![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że wątek rośnie-witam nowe mamy ![]() Ja jestem totalnie zmęczona od 3 dni. Wszystko boli, ciągłe mdłości, zmęczenie.. Przede mną robienie badań, mam nadzieję, że w nast. tyg. wszystko uda mi się pozałatwiać. A następna wizyta dopiero za miesiąc ![]() Już bym chciała iść ![]() ![]() rybka ja chodzę prywatnie ![]()
#933 |
Raczkowanie
|
Ja byłam wczoraj u gina i tak jak mi któraś z Was napisała - NIC nie widać
![]() ![]() ![]()
W miłości mężczyzny i kobiety jest coś bezcennego i można tylko współczuć temu, kto nigdy nie kochał. Razem: 5.05.03 Żona: 28.08.2010 ![]() Będę Mamą ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxqqmzalc12ipp.png Edytowane przez nena20 Czas edycji: 2014-10-18 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam kilka testów z apteki i dwie kreski jak byk, umówiłam się do lekarza i nic nie stwierdził. Zrobiłam badanie krwi i wyszła ciąża... Następną wizytę mam 4 listopada. I tak bardzo się martwię, żeby było ok. O niczym innym nie myślę... Widzę, ze Ty też jesteś w 4 tygodniu, tak jak ja. Muszę opanować te swoje stresy, bo zwariuję. Tak się zastanawiam czy powinnam na następną wizytę przyjść z wynikami badań czy poczekać aż lekarz sam zleci? Jeśli coś powinnam zrobić, to jakie badania?
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-10-18 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
Ja też robiłam bete w środę i jak nic wyszedł 4-5 tydzień...
W miłości mężczyzny i kobiety jest coś bezcennego i można tylko współczuć temu, kto nigdy nie kochał. Razem: 5.05.03 Żona: 28.08.2010 ![]() Będę Mamą ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxqqmzalc12ipp.png |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny po prostu za szybko byłyście na wizytach... Ja w poprzedniej ciąży też poszłam wcześnie, lekarz widział tylko pęcherzyk. Teraz gin mi zlecił tak: jak @ się spóźni tydzień to zrobić betę 2 razy co 48 h i dopiero jak przyrośnie to się umawiać na wizytę. Zrobiłam trochę inaczej, ale że miałam umówione badanie nasienia u męża to i tak rejestrowałam się szybciej. Tylko stwierdziłam, że nie ma co iść przed 6-7tc, bo się będę później denerwować. Także spokojnie. 4 tydzień to dopiero 2 tygodnie po zapłodnieniu, może nie być jeszcze nic widać.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda88 dzięki, trochę mnie uspokoiłaś. Czyli jak pójdę 4 listopada do lekarza będzie ok? Tak myślałam, że trochę za wcześnie na wizytę, ale nie mogłam usiedzieć na miejscu, jak zrobiłam testy.
![]() ![]()
#938 |
Konto usunięte
|
Rybka tak, 4 listopada będzie ok. Ja też ledwo siedzę na tyłku, ale wolę iść jak już będzie możliwość zobaczenia serduszka. Chociaż poprzednim razem też je widziałam, a później się zatrzymało...
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamy
![]() Boże dziewczyny co ja przeżyłam przez ostatnie 3 godziny. Dostałam takich bóli brzucha w okolicach żołądka, wątroby. W całym tym pasie. Skurcze, na przemian z takim rznieciem :-P coś strasznego. Wymiotowalam strasznie.... Mąż pobiegł do aptek po nospe. Teraz już prawie nic nie boli. Nie wiem co to było. Masakra :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Musimy myśleć pozytywnie, inaczej sfiksujemy do rozwiązania.
![]() Będzie dobrze, musi być!
#941 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48573017]Ja nie śpię od 4.15 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spokojnie. Ja miałam OM 6.09 i jak poszłam do ginki w poprzedni piątek to dopiero jak się dobrze przypatrzyła to zobaczyła pęcherzyk. A tak to też się mnie zaczęła dopytywać czy kreska na teście była wyraźna itd. także pewnie za wcześnie byłaś tak jak dziewczyny pisały ![]() ![]() Cytat:
![]() Wstawiłam kurczaka do piekarnika, jak go nasmarowałam ziołami to myślałam, że się ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
Cześc Kaja
![]() Cześć mamuśki ![]() Ja kolejną noc śpie niespokojnie, co raz się budze...Tż chrapie i doprowadza mnie do białej gorączki!!! A jeżeli chodzi o lekarza to chodze prywatnie bo mam pakiet w luxmedzie wykupiony przez firme takze badania też mam za friko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
ja chodzę prywatnie
![]() ale byłam wczoraj zmęczona, cały dzień mdłości... ale obeszło się bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
A odnośnie płci i imion to mam już parkę w domu Kube i Oliwke.
Tż chce syna a ja bardziej córcie...ale wiadomo że najważniejsze żeby zdrowe było!!! Tż wymyślił imiona, a najsmieszniejsze jest to że mała wymyśliła takie samo dle dziewczynki a syn takie samo dlachłopca...telepatia jakaś hehe. Syn Alex. Córka Julka. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała druga córcie ![]() Tż chyba synka, ale powiedział że jemu to w sumie obojętne, ale 3 baby w domu to jednak przesada ![]() Imion jeszcze nie mamy, bo jednak niemożemy wyjść z szoczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego dziewczyny!
