|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
Ehh strasznie brzmi ten szew. Ale jeśli to pomoże ![]() Przetrwacie.. jakoś minie ten weekend.. trzymamy
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia o tak u mnie pizza jak co piątek, małżon wniebowzięty
![]() Bosz... Baby mowię Wam jaka moja córa ostatnio niegrzeczna tzn. W sensie zabawkowym, tłumacze jak mogę a i tak co sklep jest typowa histeria i musze ja wyprowadzać bo cos chce... Mam nadzieje ze w koncu dotrE do jej lepetynki, ze nie na każdych zakupach bedzie dostawać zabawki.
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobietki, w którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy maleństwa? Ja myślę, że to jest to tylko, że czuję je poniżej pępka, bardzo bardzo nisko. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-17 o 17:33 |
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam malowac... ide robic jedzenie i wreszcie troche odpoczne... chciałam myc jeszcze okno jedno ale na jutro zostawie bo inaczej to mi plecy odpadna... moze jeszcze zmecze pranie z suszarki i zmywarke wyjme, ale to sie zastanowie nad tym czy bedzie troche siły. powiem Wam ze od razu lepiej tak czysciej mimo ze okna brudne to te wneki dały duzo, a niestety z racji ze mam aneks kuchenny to osady leca po całym domu i we wnekach juz było tak blee koloru brudny beż... teraz jest miooodzio. jutro za to meza pogonie by mi szafe naprawił a potem komodami sie zajmie/zajmiemy w zaleznosci czy bede miec ochote, czas i siłe
Melbi uwazajcie na siebie... mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. mi tez przewidywano jeszcze przed ciaza ze bede miec szew z racji mojego zabiegu antyrakowego ale póki co nie jest potrzebny bo ostatnio szyjka miała 4,5cm... wiec długa gadzina... mam jednak nadzieje ze w lutym to nie bede sie z nia za długo meczyc ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-10-17 o 17:34 |
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
maladT w poprzek brzucha też czuję, czasami. Najczęściej właśnie na środku, blisko spojenia. He, motylki i bulgotanie zmieniły się jak na razie delikatne pukanie.
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
maladT no to sie kobieto narobilas,i corka pomogla widzisz
trzeba ja chwalic chocby za checi,i przymknac oko ze nie tak jakbyś sama zrobila przeklete_pragnienia czytaj,moze cos wyczytasz mnie tam kusza ciasteczka z amarantusa,musze kupic i sprawdzic co to wyjdzieMlebi trzymaj sie tam,poniedzialek juz tuz tuz ! ![]() Ollllciaaa pierwsze ruchy,tzn takie plywanie,przesuwanie sie poczulam wczesnie,ale na kopniaki troche czekalam,bo dopiero chyba kolo 18tygodnia albo 19 poczulam taki porzadniejszy kopniak,a wczesniej tylko takie suniencie caly czas,ale sie nawet gin smial ze bardzo szybko ![]() lece do dentysty brr a jutro ciag dalszy po sklepach lazenia,moze lampe kupimy i meble i bedzie koniec
|
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
Mlebi będzie dobrze, wszystkie tutaj trzymamy kciuki
Olllciaaa ja pierwszego kopniaka poczułam prawie w 21 tygodniu, a wcześniej to takie jakby gilgotki a teraz to już codziennie ![]() a do mnie dzwoniła położna, bo ostatnio jej mówiłam, że czasami czuję takie przyśpieszone bicie serca i w poniedziałek mają mi chyba ekg zrobić... Aż jestem pozytywnie zaskoczona, bo tutaj się do dodatkowych badań nie garną. Mam nadzieję, że to nic poważnego. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku motylki, gilgotki, a od 21 tc już coś poważniejszego. Czyli jest dobrze z tym przyspieszeniem biciem serca to ja też tak mam, ale nie za często. Daj znać co wyjdzie z badań.
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Melbi - będzie dobrze , musi byc dobrze, trzymamy kciuki, nie daj sie tam dziewczyno
wiecie co zapomniałam o tym że jutro mam imprezę, moi znajomi obchodzą jutro 25 rocznicę śłubu, no i co mój kalafior teraz dopiero sobie przypomniał,
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
eweeek ja bym sie cieszyła z szalika... fajna sprawa... pomysł dobry
uciekam spac bo mega zmeczenie mnie ogarneło i nie wiem czemu zimno mi jakos. maz chyba dzis nie zjedzie i bedzie jutro koło południa. moze do tego czasu uda mi sie okna pomyc i ogarnac pranie jakies jedno lub 2
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Melbi wszystko będzie dobrze
Ewek ja bym z szala od Ciebie na bank się ucieszyła ![]() a ja tymczasem melduję się z nieplanowanej wizyty u lekarza. Otóż zaczęły się cyrki z ciśnieniem, podchodzi pod 140/80 na razie mam monitorować, odpoczywać, nie stresować się, ograniczyć sól, pić wodę, łykać magnez, jak się będzie utrzymywać to dostanę tabletki zrobił usg, Mała ma się świetnie, więc to najważniejsze. Ssała kciuka, to najpiękniejszy widok jaki do tej pory na usg widziałam No i na szczęście ja nigdy niskociśnieniowcem nie byłam, więc najprawdopodobniej powikłania mi nie grożą, organizm do takiego ciśnienia jest przyzwyczajony, ale jednak tak pięknie i kolorowo nie jest, trzeba się ogarnąć. |
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
ewek mysle ze pomysly na prezenty fajne
![]() lui o kurcze,to dbaj o siebie,jakies leki na nadcisnienie bierzesz? |
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w gdańsku jestem prawie co dzień ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
buu na razie mam mierzyć codziennie, jak się utrzyma w tych granicach 130-135/80 to będzie ok, jak wyższe to dostanę tabletki...
|
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Ale żeście naprodukowały, producentki
Melduję się w nowym wątku ![]() Cytat:
Ja od 2 lat biorę leki na nadciśnienie, które akurat w moim przypadku powoduje guz kąta. Biorę teraz Labetalol, który jest bezpieczny w ciąży. Codziennie mierzę, profesor mnie ostrzegał, że może teraz rosnąć. No i przedwczoraj było 147/80. Zaczęłam brać Labetalol dwa razy dziennie, mam taką swobodę, że mogę sobie zmieniać. Na chwilę obecną 105/68. Nie powinno w ciąży być powyżej 135/70. Edytowane przez iskra_boza Czas edycji: 2014-10-17 o 21:46 |
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem na wyjazdowym szkoleniu dwudniowym i trochę Was poczytałam, ale nadrobię po weekendzie dopiero. Mlebidakin trzymam kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń, a wszystkie nowe mamusie witam serdecznie
![]() Po wizycie połówkowej melduję.... chłopaka. Tak na 90%. Tym razem maluch tak wierzgał, że nie dał się szybko pomierzyć, fikał jak "ostatni Mohikanin na stepie" (słowa lekarza). Rozwija się "książkowo", waży 410g. Pokazał nam "faka", a na koniec ostentacyjnie ziewnął - czyli jego pogląd co do życia pozabrzuszkowego nie uległ zmianie. Nie wiem co czuję. Chciałam dziewczynkę, ale czułam i byłam niemal pewna, że noszę chłopaka pod sercem. A jednak chciałam te wszystkie groszki, wstążki, kokardki... Cieszę się, ale na swój sposób (całą wizytę płakałam z radości). Dodatkowo ta eskapada ponad 300km na całodniowe szkolenie mnie dobiła fizycznie i ledwo widzę na oczy. Czterech liter nie czuję i oddałabym majątek, by zamienić się z dzidziuchem miejscami. To jak, przyjmiecie małego Jasia? Pozdrawiam Was wszystkie, miłego weekendu
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Cię cały dzień na nogach. Ja trochę się przejdę, pospaceruję albo coś porobię to czuję ból moich bioder. Dziewczyny, byliśmy z moim mężem u naszych znajomych. Nasza znajoma też spodziewa się dzidziusia, dziewczynkę - Kaję Jaki ona ma piękny brzuszek, piłeczka. Jak na razie przytyła tylko 8 kg. Termin porodu ma dokładnie za miesiąc. Widać już po niej, że już się boi, ale stara się o tym nie myśleć. Dziecko już jest bardzo nisko ułożone, jej lekarz kazał dużo odpoczywać. Ehh...jak ten czas szybko leci
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-17 o 22:35 |
|
|
|
|
#319 |
|
Przyczajenie
|
Mlebi trzymaj się kochana będzie dobrze.
![]() Nadrobilam Was gaduly ale z telefonu i nie mam sil juz odpisywać. ogólnie miałam dzisiaj okropny dzien i mam nadzieje ze jutro będzie lepiej. Pol nocy nie spalam bo mnie tak bolaly zebra - nie wiem czy możliwe ze mala a Lucy tak sie pcha - nie wiem. Rano okropny krwotok z nosa, nie mogłam zatamować. A później jeszcze zapisać Filka na angielski - do jego starego prywatnego przedszkola gdzie chodzil przez 2 lata i dowiedziałam sie ze go nie chca bo im rozwali zajęcia - jest zbyt ruchliwy - jak można cos takiego powiedziec matce :/ ?? . Generalnie chyba maja zal ze go przeniosłam do zwykłego przedszkola, ale przeciez nie będzie z 1,5 roczniakami chodzil. Tak mi sie przykro zrobiło ze jak wyszłam to się aż poplakalam. no nic wyzalilam sie idę spać... Jtro będzie lepiej .
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Ewek bardzo fajny pomysł na prezent
Każde z nich coś dostanie- super ![]() Vexi gratuluję małego Jasia ja tez mialam tak,ze mega napalona na dziewuszkę byłam, zreszta jak nas troche podczytywalas,to widzialas,ze nawet rozowe ciuszki kupowalama potem poczulam ze ohoho, to bedzie syn...i jest I teraz nie zamienilabym tej wiadomosci na zadna inna Mam nadzieje,ze w pon siusiak nie odpadnieUfffff moje drogie, spac mi sie nie chce Spedzilam z mezem mily wieczor czego efektem musialam brac Nospę jest tu jeszcze kto ?
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez jeszcze nosi. Właśnie uporządkowałam półki
Mąż spi :PMlebi - trzymaj się! Ewek - pomysł fajny Co do pierogów to doskonale rozumiem U nad też zawsze znikają w oka mgnieniu!Vexi - też czekałam na dziewuszkę przeczuwając mimo wszystko chłopca. Po wyniku usg, że faktycznie synek czułam się trochę dziwnie przez jakiś dzień. Teraz się przyzwyczaiłam i się cieszę
|
|
|
|
#322 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko będzie ok ![]() Cytat:
ja zaczrlam cokolwiek czuć ok 20-21 tygodnia, po kilkunastu dniach były kopniaki ![]() Cytat:
moim zdaniem super pomysł! A zdążysz zrobić szal tak szybko? :Cytat:
trzymam kciuki zeby się szybko unormowalo :-* Cytat:
![]() Powodzenia na szkoleniu :-* |
|||||
|
|
|
#323 |
|
Konto usunięte
|
Boję się. Chciałabym żeby już był Poniedziałek i mały był bezpieczny
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i też właśnie póki co ma być Jaś choć mój mąż chodzi i mówi: póki jest w brzuchu to możemy tak do niego mówić, ale jak damy mu na imię jak się urodzi? ale umawialiśmy się, że on wybiera dziewczynkę ja chłopca, więc na razie stanęło na moim.
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi rozumiem Cię, też bym się bała, wiem, że to trudne staraj się o tym nie myśleć
Pamiętaj, że wszystkie trzymamy tu za Was kciuki i gorąco Wam kibicujemy ![]() Szyjka tyle wytrzymała, to i wytrzyma jeszcze te dwa dni ![]() W szpitalu nie pozwolą, żeby coś się złego stało Vexi gratuluję chłopca
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Melbi jesteśmy z Tobą, ani sie obejrzysz a juz wyjdziesz bezpieczna ze szpitala.
Miłej soboty dziewczyny. U nas pogoda okropna.
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
WItam,
Wczoraj z Pauliną byłyśmy na warsztatach z serii Bezpieczny Maluch i były duuużo fajniejsze niż z serii Planeta Dziecko. Pan od fotelików super wszystko opowiadał, ratownicy też dawali radę więcej nie piszę bo już były te warsztaty opisywane. Jedynie byłam zawiedziona, bo prezentem byly 2 gazety , ulotki, woda i masa do odcisku rączki/nóżki dziecka. Zero próbek itd. No i nic z Pauliną nie wygrałyśmy. Strzeliłam focha przez to i mąż w drodze powrotnej kupić mi miał batonika na poprawę humoru i co?? i znów fochh bo kupił prince polo, a on za mało słodki na poprawę humoru
|
#329 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Cytat:
Ollllciaaa Ja pierwsze pukanie poczułam ok 16 tyg...Upewniłam się, że to "właśnie to" będąc na Usg. Widziałam i czułam jak kopie Teraz już wyraźnie widzę jak mój brzuch zmienia kształt. Ostatnio pisałam, że jakoś udaje mi się uniknąć kopniaków w pęcherz.....do wczoraj![]() To faktycznie boli....Poza tym miłego odpoczynku w sobotni dzień Ja wczoraj wyczerpałam swój limit i dzisiaj bezwzględnie nic nie robie
|
|
#330 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuje za wsparcie. Jutro będę widzieć o której zabieg. Oby rano. Właśnie wypiłam glukoze. Myślałam że będzie gorszą
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

no nic wyzalilam sie idę spać... Jtro będzie lepiej .
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
: