|
|
#631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
Cytat:
tkanina nie jest prana, potem przez fabrykę to idzie, nie wiadomo gdzie ląduje, potem w sklepie etc. wolę mieć ładnie pachnące i czyste Cytat:
Miskowa ale nie ma co porównywać przebicia pęcherza do podawania oksy. to zasadnicza różnica. owszem zgadzam się, że przebicie pęcherza jest "sztucznym" zabiegiem podczas porodu, niemniej jednak można to wykonać w określonych warunkach, w określonej fazie porodu. Takie "bo chcę, niech szybciej pójdzie" ale zrobione nie w tedy co powinno jest równie niebezpieczne dla maleństwa. Dobra położna wie, kiedy takie przyspieszenie jest konieczne, oraz kiedy je można wykonać bez większego narażenia maleństwa.
|
|
#632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam ręczniczki baby ono o takie: http://www.smyk.com/babyono-okrycie-...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/babyono-happy-ok...t-niemowlaka-p Wzięłam większy rozmiar, żeby były na dłużej. Ten z rossmana widziałam w gazetce ale w sklepie nie było |
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Reczniki tez w pepco sa te z kapturkiem i mam z tamtad jeden fajny jak narazie zobaczymy jak bedzie sie sprawowal.
|
|
#635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tam się robi kolejka przed otwarciem.
|
|
|
|
|
#636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do okrycia to niestety widziałam takie co są jakby kocykami i chyba jednak nie sprawdzają się najlepiej :/ Ja moge polecić takie http://allegro.pl/duzy-bawelniany-re...632716438.html bo jest duże - synek teraz ma 1,5 roku i dalej go owijamy w nie. Wczoraj widziałam tez w Pepco za 19,99 zł okrycia ale mniejsze. Te z biedronki też niczego sobie. |
||
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam pod nosem taka duza wyprzedazowa
|
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Więc nadrobiłam zaległości z całego dnia i teraz bez cytowania się trochę poodnoszę do treści ![]() - oksytocyna jak dla mnie zło konieczne w odpowiednim czasie podane może pomóc, ale cholernie ponoć boli (ja nie miałam i nie będę mieć, aczkolwiek koleżanka pierwsze dziecko rodziła bez wspomagaczy a teraz w czerwcu rodziła drugie po terminie i dawali jej oksy i niemile ją wspomina) - pranie rzeczy - więc ja wszystko wszystko piorę, kocyki rożki pieluchy a nawet misie z karuzelki na łóżeczko (dostaliśmy po brata synku i nie wiem czy ona w piwnicy część czasu nie leżała więc wolę wrzucić do pralki) - ręczniczki z kapturkami - ja mam dwie sztuki zakupione w pepco. Ja kupiłam te mniejsze i były po 19,99zł ale te większe też były i cena 29,99zł. Już je wyprałam, ale nie wiem jak z chłonnością u nich. Mam nadzieję że będą dobre W biedronce dzisiaj też widziałam te ręczniczki, a raczej ich ostanie sztuki. Mama chciała mi wziąć ale mówię że bez sensu skoro mam dwa. A jeśli się okaże że są do d.. to wtedy poszukamy ![]() - wizyty najpierw miałam co 3 tygodnie, później jak zaczęłam brać zwolnienie, to żebym nie musiała 2 razy przyjeżdżać (oczywiście osobiście) raz na wizytę raz po zwolnienie to miałam co 4 tygodnie a teraz mam już co 2 tygodnie. Na kolejnej wizycie gin ma mi pobrać próbkę do posiewu, zapomniałam o tym ale to i tak na wizycie ![]() - jak już pisałam udało mi się wygrać licytację na wózek, choć walka była zacięta łącznie ze wszystkim wyniósł mnie on równe 500zł. Jak rozmawiałam z kobietą przez telefon to zapewniała, że będę z niego bardzo zadowolona, bo wygląda jak nówka mimo że jest używanym wózkiem W poniedziałek nada go kurierem więc środa-czwartek powinnam mieć go już w domu. Nie mogę się doczekać Wtedy wyślę zdjęcie realne a teraz pokażę Wam jak wygląda na zdjęciach z aukcji
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie i body i ręczniki są w biedronce do tej pory
tylko jak dla mnie to te ręczniki takie maluskie są
|
#640 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jedyne co to musiałam podpisać dokumenty przed cc czy zgadzam się, kogo poinformować, i czy zgadzam się na szczepienie dziecka.Cytat:
).Cytat:
Cytat:
1. http://smakuje.blox.pl/html 2. http://kotlet.tv/kuchnia/przepisy-kulinarne/ 3. http://www.kwestiasmaku.com/ Cytat:
Ręczniki z kapturkiem polecam jak Demeter od razu kupić większe (tak zrobiłam przy synku i do dziś używamy - a ma prawie 2 lata). I osobiście najlepszy (wchłaniający wodę i miękki po praniu) okazał się taki z babyono frotte: http://allegro.pl/babyono-recznik-ok...668472210.html (my mamy turkusowy z żyrafą) Cytat:
I piorę wszystkie nowe ręczniki, kocyki, rożki, pościele. Też miałam co 4 tyg, teraz co 3 tyg, a pod koniec z tego co pamiętam u mojego gina jest 2 tyg i 1 tydz. |
||||||
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
witam sie w tym deszczowym dniu
trzymajcie kciuki dzis mam wizyte o 18:30 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszcie mi dziewczyny czy każda z Was mając cc ma do tego wskazania jakieś konkretne?
