|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
karooka - nie wiem po co te badanie, ale i tak je musze zrobic wiec nie ma sie nad czym zastanawiac
myslalam, ze Wy tez je macie .Dzis wkroczylam w 8miesiac!!!!! jestem z siebie dumna bo wylezalam 12 tyg
|
#602 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Osobiście polecam ten blog: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ Dziewczyny z poprzedniego forum nawet czasem kontaktowały się z gościem w kwestii wyboru fotelika, albo sugerowały tym co ten pan pisze. Ja tylko podczytywałam aby dokonać wyboru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-10-17 o 11:17 |
||||
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
czołem dziewczynki!
ja może nie będę mówić jak super przespałam noc jak wy takie zmordowane:/ ![]() Inka....tak na chłopski rozum...zaczyna się akcja porodowa w sensie czujesz jakieś tam skurcze ale za mało żeby urodzić...dają oksy i dziecko się obija-w telegraficznym skróci a teraz przypomnij sobie jak reaguje twój bobas na jakiś twój stres, radość czy nawet glukozę którą piłaś do badań....niunia to wszystko czuje! to nie jest tak że dają oksy a dzieć się nie zdąży przeciągnąć bo już jest w połowie wyparty.... takie jest moje zdanie.... chociaż wiadomo że przypadki są różne.... |
|
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
nam na szkole rodzenia położna mówiła, że podanie oxy w złym momencie może wyrządzić wiele szkody, ale nie wgłębiała się w szczegóły, bo nikt nie chciał wiedzieć
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że któraś kobieta rodziła i nic się nie stało to nie znaczy, że to jest bezpieczne dla dziecka. nie każde dziecko musi mieć taki objaw jak ten co w linku, bo koleżanka jak rodziła właśnie z oksy to jej mała miała dwa guzy w główce. Każdy poród jest inny, i nie ma jakiegoś scenariusza na jakieś tam ewentualności. Ja jak rodziłam to skurcze jak zaczęły mi się o drugiej w nocy, tak do 17 popołudniu miałam dopiero 5 cm. mnie się położna pytała czy przebijamy pęcherz, będzie bardzo boleśnie ale szybko, czy podajemy oksy, będzie bolało, ale nie wiadomo jak długo to będzie trwało. wybrałam oczywiście przebicie pęcherza, i tak od momentu przebicia urodziłam godzinę później. Natura wie co robi, ale jak się coś dzieje zagrażające życiu dziecka czy matki to w tedy jest wskazanie na cesarskie cięcie. Każda kobieta decyduje o sobie, o tym czy chce oksy czy nie, tak samo tyczy się znieczuleń.
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda mama ma też prawo do odmowy podania oksytocyny, więc można skorzystać i odmawiać. jednak nie sądzę, żeby to się często zdarzało, jak ktoś jest po iluś godzinach skurczy. To samo dotyczy przebijania pęcherza płodowego, jeśli nie pękł. Nie powinno się tego robić, tylko czekać aż się sam przebije. No ale lekarze zawsze pytają rodzącą, czy wyraża zgodę czy chce się jeszcze pomęczyć w skurczach parę godzin, aż pęcherz się sam przebije. Odpowiedź jest oczywista, wszystkie się godzą na sztuczne przebicie, żeby skrócić sobie męki |
|
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z dziewczynami że ciężko mówić o oksy tylko w superlatywach...ale żeby dziecko przespało poród? nie wiem czy to możliwe a dla mnie o tym głównie był ten post
|
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie podobnie - małemu spadało tętno, dostałam baaaardzo niską dawkę oksy i co jakiś czas podkręcali ją, no ale tętno spadło jeszcze dwa razy, więc decyzja o cc. Okazało się, że wody są zielone. Dziecko nie moze byc za długo w brzuszku ----- A tak w ogole to czesc ![]() Dziewczyny czy myslicie, że kombinezon jest niezbędny na zimę? Bo ja już zgłupiałam, mam dwa futerka (56 i 62) dużo rajtek, spodenek, sweterków itp. Do wózka śpiwór. Jeden kombi mam używany ale wydaje sie, ze bedzie duzy bo na dziecko 4,5 kg.Wczoraj szukałam w Pepco i są sliczne za 35 zł wiec nie wariacka cena, ale zaczynają sie tam rozmiarówki od 62 i ten kombi jest wielki. Sama już nie wiem....doświadczone mamy może coś poradzą?
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
ja kombinezon mam chyba na 68 a tak to mam takie włochacze misiowe kombinezony chyba 3 male.
Ogarnęłam prawie cały obiad zostało usmażenie kotletów, pomyłam gary i mi plecy siadają.
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- lolcia a ja sie tak zastanawiam czy czasami nie masz bardzo zachlannego na kase lekarza bo z tego co pamietam to za wizyty placisz i to slono i jeszcze te wizyty strasznie czesto i raz jest gronkowiec a raz go nie ma i na dodatek wysyla Cie na badania listeriozy???? pomysl o tym moze wcale z Twoja ciaza niejest az tak zle tylko lekarz krwiopijca
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Teraz będę powoli Was nadrabiać bo zasuwacie z tymi postami niesamowicie
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane znacie jeszcze jakieś fajne blogi z przepisami
bo szukam inspiracji
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam
Ja mam dzisiaj jakiś słabszy dzień...w nocy co zasnęłam to się budzilam i kręciłam z boku na bok. Znowu mam zgagę i od rana boli mnie głowa. Może ta pogoda taka nie sprzyjająca. Poczytałam was ale na tel ciężko się cytuje. Co do oksy to ja się nie znam, aczkolwiek nie słyszałam jeszcze żeby jej podanie było tragiczne w skutkach. A tak swoją droga niby kobieta może decydować czy chce znieczulenie czy nie, czy zgadza się na przebicie pęcherza czy masaż szyjki czy inne barbarzyństwa...generalni e niby o wszystkim możemy decydować ale jak się usłyszy albo to albo życie dziecka czy kilka kolejnych godzin skurczów? To się każda na wszystko zgodzi. Więc gdzie sens pytania czy się na coś zgadzam czy nie? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co...zamówiłam takie okrycie kąpielowe z kapturkiem, pisało ze z mikrofibry i dobrze wchłania wodę. A to takie jakieś...fakt ze milusie mięciutkie ale to wygląda jak kocyk a nie ręcznik. A w stacjonarnym sklepie nigdzie nie widziałam reczniczkow z kapturkiem. Kupowała któraś coś takiego?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze pamiętam, że to ty już wydałaś prawie 10ty w tej ciąży na lekarza badania itd? |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Niteczka i jak wyniki ?bo ślepa chyba jestem i nie widzE..
Co do strony z przepisami to ja znam tylko na ciasta i mojewypieki bardzo lubie , polecam No i nie wiem dalej czy pierzecie nowe kocyki reczniki dla dziecka czy nie.. :-( Basia ja zamówiłam z baby ono i jest 100 % bawelna więc nie umiem Ci doradzić ale ten co mam to fajny raczej
|
#618 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Suqub;48564597]Wróciłam
Teraz będę powoli Was nadrabiać bo zasuwacie z tymi postami niesamowicie [/QUOHej I jak tam się czujesz? Dostałaś jakieś zalecenia?Co do oksy to ja się nie wypowiadam bo się nie znam, słyszałam różne historie, ale jeśli samemu się tego nie doświadczy to ciężko ocenić. Zwłaszcza że ludzie są rożni, różne są sytuacje i każda kobieta inaczej na zareaguje, a zdrowie maluszka jest ważne i jeśli można trzeba pomóc naturze. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
tam znajdziesz, a jak chcesz to możesz do niego pojechać na Dobrego pasterza obok biedronki i parku wodnego |
|
|
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
Trusia ja piore wszystko. Nie wiadomo kto i co z tym robił wcześniej
choć w domu się na mnie patrzą jak na wariatke jak nowiutenki kocyk polarowy i wszystkie pieluchy pralam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://taste-eat.blogspot.com/ http://zjemto.blox.pl/html
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję to i ja wypiore w takiem razie.
Złożyliśmy lozeczko i powiem Wam że jakością to nie grzeszy ale szkoda nam rozkładać i odsyłać zostanie i już ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Co do oksy to powiem tak że ja ufam lekarzom i przy porodzie też zaufam no przecież wiedzą co robią..mam taką nadzieję
|
#623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
właściwie to za badania które ja robię i tak ja płacę, a Ona nic z tego nie ma mnie się wydaje, że Ona może nie jest łasa na kasę, ale niektóre rzeczy traktuje na wyrost i jest trochę spanikowana moimi ciągłymi problemami, a w związku z tym że teraz jest za nas odpowiedzialna, woli dmuchać na zimne takie moje zdanie, choć sama już nie wiem..W każdym razie już dwa razy uratowała mi życie, że tak powiem i dzięki niej jestem w 33 tc, a nie urodziłam w 24, więc chyba mimo wszystko dzięki temu jej ufam i jestem wdzięczna. Moje koleżanki, które prowadzą u niej ciąże chodzą na wizyty raz na 3tyg więc chyba jestem jakimś szczególnym przypadkiem a badania na tą listerie chyba zleca każdej, bo mojej znajomej też zleciła, teraz pytałam
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-10-17 o 14:15 |
|||
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Po łepkach czytałam co naskrobałyście
także gratuluję udanych wizyt a łącze się w bólu z tymi co im coś doskwiera. Mój pobyt w szpitalu to totalne lenistwo przez które pewnie nieźle przytyłam w ogóle na usg w szpitalu wyszło mi, że Mała waży trochę ponad 1800 g a parę godzin wcześniej na wizycie było 1500. Co sprzęt to inny. Bo i niby termin porodu na 11 grudnia mi wyznaczylo coraz wcześniejsze wiec może święta już w domu będziemy "najlepsze" jest to ze na przyjęciu ciśnienie już wysokie nie było. Dostałam we wtorek 2 tabletki na ciśnienie a później tylko żelazem mnie dokarmiali. Mam mierzyć ciśnienie co 8 godzin i jak mi skoczy to mam wziąć tabletki. Każdy zastanawiał się w szpitalu dlaczego tylko na wizytach mam duże ciśnienie a tak wszystko jest w normie. Stwierdzili później, że mój doktorek tak na mnie działa ogółem sami nie doszli co i jak. Kazali się wyciszyć przed wizytami bo inaczej po każdej bede w szpitalu lądować (nie ma to jak straszyć ciężarną).
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz chodzę co 2 tygodnie a wcześniej co 3 tyg nie wiem co jest normą tak na prawdę..mój gin mi mówił że 4 tyg to za długo bo w ciąży różnie bywa i z dnia na dzień może być zmiana jakas a dawniej się nie chodziło wcale albo ok 7-8 miesiąca i kobiety też rodziły zdrowe dzieci
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
trusia ja piorę wszystko, kocyk, pieluchy, nawet rożek wypiore bo smierdzi nowością
basia ja też mam z baby ono i własnie fajny ten ręcznik wygląda, dobra jakość i wydaje mi się że będzie dobrze wodę z maluszka zbierał. póki co mam jeden musze dokupić jeszcze jeden... niteczka pewnie masz rację to skurcze b-h tylko oprócz bóli jak na okres mam bolesne (naprawde bolesne) "kłucio-skurcze" jakby wyżej w pochwie wiem, że nie jestescie lekarzami i zapytam swojego o to na wizycie ale opisuję bo może któraś też tak ma i będzie mi łatwiej to pojąć :P bo te przepowiadające mają być niezbyt bolesne a jak dostaję tego kłucia to aż mi oczy z orbit wychodzą i jak pomyślę że to jeszcze nic w porównaniu do porodu to ja dziękuję
|
|
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam wizyty co 4 tygodnie, wiadomo, że jakby coś mnie zaniepokoiło czy bym gorzej się poczuła to mam dzwonić do lekarza, ale u mnie odpukać narazie wszystko bez żadnych komplikacji przebiega
|
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia Ja dosc fajne reczniczki z kapturkiem kupilam w Rossmanie
po co placic dodatkowo za przesylke jak mozesz sobie najpierw wymacac towar
|
#629 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie gin każe przychodzić co 4 tyg i zawsze mam robić mocz i morfologie na każdą wizytę. W poniedziałek idę więc zobaczymy czy dostane skierowanie na inne badania
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- W biedronce tydzień temu też były te ręczniki z kapturkiem, wiem bo brat mi kupił. Pisze na nich 100% bawełny. To mój trzeci ale zawsze się przyda ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- I do tego fajna myjka jest w komplecie, taka grubsza i z materiału jak ręcznik ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Przeglądam te blogi które wrzuciłaś i pełno tam pyszności które trzeba będzie zrobić Zwłaszcza ciasta Dzięki
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo to badziewie co mi przyszlo to nie wiem w sumie co z tym zrobić...A co do wizyt to ja miałam co 4 tyg a teraz mam co 3 tyg. Nie wiem jak tam będzie przy samej końcówce. Jakby coś się działo to i tak się jedzie na ip a wizyty kosztują :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

myslalam, ze Wy tez je macie
.

Ostatnio jak byłam, to babeczka coś powpisywała mi do szpitalnych dokumentow, kazała iść na pobranie krwi i już
)

coraz wcześniejsze wiec może święta już w domu będziemy