|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Dziewczyny, przed chwilą właśnie dostałam ataku płaczu, bo Marysia urwała za długi kawałek papieru toaletowego. Jest ze mną coś nie tak? Ona mnie tu zaraz przytulać zaczęła i mówić, żebym nie płakała, że mi da przytulić baranka i takie tam takie. To nie jest mój najlepszy dzień. Jeszcze ta doktor pytała, czy szczepiliśmy M. na pneumokoki. Nie bo nie było potrzeby, nie chodziła do żłobka, a ta nasza twierdziła, że nie ma potrzeby. To co mi teraz wodę z mózgu robią. Ja pierdzielę.
Dobrze, że Beata się odezwała. |
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladka gratki dla małża!
Indra u nas tez pulneo pomaga...
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zupka się gotuje,ale teraz trzeba by kuchnię posprzątać, a jakoś nie mam weny...
|
|
#1774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zastanawiałam się wtedy czy jej mąż zdjął spodnie, żeby pani na oko mogła ocenić, jak to będzie dobrze, żeby pasowało ![]() :cojest :
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Frau nie smuc sie
koncowka ciazy jest ciezka...hormony...Co do pneumokokow to ja sie szczepilam jakies 4 lata temu. Zalecil mi lekarz pierwszego kontaktu, bo strasznie czesto mialam anginy...po szczepieniach jak reka odjal. Moge pic napoje o temperaturze pokojowej (szybciej musialam dolewac cieplej wody), jesc lody itp. Moze te objawy u Twojej corci tez bylyby wskazaniem do tego by zaszczepic
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
tak
po 1 zł te ciuszki! wszystkie H&M i w rozmiarach 62-74, ale wcale na 74 nie wygladaja! i musiałam je wziąć jestem chyba uzalezniona od sh! ja mam pomidorowke z wczoraj, dziś nie gotuje, TZ nie ma, wiec dla mnie wystaczy. tylko na jutro weny brak, choć jedziemy do teściowej na ta dzialke, to tylko na popołudnie, ale wole zjeść obiad w domu, bo tam nie mam co liczyc na wybor ale na TZ już nie narzekam, bo chyba wzial sobie do serca, co powiedziałam. swiatelko w tunelu! ehhhh i ta senność mnie dobija
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko dokladnie tak to wyglada
przydaloby sie jakies swiatelko w tunelu
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
az ciśnienie sprawdziłam i po kawce mam 125/70 i tętno 84... :ziewa:
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
Frau to hormony... ja tez wybucham o byle co...
Swoja droga to ciekawe czy tylko my tak narzekamy to jest idealne miejsce do narzekania i jeszcze wszyscy sie tu rozumieją Czekam na dzwonek i chyba sie zaciął, miał byc 30 po...
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze 3 cm rozwarcia, a brzuch mam wysoko jak miałam i wczoraj wróciła zgaga, a było już tak dobrze...
Oskarek 24.10.2014 Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-17 o 13:37 |
|
|
|
|
#1781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
ale lecicie z postami
![]() i jakie tu tematy widzę.chyba wszystko od tego pyrtka się zaczęło ![]() ciekawe co tam u Kiary się dzieje.. szybka na bank za niedługo będziesz nam relacjonować z porodówki ![]() Jak ja Ci zazdroszczę kobieto tych objawów przedporodowych! U mnie ciszaaa całkowita i zamiast ruszyć dupsko i połazić po robić co to leże bo nie mam sił.
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekolada gratulacje dla męża
![]() Esti
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Przestalo padac wiec ide na piechotke
![]() no i mega zgage mam po pierogach ![]() kurde myslalam ze juz nie wroci bo 3 dni byl spokoj, a wczoraj mialam wieczorem i znowu nienawidze
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki nasz los! ![]() ![]() ale dziś i tak spokojnie z postami, siedzimy cos cicho
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladko, gratulacje dla męża, to ty powinnas mieć codziennie wykwintny obiad podany
![]() Mnie jak po porodzie polożna szyla to stwierdziła, że dołoży jeszcze jeden szew, żeby mąż był zadowolony ![]() Marta, nie widzę w telefonie twoich zakupów, potem w kompie obejrze
|
#1787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ej no co Ty? ja nie mam problemów nigdy. nacinam samą skórę bardzo płytko na krzyż, odginam ją i odrywam, a potem to już głównie palcami, żeby nie uszkodzić ziarem - odrywam to co między błonami i "wyrywam" z wnętrza. od czasu do czasu mi tylko sok strzyknie w oko Cytat:
ja po porodzie ryczałam np. bo mi Muffi ukradł słomkę do picia z kubka. ale jak! potoki łez! to nasz nowy młody; póki co tylko takie zdjęcia udaje mu się zrobić hahahaahhaha
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-17 o 14:40 |
||||
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
silesiana dobre foto !
|
|
|
|
#1789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Frau Gizela, mozesz poprosic wychowawczynie o teksty piosenek (nagranie muzyki na pendrive czy plyte) i poduczyc M.w domu. Ja zawsze tak robilam, jak ktores dziecko chorowalo a mialo przyjsc na ktoras z uroczystosci. Ale jak one takie, ze zabraniaja dzieciom (i to Maluchom jeszcze) brac zabawki do przedszkola to nie wiem czy na cos takiego pojda
![]() Czekoladko, brawa dla Meza! u mnie dzis piekna pogoda- cieplo i slonecznie.
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Silesiana, kot boski, szybki jak błyskawica
![]() Glista ludzka też daje objawy w postaci kaszlu, u mojego syna raz wyszła w kale. Lekarka powiedziała, że to też może być pomylka, ale leki pomogły.
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
Silesianna musisz go dorwać jak będzie spał to wtedy napewno jakoś się uda, ale teraz już widać jaki malutki i mięciutki tylko się tulić
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w przedszkolu też piątek to dzień przynoszenia zabawek, a maluchy, które leżakuja mogły jeszcze mieć do spania pluszaka codziennie.
|
#1794 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
oj nie chcialabym tak znowu ;P pamietam ze dostalam jakies tabsy ;p i bylo ok ale po 1 tab w nocy sie obudzilam z strasznym bolem brzcha / potem stwierdzialam ze robak umieral ;P/ i z bolu mi sie swiat zamazywal i chcialm isc do mamy i w drzwiach do sypialni rodzicow zrobilam bach na podloge i 5 minut mnie cucili bo mnie nie bylo ;p ale po tej akcji jak reka odjol ani glowa nie bola ani brzuch ani kaszlu nie bylo no i robaka z jajeczkami tez nie
|
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owsiki nie wyłażą, tzn "matka" wyłazi sobie w nocy, składa jajca w okolicy odbytu i wraca do środka ale z kałem nie są wydalane, bo inny mają cykl rozrodczy. a jaja dziecko zwykle na rękach przenosi do buzi i cykl się zamyka. z tym, że glisty czy tasiemce i inne pasożyty to rzadsza sprawa; a najczęstsze są owsiory jednak bo najłatwiej je złapać... wystarczy że dziecko się podrapie po tyłku albo dotknie przypadkiem podczas wycierania pupy po kupie / sikaniu, nie umyje rąk lub nie umyje ich dokładnie, a potem poda rękę innemu dziecku, zostawi na zabawce i tak dalej... bleeeeee. dlatego jak dziecko uporczywie kaszle i nic nie działa to warto w ciemno najpierw owsiki przeleczyć. a jeśli już dochodzą do tego inne objawy, w stylu zgrzytanie zębami, podkrążone oczy, ból głowy czy rozdrażnienie i budzenie w nocy - to prawie pewnik. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie miała baba co robić to zaczęła naleśniki smazyc
![]() Silesiana a moze to tak z kotkiem jak w horrorach... Na zdjęciach twarz/ryjek jest zamazane
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z was jest zarejestrowana w urzedzie pracy? Zeby dostac jakies potwierdzenie, ze sie jest ubezpieczonym to trzeba isc do up po jakies zaswiadczenie czy do zus? Bo do porodu trza miec ;/
|
|
|
|
#1798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja właśnie byłam w przychodni obok bo cały dzień strasznie słabo się czuję. Młoda też praktycznie się nie rusza. Ona jest leniwą Bułą ale dziś to nawet pół paczki krówek zjadłam a ta z łaski ruszyła się 2 razy. No to poszłam zmierzyć ciśnienie i niby w normie. Sprawdzili tętno młodej i też ok. No ale babka powiedziała, że jakbym dłużej się źle czuła to żeby jechać na IP. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Ja nie jestem ale swego czasu byłam i wtedy w UP dostałam takie zaświadczenie. |
|||
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha nie no, na zdjęciach hodowczyni wychodził ostro ja nie wiem jak ona to robi, wg mnie bez porządnej dawki valium nie da mu sie zrobić ostrego zdjecia *oczywiście nie zamierzam próbować, jakby ktoś z TPZ-u chciał się do mnie przyczepić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
natomiast absolutnie nie muszisz posiadać do porodu zaświadczenia o ubezpieczeniu. ciężarnej i rodzącej przysługuje opieka zdrowotna "z urzędu" i za nieubezpieczone płaci państwo. natomiast jeśli się ubezpieczonym jest, to warto mieć "swój" papier żeby leczenie nie było opłacane niejako podwójnie (czyli żeby zamiast z budżetu UP Twoje ubezpiecznie poszło z budżetu na nieubezpieczonych). |
||
|
|
|
#1800 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te Twoje ala gundel to myślałam po zdjęciach, że są z mięsem mielonym i tak czytam, że na deser ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

za wygrną 

zastanawiałam się wtedy czy jej mąż zdjął spodnie, żeby pani na oko mogła ocenić, jak to będzie dobrze, żeby pasowało
koncowka ciazy jest ciezka...hormony...
23.06.2011
01.06.2013
ale na TZ już nie narzekam, bo chyba wzial sobie do serca, co powiedziałam. swiatelko w tunelu! 

No ale nie chciałam już tej mojej zawracać głowy. Tak czy siak M. dostała antybiotyk. W sumie pierwszy raz od stycznia więc nie jest najgorzej (wtedy z reszta też od tej innej lekarki, bo naszej akurat nie było). No i mam z nią siedzieć w chacie. Do poniedziałku następnego. Ale kurde, następny poniedziałek to już pasowanie na przedszkolaka, to jak ona taka nieprzygotowana pójdzie? Zobaczę, jak się będzie miała sprawa i może koło czwartku-piątku pójdzie, żeby poćwiczyć jeszcze z dziećmi śpiewanie. Do tego już wisi kartka, że swoje zabawki dzieci mogą tylko w piątek przynosić no i ja to rozumiem, ale kurde już widzę jak ona się znów do pierwszego września cofnie, bo nie może z barankiem iść do przedszkola.