|
|
#1441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Akrolowa, dobrze, że siostrze nic więcej się nie stało
Myszyszunia, Elvira, Karoloo, All, ciesze się, że miałyście udane wizyty. Duże te Wasze dzieciaczki. Szczególnie Alusia. Olena, wytrzymasz. Szkoda tylko tego stresu o to plamienie, ale może faktycznie cos Ci tam naruszyli? Późno to badanie będziesz miała, myślałam, że w weekend to Ty już po będziesz. A robili Ci usg? Jak z tymi wymiarami Lilki wyszło? Co lekarze na to? Mako, Ewka555 zdrówka, kochane Kleo, Fashion, odpoczywajcie Kinqa, okrąglutki balonik ![]() Hefitkam Olena, Smerf za studniówki Wasze ![]() Bajlaga, sudocremem na pewno nie. Jest to maść z cynkiem, ma pomóc przy odparzeniach. Dupkę wystarczy posmarować jakąś maścią typu linoderm, zasypać pudrem, albo nawet nic nie stosować. Zależy od dziecka dużo. Mój syn miał problemy dupkowe związane z uczuleniem na różne pokarmy. Sudocrem pogarszał wtedy sprawę. Okazało się, że ma prawdopodobnie uczulenie na cynk.
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 79 dni do porodu, ale zamierzam urodzić za jakieś 60. mam w planach poród przed świętami.
wiecie zastanawiając się nad tymi wszystkimi kosmetykami to idzie oszaleć. dlatego ja kupię te kosmetyki, które będą miały najładniejsze opakowanie. |
|
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie pisze na pasku że leci ten inpektor a w rzeczywistości porody ze szpitala Matki Polki w łodzi
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() też rozwiązanie z tymi kosmetykami
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-10-17 o 11:47 |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Heffitka nie ma reguły czy brac czy nie brac,zalezy od diagnostyki/labo wiec albo zadzwonisz i sie dowiesz albo bierzesz w razie czego.
|
|
|
|
#1445 | |
|
Rozeznanie
|
No ale widzisz płaczace dzeci ? ;-)
Cytat:
. Niewiele wiem o naszym ;-)
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Sudocrem ma tez w składzie Lanoline wiec ochronnie teoretycznie tez powinien działać
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- A od pudrów juz sie odchodzi..nie wiem czy ktokolwiek poleca stosować |
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję że wyjdzie ze mnie dobrowolnie. muszę z nią porozmawiać i uzgodnić jakąś konkretną datę. np. urodziny dziadka 12.12 (w tym roku ojciec mój będzie miał 55 lat, fajny prezent by dostał).
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia fajnie ze masz taki szpital, wiesz jakie są procedury. Ja muszę mojego giną zapytać jak to wygląda. Jeszcze chce jechać do jednego szpitala i tam dowiedzieć się czy bym mogła rodzić ale tam kwalifikacje robią po 36tc
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Chorowitki zdrowia ! Ja nochal tez zapchany , ale to w weekend będę sie raczyla herbatka z cytryna Co do baby shower to bylam raz u znajomej.ja nie robię bo i po co.baby shower organizuja koleżanki ciężarnej za wszystjie studniowki !! Coraz bliżej A ja zaczynam dzisiaj 28 tydzień ooo Ja to byn chciala zeby w styczniu sie urodzila moja, ale czy dziewczynki nie maja tego do siebie ze chcą wcześniej wyjść? Pare moich znajomych ma corki i z 7 z nich tydzień przed terminem sie urodziło. Kupilam sobie książkę " Pierwszy rok życia dziecka " boju jaka encyklopedia wielka Co do pola to koja kuzynka tak mowi " idziemy na pole " na pole ? Kopac ziemniaki , kapuche rwac ? Ja mowilam na dwór , albo ze wychodzę i tyle Kinga mysle ze moze dibrze by było wytlumaczyc Kornelce ze jest dzidzius i urodziny w fronie rodzinnym spedzicie.wiesz jaj jest.dzieciaki się zleca to bedziesz miala je na glowie i do tego jeszcze maluszek bedzie sie stresowal halasami. A ja sie w andrzejki urodzilam Kinga ja glukoze w pin z tej okazji dzien wolny w pravy wzielam hahhaLece do sklepu po cos na obiad.chyba zapiekanke ziemniaczana zrobię ...
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka ja byłam konkretnie przeterminowana wiec nie ma raczej reguły
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
tata sam w domu na tv4 ;p
|
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
Ja z ciekawości czasem chce policzyć ale zawsze w połowie liczenia o nim zapominam, bo zaczynam gadać do brzuszka, dotykać i jakoś tak nigdy nie policzyłam jeszcze
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
Odpisali z diagnostyki
![]() Witam, Glukozę może Pani przywieść ze sobą lub zakupić w punkcie pobrań. Koszt ok 6 zł. |
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
brawurka nie gadaj tak, bo ja 3 tyg przed terminem sie urodzilam ;p
dasz przepis na zapiekanke ? masz z jakiejs stronki ? |
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Apropo kąpieli w szpitalu to słyszałam ze przez pierwsze 3 dobry nie powinno sie w ogole kapac maluszka bo ma cos ochronnego na skórze. Nawet jak moja kol rodziła w Trojmiescie to tak jej powiedzieli. W uk tez chyba tak robia. |
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to dobrze osuszalismy skórę przed nałożeniem pieluszki, w ogóle musze zmienić na dole opis bo my pieluszki tylko na noc. u mnie 77 dni do porodu
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-10-17 o 12:16 |
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez uważam ze nie należy przyzwyczajać malucha skory do kremu bo potem bez kremu ani rusz. No chyba ze ma problemy skórne.
|
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
ooo jeszcze ciekawie mi napisała z diagnostyki
![]() W aptece można kupić glukozę z cytryną już gotowy preparat, tylko taka forma jest dopuszczalna, nie wciskanie cytryny świeżej. Wodę może Pani przynieść ze sobą niegazowaną, my podajemy wodę z Edenu. |
|
|
|
#1462 |
|
Buc
|
bajlaga - nie liczę jeszcze.
zaczęły mnie dopadać jakieś lęki przed porodem, ja nie wiem jak dam radę.
|
#1463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej kurka wodna nie pocytowało mi wszystkiego także sorki wielkie moje drogie
![]() dziś byłam na targu pokupiłam resztę rzeczy koszulę do karmienia, majtochy, czapeczki takie ciepłe dla maluszka poza tym kosmetyczne rzeczy. tż do mnie mówi: no a tak dla przyjemności coś sobie kupiłaś? tylko sobie? ja mówię: no tak: podpaski takie wielkie, herbatka na laktację, koszula do karmienia ![]() Gratki za studnióweczki dzisiejsze ![]() leci ten czas okropnie szybko. mi już też coś koło 80dni zostało do tp.... coś czuję że urodzę między świętami a nowym rokiem i sylwek będzie na białej sali ale za to już z maluszkiem zobaczymy chciałabym do nowego roku wytrzymać choć ![]() Cytat:
jednak chyba większość porodów odbywa się w godzinach wieczornych/nocnych z tego co zaobserwowałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to chyba lepiej kupić
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze rzeczywiscie dzidzia bedzie miala problemy ze skora |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci po urodzeniu mają maź która jest bardzo tłusta i pełni funkcję ochronną skóry nie powinno się jej zmywać minimum przez 2h po urodzeniu.
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez problemów nie było, sporadycznie jak np kupa rzadsza sie trafiła to w moment sie problem robil, ale co dupka to inna. |
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smerfetko rożek może działać źle na bioderka bo generalnie one nie powinny być "ściśnięte" - nawet jak dziecko ma problemy to się zaleca grubą pieluchę między nogi żeby one były daleko od siebie. a w rożku są ściśnięte.
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja tak jeszcze myslalam nad tymi kosmetykami, bo naczytalam sie na tym srokao, ze najlepsze hipp i babydream, ale kurcze z drugiej strony zaczne uzywac najdelikatniejsze, a przeciez predzej czy pozniej trafi sie jakis "gorszy kosmetyk" i co ? wysypki beda? a nie chce wychowac dziecka, ktore bedzie wiecznie w sterylnych warunkach, najdelikatniejszych kosmetykach itd bo sie boje, ze potem moga byc problemy ...
a przeciez jeszcze kilka lat temu wszyscy uzywali johnsona, nivee itd bo nikt nie wiedzial, ze jest tam odrobina czegos nie ok w skladzie. no a te kosmetyki jakby nie patrzec (np nivea, johnson) są dla dzieci, wiec producenci jakichs mega szkodliwych skladnikow nie moga tam nawrzucac... ja sproboje cos normalnego, bez wydziwiania ze wezme dokladnie taki, bo najkrotszy sklad, 0 brzydkich skladnikow, a po prostu jak dziecko zle zareaguje, to od razu zmienie na cos odrobine delikatniejszego. co myslicie ? nnie wiem, moze sie myle, doswiadczone mamuski ? ;d |
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene czy ta zasada tyczy się np otulaczy które bardzo przylegają do dziecka czy samych rożkow?
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Dopiero wstałam! Idę wstawić szybko pranie i ogarnąć jakiś obiad, bo mąż się zdziwi jak wróći o 14 z pracy
![]() Cytat:
Najlepsze jest to, że zjadłam śniadanie, i po 7 się położyłam - na chwilkę... właśnie przed chwilą się obudziłam! o 11.50 ![]() Co do Twoich zakupów... ja już dawno nie kupiłam czegoś tak o dla siebie chyba, że antyperspirant się liczy - chociaż to bardziej dla otoczenia, żeby nie cierpiało hahaha Ma.ko ja wciąż przerabiam przeziębienie - mi ten prenalen do nosa nic nie daje. Ale teraz - szósty dzień w końcu jest nieco lepiej jeśli chodzi o oddychanie. I wydaje mi się, że to nie za sprawą tego mleka z miodem i czosnkiem, syropu z cebuli, wody morskiej, prenalenu tylko sam z siebie już się kończy... Także trzymaj się dzielnie Karoloo żeby tylko Franek się tak nie roztańczył na tym weselu, że będziecie gnać na porodówkę Fashion część rzeczy była droższa, część tańsza niż udało mi się znaleźć np. na all, a biorąc pod uwagę, że i tak wszystkiego nie znalazłam u jednego sprzedawcy, to stwierdziłam, że kupię wszystko na raz. Poza tym nawet przy kupowaniu tych drobniejszych rzeczy to oglądanie, wybieranie jakoś dużo radości mi dało ![]() Smerfetka Gratulacje!!!!!!!!!!!!! Ja jak na początku chciałam bardzo wytrwać do 2015, tak teraz chciałabym mieć maluszka na święta... Mimo że czas szybko leci to i tak już powoli nudzi mnie to czekanie AsiaW, Martusia całe szczęście, że już po wszystkim. Ja tam też glukozy i badania miło wspominać nie będę. Maritxell Super, że wszystko ok i że maluszek tak ładnie rośnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

za wszystjie studniowki !! Coraz bliżej
z tej okazji dzien wolny w pravy wzielam hahha
chyba pudru będę używać :P

Także trzymaj się dzielnie