Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 08:28   #1321
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
aha to poplątałam
heh tak chudnąć to fajnie
no nie wiem czy tak fajnie - od położnej dostałam ochrzan... Lekarz na szczęscie powiedział, że to normalne, dziecko i tak weźmie dla siebie wszystko co najlepsze mam nadzieję zacząć teraz nadrabiać

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:31   #1322
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Hej,

Ja odnośnie szczepionek. Ponieważ osobiście uważam, że szczepienie dzieci jest BARDZO ważne (chociaż nie pracuję w żadnym koncernie farmaceutycznym) napiszę kilka moich argumentów za:

1. Nas tu wszystkie szczepiono za komuny, gdzie żadne zagraniczne koncerny nie przedawały szczepionek i na pewno te szczepionki były gorsze (bardziej zanieczyszczone) a mimo to autyzmu nie było (dopiero teraz wzrasta liczba zachorowań.
2. Zapytajcie dziadków ile ich rodzeństwa przeżyło wiek dziecięcy a ile umarło na dziecięce choroby.
3. Nie szczepi się na choroby których nie ma (na razie tylko czarna ospa została wyeliminowana dzięki szczepionkom) Te choroby są, tylko rzadkie. Jak nie będzie szczepień to będą powszechne.
4 Niektórzy nie szczepią, bo dziecko choruje po szczepionce ( w końcu tam są zarazki). Skoro choruje po małej wyselekcjonowanej dawce zarazków, to lepiej jak zachoruje ciężko po nieograniczonej dawce zarazków od nosiciela?
5. Argument: moje dziecko nie szczepiłam a jest zdrowe (bo inne dzieci są szczepione i choroby dziecięce są w zaniku, ale to może się zmienić).
6. Koncerny zarabiają na szczepionkach - owszem, ale na lekach zarabiają po 100 kroć więcej. I na chorych dzieciach to by dopiero zarobiły.

A tu link do Pana, który w zabawny sposób rozprawia się z różnymi argumentami przytaczając wyniki badań KLINICZNYCH.
http://blogdebart.pl/2014/03/12/dokt...-znowu-nadaje/
http://blogdebart.pl/2014/07/17/rtec...odcinek-setny/

I nie mówię, każdy zabieg powinien być wytłumaczony, sprawdzony i generalnie zbadany, bo zawsze mogą być powikłania.

:
Polac jej(soczku)
Apropo koncernow to oczywiste jezeli produkuja cos to musza zarabiac, nie sa to organizacje charytatywne.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:32   #1323
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja siedze i wcinam kanapki
Dobrej nocki
Hehe kanapki mnian

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
A ja siedze z M ogladamy filmik i wcinam 3 miske ziemniakow z mizeria smacznego madzixx

haha musisz ciagle ta mizeria kusic;D?

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
I znów z bólem glowy i nie wyspana wstaje no ale cóż...
Milego dnia kochane

hejka

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ale super
grtulajacje
są drogie bez promocji - zgadzam się D

idę na jajecznicę

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Hejka

a co tu taka cisza

ja dzisiaj wyspana jak nigdy, pierwsza noc w tygodniu gdzie tz byl przy mnie teraz bedzie kleic tapete, a ja dzis leze nie sprzątam, później jedziemy do tesciow
buziaki

o i jak btlo razem sobie spac?
Milego dnia u tesciow

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Witam się z rana, wzięłam pigule i czekam żeby zjeść sniadanko. Szkoda że nikt mi nie zrobi misze jeszcze z siostra zrobić ciacho marchewkowe

kochana moj tez wstal,zjadl i poszedl biegac a mi nic nie zrobil wiec wstaje cos ogarnac bo umre z glodu.

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam do Was po prawie 1,5 miesięcznej przerwie te które już mnie znają serdecznie pozdrawiam, a z nowymi mamuskami witam się ciepło
No i buziaki dla Waszych maluchów!

U nas i ślub i podróż poślubna już za nami,teraz powrót do szarej rzeczywistości uczelni i pracy
Z dzidzią czujemy się dobrze,w środę byliśmy na kontroli i uwaga!!! Najprawdopodobniej będzie synek więc proszę o uaktualnienie w pierwszym poście

Mam nadzieję, że pomimo nawalu zajęć będę w stanie nadrabiać Was na bieżąco

Hej
gratki synka

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
NATI - super, że już po :p mam nadzieję, że było pięknie tak jak sobir wymarzyliście
Gratuluję synka!!

LEKKA - gratki wygrania fotelika

Zjadłabym mizeri to przez BOLECZKĘ :p
Miał być jutro żurek, ale zrobię mielone i ziemniaczki z mizerią )
Tylko jak wytrzymam do jutra :blink: ???

Ja nadaję jeszcze z łóżka więc pozdrawiam i życzę pogodnego dnia **

hehe
Ja tez nadaje z lozka jeszcze ;*
Choc wstalam duzo wczesnuej
O mamo,chxe do Was na obiady

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Witam was z mdłościami! Kiedy miną? Za oknem pochmurno całkowity brak apetytu i lece do szkoły. .. jak mi się nie chce! !! Dziś po szkole będzie wielkie sprzątanie tego co Tż nie zrobił i jutro chce nic nie robić! Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Nati witam Cię z powrotem nie pamiętam czy sie poznalysmy ale chyba tak :P gratko synusia
wapolczuje mdlosci

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ostatnio robila nam usg i nagrywala płytę i zawsze placilismy 100zl. Za pierwsza wizyte jak szukala fasolki to wziela 50.
I tak placimy 50/100 i zawsze jest usg.

Agolandia witaj i nie martw się my tez jeszcze nie mamy nic kupionego i narazie nie planujemy kupować jeszcze

Lekkoatleka gratulacje fotelika. Aby skorzystać z kuponu musisz pobrac aplikacje allegro na telefon, zrobic zakupy i potem dostaniesz maila o kuponie. Przy placeniu za zakupy u mnie kupon wskakuje automatycznie do transakcji.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

W ogóle to dzidzia mi się dzisiaj snila
Bylismy z tz na spacerze, ja prowadzilam wózek, a on trzymał za rączke dziewczynke i uczyła się chodzić.
Miała czerwona sukienke, rajstopy w jakis wzorek i do tego takie malucie czarne lakierki
I jeszcze ta mini kitka na czubku glowy... ahhh...

Ojej. Tez chce sen o dzidziulce...

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuchatki
cóż za wspaniały mglisty poranek widoczność do 50m ale i tak jest super jemy śniadanko, tata w pracy :P jem sałatke jakąś kupna z jajeczkiem boczkiem szczypiorkiem pyszna niesamowite jak humor potrafi sie zmieniać jak w kalejdoskopie, wczoraj na wieczór zamulona a dziś jak skowronek (z lekka nadwagą)

hejka

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
I ja sie witam. Zaraz wstaje-a tak mi sie nie chce....
Dzis sporo do zrobienia. U mnie tez jesien w pelni-szaro-buro i siąpi.
Niezawsze-no przygotuje sie a i tak nie wygram, ale moze sprobuje
Hej;*
oj tam obijaj sie a nie

Ja wstaje sniadanie,potem pranie sciagne.
Ogarne kuchnue i zrobie ciasto nalesnikowe do piersi z kurczaka i je juz zamocze,tylko musze tez je ogarnac na kotleciki
Potem ogarne kalafior do gotowania i obiire ziemniaki i jak bedzie trzeba to juz obiad bede wstawiac powoli,smazyc cudowac:P
Hehe
Z psami bylam na dworze juz o 7 rano :P
Teraz leza ze mna w lozku
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:37   #1324
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Witam
Dlaczego wy zawsze tyle z rana piszecie?? no nadrabiam i nadrabiam
Z tego co pamiętam

Kordelka fajnie że już płeć znasz. Ja już nie mogę doczekać usg połówkowego a będzie to dopiero 14 listopada. Cieszysz się z córuni?
[B]

m girl temat szczepionek jest bardzo kontrowersyjny i zapewne nie byłoby problemu, gdyby jednak tych skutków ubocznych nie było. Ja póki co moją małą szczepiłam n wszystko, ale boję się MMR, która jest przewidziana na ok 12 miesiąc. Skutki tej szczepionki podobno potrafią być tragiczne. Skądś jednak przecież ten NOP się przecież wziął...

Fajnie, że sobie kompletujecie wyprawki Ja praktycznie wszystko mam (chyba, że będzie chłopiec, to więcej niebieskiego mi się przyda). Jedynie co, to łóżeczko mi się przyda no i nad wózkiem muszę pomyśleć...

Co do ruchów dziecka to w poprzedniej ciąży poczułam je tak na 100% w 17 tygodniu. Teraz jestem w 16 i niby coś tam czasami czuję, ale to jeszcze nie to co bym chciała

No i się chwalę Córcia zrobiła mi wczoraj pierwsze kroki bez przytrzymywania się czegokolwiek Co prawda przeszła tylko około 1 metra, ale jaka radocha 10 miesięcy skończy we wtorek
Ciesze, ale nie moge sie pozbyc przeczucia, ze jesnak chlopak i zaszla jakas pomylka, moze po polowkowym sie bardziej przekonam.
Moj mial niedawno Priorix-tetra i pare dni pozniej podwyzszona lekko temp. poza tym nic.Tezsie balam.
Brawa dla coreczki.
Stary 2014-10-18, 08:37   #1325
gosiak0512
Zakorzenienie

hejka..
lenia mam od rana a tu sprzątanie czeka..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:38   #1326
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem czy tak fajnie - od położnej dostałam ochrzan... Lekarz na szczęscie powiedział, że to normalne, dziecko i tak weźmie dla siebie wszystko co najlepsze mam nadzieję zacząć teraz nadrabiać
Chodzilo mi o chudniecie z tych czesci ciala abstrahujac od ciazy ja zwykle chudlam najpierw z biustu :P

Soniuska-jak zwykle perfekcyjna pani domu

Zrobilam moje typy imion dla dzidzi:
-Dla chlopca-Mikołaj, Wojciech, Mateusz, Aleksander

-Dla dziewczynki-Klara, Julia, Pola, Nadia

Co myslicie?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:46   #1327
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A ja redsa żurawinowego

Wow, pokaźna kolekcja.
Słyszałyście o tym, że dziecko powinno ssać 1 kształt smoka i nie powinno się zmieniać? I jak sie dziecko przyzwyczai to raczej nie chce innego smoka niż ten co dotychczas.
Ja używałam aventu przy synku i teraz chyba też taki kupię i jakiejś innej firmy na wszelki wypadek

FlightlessBird - pięknie
To moj byl pod tym wzgledem dobre dziecko bo ssal 3 rozne Avent clasik i naturals i Tomme tippe
Avent Clasik sprawdzil sie najbardziej.Potem pil Mleko antyreflux ipotrzeba bylo wiekszego smoczka, to okazalo sie ze z Tomme Tippe zaden nie przypasowal i zostaly tylko na herbatke

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 08:50   #1328
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
hejka..
lenia mam od rana a tu sprzątanie czeka..
Hehe skad ja to znam

Cytat:
Chodzilo mi o chudniecie z tych czesci ciala abstrahujac od ciazy ja zwykle chudlam najpierw z biustu :P

Co myslicie?
ladne
Choc nie w moim guscie;-*
Jem sniadanie.
Jaka tam perfekcyjna,mega mi sie nie chce:/
Stary 2014-10-18, 08:53   #1329
gosiak0512
Zakorzenienie

madixx Marteusza mam już ale Mikołaj jest w moich typach, co do dziewczynki to Pola mi się podoba ale nie skorzystam raczej.

soniuska wstaję patrzę kurz leży.. myślę a może i ja poleżę

Stary 2014-10-18, 08:55   #1330
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
madixx Marteusza mam już ale Mikołaj jest w moich typach, co do dziewczynki to Pola mi się podoba ale nie skorzystam raczej.

soniuska wstaję patrzę kurz leży.. myślę a może i ja poleżę
Haahaha!!!

Nie no ja najpierw do obiafu ogarne i jeszcze podlogi chyba bo syf niesamowty
Juz koncze sniadanko i do roboty
Stary 2014-10-18, 09:00   #1331
gosiak0512
Zakorzenienie

ja skorzystam że dzieciaki poszły do teściowej na dół i też się wezmę za odkurzanie.. kuchnie i łazienkę ogarnęłam wczoraj więc długo mi się nie zejdzie ..

a potem muszę na zakupy jechać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 09:02   #1332
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja skorzystam że dzieciaki poszły do teściowej na dół i też się wezmę za odkurzanie.. kuchnie i łazienkę ogarnęłam wczoraj więc długo mi się nie zejdzie ..

a potem muszę na zakupy jechać
U nas M jedzie na zakupy i ogarnia lazienke
Wiec ja mam to z glowy i musze podlogi obiad i kuchnie po obiedzie ogarnac.
No i pranie sciagnac

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Lece do roboty,buziaczki
Odezwe sie
Nie pozbedziecie sie mnie tak latwo:P
Stary 2014-10-18, 09:03   #1333
gossip_girl21
Zakorzenienie

Soniuska chłopa do roboty zaciągnij a nie sama... pobiegać sobie poszedł zamiast Ci pomóc ... oni umia doskonale sprzątać tylko im się niechce...
a ciasto do cycków to nie naleśnikowe bo tam mleka nie ma a woda mąka jajko i przyprawy zobacz w klubie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 09:17   #1334
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

a ja jestem niewyspana i wkurzona na TŻeta wczoraj miał gości i siedzieli i darli się chyba do 2 w nocy, ja mam i tak problemy z zasypianiem, zasnęłam może po 3 a on o 8 mnie obudził... Przyszłam do domu i myślałam, że tu pośpię ale jestem taka wkurzona, że nie mogę zasnąć...

Ugotowałam jajka ( albo będę jeść surowe, nie wiem) i chyba muszę chociaż do Biedry skoczyć bo nic na obiad nie mam... Ale zły dzień ;(

Wczoraj kupiłam na ciuchach jeden bodziak i jedne śpioszki, oba nowe jeszcze z metkami i takie słodkie, jedno jest jasno różowe a drugie jasno szare. I jeszcze sobie kupiłam kurteczkę z rękawami 3/4, ponczo z River Island i nowe baletki z New Look i wydałam 60 zł moje oszczędzanie

I jajka wyszły za surowe ;( buuu zmarnowałam dwa wiejskie jajeczka ...

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2014-10-18 o 09:30
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 09:33   #1335
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

Dziekuje
A ja siedze w domciu, spac sie jeszcze nie wybieram, kolezanka mnie odwiedzila, wyszla 10 minut temu, stwierdzila ze mam ogromny brzuch ale w sumie teraz jak sie najadlam to jest wielki :P prawie jak Malej
kochana do mojego brzuchola to wam duuuzo duuuuzo brakuje! ale czekam niecierpliwie az mnie dogonicie dlaczego tylko ja mam byc wielorybkiem ?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 09:34   #1336
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
kochana do mojego brzuchola to wam duuuzo duuuuzo brakuje! ale czekam niecierpliwie az mnie dogonicie dlaczego tylko ja mam byc wielorybkiem ?
No ja cie przeciez dogonilam, az u mnie wielowodzie podejrzewala gin.
Stary 2014-10-18, 09:38   #1337
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam do Was po prawie 1,5 miesięcznej przerwie ;-) te które już mnie znają serdecznie pozdrawiam, a z nowymi mamuskami witam się ciepło
No i buziaki dla Waszych maluchów!

U nas i ślub i podróż poślubna już za nami,teraz powrót do szarej rzeczywistości uczelni i pracy :-(
Z dzidzią czujemy się dobrze,w środę byliśmy na kontroli i uwaga!!! Najprawdopodobniej będzie synek więc proszę o uaktualnienie w pierwszym poście ;-)

Mam nadzieję, że pomimo nawalu zajęć będę w stanie nadrabiać Was na bieżąco
witamy ponowie powrot o szarej rzeczywistosci jest zawsze bardo trudny, ale jak trzeba to trzeba.
ciesze sie ze dzidzia ma sie dobrze, bo i gratuluje synka! super wiesci

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ostatnio robila nam usg i nagrywala płytę i zawsze placilismy 100zl. Za pierwsza wizyte jak szukala fasolki to wziela 50.
I tak placimy 50/100 i zawsze jest usg.

Agolandia witaj i nie martw się my tez jeszcze nie mamy nic kupionego i narazie nie planujemy kupować jeszcze

Lekkoatleka gratulacje fotelika. Aby skorzystać z kuponu musisz pobrac aplikacje allegro na telefon, zrobic zakupy i potem dostaniesz maila o kuponie. Przy placeniu za zakupy u mnie kupon wskakuje automatycznie do transakcji.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

W ogóle to dzidzia mi się dzisiaj snila
Bylismy z tz na spacerze, ja prowadzilam wózek, a on trzymał za rączke dziewczynke i uczyła się chodzić.
Miała czerwona sukienke, rajstopy w jakis wzorek i do tego takie malucie czarne lakierki
I jeszcze ta mini kitka na czubku glowy... ahhh...
ja pamietam jeszcze moj sen z wczoraj. przyznaj ze takie sny to cos pieknego!

JAŚ

Stary 2014-10-18, 09:39   #1338
nancy822
Zadomowienie

Witam z rana!
W końcu sobie pospałam I zjadłam śniadanie w łóżku Bułeczki z pastą jajeczną, mniammm Zaraz muszę się ogarnac i idziemy na spacer i zakupy A później trochę sprzątania a na wieczór Tż ma dla nas jakiś film
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 09:53   #1339
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
dobra czas ruszyć tyłek

trzeba brać się za kompot i kurze pościerać
oo jezuuuu kiedy ja ostatnio pilam kompot? maaatuuluuu ... taki z truskawek mi sie marzy!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Z psami bylam na dworze juz o 7 rano :P
Teraz leza ze mna w lozku
rudi sie przyzwyczaila i nie plakala juz pozniej?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

Co myslicie?
Julka coraz bardziej jest moim marzeniem Pola tez piekne. ale przeciez bedzie chlopak a tu w kwestii imion jest czarna dziura. tak czuje. nigdy nie bylam dobra z przeczuc, no ale..

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
a ja jestem niewyspana i wkurzona na TŻeta wczoraj miał gości i siedzieli i darli się chyba do 2 w nocy, ja mam i tak problemy z zasypianiem, zasnęłam może po 3 a on o 8 mnie obudził... Przyszłam do domu i myślałam, że tu pośpię ale jestem taka wkurzona, że nie mogę zasnąć...

Ugotowałam jajka ( albo będę jeść surowe, nie wiem) i chyba muszę chociaż do Biedry skoczyć bo nic na obiad nie mam... Ale zły dzień ;(

Wczoraj kupiłam na ciuchach jeden bodziak i jedne śpioszki, oba nowe jeszcze z metkami i takie słodkie, jedno jest jasno różowe a drugie jasno szare. I jeszcze sobie kupiłam kurteczkę z rękawami 3/4, ponczo z River Island i nowe baletki z New Look i wydałam 60 zł moje oszczędzanie

I jajka wyszły za surowe ;( buuu zmarnowałam dwa wiejskie jajeczka ...
aa wez i rzuc te jajka w cholere!
napij sie cieplej herbtaki, poloz przed telewizorem i olej wszystko... a tzt jak sie odezwie to sprowadz go do wysokosci podlogi, ulzy ci
ii glowa do gory!

swoja droga nie moglam nigdy przekonac sie no ponczo, jakos sobie siebie w tym nie wyobrazalam ale teraz mysle ze bylo by to dobre rozwiazanie.. musze to przemyslec.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No ja cie przeciez dogonilam, az u mnie wielowodzie podejrzewala gin.
a cala reszta duzo duzo za nami ale my jestesmy cierpliwe i poczekamy, a co mamy same rosnac

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Witam z rana!
W końcu sobie pospałam I zjadłam śniadanie w łóżku Bułeczki z pastą jajeczną, mniammm Zaraz muszę się ogarnac i idziemy na spacer i zakupy A później trochę sprzątania a na wieczór Tż ma dla nas jakiś film
ja jem sniadania w lozka od dawien dawna. przydala by sie stolik sniadaniowy, bylo by wygodniej jesc a i laptop juz mnie tak w brzuch cisnie ze nie wiem jak mam go klasc :/ a ma teleonie jakos nie umiem sie na wizazu odnalezc.

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2014-10-18 o 09:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 10:02   #1340
nancy822
Zadomowienie

Cytat:

Co myslicie?
Jak byłam młodsza to mówiłam, że na pewno dam córeczce na imię Julka Ale będzie Lilka i nie ma innej opcji
Z chłopięcych podoba mi się Aleksander ale Tż kręci nosem

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia;48574262[COLOR=Silver

[/COLOR]ja jem sniadania w lozka od dawien dawna. przydala by sie stolik sniadaniowy, bylo by wygodniej jesc a i laptop juz mnie tak w brzuch cisnie ze nie wiem jak mam go klasc :/ a ma teleonie jakos nie umiem sie na wizazu odnalezc.
Ja jem tylko w weekendy bo w tygodniu nie mam czasu na takie przyjemności A stolik pod kompa tz kupił mi jakieś 2 tyg temu bo on nie lubi jak trzymam kompa na kołdrze I do jedzenia się przydaje :P

Edytowane przez nancy822
Czas edycji: 2014-10-18 o 10:04
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 10:05   #1341
kordelka85
BAN stały

Dziwczynke jednak latwiej ubrac musze przyznac. Znalazlan na e-bayu jedne jedyne rekawiczki dla stwora, ktore nie byly rozowe, a majac inny kolor nie mily rozowych kwiatkow i typowio dziewczecych emblematow i kosztowaly mniej niz kilkanascie eu.
Stary 2014-10-18, 10:13   #1342
soniuska
Zakorzenienie

Gossip ale on pojechal po zakupy i lazienke umyje
Pomaga
A co do nalesnikowego to wirm-ja sama robie bez mleka czesto nalesniki a z woda

Pavlinecka o kurcze..nie dziwie sie:/
a co on tak zabalowal? Ja bym tam awanture robila co chwila ze ckszek
Kochana super zakupy

Mala ja tez wielorybem jestem:P
Ale Gosia tez ma duzy brzunio
A co do Ruti to tak,spali z nami wszyscy w lozku
I juz nie smuta

Nancy hehe dobrze masz
My moze w koncu obejrzymy transformersow ostatnia czesc

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Ja juz piersi w ciescie mam i siedxa w lodowce cxekaja na usmazenie. Gotuje kalafior na parze wlasnie,ziemniaki tez juz obrane
Zostaly podlogi,chyba nawet je umyje i ogarnac siebie
Choc mam przeczucie ze czegos nie zrobilam:P
Stary 2014-10-18, 10:16   #1343
gossip_girl21
Zakorzenienie

Mała mnie te z sie Julka podoba ale za dużo Julek w okolicy i też myślałam o Poli bo fajne rzadko spotykane ale Tż nieee bo jak to tak i jego rodzina też nieeee najlepiej (nie obrażając nikogo) dać kaśka lub anka że jak krzykniesz jedno z tych imion to się 20 osób odwraca na raz
Oczywiśnie nie mam nic do tych imion bo ładne ale za często spotykane...
w swojej klasie miałam 6 dziewczyn o imieniu Anna... no litości
Amanda, Ada, Olka=Aleksandra, Amelka, Lena, Nadia, Nikola, Oliwia, Wiktoria Mnie sie te podobają i jakbym miała wybierać to napisałabym na karteczce i losowała albo coś w tym stylu bo ciężko mi się zdecydować
Przez którąś będe dzisiaj kompot robić z jaboli zrobię

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-18, 10:29   #1344
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwczynke jednak latwiej ubrac musze przyznac. Znalazlan na e-bayu jedne jedyne rekawiczki dla stwora, ktore nie byly rozowe, a majac inny kolor nie mily rozowych kwiatkow i typowio dziewczecych emblematow i kosztowaly mniej niz kilkanascie eu.
powtarzalam to caly czas. wiec mamusie synusiow maja ciezszy orzech do zgryzienia..
dobrze, ze wogole udalo ci sie cos znalezc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Ja juz piersi w ciescie mam i siedxa w lodowce cxekaja na usmazenie. Gotuje kalafior na parze wlasnie,ziemniaki tez juz obrane
a kurze wytarlas?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Mała mnie te z sie Julka podoba ale za dużo Julek w okolicy i też myślałam o Poli bo fajne rzadko spotykane ale Tż nieee bo jak to tak i jego rodzina też nieeee najlepiej (nie obrażając nikogo) dać kaśka lub anka że jak krzykniesz jedno z tych imion to się 20 osób odwraca na raz
Amanda, Ada, Olka=Aleksandra, Amelka, Lena, Nadia, Nikola, Oliwia, Wiktoria Mnie sie te podobają i jakbym miała wybierać to napisałabym na karteczce i losowała albo coś w tym stylu bo ciężko mi się zdecydować
amanda tez sliczne
a jesli chodzi o Pole to jest przepiekne tylko jak zdrobnic.
a wiedzialas ze Pola to tak naprawde zdronienie do Apolonia, choc teraz przyjelo sie juz jako samodzielne imie

JAŚ

Stary 2014-10-18, 10:29   #1345
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba przeze mnie

mój już prawie gotowy, też z jabłek naszych

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 10:30   #1346
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Mi sie wydaje ze wlasnie te co ci sie podobaja sa teraz na takim topie, ze co druga dziewczynka je ma.No oprocz Amandy.
Anki i Kaski byly kiedys i juz zazwyczaj sa dorosle kobiety, niepopularne imiona wsrod malych dziewczynek.
Zreszta popatrz po innych watkach mamusiowach.

A moj maz zarzucil imieniem Ewa i tak sie nad tym zastanawiam.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-10-18 o 10:32
Stary 2014-10-18, 10:31   #1347
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

aa wez i rzuc te jajka w cholere!
napij sie cieplej herbtaki, poloz przed telewizorem i olej wszystko... a tzt jak sie odezwie to sprowadz go do wysokosci podlogi, ulzy ci
ii glowa do gory!

swoja droga nie moglam nigdy przekonac sie no ponczo, jakos sobie siebie w tym nie wyobrazalam ale teraz mysle ze bylo by to dobre rozwiazanie.. musze to przemyslec.[COLOR=Silver]
Juz mu powiedziałam co i dlaczego o tym mysle, jednak on nie widzi w tym swojej winy, w ogóle wkurza mnie, że zachowuje się, jakby nic się w naszym życiu nie zmieniło, nie rzucił palenia chociaż obiecał, miał nie pic przez 9 miesięcy i w ogóle jak mu mówię o tym, co zmienia się u dzidziusia a on nagle: a wiesz, dziś oglądałem taki film... I kur... jakbym o cudzym dziecku mówiła. Tak chciał się rozmnażać a teraz zachowuje się, jakby dziecko dotyczyło tylko mnie. Chociaż oczywiście jak mu o tym mówię, że twierdzi, że to nie prawda, ale ja widzę, że totalnie to olewa.
A mam tak pogmatwaną sytuację rodzinno - lokalową, że i tak muszę spać u niego

A co do poncza też myślałam, że nigdy nie założe, ale jestem uzależniona już chyba od pinterest i tam znalazłam tak dużo fajnych propozycji, a jeszcze to ponczo nowiutkie i śliczne jest, jak się wypierze to Wam pokarzę

A laptopa nie umiem trzymać na kolanach... jak leżę w łóżku to kładę go na taborecie obok hehe

Cytat:
Gossip ale on pojechal po zakupy i lazienke umyje
Pomaga
A co do nalesnikowego to wirm-ja sama robie bez mleka czesto nalesniki a z woda

Pavlinecka o kurcze..nie dziwie sie:/
a co on tak zabalowal? Ja bym tam awanture robila co chwila ze ckszek
Kochana super zakupy

Mala ja tez wielorybem jestem:P
Ale Gosia tez ma duzy brzunio
A co do Ruti to tak,spali z nami wszyscy w lozku
I juz nie smuta

Nancy hehe dobrze masz
My moze w koncu obejrzymy transformersow ostatnia czesc

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Naleśniki bez mleka robiła mi mama jak byłam mała i do dziś uważam, że są lepsze

A Tżeta goście to przypadkiem zajechali, mieli posiedzieć i spadać, to posiedzieli... On okazję owszem miał, ale miał wypić dwa drinki i iść spać. Coś mu nie wyszło.

W każdym razie jajka wywaliłam, zjadłam kanapki z pastą rybną i podlewam storczyki, które i tak nie kwitną... O.

Mam taki bajzel, muszę to posprzątać bo nie mam gdzie poleżeć nawet

dziżas a miałam o czym innym ;P

Macie / planujecie poduszki do spania? Chcę kupić bo mi tak ciężko się ułożyć, a jak brzuszek urośnie to chyba na fotelu będę spać... ;/

I ze złości 4 pary rajstop na all dla kobiet w ciąży kupiłam. O ( bo zniżka ;P)

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2014-10-18 o 10:35
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 10:31   #1348
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba przeze mnie

ja juz jestem po zakupach, drugi raz mi sie nie chce a kompot bym wypila jejjj jak bym wypila!

a z owocow mam tlyko mandarynki i jedna gruszke

hmm.. musze wykonac telefon do mamy, ciekawe czy ona nie ma truskawek w sloiku.

JAŚ

Stary 2014-10-18, 10:37   #1349
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
powtarzalam to caly czas. wiec mamusie synusiow maja ciezszy orzech do zgryzienia..
dobrze, ze wogole udalo ci sie cos znalezc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

a kurze wytarlas?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

amanda tez sliczne
a jesli chodzi o Pole to jest przepiekne tylko jak zdrobnic.
a wiedzialas ze Pola to tak naprawde zdronienie do Apolonia, choc teraz przyjelo sie juz jako samodzielne imie
Nie wiedziałam ale jakos mi to nie przeszkadza

Cytat:
to chyba przeze mnie

O Ty niedobra!

Cytat:
Mi sie wydaje ze wlasnie te co ci sie podobaja sa teraz na takim topie, ze co druga dziewczynka je ma.No oprocz Amandy.
Anki i Kaski byly kiedys i juz zazwyczaj sa dorosle kobiety, niepopularne imiona wsrod malych dziewczynek.
Zreszta popatrz po innych watkach mamusiowach.

A moj maz zarzucil imieniem Ewa i tak sie nad tym zastanawiam.
Może i tak dorosłe i dlatego nie ma małych bo są tak oklepane moim zdaniem? Ale każdemu się podoba co innego u mnie za dużo tego żeby tak dziecku dać

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-18, 10:38   #1350
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Juz mu powiedziałam co i dlaczego o tym mysle, jednak on nie widzi w tym swojej winy, w ogóle wkurza mnie, że zachowuje się, jakby nic się w naszym życiu nie zmieniło, nie rzucił palenia chociaż obiecał, miał nie pic przez 9 miesięcy i w ogóle jak mu mówię o tym, co zmienia się u dzidziusia a on nagle: a wiesz, dziś oglądałem taki film... I kur... jakbym o cudzym dziecku mówiła. Tak chciał się rozmnażać a teraz zachowuje się, jakby dziecko dotyczyło tylko mnie. Chociaż oczywiście jak mu o tym mówię, że twierdzi, że to nie prawda, ale ja widzę, że totalnie to olewa.
A mam tak pogmatwaną sytuację rodzinno - lokalową, że i tak muszę spać u niego
moj ma to samo. jak mu mowie o dziecku to jak do sciany.. i mowi o czyms innym ale wiesz co.. bardzo mnie to wkurzalo, tak zerobilam awantury co chwile, mylse ze do nich nie dociera to jak bardzo sie zmienia. dla nich nie zmienilo sie poki co ni, bo przeciez to my mamy dzidzie w srodku, to my sramy po gaciach z nerwow przed kazda wizyta i to my mamy burze hormonow a oni nawet nie wyobrazaja sobie co to takiego.. nie probuje na sile wyedukowac tzta, ale gdzies pomiedzy zdania wciskam ze np ma tyle i tyle cm, ze polyka wody plodowe, czy ze juz mozna mu muzyke do brzuszka puszcac , ze mimo by bylo jakby czesciej wital sie brzuszkiem. i chyba cos dociera, bo ostatnio jak lezelismy to on tak z niczego sam z siebie zamyslil sie, wzial telefon wlaczyl na youtubie muze klasyczna dla dzidzi i przylozyl do brzucha.. bylam w takim sozku ze malo sie nie poryczalam. i teraz wiem ze na sile mu do lba nic nie wbije, ale przemycajac pewne informacje gdzies pomiedzy innymi cos tam do niego docieka.. i pamietaj ze facet to jest facet. facet poczuje sie prwdziwym ojcem jak wezmie dziecko na rece, namacalnie, moze jeszcze ewentualnie po kopniakach z brzuszka.

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości