|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Cytat:
Isama czekam na @. A właściwie czekam na pierwszy dzień @ żeby zrobić test
|
|
|
|
|
#692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mama Leonkowa
Moje ulubione imię, jeśli miałabym sama wybierać imię dla synka, to byłby Leon. Ale nic straconego może nam się trafi dwóch chłopaków ![]() Cytat:
Też mamy dwupokojowe mieszkanko i też się zastanawiałam, bo sypialnię mamy małą, ale jak pojawi się bobo, to szafa przejdzie albo na korytarz, albo do obecnego salonu. Bo oprócz łóżeczka trzeba zrobić kacik na przewijak. Marzy mi się też fotel by wygodnie karmić. Cytat:
Cytat:
Testy dwóch różnych firm zakupione |
|||
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzisiaj moja przyjaciółka z pracy która od 10! lat starała się o dziecko powiedziała że jest w ciąży
Pokój naszej dzidzi planujemy osobno ale to dlatego że mamy na to miejsce, jakbym miała 2 pokoje to bym wolała jeden zostawić jako salon, gdzie by przychodzili goście a drugi jako sypialnię naszą i dziecka ale to tylko tak do 3-4 roku, potem jednak dziecko powinno mieć swój pokój jeśli są możliwości
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2014-10-14 o 17:09 |
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Źle się dzisiaj czuję. Pojechałam w dzień do banku, ale tak mi się chciało siku, że myślałam że zemdleje, chyba babka zobaczyla że coś jest nie tak bo mnie od razu na zaplecze do wc zaprowadziła ![]() Teraz głowa mi pęka i mi niedobrze
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
Bianeczkaa - czyli coś jest na rzeczy
![]() Jutro idę na powtórkę bety, ale coś czuję w kościach, że będzie dobrze - zrobiłam przed chwilą test i są dwie kreseczki, jedna jasna, ale bardzo stanowczo tam jest zadzwoniłam do znajomej lekarki, nie jest co prawda ginekolożką, ale zawsze wie więcej niż ja, szczególnie, że jest świeżo po studiach, jej zdaniem tak niski wynik może się brać z tego, że owu nie była wtedy, kiedy myślałam, że była, kazała mi się nie denerwować i patrzeć, czy beta rośnie trzymajcie za mnie kciuki, proszę
Edytowane przez kot_szarobury Czas edycji: 2014-10-14 o 22:20 |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj wstałam i strasznie bolał mnie brzuch, i od razu wiedziałam, że to to. Plus tego wszystkiego jest taki, że wiem, że cykl wyszedł 29 dni, teraz będziemy wiedzieć lepiej jak "strzelać" ![]() Trzymam kciuki za powodzenie Chociaż inaczej być nie może
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2014-10-15 o 08:15 |
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE! I zazdraszczam. |
|
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza beta 21,4 mlU/ml, od razu mi lżej na sercu
co prawda gdyby było powyżej 25, byłabym już spokojniejsza, ale grunt, że rośnie, i to do tego trzykrotnie
Edytowane przez kot_szarobury Czas edycji: 2014-10-15 o 14:00 |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie
![]() Gratulacje
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam ! zaczynamy się starać
myślę że w tym cyklu nie wyszło. Czekam na @ !Pozrawiam
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie gratulacje!!!
Kurczę mam problem :/ dostałam jakiejś dziwnych plamek ostatnio. Dziś byłam z tym u lekarza, dostałam maść a teraz w domu czytam ulotkę że nie wolno brać w ciąży ani w czasie starań o dziecko :/
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy i nie czekamy ![]() Cytat:
w ogóle to ja bym potraktowała takiego lekarza, tak jak kot w twoim avatorze ![]() a te plamki to od słońca, alergiczne, czy stan zapalny? no i czy po za tym, że są plamkami swędzą, bolą? |
||
|
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po cichu troszkę zazdroszczę ale wiem że i na mnie przyjdzie pora ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lekarz powinien wiedzieć.
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiedziałam, mój błąd
plamki nie wiem skąd, powiedziała że jej to na alergię nie wygląda bo nie swędzi nie boli :/ takie czerwone plamki ta maść -nazywa się nowate -z tego do wyczytałam jest sterydowa :/ Cóż skorzystam z pakietu z pracy i pójdę do dermatologa w najbliższe wolne
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2014-10-15 o 22:52 |
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Kocie szarobury - gratulacje ! mam nadzieję, że i na mnie przyjdzie pora
Dokładnie Rudasek - wolałabym nie dostać @ ! Takie konkretne starania zaczniemy od kolejnego cyklu. Mój wojskowy M był na poligonie 3 tyg więc mało co ćwiczyliśmy ale może akurat się coś trafiło... zobaczymy pożyjemy Teraz mam typowe objawy na @ obolałe piersi, ból podbrzusza... jedyne co by mogło wskazywać na ciąże to mega zmęczenie i senność plus coś ala mdłości ... ale może to już główka pracuje. Ciężko mi siew dni płodne wstrzelić bo mam trochę rozchwiane cykle. Coś o mnie Od 6 lat razem, od 5 mieszkamy razem. Obecnie w 3mieście mieszkamy a wykańczamy domek w rodzinnej miejscowości. Zaręczeni od roku. Wszyscy na około cisną na to że powinniśmy się pobrać.....i zaczyna mnie to męczyć. Planujemy ślub ale gdzieś za 2-3 lata.
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Choć chyba znowu źle zinterpretowałam cykl, po dniach, które odstawiałam, że były płodne czułam, że boli mnie jajnik. I to drugi taki cykl. Chyba nie testy ciążowe, a owulacyjne muszę kupić i cykl z termometrem śledzić |
||
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za was!
Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2014-10-20 o 15:39 |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Co do objawów to słyszałam że na początku ciąży są u niektórych kobiet podobne do zbliżającej się @ :p
Ja na razie nie zwracam uwagi na owulację bo brałam tabletki i cykle póki co nieregularne - ćwiczymy teraz jak tylko siły pozwalają :p
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś zrobiłam test ciążowy. Zupełnie bez sensu, bo to dopiero 23 dc, i oczywiście negatywny. Ale tak mnie korciło, że może jednak pojawi się jakaś blada kreseczka...
|
|
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zostały mi 4 dni na marzenia. Przez 3 będę na wyjeździe więc nie będzie za dużo myślenia. Cytat:
Przypomniało mi się jak kiedyś (za czasów studenckich) robiłam test i modliłam się o jedną kreskę.... |
|||
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Z chęcią do Was dołączę, bo od września również staramy się o dzidziusia
Jeszcze nie przejrzałam całego wątku, ale na pewno to zrobię, bo niewiele tego jest jak na razie, a lubię wiedzieć co w trawie piszczy Powodzenia dla Was wszystkich |
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój @ trwał....2 dni :/ Dzisiaj trzeci zrobiłam test, bo pomyślałam, że może coś, ale negatywny.