Wróciłam od ortopedy i nie dał mi skierowania na cc chociaż byłam pewna, że tak będzie ze względu na stan mojego kręgosłupa. Wg niego wskazań nie ma!
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ps. zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj w netto kupiłam skarpetki niemowlęce w dwupaku przecenione z 7,99zł na 3,50zł Oczywiście są w jednym rozmiarze ale tu na zdjęciu wyglądają jedne na większe a drugie jakby na mniejsze
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Pogadam z moją gin i dowiem się za tydzień jak ona to widzi.
Hasiap u mnie waga Malucha raczej na średnim centylu no i generalnie poza traumą z pierwszego porodu i problemem z kręgosłupem to nic mi nie dolega. Widocznie to za mało dla lekarza ![]() linka ale nie każdy specjalista psychiatra wypisze mi taki papierek...
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszlam i powiedziałam Pani ze nie spie po nocach ze sie denerwuje samym porodem a poza tym boje sie o dziecko ( o niedotlenienie i inne takie a to po in vitro i sobie w razie co drugiego nie zrobie ) a ona wypisała takie skierowanie bez problemu.
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ręcznik kąpielowy mam z netto, jakiejś polskiej firmy z kapturem. Muszę i tak kupić jeszcze jeden co najmniej. hasiap super wózek i to za taką cenę
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
linka akurat Twój przypadek to ja pamiętałam i od razu pomyślałam o psychiatrze jak coś tylko czekam na wizytę u gin i co ona w ogóle powie. Nie wiem czy może mi dać skierowanie tylko dlatego, że pierwszy poród był cc zakończony. Już chyba nie praktykuje się takiego czegoś. A prawda jest taka, że tym razem ja na prawdę boję się naturalnie próbować po akcji nr 1
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci sie nie dziwie , ja też sie bardzo boje sn ..zresztą cc też sie troszke boje ale duzo duzo mniej. Dzis bylam pytać o poród i mi powiedziała Pani ( niemcy) ze na liscie do szpitala jest : zestaw do makijazu , dres oraz przybory toaletowe. Koniec listy.
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś mi przyszedł ten używany co na all kupiłam i chyba będzie ok, troche luzu na pewno zostanie ale jestem z niego bardzo zadowolona |
|
|
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pewnie na wyjście to będziesz potrzebować swoich ubranek dla dziecka
|
|
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Hasiap fajne skarpetki. Ja to mam już jakąś sowofobię
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam tokofobie na skierowaniu na cc. Ale narazie mala ulozona posladkowo wiec to jest wskazanie zobaczymy jak dlugo.
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Pani stwierdziła ze ja chora nie jestem to dlaczego mam lezeć. Na sali jest co prawda łóżko ale to nie oddział chorych i nalezy chodzić , lozeczko dla dziecka jest na kołkach i nawet sniadanie sie je na sali głownej z dzieckiem..jakos tak dziwnie jak na nasze realia . Także dresik i heja.
Cytat:
Pare dni temu kleżance sie córka odwróciła ( 39 tc)
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Linka nie kracz
mala moja sie nie obroci bo juz to obgadalysmy z Natalka
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Dzięki