Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 14:44   #631
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Wiecie co...zamówiłam takie okrycie kąpielowe z kapturkiem, pisało ze z mikrofibry i dobrze wchłania wodę. A to takie jakieś...fakt ze milusie mięciutkie ale to wygląda jak kocyk a nie ręcznik. A w stacjonarnym sklepie nigdzie nie widziałam reczniczkow z kapturkiem. Kupowała któraś coś takiego?
tak, ja mam z kapturkiem.

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Niteczka i jak wyniki ?bo ślepa chyba jestem i nie widzE..

Co do strony z przepisami to ja znam tylko na ciasta i mojewypieki bardzo lubie , polecam

No i nie wiem dalej czy pierzecie nowe kocyki reczniki dla dziecka czy nie.. :-(
Basia ja zamówiłam z baby ono i jest 100 % bawelna więc nie umiem Ci doradzić ale ten co mam to fajny raczej
tak, ja wszystko. nawet jak sobie coś kupuję.
tkanina nie jest prana, potem przez fabrykę to idzie, nie wiadomo gdzie ląduje, potem w sklepie etc. wolę mieć ładnie pachnące i czyste

Cytat:
Dziękuję to i ja wypiore w takiem razie.

Złożyliśmy lozeczko i powiem Wam że jakością to nie grzeszy ale szkoda nam rozkładać i odsyłać zostanie i już

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Co do oksy to powiem tak że ja ufam lekarzom i przy porodzie też zaufam no przecież wiedzą co robią..mam taką nadzieję
a ja im ufam na zasadach 'ograniczonego zaufania', tak jak w stosunku do innych kierowców.

Miskowa ale nie ma co porównywać przebicia pęcherza do podawania oksy. to zasadnicza różnica. owszem zgadzam się, że przebicie pęcherza jest "sztucznym" zabiegiem podczas porodu, niemniej jednak można to wykonać w określonych warunkach, w określonej fazie porodu.
Takie "bo chcę, niech szybciej pójdzie" ale zrobione nie w tedy co powinno jest równie niebezpieczne dla maleństwa.
Dobra położna wie, kiedy takie przyspieszenie jest konieczne, oraz kiedy je można wykonać bez większego narażenia maleństwa.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:45   #632
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
U mnie gin każe przychodzić co 4 tyg i zawsze mam robić mocz i morfologie na każdą wizytę. W poniedziałek idę więc zobaczymy czy dostane skierowanie na inne badania

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

W biedronce tydzień temu też były te ręczniki z kapturkiem, wiem bo brat mi kupił. Pisze na nich 100% bawełny. To mój trzeci ale zawsze się przyda

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

I do tego fajna myjka jest w komplecie, taka grubsza i z materiału jak ręcznik

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Przeglądam te blogi które wrzuciłaś i pełno tam pyszności które trzeba będzie zrobić Zwłaszcza ciasta Dzięki
Wiem ze były w biedronce...ale u mnie we wsi chyba dużo kobiet w ciąży bo już w pierwszy dzień się rozeszły. Do innej biedry juz mi sie jechać nie chcialo. A ja nie mam zwyczaju lecieć na złamanie karku i przepychać się z rana :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-17, 14:48   #633
grey cat
Raczkowanie

Cytat:
U mnie gin każe przychodzić co 4 tyg i zawsze mam robić mocz i morfologie na każdą wizytę.
U mnie to samo

Ja też mam ręczniczki baby ono o takie:
http://www.smyk.com/babyono-okrycie-...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/babyono-happy-ok...t-niemowlaka-p

Wzięłam większy rozmiar, żeby były na dłużej.
Ten z rossmana widziałam w gazetce ale w sklepie nie było a tych rzeczy co w Biedronce miały być ostatnio dla dzieci, to też u mnie nie było a z oferty podobały mi się body z króla Lwa ta moja biedronka to jest jakaś wybrakowana, Wy macie fajniesze promocje w swoich,a u mnie ani ciuchy ciążowe nie były przecenione ani żadnego namiotu z wyprzedażami nie było nigdy.
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:52   #634
alekaz1
Zakorzenienie

