Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 11:02   #601
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

karooka - nie wiem po co te badanie, ale i tak je musze zrobic wiec nie ma sie nad czym zastanawiac myslalam, ze Wy tez je macie .

Dzis wkroczylam w 8miesiac!!!!! jestem z siebie dumna bo wylezalam 12 tyg

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:10   #602
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
no to taki śpiworek na szybkie przejścia rach cich do samochodu i rach ciach do sklepu / mamy itp., oczywiście bez pakowania w dodatkowy kombinezon, poza tym "pan strażak od fotelików" bardzo odradzał przewożenie dzieci ubranych w kombinezon , argumentował to tym, że wtedy pasy nie trzymają dziecka tylko kombinezon, który jest często śliski i z racji oszczędności kupiony w zbyt duzym rozmiarze co "w razie w" znacznie pogarsza bezpieczeństwo, ale wiadomo...co człowiek to opinia
Promolcia - przypomniało mi się coś jak jeden pan od fotelików zalecał aby dzieciom rozpinać kurtki zimowe czy kombinezony (najlepiej aby wogóle nie miały ale wiadomo zima) przy zapinaniu w foteliku, żeby te szelki szły trochę po ubraniach dla bezpieczeństwa (bo te wszystkie kurtki są zwykle śliskie, albo właśnie za duże). I w pewnym momencie zaczęłam synkowi rozpinać kurtkę

Osobiście polecam ten blog: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/
Dziewczyny z poprzedniego forum nawet czasem kontaktowały się z gościem w kwestii wyboru fotelika, albo sugerowały tym co ten pan pisze. Ja tylko podczytywałam aby dokonać wyboru

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość

Aa i tak jeszcze przegladnelam listę wyprawkowa naszą wątka i mam wszystko oprócz czegoś na gorączkę ( mm , butelek i smoczkow nie kupuje). I kurde.ja.planowalam wziąć co najmniej 4 koszule jak nie więcej a tu piszę 2
Koleżanka mi mówiła że pocila się okropnie bo hormony wiadomo itp i że mleko i musiała zmieniać często dla komfortu własnego..a tu zima zanim Tz wypierze zanim wyschnie to sobie myślę wezmę z 4 - 5 szt niech będzie :-D od teściowej 1 dostalam nowa, bratowa męża mi 2 pożyczy i po siostrze mam 1, 1 kupiłam ale nie nadaje się do karmienia za bardzo a jest na teraz. Więc kupie 1 i pewnie wystarczy.. [COLOR="Silver"]
Trusiulandia - ja mam 3 (w tym jedną do porodu). Aczkolwiek poprzednio jak musiałam zostać dłużej o dobę to mąż mi przeprał jedną właśnie z tych powodów co Twoja koleżanka podała

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość

oo no ciepło mi się teraz zrobiło, u mnie chyba za wczesnie w takim razie na takie rewelacje z bólami jak na okres, a mam codziennie kilka razy dziennie
Mysza - spokojnie - to mogą być skurcze B-H i są normalne na tym etapie. Możesz ich nie czuć, możesz czuć tylko twardnienie albo dodatkowo właśnie skurcze okresowe (bóle). Ja mam już od dawna - na pewno od ponad 8 tyg (a jestem w 33t2d).

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
No Ja bym sie chyba zaplakala nad Mila gdyby byla tak poobijana po porodzie...Ztego co pamietam doswiadczone mamusie juz cos mowily na temat oksy. Tylko teraz chcialabym wiedziec jaka jest alternatywa ?? Bo co ?? Ja odmowie przyjecia oksy.
To co beda dalej czekac ?? To chyba niebezpieczne dla dziecka jeszcze bardziej :/
Inka - ja też nie słyszałam o takim przypadku, przerażające. Ja musiałam mieć podaną mimo regularnych, częstych skurczy aby jeszcze bardziej przyspieszyć akcję bo tętno Małego zanikało na coraz dłużej, i dostałam takiego kopa z oksy strzykawką w rękę. Co prawda skończyło się cc ale hmmm... nie wiem jakbym była po terminie to zgodziłabym się na oksy, przecież to nie jest bezpieczne właśnie dla dziecka żeby tak sobie siedziało i siedziało w brzuchu. Ja już miałam zielone wody mimo, iż dziecko urodzone w tp.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-10-17 o 11:17
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:48   #603
Basjenia
Zadomowienie

czołem dziewczynki!
ja może nie będę mówić jak super przespałam noc jak wy takie zmordowane:/
Inka....tak na chłopski rozum...zaczyna się akcja porodowa w sensie czujesz jakieś tam skurcze ale za mało żeby urodzić...dają oksy i dziecko się obija-w telegraficznym skróci
a teraz przypomnij sobie jak reaguje twój bobas na jakiś twój stres, radość czy nawet glukozę którą piłaś do badań....niunia to wszystko czuje! to nie jest tak że dają oksy a dzieć się nie zdąży przeciągnąć bo już jest w połowie wyparty....
takie jest moje zdanie....
chociaż wiadomo że przypadki są różne....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:55   #604
sjero
Raczkowanie

nam na szkole rodzenia położna mówiła, że podanie oxy w złym momencie może wyrządzić wiele szkody, ale nie wgłębiała się w szczegóły, bo nikt nie chciał wiedzieć
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:10   #605
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
No Ja bym sie chyba zaplakala nad Mila gdyby byla tak poobijana po porodzie...Ztego co pamietam doswiadczone mamusie juz cos mowily na temat oksy. Tylko teraz chcialabym wiedziec jaka jest alternatywa ?? Bo co ?? Ja odmowie przyjecia oksy.
To co beda dalej czekac ?? To chyba niebezpieczne dla dziecka jeszcze bardziej :/
Ale to prawda. Oksy nie jest bezpieczna w stu procentach, o tym nie mówi się.
To, że któraś kobieta rodziła i nic się nie stało to nie znaczy, że to jest bezpieczne dla dziecka.
nie każde dziecko musi mieć taki objaw jak ten co w linku, bo koleżanka jak rodziła właśnie z oksy to jej mała miała dwa guzy w główce.

Każdy poród jest inny, i nie ma jakiegoś scenariusza na jakieś tam ewentualności.
Ja jak rodziłam to skurcze jak zaczęły mi się o drugiej w nocy, tak do 17 popołudniu miałam dopiero 5 cm. mnie się położna pytała czy przebijamy pęcherz, będzie bardzo boleśnie ale szybko, czy podajemy oksy, będzie bolało, ale nie wiadomo jak długo to będzie trwało. wybrałam oczywiście przebicie pęcherza, i tak od momentu przebicia urodziłam godzinę później.

Natura wie co robi, ale jak się coś dzieje zagrażające życiu dziecka czy matki to w tedy jest wskazanie na cesarskie cięcie.
Każda kobieta decyduje o sobie, o tym czy chce oksy czy nie, tak samo tyczy się znieczuleń.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:15   #606
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz tak na grupie "Mamy z Opola" pojawil sie pewien link ktorym chcialabym sie z wami podzielic,tylko od razu mowie !!!! Bron boze nie chce tym siac zadnej paniki...Tylko mnie to bardzo....przerazilo ?? I dlatego chcialabym wiedziec jak sie na to odnosicie Wy ? I oczywiscie doswiadczone mamy,co o tym myslicie ?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6397751394 72756&set=a.2879594679876 60.67560.100003208266330& type=1&theater
Ja mogę powtórzyć, co mi tłumaczyła położna. Żaden poród w polskim szpitalu nie jest porodem fizjologicznym (czyli takim całkowicie i wyłącznie siłami natury bez żadnych przyspieszaczy). Oksytocyna przyspiesza akcję, ale jest sztuczna, więc to prawda, co tam piszą. Z tymże na pewno nie jest tak, że podanie oksy jest z gruntu złe. W wielu sytuacjach ratuje i mamę i dziecko, kiedy oboje nie mają już sił a jest np. za późno na cesarkę.
Każda mama ma też prawo do odmowy podania oksytocyny, więc można skorzystać i odmawiać. jednak nie sądzę, żeby to się często zdarzało, jak ktoś jest po iluś godzinach skurczy. To samo dotyczy przebijania pęcherza płodowego, jeśli nie pękł. Nie powinno się tego robić, tylko czekać aż się sam przebije. No ale lekarze zawsze pytają rodzącą, czy wyraża zgodę czy chce się jeszcze pomęczyć w skurczach parę godzin, aż pęcherz się sam przebije. Odpowiedź jest oczywista, wszystkie się godzą na sztuczne przebicie, żeby skrócić sobie męki
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:40   #607
Basjenia
Zadomowienie

