|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Dajcie liste na pierwsza strone.
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
no nie przesadzajmy, az tak moja rzeczywistość nie odbiega od waszej
odpadają tylko podpaski, podkłady higieniczne, majtki jednorazowe, woda niegazowana czy gazowana...i wszystko to co dla dziecka: od pieluch, przez mm, po ubranka.
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wyprawki, tak sobie zerknęłam na wątki mamuś z innych miesięcy i większość ma na 1 str
Choćby styczniowe czy kwietniowe mają. Można podejrzeć A marcowe mamy mają linki do wyprawek gotowców Tylko wiadomo, w różnych szpitalach jest inaczej, choćby z ciuszkami dla malucha.
|
|
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
a może na początek wrzucimy ją do klubu i tak każda doda swoje uwagi?
bo ta od Kefii jest dla zimowego dzieciaczka
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
jak chcecie można wrzucić moją a każdy po siebie poprawi
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- To wrzucę do klubu i poprawie pod majowe dzieci |
|
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
albo znajdzmy na wiosennego maluszka
|
|
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
tu jest ładnie napisane:d
http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...szkraba-13489/
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym sobie kiełbaskę z grilla zjadła
z musztardą i bułką ![]() albo chociaż kabanosa
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
??http://top-maluszek.pl/ fajne ciuszki ;P
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
przypomniałaś mi, Tz obiecał mi ostatnio, że kupi mi drobiowych i nie kupił
![]() muszę go pogonić. |
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko patrze jakie te ciuszki w PL drogie są
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zamierzam na wyprzedażach coś podkupić. wysłać gołębia pocztowego ?
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkleiłam do klubu
Dla mnie kaftaniki i śpioszki to totalna porażka |
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Dobra wróciłam ze szkoły z młodym i co następuje
![]() Czarnulka ja dla młodego mam pokój w bardzo podobnych wymiarach cyli taki wagon orient expressu osobiście nie radzę kupować komody z przewijakiem, bo to tylko na max rok, a potem nie bardzo to pasuje... i koniec końców 2 lata temu wymieniałam mu meble w pokoju (poza łóżkiem), bo były bez sensu teraz poszłam w sosnowe meble, bo stwierdziłam że będą do każdego wieku pasowały i zawsze to jakieś takie bardziej trwałe... no i wzięłam szafę 3-drzwiową (małą) z dwoma drążkami, komodę z 4-ma szufladami i regał na książki i teraz w obliczu tej ciąży błogosławię samą siebie sprzed dwóch lat, bo mam meble, które się idealnie da podzielić na dwójkę dziecioli ![]() Santilia jeśli chodzi o sklepy w wawie to ja jedynie mogę polecić sklep z wózkami na solidarności (koło feminy po dwóch stronach solidarności jest ten sam sklep tylko są podzieleni markami wózków ), ale mają prawie wszystko (chyba tylko inglesiny nie mają )Większość rzeczy będę kupować na allegro to jest opcja na nie dźwiganie i nie latanie po sklepach z wielkim brzuchem patrzyłam w mojej historii i np. ten sprzedawca od którego kupiłam młodemu pościel 8 lat temu wciąż ma (a nawet więcej ) wybór spory, więc pewnie znowu u niego zamówię, znalazłam też takiego sprzedawcę, który musi mieć sklep dzieciowy gdzieś ( ) bo można u niego dostać kupę rzeczy (od smoczków aventowych po linomag i pieluchy )Są rzeczy jak np. ciuszki, których przyjemności kupowania oczywiście sobie nie odmówię ale całą resztę zamierzam lajtowo kupić na all w np. marcu i mieć spokojne oczekiwanie na bejbika Ja sobie zrobiłam taką listę wyprawkową w excelu z cenami żeby od razu wiedzieć ile trzeba będzie kasy przyszykować Kefi z tym wózkiem to trochę rzeczywiście przesadziłam, bo tak naprawdę nie ma wózków idealnych, a jeśli ktoś taki znalazł to szczerze zazdroszczę, ale chodziło mi o najlepszy wybór przy określonych kryteriach. Ja mieszkam w miejscu, gdzie chodniki są albo asfaltowe, albo kostka brukowa (nawet w parku), muszę mieć przednie koła skrętne ze względu na brak prostych , muszę mieć lekki wózek (max 13 kg z gondolą, bo muszę targać go trochę), koniecznie prosty system składania i małe rozmiary po złożeniu (ma na 4 osobową rodzinę mamy niedużego hatchbacka, więc inaczej się nie pomieścimy ),z moich marzeń rączka regulowana (my oboje dość wysocy: ja 175, a tż 190) i spacerówka rozkładana na płasko dość głęboka i tak z tych kryteriów moich mi wyszło, że baby jogger city mini gt jest naj
|
|
|
|
#617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz w Smyku na urodziny tylko przez neta ubranka zabawki i wiele innych sporo tańsze ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#618 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#619 |
|
Konto usunięte
|
my tez na wsi, więc wózek musi być konkret
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja baardzo dużo rzeczy na all kupowałam, zwłaszcza ciuszki. Ceny w sklepach porażają
A wyprawka- temat rzeka.. lista długa a w rzeczywistości przydaje się 3/4 tego. Tyle, że nigdy nie wiadomo, co akurat się przyda![]() Jeśli chodzi o body to ja polecam kopertowe, rozpinane na boczku. Przerażało mnie przekładanie tej maleńkiej główki przez otwór na głowę i te kopertowe były wybawieniem I ja np kaftaniki i śpioszki używałam na noc Każda z nas ma inne doświadczenia
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
okey, wózek już mam wstępnie wybrany...tzn model, a później bede myśleć nad reszta...tzn nad kolorem
a co do mebelków przeglądałam właśnie internety i chyba jednak będziemy musieli sie przejechać do ikeły
|
#622 |
|
Konto usunięte
|
każda wypróbuje różne ubranka i zapewne każdej co innego przypadnie do gustu i dla kazdej co innego będzie łatwiejsze
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak to jest z tym zaświadczeniem do becikowego? Kiedy lekarz je wystawia? Macie już coś takiego? Czy dopiero jak dziecko się urodzi?
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-10-17 o 17:42 |
|
|
|
#624 |
|
Konto usunięte
|
nie no, to chyba po porodzie się idzie po to zaświadczenie...
tak słyszałam
|
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh bo mnie ogłupiła myśl, że do 10 tyg trzeba mieć tę wizytę u lekarza. I se pomyślałam, że może od razu jakiś papierek powinien wypisać
Boże mój mózg przestaje pracowaćNo właśnie ja w I ciąży też się nie interesowałam, ale teraz chyba dochód podzieli się na więcej członków rodziny to może akurat się uda.. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-10-17 o 17:45 |
|
|
|
#627 |
|
Konto usunięte
|
dochód przekracza?
|
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakos śpioszki mnie nie przekonały Najwygodniej body i pół śpiochy albo spodenki i skarpetki |
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Santilia a może warto mimo wszytko się zainteresować. Ja głupia byłam, wcale nie składałam wniosku. Potem się okazało, że dawali też tym, których dochód przekracza, bo mieli więcej kasy w gminie niż zgłoszeń
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

z musztardą i bułką 

osobiście nie radzę kupować komody z przewijakiem, bo to tylko na max rok, a potem nie bardzo to pasuje... i koniec końców 2 lata temu wymieniałam mu meble w pokoju (poza łóżkiem), bo były bez sensu
teraz poszłam w sosnowe meble, bo stwierdziłam że będą do każdego wieku pasowały i zawsze to jakieś takie bardziej trwałe... no i wzięłam szafę 3-drzwiową (małą) z dwoma drążkami, komodę z 4-ma szufladami i regał na książki
),z moich marzeń rączka regulowana (my oboje dość wysocy: ja 175, a tż 190) i spacerówka rozkładana na płasko dość głęboka i tak z tych kryteriów moich mi wyszło, że baby jogger city mini gt jest naj
A wyprawka- temat rzeka.. lista długa a w rzeczywistości przydaje się 3/4 tego. Tyle, że nigdy nie wiadomo, co akurat się przyda