Reczniki tez w pepco sa te z kapturkiem i mam z tamtad jeden fajny jak narazie zobaczymy jak bedzie sie sprawowal.
Stary 2014-10-17, 14:53   #635
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Wiem ze były w biedronce...ale u mnie we wsi chyba dużo kobiet w ciąży bo już w pierwszy dzień się rozeszły. Do innej biedry juz mi sie jechać nie chcialo. A ja nie mam zwyczaju lecieć na złamanie karku i przepychać się z rana :P

U mnie w biedronce jest to samo, co jakieś promocje to wszystko w godzinę wykupią. A w sobotę rano jak plac jest obok to tragedia, nie ma gdzie zaparkować, koszyków też brakuje, kolejki i jeszcze ludzie biją się o kartonowe pudła tam się robi kolejka przed otwarciem.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:54   #636
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Trusia ja piore wszystko. Nie wiadomo kto i co z tym robił wcześniej choć w domu się na mnie patrzą jak na wariatke jak nowiutenki kocyk polarowy i wszystkie pieluchy pralam. .
Cytat:
Wiem ze były w biedronce...ale u mnie we wsi chyba dużo kobiet w ciąży bo już w pierwszy dzień się rozeszły. Do innej biedry juz mi sie jechać nie chcialo. A ja nie mam zwyczaju lecieć na złamanie karku i przepychać się z rana :P .
Z tym praniem to się zgadzam - rożki, kocyki, okrycia trzeba wyprać.
Co do okrycia to niestety widziałam takie co są jakby kocykami i chyba jednak nie sprawdzają się najlepiej :/
Ja moge polecić takie http://allegro.pl/duzy-bawelniany-re...632716438.html bo jest duże - synek teraz ma 1,5 roku i dalej go owijamy w nie. Wczoraj widziałam tez w Pepco za 19,99 zł okrycia ale mniejsze. Te z biedronki też niczego sobie.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:54   #637
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w biedronce jest to samo, co jakieś promocje to wszystko w godzinę wykupią. A w sobotę rano jak plac jest obok to tragedia, nie ma gdzie zaparkować, koszyków też brakuje, kolejki i jeszcze ludzie biją się o kartonowe pudła tam się robi kolejka przed otwarciem.
to ja wczoraj widzialam sporo tych recznikow w biedronce ale ja mam pod nosem taka duza wyprzedazowa
Stary 2014-10-17, 15:33   #638
Hasiap
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie

Więc nadrobiłam zaległości z całego dnia i teraz bez cytowania się trochę poodnoszę do treści

- oksytocyna jak dla mnie zło konieczne w odpowiednim czasie podane może pomóc, ale cholernie ponoć boli (ja nie miałam i nie będę mieć, aczkolwiek koleżanka pierwsze dziecko rodziła bez wspomagaczy a teraz w czerwcu rodziła drugie po terminie i dawali jej oksy i niemile ją wspomina)

- pranie rzeczy - więc ja wszystko wszystko piorę, kocyki rożki pieluchy a nawet misie z karuzelki na łóżeczko (dostaliśmy po brata synku i nie wiem czy ona w piwnicy część czasu nie leżała więc wolę wrzucić do pralki)

- ręczniczki z kapturkami - ja mam dwie sztuki zakupione w pepco. Ja kupiłam te mniejsze i były po 19,99zł ale te większe też były i cena 29,99zł. Już je wyprałam, ale nie wiem jak z chłonnością u nich. Mam nadzieję że będą dobre W biedronce dzisiaj też widziałam te ręczniczki, a raczej ich ostanie sztuki. Mama chciała mi wziąć ale mówię że bez sensu skoro mam dwa. A jeśli się okaże że są do d.. to wtedy poszukamy

- wizyty najpierw miałam co 3 tygodnie, później jak zaczęłam brać zwolnienie, to żebym nie musiała 2 razy przyjeżdżać (oczywiście osobiście) raz na wizytę raz po zwolnienie to miałam co 4 tygodnie a teraz mam już co 2 tygodnie. Na kolejnej wizycie gin ma mi pobrać próbkę do posiewu, zapomniałam o tym ale to i tak na wizycie

- jak już pisałam udało mi się wygrać licytację na wózek, choć walka była zacięta łącznie ze wszystkim wyniósł mnie on równe 500zł. Jak rozmawiałam z kobietą przez telefon to zapewniała, że będę z niego bardzo zadowolona, bo wygląda jak nówka mimo że jest używanym wózkiem W poniedziałek nada go kurierem więc środa-czwartek powinnam mieć go już w domu. Nie mogę się doczekać Wtedy wyślę zdjęcie realne a teraz pokażę Wam jak wygląda na zdjęciach z aukcji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4676006646.jpg (47,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2014-10-17, 15:34   #639
19Inka90
Wtajemniczenie

U mnie i body i ręczniki są w biedronce do tej pory tylko jak dla mnie to te ręczniki takie maluskie są

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:41   #640
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Każda kobieta decyduje o sobie, o tym czy chce oksy czy nie, tak samo tyczy się znieczuleń.
Karo - a ja właśnie doszłam do wniosku, że za mnie decydował lekarz na dyżurze, przychodził i mówił "zdecydowaliśmy o przebiciu pęcherza", "zdecydowaliśmy o natychmiastowym cesarskim cięciu", a o oksy to podeszła położna i nawet nie pamiętam czy powiedziała że mi wstrzykuje bo długo się zastanawiałam co . Jedyne co to musiałam podpisać dokumenty przed cc czy zgadzam się, kogo poinformować, i czy zgadzam się na szczepienie dziecka.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy myslicie, że kombinezon jest niezbędny na zimę? Bo ja już zgłupiałam, mam dwa futerka (56 i 62) dużo rajtek, spodenek, sweterków itp. Do wózka śpiwór.
Jeden kombi mam używany ale wydaje sie, ze bedzie duzy bo na dziecko 4,5 kg.Wczoraj szukałam w Pepco i są sliczne za 35 zł wiec nie wariacka cena, ale zaczynają sie tam rozmiarówki od 62 i ten kombi jest wielki.
Sama już nie wiem....doświadczone mamy może coś poradzą?
Demeter - ja mam synka z początku listopada (teraz córeczka będzie z początku grudnia) i jakoś nie wyobrażam sobie z perspektywy czasu nie mieć kombinezonu. Z tym, że ja używałam takiego 56 a potem przeszłam na 68 (on był trochę przy duży ale popodwijałam nogawki i rękawki i było ok ).

Cytat:
Poczytałam was ale na tel ciężko się cytuje. Co do oksy to ja się nie znam, aczkolwiek nie słyszałam jeszcze żeby jej podanie było tragiczne w skutkach. A tak swoją droga niby kobieta może decydować czy chce znieczulenie czy nie, czy zgadza się na przebicie pęcherza czy masaż szyjki czy inne barbarzyństwa...generalni e niby o wszystkim możemy decydować ale jak się usłyszy albo to albo życie dziecka czy kilka kolejnych godzin skurczów? To się każda na wszystko zgodzi. Więc gdzie sens pytania czy się na coś zgadzam czy nie?
Basiabasia - dokładnie , ja Wam powiem, że i tak na wszystko bym się godziła w tamtym momencie.

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Kochane znacie jeszcze jakieś fajne blogi z przepisami bo szukam inspiracji
Alekaz - ja korzystam najczęściej z:
1. http://smakuje.blox.pl/html
2. http://kotlet.tv/kuchnia/przepisy-kulinarne/
3. http://www.kwestiasmaku.com/

Cytat:
Wiecie co...zamówiłam takie okrycie kąpielowe z kapturkiem, pisało ze z mikrofibry i dobrze wchłania wodę. A to takie jakieś...fakt ze milusie mięciutkie ale to wygląda jak kocyk a nie ręcznik. A w stacjonarnym sklepie nigdzie nie widziałam reczniczkow z kapturkiem. Kupowała któraś coś takiego?
Basiabasia - kiedyś na klubie pisałam, że kupiłam podobny ręcznik z kapturkiem taki z misiem, taki miluśki bardziej jak kocyk i niestety nawet po kilku praniach nie wchłaniał wody. Porażka a taki śliczny.
Ręczniki z kapturkiem polecam jak Demeter od razu kupić większe (tak zrobiłam przy synku i do dziś używamy - a ma prawie 2 lata).
I osobiście najlepszy (wchłaniający wodę i miękki po praniu) okazał się taki z babyono frotte: http://allegro.pl/babyono-recznik-ok...668472210.html
(my mamy turkusowy z żyrafą)

Cytat:
Niteczka i jak wyniki ?bo ślepa chyba jestem i nie widzE..

No i nie wiem dalej czy pierzecie nowe kocyki reczniki dla dziecka czy nie.. :-(
Trusiulandia - odbiorę dopiero jak synek wstanie z drzemki i zje, bo wtedy z nim pójdę. Mam czas do 22 (do zamknięcia przychodni).
I piorę wszystkie nowe ręczniki, kocyki, rożki, pościele.

Cytat:
A co do wizyt to ja miałam co 4 tyg a teraz mam co 3 tyg. Nie wiem jak tam będzie przy samej końcówce. Jakby coś się działo to i tak się jedzie na ip a wizyty kosztują :P
Też miałam co 4 tyg, teraz co 3 tyg, a pod koniec z tego co pamiętam u mojego gina jest 2 tyg i 1 tydz.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:42   #641
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

witam sie w tym deszczowym dniu trzymajcie kciuki dzis mam wizyte o 18:30

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:02   #642
Ollliwka
Zakorzenienie

Napiszcie mi dziewczyny czy każda z Was mając cc ma do tego wskazania jakieś konkretne?
Wróciłam od ortopedy i nie dał mi skierowania na cc chociaż byłam pewna, że tak będzie ze względu na stan mojego kręgosłupa. Wg niego wskazań nie ma! i tak jak za pierwszym razem nie bałam się naturalnie rodzić tak teraz nie daję rady i wyję jak pomyślę, że znowu będę męczyła się ponad 15h i w rezultacie mogą mi cc zrobić - byłam wtedy wymęczona i zdołowana dlatego teraz tak nie chce
Stary 2014-10-17, 16:12   #643
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Napiszcie mi dziewczyny czy każda z Was mając cc ma do tego wskazania jakieś konkretne?
Wróciłam od ortopedy i nie dał mi skierowania na cc chociaż byłam pewna, że tak będzie ze względu na stan mojego kręgosłupa. Wg niego wskazań nie ma! i tak jak za pierwszym razem nie bałam się naturalnie rodzić tak teraz nie daję rady i wyję jak pomyślę, że znowu będę męczyła się ponad 15h i w rezultacie mogą mi cc zrobić - byłam wtedy wymęczona i zdołowana dlatego teraz tak nie chce
Ja mam skierowanie ze wskazaniem na F4o i F41

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:13   #644
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Z ręką na sercu to ja będę mieć cc ale bez upierania się na konkretne wskazania medyczne. Możliwe że dziecko będzie duże (a zawsze jest w granicach 90 centylu wagi) i że nie przejdzie przez mój kanał rodny, ale to tak 50% na 50%. Ja wolę być spokojna i tak się umówiłam z moim ginem. Chodzę prywatnie i jest on znajomym rodziny męża, więc też pewnie inna gadka.

Ps. zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj w netto kupiłam skarpetki niemowlęce w dwupaku przecenione z 7,99zł na 3,50zł Oczywiście są w jednym rozmiarze ale tu na zdjęciu wyglądają jedne na większe a drugie jakby na mniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10735842_831401130224737_393280310_n.jpg (77,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-10-17, 16:15   #645
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam skierowanie ze wskazaniem na F4o i F41
co to znaczy?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:18   #646
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
co to znaczy?
zaburzenia lękowe oraz tokofobia

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-17, 16:23   #647
Ollliwka
Zakorzenienie

Pogadam z moją gin i dowiem się za tydzień jak ona to widzi.

Hasiap u mnie waga Malucha raczej na średnim centylu no i generalnie poza traumą z pierwszego porodu i problemem z kręgosłupem to nic mi nie dolega. Widocznie to za mało dla lekarza

linka ale nie każdy specjalista psychiatra wypisze mi taki papierek...
Stary 2014-10-17, 16:32   #648
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

linka ale nie każdy specjalista psychiatra wypisze mi taki papierek...
Powiedziałam ginekologowi ze sie panicznie boje i jestem zdenerwowana porodem i sam dał mi pomysł zeby iść do psychiatry i powiedziec dokladnie to samo
Poszlam i powiedziałam Pani ze nie spie po nocach ze sie denerwuje samym porodem a poza tym boje sie o dziecko ( o niedotlenienie i inne takie a to po in vitro i sobie w razie co drugiego nie zrobie ) a ona wypisała takie skierowanie bez problemu.

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-17, 16:45   #649
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja teraz chodzę co 2 tygodnie a wcześniej co 3 tyg nie wiem co jest normą tak na prawdę..mój gin mi mówił że 4 tyg to za długo bo w ciąży różnie bywa i z dnia na dzień może być zmiana jakas a dawniej się nie chodziło wcale albo ok 7-8 miesiąca i kobiety też rodziły zdrowe dzieci
Ja jestem w 32/33 tyg ciąży, a chodzę co 4 tygodnie. A co 2 tygodnie to zacznę od 36 tyg. Więc chyba co lekarz, to obyczaj.

A ręcznik kąpielowy mam z netto, jakiejś polskiej firmy z kapturem. Muszę i tak kupić jeszcze jeden co najmniej.

hasiap super wózek i to za taką cenę
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:47   #650
Ollliwka
Zakorzenienie

linka akurat Twój przypadek to ja pamiętałam i od razu pomyślałam o psychiatrze jak coś tylko czekam na wizytę u gin i co ona w ogóle powie. Nie wiem czy może mi dać skierowanie tylko dlatego, że pierwszy poród był cc zakończony. Już chyba nie praktykuje się takiego czegoś. A prawda jest taka, że tym razem ja na prawdę boję się naturalnie próbować po akcji nr 1
Stary 2014-10-17, 16:52   #651
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
linka akurat Twój przypadek to ja pamiętałam i od razu pomyślałam o psychiatrze jak coś tylko czekam na wizytę u gin i co ona w ogóle powie. Nie wiem czy może mi dać skierowanie tylko dlatego, że pierwszy poród był cc zakończony. Już chyba nie praktykuje się takiego czegoś. A prawda jest taka, że tym razem ja na prawdę boję się naturalnie próbować po akcji nr 1
Z tego co wiem jak pierwszy poród był cc to drugi raz tez ma byc o ile nie mineło dłuzej niż 12 miesiecy od poprzedniej cc..powyzej 12 miesiecy nie ma zalecenia chyba ze dr sobie tak wymysli ale nie jest to wskazanie.
Ja Ci sie nie dziwie , ja też sie bardzo boje sn ..zresztą cc też sie troszke boje ale duzo duzo mniej.

Dzis bylam pytać o poród i mi powiedziała Pani ( niemcy) ze na liscie do szpitala jest : zestaw do makijazu , dres oraz przybory toaletowe. Koniec listy.

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-17, 17:01   #652
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Demeter - ja mam synka z początku listopada (teraz córeczka będzie z początku grudnia) i jakoś nie wyobrażam sobie z perspektywy czasu nie mieć kombinezonu. Z tym, że ja używałam takiego 56 a potem przeszłam na 68 (on był trochę przy duży ale popodwijałam nogawki i rękawki i było ok ).
Dziekuje
Dziś mi przyszedł ten używany co na all kupiłam i chyba będzie ok, troche luzu na pewno zostanie ale jestem z niego bardzo zadowolona
Stary 2014-10-17, 17:03   #653
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Z ręką na sercu to ja będę mieć cc ale bez upierania się na konkretne wskazania medyczne. Możliwe że dziecko będzie duże (a zawsze jest w granicach 90 centylu wagi) i że nie przejdzie przez mój kanał rodny, ale to tak 50% na 50%. Ja wolę być spokojna i tak się umówiłam z moim ginem. Chodzę prywatnie i jest on znajomym rodziny męża, więc też pewnie inna gadka.

Ps. zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj w netto kupiłam skarpetki niemowlęce w dwupaku przecenione z 7,99zł na 3,50zł Oczywiście są w jednym rozmiarze ale tu na zdjęciu wyglądają jedne na większe a drugie jakby na mniejsze
Słodkie te skarpetki
Stary 2014-10-17, 17:05   #654
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

Dzis bylam pytać o poród i mi powiedziała Pani ( niemcy) ze na liscie do szpitala jest : zestaw do makijazu , dres oraz przybory toaletowe. Koniec listy.
Eee zestaw do makijażu? Żartowała czy jak?
Stary 2014-10-17, 17:05   #655
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co wiem jak pierwszy poród był cc to drugi raz tez ma byc o ile nie mineło dłuzej niż 12 miesiecy od poprzedniej cc..powyzej 12 miesiecy nie ma zalecenia chyba ze dr sobie tak wymysli ale nie jest to wskazanie.
Ja Ci sie nie dziwie , ja też sie bardzo boje sn ..zresztą cc też sie troszke boje ale duzo duzo mniej.

Fajnie że Ci tam wszystko zapewniają i nie musisz się o nic martwić Ale pewnie na wyjście to będziesz potrzebować swoich ubranek dla dziecka
Stary 2014-10-17, 17:06   #656
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hasiap fajne skarpetki. Ja to mam już jakąś sowofobię teraz kupiłam ochraniacz do lozeczka z sowami jest cudny.
Stary 2014-10-17, 17:14   #657
alekaz1
Zakorzenienie

Ja tez mam tokofobie na skierowaniu na cc. Ale narazie mala ulozona posladkowo wiec to jest wskazanie zobaczymy jak dlugo.
Stary 2014-10-17, 17:23   #658
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Eee zestaw do makijażu? Żartowała czy jak?
Pani stwierdziła ze ja chora nie jestem to dlaczego mam lezeć. Na sali jest co prawda łóżko ale to nie oddział chorych i nalezy chodzić , lozeczko dla dziecka jest na kołkach i nawet sniadanie sie je na sali głownej z dzieckiem..jakos tak dziwnie jak na nasze realia . Także dresik i heja.

Cytat:
Fajnie że Ci tam wszystko zapewniają i nie musisz się o nic martwić Ale pewnie na wyjście to będziesz potrzebować swoich ubranek dla dziecka
Poza fotelikiem i okryciem wierzchnim dziecko idzie w wyprawce ze szpitala.Łącznie z pieluszkami na zapas i laktatorem

Cytat:
Ja tez mam tokofobie na skierowaniu na cc. Ale narazie mala ulozona posladkowo wiec to jest wskazanie zobaczymy jak dlugo.
Pare dni temu kleżance sie córka odwróciła ( 39 tc)

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-17, 17:31   #659
alekaz1
Zakorzenienie

Linka nie kracz mala moja sie nie obroci bo juz to obgadalysmy z Natalka
Stary 2014-10-17, 17:33   #660
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka nie kracz mala moja sie nie obroci bo juz to obgadalysmy z Natalka
masz kwitek wiec nawet jak sie obróci to nie szkodzi

3690 gram szcześcia <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości