|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
Chodziłam cały dzień z kreską na górnej powiece na lewym oku i bez kreski na prawym.
... ... |
|
|
|
#3362 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwłaszcza tutaj, bo to jest tak bardzo mój temat i jestem weteranem takich walk * dlatego o Deanie się nie wypowiedziałam lmfao ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Ja raz zrobiłam kreskę na górnej powiece prawego oka i na dolnej lewego -.- Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-10-18 o 00:41 |
||
|
|
|
#3363 |
|
Konto usunięte
|
Mishe, zmykam spać. Branoc!
|
|
|
|
#3364 |
|
Konto usunięte
|
Dobranoc, Misha!
|
|
|
|
#3365 |
|
Konto usunięte
|
Dobranoc, Judith!
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardziej rozdrażniło, że JKR powiedziała, że zrobiła błąd i Harry powinien być z Hermioną. Wtf.
Fajny lesbijski wątek jest w Buffy.
|
#3367 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. I tak jak z reguły mam przy sobie w kosmetyczce tusz, tak OCZYWIŚCIE wtedy nie miałam. Tak że firanka rzęs była, a jakże, jeno biała. A do tego miałam dość grube kreski na powiekach, które bez czerni rzęs musiały być bardzo widoczne. No cóż, bywa.
|
|
|
#3368 |
|
O RLY?
|
O to to to. Pani Rowling chyba zaczyna się wybitnie nudzić, że takie głupoty zaczyna opowiadać.
|
|
#3369 |
|
jestę wieszczę
|
zdziwił mnie wątek o depresji na intymnym. Takiego pokazu ignorancji dawno nie widziałam.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
, a nie wiem kto inny czyta moje posty
/[/url][/QUOTE] Ja. Też niewiele rozumiem ale daję radę. Staram się. |
|
|
|
#3371 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3372 |
|
O RLY?
|
Dla mnie to szczerze mówiąc nie jest nic nowego. Jak ja byłam chora to usłyszałam, że wymyślam, przecież jestem zdrowa, mam dwie nóżki i dwie rączki a dzieciom w Afryce pourywały miny, narzekam i próbuję zwrócić na siebie uwagę bo nie jestem gwiazdą w towarzystwie. Parę razy zostałam też z tego powodu wyśmiana. A no i że depresję się wybiera - czyli tak, dzisiaj mamy sobotę - postanawiam w poniedziałek zachorować na depresję - ktoś się przyłączy?
|
|
#3373 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Wątek o depresji tutaj, jak ktoś chce: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=783422
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#3375 |
|
O RLY?
|
McGonagall miała męża:
(nie wiem czy ktoś chce wiedzieć, więc na biało): "Przez wszystkie pierwsze lata spędzone w Hogwarcie, Minerwa McGonagall nadal utrzymywała znajomość z jej byłym szefem w Ministerstwie - Elphinstonem Urquartem. Przybywał do niej w odwiedziny, kiedy znajdowała się na wakacjach w Szkocji, a nagle ku jej olbrzymiemu zaskoczeniu i zażenowaniu, oświadczył się jej w herbaciarni Pani Puddifoot. Wciąż zakochana w Dougalu McGregorze (mugolu), Minerwa odrzuciła jego prośbę. Jednak Elphinstone, nigdy nie przestał jej kochać, nie poprzestawał także na jednej próbie oświadczyn, pomimo ciągłych odmów. Śmierć Dougala, która była dla Minerwy wielką traumą, zdawała się wyzwoleniem dla profesorki. Krótko po upadku Voldemorta, siwowłosy już Elphinstone, po raz kolejny zaproponował jej małżeństwo w trakcie przechadzki nad brzegiem hogwarckiego jeziora. Tym razem Minerwa zgodziła się. Elphinstone, który przeszedł na emeryturę, nie posiadał się z radości i zakupił mały wiejski domek w Hogsmeade, skąd Minerwa mogła codziennie łatwo podróżować do pracy. Znana przez kolejne pokolenia studentów jako "Profesor McGonagall", Minerwa - zawsze posiadająca coś z feministki - ogłosiła, że pozostanie przy swoim panieńskim nazwisku. Tradycjonaliści kręcili nosami - dlaczego Minerwa nie chce przyjąć nazwiska rodu czystej krwi, zostając przy mugolskim nazwisku jej ojca? Małżeństwo (dramatycznie krótkie, choć tak było widocznie im pisane) było bardzo szczęśliwe. Pomimo że nie mieli własnych dzieci, bratanice i bratankowie Minerwy (dzieci Malcolma i Roberta) były częstymi gośćmi w ich domu. To był czas wielkiego spełnienia nauczycielki. Śmierć Elphinstone'a, spowodowana ukąszeniem jadowitej Tentakuli po trzech latach małżeństwa, była wielkim smutkiem dla wszystkich znajomych pary. Minerwa nie mogła znieść samotnego życia w domku, dlatego też po pogrzebie Elphinstone'a spakowała swoje rzeczy i wróciła do skromnej sypialni w Hogwarcie, przez ukryte przejście prowadzące do jej gabinetu na pierwszym piętrze Zamku. Zawsze bardzo odważna i skryta, przelała całą swoją energię w pracę, a większość osób - być może z wyjątkiem Albusa Dumbledore'a - nigdy nie zdawała sobie sprawy z tego, jak bardzo cierpiała."
|
|
#3376 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ha ha, ja kiedyś na ślub tak się malowałam, tak zaangażowałam w cienie na powiekach(na co dzień nie maluję się nimi), że rzęs nie umalowałam.
|
#3377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607061212 Czas edycji: 2014-10-18 o 11:34 |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. W sumie to ciekawe zagadnienie: czy autor ma prawo dopowiadać sobie coś o czym w ogóle nie było w książce nawet wspomniane czy zasugerowane i oczekiwać, że czytelnicy/widzowie będą w to wierzyć.
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie rozumiem, jak dorośli 25-letni ludzie mogą się śmiać z głupich żartów o kupie. Ale moi znajomi tak robią. I wychodzę na nudziarza, bo zupełnie mnie to nie bawi. :|
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez narcyzowa Czas edycji: 2014-10-18 o 10:53 |
|
|
|
|
#3381 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Ten film z Cumberbatch'em blond, to pewnie "Koniec defilady" |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na Wizażu nie można sobie z czymś nie radzić. Jak miałam problem z zaliczeniem przedmiotu i wahałam się między dziekanką a bardzo kosztownym warunkiem, to chciałam tu spytać o radę... Po przemyśleniu, co usłyszałabym na temat "jak można oblać egzamin i w ogóle jak to nie pracujesz na studiach"- zrezygnowałam :P |
|
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem, co twój komentarz miał na celu.. ?
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę, skoro bierzesz już udział w jednym wątku - nie zaczynaj tego samego na zdziwieniowym. To czy zgodzi się z Tobą 1 osoba na technicznym, czy 10 na Plotkowym nie zmienia faktu, że wyraziłaś swoją opinię i niepotrzebnie, jak przekupka, szukasz dalszej publiki. --- Judith - to nie punkt ode mnie zadecydował o tym, że Twoja propozycja została oddalona. Administracja nie musi wyjawiać powodu do odrzuczenia kandydatury, ale może właśnie Twoje dopowiadanie sobie sprawia, że możesz nie do końca być idealną kandydatką? Nie wiem. Nie wypowiadam się w imieniu Niebieskich, tylko sobie "gdybam". Nie traktuj tego jako odpowiedź oficjalną. I tak. Słowa się "waży", masz rację.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-10-18 o 12:04 |
|
|
|
|
#3385 |
|
jestę wieszczę
|
Ja tam zostałam poproszona o kandydowanie na moda przez jedną modkę, zgodziłam się, chociaż wcale mnie nie dziwi odmowa. Prawdę mówiąc raczej nadaję się na błazna niż część dworu
. Cieszę się ogromnie, że wybrano Kusum i dorotti, bo dziewczyny są opanowane i sympatyczne.
|
|
|
|
#3386 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
O, dyskusja o Harrym Potterze
a właśnie miałam się zabrać do przeczytania wszystkich tomów w oryginale, koniecznie w grudniu, bo HP jakoś mi się tak zawsze świątecznie kojarzy i czyta się go wyłącznie przy światełkach choinki. Dziwne może, bo ja żadnych ukrytych przejawów homoseksualizmu w książkach się nie dopatrzyłam. Wręcz miałam wrażenie że postaci nauczycieli są wykreowane na wręcz istoty aseksualne. Ale to nie jest wręcz zasada takich tradycyjnych, staroangielskich szkół? Pamiętam jak czytałam Anię z Zielonego Wzgórza, we wszystkich tomach zawsze było podkreślane to że nauczycielka/nauczyciel nie może być osobą związaną z małżeństwem. I w innych tego typu powieściach. Ania sama zrezygnowała ze szkoły zaraz po ślubie, było to dla niej oczywiste, niezależnie od tego czy miała od razu dziecko czy nie. Aha, co do Harrego Pottera - kiedyś miałam kartkę na której miałam wypisane WSZYSTKIE potrawy przewijające się przez całą sagę i ją zgubiłam trzeba będzie wypisać to jeszcze raz, z oryginału nawet lepiej wyjdzie. To wszystko przez te przeprowadzki ;/---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pytałam cię o zdanie. Jakbym chciała koniecznie wiedzieć "dlaczego nie?" to napisałabym do Aniołka, z którą o tym rozmawiałam. Luba zarzuciła temat to napisałam jak to wyglądało z mojej perspektywy i tyle. |
|
|
|
|
#3388 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwi mnie hejt na Mateusza Magę. Nawet na kolesiostwo z Amber Gold, Trynkiewicza i matkę Madzi nie widziałam takiej nagonki na fejsie. Co on zrobił, że go tak nienawidzą wszyscy?
|
|
|
|
#3389 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Swoją drogą, nie mogę napatrzyć się na jego twarz. Totalnie mnie magnetyzuje.
|
|
|
#3390 |
|
Konto usunięte
|
Mi się jego twarz nie podoba. A podobają mi się tacy modele. Ale akurat on do mnie nie przemawia. Co oczywiście nie znaczy, że rozumiem ten potok nienawiści. Chamstwo i bezmyślność...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

Zwłaszcza tutaj, bo to jest tak bardzo mój temat i jestem weteranem takich walk
. I tak jak z reguły mam przy sobie w kosmetyczce tusz, tak OCZYWIŚCIE wtedy nie miałam. Tak że firanka rzęs była, a jakże, jeno biała. A do tego miałam dość grube kreski na powiekach, które bez czerni rzęs musiały być bardzo widoczne. No cóż, bywa.

trzeba będzie wypisać to jeszcze raz, z oryginału nawet lepiej wyjdzie. To wszystko przez te przeprowadzki ;/