zgadzam się z dziewczynami że ciężko mówić o oksy tylko w superlatywach...ale żeby dziecko przespało poród? nie wiem czy to możliwe a dla mnie o tym głównie był ten post
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:48   #608
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Inka - ja też nie słyszałam o takim przypadku, przerażające. Ja musiałam mieć podaną mimo regularnych, częstych skurczy aby jeszcze bardziej przyspieszyć akcję bo tętno Małego zanikało na coraz dłużej, i dostałam takiego kopa z oksy strzykawką w rękę. Co prawda skończyło się cc ale hmmm... nie wiem jakbym była po terminie to zgodziłabym się na oksy, przecież to nie jest bezpieczne właśnie dla dziecka żeby tak sobie siedziało i siedziało w brzuchu. Ja już miałam zielone wody mimo, iż dziecko urodzone w tp.
Zgadzam się
U mnie podobnie - małemu spadało tętno, dostałam baaaardzo niską dawkę oksy i co jakiś czas podkręcali ją, no ale tętno spadło jeszcze dwa razy, więc decyzja o cc. Okazało się, że wody są zielone.
Dziecko nie moze byc za długo w brzuszku

-----
A tak w ogole to czesc

Dziewczyny czy myslicie, że kombinezon jest niezbędny na zimę? Bo ja już zgłupiałam, mam dwa futerka (56 i 62) dużo rajtek, spodenek, sweterków itp. Do wózka śpiwór.
Jeden kombi mam używany ale wydaje sie, ze bedzie duzy bo na dziecko 4,5 kg.Wczoraj szukałam w Pepco i są sliczne za 35 zł wiec nie wariacka cena, ale zaczynają sie tam rozmiarówki od 62 i ten kombi jest wielki.
Sama już nie wiem....doświadczone mamy może coś poradzą?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:03   #609
alekaz1
Zakorzenienie

ja kombinezon mam chyba na 68 a tak to mam takie włochacze misiowe kombinezony chyba 3 male.

Ogarnęłam prawie cały obiad zostało usmażenie kotletów, pomyłam gary i mi plecy siadają.
Stary 2014-10-17, 13:21   #610
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
hejka mamuski. My z tz przez ostatnie 2 dni mielismy tyle nerwow przez ten dom (cena -pomimo naszej zaliczki- wzrosła o kilka tys euro) , ze nawet się tu zbytnio nie odzywam. Teraz juz na pewno nie będzie świątecznych prezentow

My dziś wieczorem jedziemy ze znajomymi na kolację (napisałabym, że na kulturalne alkoholowe spotkanie, ale same wiecie, ja jestem tylko kierowcą ).

A i jeszcze teraz tak myślę, że ja nie mam pojęcia jakie badania krwi robią mi w szpitalu Ostatnio jak byłam, to babeczka coś powpisywała mi do szpitalnych dokumentow, kazała iść na pobranie krwi i już
W poniedziałek jak będę czekać z numerkiem, to sobie popatrze co tam mam w tej teczce (u mnie dają w recepcji i z nią łazi się na pobranie krwi, do lekarza i na koniec oddaje się ją znow w recepcji, gdzie też mówi się kiedy lekarz kazał przyjść nast razem Czyli chyba można skłamać i zamiast np 3 tyg, powiedziec, że 2 jak chce się czesciej wizyty )
a ja teczke mam caly czas przy sobie nie musze jej oddawac bo oni swoje wyniki maja w komputerze te w teczce sa dla mnie
a co do oklamania to pewnie ze tak sprobuj zawsze to przeciez klamstwo w dobrej wierze i z troski o dziecko

ehh a ja teraz rozkminiam co masz na myśli, że ona kupuje dla siebie wózek, a nie dla blizniakow jak sugeruje jej duzy brzuch
:d

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
karooka - nie wiem po co te badanie, ale i tak je musze zrobic wiec nie ma sie nad czym zastanawiac myslalam, ze Wy tez je macie .

Dzis wkroczylam w 8miesiac!!!!! jestem z siebie dumna bo wylezalam 12 tyg
lolcia a ja sie tak zastanawiam czy czasami nie masz bardzo zachlannego na kase lekarza bo z tego co pamietam to za wizyty placisz i to slono i jeszcze te wizyty strasznie czesto i raz jest gronkowiec a raz go nie ma i na dodatek wysyla Cie na badania listeriozy???? pomysl o tym moze wcale z Twoja ciaza niejest az tak zle tylko lekarz krwiopijca
Stary 2014-10-17, 13:23   #611
Suqub
Zakorzenienie

Wróciłam
Teraz będę powoli Was nadrabiać bo zasuwacie z tymi postami niesamowicie

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:23   #612
alekaz1
Zakorzenienie

Kochane znacie jeszcze jakieś fajne blogi z przepisami bo szukam inspiracji
Stary 2014-10-17, 13:40   #613
basiabasia989
Rozeznanie

Cześć Wam
Ja mam dzisiaj jakiś słabszy dzień...w nocy co zasnęłam to się budzilam i kręciłam z boku na bok. Znowu mam zgagę i od rana boli mnie głowa. Może ta pogoda taka nie sprzyjająca.