![]() Mama czerwcowa 2014 ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Konto usunięte
|
Perse
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn bede W pierwszej ciazy chodzilam prywatnie i zostawilam 2k w diagnostyce + 600 zl usg + wizyty Wiec teraz zaierzam badania i usg gebetyczne robic przez nfz a wizyty prywatnie Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży poszlak szybko i nasluchalam się tylko strasznych przewidywań A teraz IDE pierwszy raz na wizytę 29pazdziernika Nie ma sensu się za w czasu stredsowac Na pewno wszystko jest dobrze W UK przed 10tyg nie robią USG ![]()
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, które już rodziły, mam pytanie. Czy znalazłyście sobie jakieś zajęcie w czasie ciąży ? Ja tak rozmyślam co tu robić, żeby w domu nie zwariować... szkoda mi trochę tego czasu żeby całkowicie nic nie robić. Na razie wiem, że chce się zapisać na ćwiczenia 2 razy w tygodniu jeśli lekarka mi pozwoli. Tak się jeszcze zastanawiam czy jak chodzę prywatnie to czy będę płacić za badania? Za usg placiłam i nie powiem byłam zaskoczona. Myślałam, że będę mieć to na NFZ. Muszę w poniedziałek spytać się lekarki bo chyba z torbami pójdę... Edytowane przez stina1983 Czas edycji: 2014-10-18 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
stina - Co ja tu będę bajerować. Nie miałam żadnego zajęcia
![]() ![]() A ja mam jeszcze pytanie. Planujecie jakieś USG 3D czy coś w ten deseń ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
W miłości mężczyzny i kobiety jest coś bezcennego i można tylko współczuć temu, kto nigdy nie kochał. Razem: 5.05.03 Żona: 28.08.2010 ![]() Będę Mamą ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxqqmzalc12ipp.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Konto usunięte
|
Ja będę chodzić prywatnie, badania będę robić na lux med, a 3d nie planuję
![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Ja będę chodzić i na LuxMed i prywatnie. Mam prywatnego ginekologa do którego chodzę od dobrych kilku lat, bardzo mu ufam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() w poniedziałek zrobiłam test i wyszły dwie krechy nie byłam jeszcze u lekarza a według OM termin wypada mi na 22 czerwca ![]() według tego wczoraj zaczęłam 5 tydzień. Ogolnie czuje się dobrze, tylko dokucza mi ból brzucha już tydzień-momentami silny ![]()
#955 |
Konto usunięte
|
Witaj justi
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pojawiły się u mnie nudności. Cos okropnego. Dziwne, bo wieczorami. Pisałam wam ostatnio, że mam takie plamienia brązowawe(jestem na luteinie) a dziś się wystraszyłam wieczorem, bo przy podcieraniu na papierze miałam jakby coś czerwonego. Teraz siedzę jak na szpolkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Konto usunięte
|
Muszka jak masz się denerwować to jedź na IP. Ja czuję, że do wtorku jest jeszcze 100 lat...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Justi
![]() ![]() No już myślałam, że sama tu będę ![]() Dziewczyny dziwię się, że lekarze w ogóle robili Wam usg w 4 tygodniu. Przecież to wiadomo, że nic nie zobaczą. A Wy się teraz stresujecie. Nie iść mi do gina teraz przed 7tc ![]() A jak na tyłku u siedzieć nie możecie to sobie zróbcie betę co 48h ![]() I przestać myśleć i uzbroić się w cierpliwość ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Muszka chyba jechałabym na IP ![]()
#959 |
Raczkowanie
|
Pocieszam dziewczyny, ktore nie mialy usg i musza czekac. Ja dzis tez bylam w klinice u mojej lekarki. Powiedziala tak samo jak moj miejsowy gin u ktorego bylam w poniedzialek po kontynuacje L4-ze za wczesnie (5tydz) i tak nic sensownego nie widac, a fale usg nie sa jednak obojetne dla malego zarodka, bo caly az drży i wibruje. Takze i ja czekam kolejny tydzien i wtedy bedzie podladnko.
Muszka, mi dzis doktorka powiedziala ze nawet jak bedzie krew mam nie panikowac, zarodek dalej wgryza sie w macice. Oszczedzaj sie, czy masz zwolnienie? Lez jak najwiecej. Oczywiscie jak strasznie duzo tej krwi, lepiej upewnic sie na pogotowiu!! Jaka dawke masz luteiny? Przypomnij dlaczego ja dostalas? Mam goraca nadzieje ze wszystko jest ok! Duzo kobiet ma nawet krwawienia. Leż jak najwiecej! |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór.
Właśnie wróciłam z grilla u znajomych i się melduje ![]() Wcześniej, jak co sobotę byłam na desce (windsurf) i teraz wszystko mnie boli, ale taki ból to ja lubię; ) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to czas spać. Zobaczymy ile Mała da nam pospać. Choć w sumie w niedziele rano jest kolej Tż na wstawanie i karmienie, wiec ja mogę nić w łóżku ![]() Dobranoc
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.