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.. trochę nie pisałam.. ale u mnie nic dobrego.. :/
Trwa u mnie drugi cykl starań. Wiem, że to niedużo i wogóle, ale mamy oboje darmowy pakiet z luxmedu, ja mam bardzo nieregularne cykle więc postanowiłam się przebadać gruntownie, żeby sprawdzić, czy te starania to tylko zależą od szczęścia. No i zrobiliśmy badania nasienia - wyszły ok. Ja poszłam z nimi do gina bo chciałam rozpocząć monitoring cyklu. No ale koniec końców gin miał jakiś gorszy dzień... usg mi nie zrobił... tylko kazał wpierw sprawdzić poziom progesteronu. No i w 22dc wyszedł mi ten progesteron okropnie, ale ot okropnie niski.... na poziomie 1. Czyli wyszło, że mam niedobór progesteronu w fazie lutealnej.. Poziom mam dobry dla fazy owulacyjnej.. No i teraz sama nie wiem.. bo łudzę się nadzieją, że przez to, że te moje cykle takie nieregularne i dlugie to teraz owulacje mialam wlasnie tego 22 dc.. Poprzedni cykl trwał 30 dni, ale jeszcze poprzedni - 50 :/ No ale oczywiscie nie mogę sie dostać do tego gina z luxmedu.. zresztą - tak jak mówię, nie chcą robić monitoringów cyklu, nie chcą leczyz z niepłodnosci... bo oni maja podpisaną umowę z inną kliniką leczenia niepłodnosci ......... No i nic.. dzisiaj idę do innego ginekologa, prywatnie.. ma bardzo dobre opinie na znanym lekarzu.. Na moje oko to powinnam mieć zrobiony monitoring cyklu i gdy będe miala stwierdzoną na 100% owulację sprawdzić ten poziom progesteronu.. a jesli jest go za mało - to powinnam łyknąć luteinę albo duphaston................ . No ale to powinnam miec potwierdzoną owulkę................... ...a nie - że tak na oko.. że owulację to na pewno miałam w 15 dc... :/ Nie wiem.. juz sama.. jestem na etapie lekarza, ktory po prostu mną się zajmie, pokieruje........... zobacze co mi dzisiaj ten doktorek powie.... :/ |
|
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Przejrzałam już cały wątek i jestem w miarę na bieżąco
Jeśli chodzi o mnie, to mam 25 lat, a mąż jest pół roku starszy. Jesteśmy razem od 7 lat, ale małżeństwem dopiero od 1,5 miesiąca. Brałam tabletki przez długi czas, po ślubie postanowiliśmy, że je odstawię i od razu rozpoczniemy starania o maleństwo. Na koniec urlopu - 13 września wzięłam ostatnią tabletkę, 16.09 przyszła miesiączka, a od 21.019 kochaliśmy się regularnie co dwa dni Na razie nie idę do lekarza, bo chciałabym pójść jak już będzie biło serduszko. To już chyba powinno być w przyszłym tygodniu, prawda?---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mycha_818;48593906]Przejrzałam już cały wątek i jestem w miarę na bieżąco
Jeśli chodzi o mnie, to mam 25 lat, a mąż jest pół roku starszy. Jesteśmy razem od 7 lat, ale małżeństwem dopiero od 1,5 miesiąca. Brałam tabletki przez długi czas, po ślubie postanowiliśmy, że je odstawię i od razu rozpoczniemy starania o maleństwo. Na koniec urlopu - 13 września wzięłam ostatnią tabletkę, 16.09 przyszła miesiączka, a od 21.019 kochaliśmy się regularnie co dwa dni Na razie nie idę do lekarza, bo chciałabym pójść jak już będzie biło serduszko. To już chyba powinno być w przyszłym tygodniu, prawda?[COLOR="Silver"]Oj jak wam to szybko poszło Mam nadzieję że wszystko będzie ok, chwal się jak tylko będziesz pewna! My po odstawieniu tabletek też dzielnie walczyliśmy, ale niestety nie udało się. Jutro powinnam mieć @ i tak też się czuję. No ale jak to mówią do trzech razy sztuka, mąż w piątek wraca i będziemy próbować znów. I sama chciałabym wiedzieć kiedy powinna być pierwsza wizyta u ginekologa.
|
|
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje Ja nadal czekam na @... objawy @ mam już od prawie tygodnia... bolące piersi plus jajnik i do tego wypryski na twarzy... tak jak pisałam wcześniej mam nieregularne @ ale srednio ok 32-34 dni. Ostatni cykl miał 37 dni i wg tego cyklu powinnam dziś dostać @.... zobaczymy.... chyba wybiore sie na bete....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Isama czekam na @. A właściwie czekam na pierwszy dzień @ żeby zrobić test

razem z Leonkiem w brzuszku
wynik ma być między 13 a 14, siedzę jak na szpilkach 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Na razie nie idę do lekarza, bo chciałabym pójść jak już będzie biło serduszko. To już chyba powinno być w przyszłym tygodniu, prawda?