Poczytałam was ale na tel ciężko się cytuje. Co do oksy to ja się nie znam, aczkolwiek nie słyszałam jeszcze żeby jej podanie było tragiczne w skutkach. A tak swoją droga niby kobieta może decydować czy chce znieczulenie czy nie, czy zgadza się na przebicie pęcherza czy masaż szyjki czy inne barbarzyństwa...generalni e niby o wszystkim możemy decydować ale jak się usłyszy albo to albo życie dziecka czy kilka kolejnych godzin skurczów? To się każda na wszystko zgodzi. Więc gdzie sens pytania czy się na coś zgadzam czy nie?

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

lolcia a ja sie tak zastanawiam czy czasami nie masz bardzo zachlannego na kase lekarza bo z tego co pamietam to za wizyty placisz i to slono i jeszcze te wizyty strasznie czesto i raz jest gronkowiec a raz go nie ma i na dodatek wysyla Cie na badania listeriozy???? pomysl o tym moze wcale z Twoja ciaza niejest az tak zle tylko lekarz krwiopijca
Ja myślę podobnie. Ale nie znam tego lekarza to nie będę osądzać. Tylko było jakieś wskazanie żeby sprawdzać czy masz listeroze? Ogólnie choroba bardzo nie ciekawa ale chyba nie robi się tego standardowo każdej ciężarnej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-17, 13:43   #614
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
moje ulubione to kwestiasmaku, olgassmile
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:49   #615
basiabasia989
Rozeznanie

Wiecie co...zamówiłam takie okrycie kąpielowe z kapturkiem, pisało ze z mikrofibry i dobrze wchłania wodę. A to takie jakieś...fakt ze milusie mięciutkie ale to wygląda jak kocyk a nie ręcznik. A w stacjonarnym sklepie nigdzie nie widziałam reczniczkow z kapturkiem. Kupowała któraś coś takiego?

Stary 2014-10-17, 13:57   #616
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
i ja zaczęłam mieć takie myśli, bo ty Lolcia co i rusz i lekarza i co i rusz za coś płacić musisz, tak sama z krążkiem Roksape miała zakładany na fundusz a ty z tego co pamiętam musiałaś sporo płacić, i często kontrolować a co za tym idzie kolejna kasa. Nie wiem może wasza lekarka jest wybitna specjalistka a może tak jak dziewczyny piszą trochę przesadza.
Dobrze pamiętam, że to ty już wydałaś prawie 10ty w tej ciąży na lekarza badania itd?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:57   #617
Trusiulandia
Zakorzenienie

Niteczka i jak wyniki ?bo ślepa chyba jestem i nie widzE..

Co do strony z przepisami to ja znam tylko na ciasta i mojewypieki bardzo lubie , polecam

No i nie wiem dalej czy pierzecie nowe kocyki reczniki dla dziecka czy nie.. :-(
Basia ja zamówiłam z baby ono i jest 100 % bawelna więc nie umiem Ci doradzić ale ten co mam to fajny raczej

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:05   #618
Chemisette
Rozeznanie

[QUOTE=Suqub;48564597]Wróciłam
Teraz będę powoli Was nadrabiać bo zasuwacie z tymi postami niesamowicie [/QUO

Hej I jak tam się czujesz? Dostałaś jakieś zalecenia?

Co do oksy to ja się nie wypowiadam bo się nie znam, słyszałam różne historie, ale jeśli samemu się tego nie doświadczy to ciężko ocenić. Zwłaszcza że ludzie są rożni, różne są sytuacje i każda kobieta inaczej na zareaguje, a zdrowie maluszka jest ważne i jeśli można trzeba pomóc naturze.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Wiecie co...zamówiłam takie okrycie kąpielowe z kapturkiem, pisało ze z mikrofibry i dobrze wchłania wodę. A to takie jakieś...fakt ze milusie mięciutkie ale to wygląda jak kocyk a nie ręcznik. A w stacjonarnym sklepie nigdzie nie widziałam reczniczkow z kapturkiem. Kupowała któraś coś takiego?

Polecam ten sklep: http://www.entliczek.pl/pielegnacja/k.html
tam znajdziesz, a jak chcesz to możesz do niego pojechać na Dobrego pasterza obok biedronki i parku wodnego
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:07   #619
basiabasia989
Rozeznanie

Trusia ja piore wszystko. Nie wiadomo kto i co z tym robił wcześniej choć w domu się na mnie patrzą jak na wariatke jak nowiutenki kocyk polarowy i wszystkie pieluchy pralam.

Stary 2014-10-17, 14:07   #620
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Niteczka i jak wyniki ?bo ślepa chyba jestem i nie widzE..

Co do strony z przepisami to ja znam tylko na ciasta i mojewypieki bardzo lubie , polecam

No i nie wiem dalej czy pierzecie nowe kocyki reczniki dla dziecka czy nie.. :-(
Basia ja zamówiłam z baby ono i jest 100 % bawelna więc nie umiem Ci doradzić ale ten co mam to fajny raczej
Ja piorę, nie wiadomo gdzie to leżało i kto dotykał. A po za tym bakterie tu też trzeba zabić
Stary 2014-10-17, 14:08   #621
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Wróciłam
Teraz będę powoli Was nadrabiać bo zasuwacie z tymi postami niesamowicie
Jak zdrówko?

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
http://www.domowe-gotowanie.pl/
http://taste-eat.blogspot.com/
http://zjemto.blox.pl/html
Stary 2014-10-17, 14:11   #622
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dziękuję to i ja wypiore w takiem razie.

Złożyliśmy lozeczko i powiem Wam że jakością to nie grzeszy ale szkoda nam rozkładać i odsyłać zostanie i już

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Co do oksy to powiem tak że ja ufam lekarzom i przy porodzie też zaufam no przecież wiedzą co robią..mam taką nadzieję

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-17, 14:13   #623
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Ja mam dzisiaj jakiś słabszy dzień...w nocy co zasnęłam to się budzilam i kręciłam z boku na bok. Znowu mam zgagę i od rana boli mnie głowa. Może ta pogoda taka nie sprzyjająca.

Poczytałam was ale na tel ciężko się cytuje. Co do oksy to ja się nie znam, aczkolwiek nie słyszałam jeszcze żeby jej podanie było tragiczne w skutkach. A tak swoją droga niby kobieta może decydować czy chce znieczulenie czy nie, czy zgadza się na przebicie pęcherza czy masaż szyjki czy inne barbarzyństwa...generalni e niby o wszystkim możemy decydować ale jak się usłyszy albo to albo życie dziecka czy kilka kolejnych godzin skurczów? To się każda na wszystko zgodzi. Więc gdzie sens pytania czy się na coś zgadzam czy nie?

Ja myślę podobnie. Ale nie znam tego lekarza to nie będę osądzać. Tylko było jakieś wskazanie żeby sprawdzać czy masz listeroze? Ogólnie choroba bardzo nie ciekawa ale chyba nie robi się tego standardowo każdej ciężarnej.

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
i ja zaczęłam mieć takie myśli, bo ty Lolcia co i rusz i lekarza i co i rusz za coś płacić musisz, tak sama z krążkiem Roksape miała zakładany na fundusz a ty z tego co pamiętam musiałaś sporo płacić, i często kontrolować a co za tym idzie kolejna kasa. Nie wiem może wasza lekarka jest wybitna specjalistka a może tak jak dziewczyny piszą trochę przesadza.
Dobrze pamiętam, że to ty już wydałaś prawie 10ty w tej ciąży na lekarza badania itd?
Nie wiem dziewczyny właściwie to za badania które ja robię i tak ja płacę, a Ona nic z tego nie ma mnie się wydaje, że Ona może nie jest łasa na kasę, ale niektóre rzeczy traktuje na wyrost i jest trochę spanikowana moimi ciągłymi problemami, a w związku z tym że teraz jest za nas odpowiedzialna, woli dmuchać na zimne takie moje zdanie, choć sama już nie wiem..
W każdym razie już dwa razy uratowała mi życie, że tak powiem i dzięki niej jestem w 33 tc, a nie urodziłam w 24, więc chyba mimo wszystko dzięki temu jej ufam i jestem wdzięczna. Moje koleżanki, które prowadzą u niej ciąże chodzą na wizyty raz na 3tyg więc chyba jestem jakimś szczególnym przypadkiem a badania na tą listerie chyba zleca każdej, bo mojej znajomej też zleciła, teraz pytałam

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-10-17 o 14:15
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:14   #624
Suqub
Zakorzenienie

Po łepkach czytałam co naskrobałyście także gratuluję udanych wizyt a łącze się w bólu z tymi co im coś doskwiera.
Mój pobyt w szpitalu to totalne lenistwo przez które pewnie nieźle przytyłam w ogóle na usg w szpitalu wyszło mi, że Mała waży trochę ponad 1800 g a parę godzin wcześniej na wizycie było 1500. Co sprzęt to inny. Bo i niby termin porodu na 11 grudnia mi wyznaczylo coraz wcześniejsze wiec może święta już w domu będziemy
"najlepsze" jest to ze na przyjęciu ciśnienie już wysokie nie było. Dostałam we wtorek 2 tabletki na ciśnienie a później tylko żelazem mnie dokarmiali.
Mam mierzyć ciśnienie co 8 godzin i jak mi skoczy to mam wziąć tabletki. Każdy zastanawiał się w szpitalu dlaczego tylko na wizytach mam duże ciśnienie a tak wszystko jest w normie. Stwierdzili później, że mój doktorek tak na mnie działa ogółem sami nie doszli co i jak. Kazali się wyciszyć przed wizytami bo inaczej po każdej bede w szpitalu lądować (nie ma to jak straszyć ciężarną).

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:17   #625
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja teraz chodzę co 2 tygodnie a wcześniej co 3 tyg nie wiem co jest normą tak na prawdę..mój gin mi mówił że 4 tyg to za długo bo w ciąży różnie bywa i z dnia na dzień może być zmiana jakas a dawniej się nie chodziło wcale albo ok 7-8 miesiąca i kobiety też rodziły zdrowe dzieci

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-17, 14:21   #626
mysza88
Rozeznanie

trusia ja piorę wszystko, kocyk, pieluchy, nawet rożek wypiore bo smierdzi nowością
basia ja też mam z baby ono i własnie fajny ten ręcznik wygląda, dobra jakość i wydaje mi się że będzie dobrze wodę z maluszka zbierał. póki co mam jeden musze dokupić jeszcze jeden...

niteczka pewnie masz rację to skurcze b-h tylko oprócz bóli jak na okres mam bolesne (naprawde bolesne) "kłucio-skurcze" jakby wyżej w pochwie wiem, że nie jestescie lekarzami i zapytam swojego o to na wizycie ale opisuję bo może któraś też tak ma i będzie mi łatwiej to pojąć :P
bo te przepowiadające mają być niezbyt bolesne a jak dostaję tego kłucia to aż mi oczy z orbit wychodzą i jak pomyślę że to jeszcze nic w porównaniu do porodu to ja dziękuję
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:25   #627
madziqqq
Rozeznanie

a ja mam wizyty co 4 tygodnie, wiadomo, że jakby coś mnie zaniepokoiło czy bym gorzej się poczuła to mam dzwonić do lekarza, ale u mnie odpukać narazie wszystko bez żadnych komplikacji przebiega
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:28   #628
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia Ja dosc fajne reczniczki z kapturkiem kupilam w Rossmanie po co placic dodatkowo za przesylke jak mozesz sobie najpierw wymacac towar

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:42   #629
Chemisette
Rozeznanie

U mnie gin każe przychodzić co 4 tyg i zawsze mam robić mocz i morfologie na każdą wizytę. W poniedziałek idę więc zobaczymy czy dostane skierowanie na inne badania

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

W biedronce tydzień temu też były te ręczniki z kapturkiem, wiem bo brat mi kupił. Pisze na nich 100% bawełny. To mój trzeci ale zawsze się przyda

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

I do tego fajna myjka jest w komplecie, taka grubsza i z materiału jak ręcznik

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Przeglądam te blogi które wrzuciłaś i pełno tam pyszności które trzeba będzie zrobić Zwłaszcza ciasta Dzięki
Stary 2014-10-17, 14:42   #630
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Basia Ja dosc fajne reczniczki z kapturkiem kupilam w Rossmanie po co placic dodatkowo za przesylke jak mozesz sobie najpierw wymacac towar
O to zobaczę w rossmanie kiedyś tam bo to badziewie co mi przyszlo to nie wiem w sumie co z tym zrobić...

A co do wizyt to ja miałam co 4 tyg a teraz mam co 3 tyg. Nie wiem jak tam będzie przy samej końcówce. Jakby coś się działo to i tak się jedzie na ip a wizyty kosztują :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości