dzieci lat 11, 10, 8 i 4
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy ktoś to już linkował, ale jeżeli to prawda, to cóż, wstyd dla organizatorów: http://kontakt24.tvn24.pl/szlachetna...ewno,66994,ugc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-10-16 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.