|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne odchudzanie :)
Jestem ja
u mnie dziś brzuch nadęty jak balon- efekt wczorajszego kina od dziś obiecuję żadnych więcej grzechów do następnego razu oczywiście
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
88agnik nie przejmuj się
Ja po wczorajszym kryzysie miałam podobnie i dostałam nauczkę, bo taka przepełniona poszłam jeszcze na siłownię... fatalnie mi się ćwiczyło i to na własne życzenie ![]() Jak cały dzień jadłaś ładnie, to na pewno nie wpłynie to w żaden sposób na Twoją wagę ![]() Jestem przed @ i non stop bym jadła, naprawdę cokolwiek, ale buzia to najlepiej jakby się nie zamykała ![]() Niby mam zajęcie - zwozimy i układamy drzewo na zimę - ale przecież moje myśli krążą wokół jedzenia fatalnie Dzisiaj już mam zamiar się trzymać z dala od słodyczy, chociaż kurcze nie wiem czy podołam... ![]() Laseczki moja propozycja - piszemy tutaj, a nie w klubie Czekam też na Wasze zdjęcia
|
|
#723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie zamiast słodyczy ciągną inne węgle- makarony, pieczywo etc. Ciężko ciężko. Zrobiłam wczoraj TŻetowi owsiankę budyniową z migdałami, był zachwycony |
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Makarony też uwielbiam i wszelkie zapiekanki A owsianki na śniadanie powinien jeść każdy Nie dość że zdrowa, pożywna to jeszcze pyszna!
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to się tutaj w ogóle na Was obrażę!!! I tyle w temacie...
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
Owsiankę to ja już prawie codziennie mam na śniadanie
A tak niepewnie i skromnie się zapytam GDZIE WY U LICHA JESTEŚCIE!!!! Ja rozumiem nawał obowiązków ale jeszcze tydzień temu to tu tak gwarno było a teraz cisza... Mam nadzieję, że nie odpuściłyście sobie ![]() Ach ta jesienna pogoda wcale nie sprzyja odchudzaniu, ale jak się zgrzeszy to jeszcze nie jest najgorzej, bo do wakacji duuuużo czasu ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Akurat pisałam i nie zauważyłam Twojej wiadomości ![]() dobrze, że chociaż ktoś tu zagląda.
|
|
#727 |
|
.
|
ja zaglądam ;P
ale mam doła niezwiązanego z dietą ;<
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
A co takiego się stało? Przepraszam za wścibstwo, ale czasami jak się człowiek wygada to jest lżej a obcemu nieraz łatwiej niż bliskiemu.
|
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa i do poniedziałku w Biedronce jest promocja na wszystkie płatki śniadaniowe, w tym też owsiane! Też się pocieszam, że do wakacji dużo czasu ale jednego dnia wytrwam, a drugiego nie Już takim jestem wrednym człowieczkiem i nie zawsze potrafię się oprzeć tej przyjemności jedzenia... ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Dół nie związany z dietą, ale mam nadzieję, że chociaż się trzymasz i zdrowo jesz? ![]() Jak waga? Jak treningi? Nic nas nie informujesz... ![]() My zawsze Cię wysłuchamy, a najwyżej coś będziemy mogły doradzić, więc jak masz ochotę to wal
|
|
|
#730 |
|
.
|
jak przetrawię pewne informacje to napiszę w klubie
![]() staram się trzymać dietę i ćwiczę, jest dobrze, ale jeszcze brakuje do 100%-towej motywacji. od przyszłego miesiąca idę na inną siłownię, ta jest lipna.
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Weekend przed nami!
Ja postaram się coś napisać, ale niestety mam zjazd na studiach i nie wiem, czy znajdę chwilę, ale obiecuję, że się postaram Miała być w kupie siła, a tutaj taka lipa Miłego weekendu!
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Ja w zeszłym tygodniu miałam zjazd.
Dzisiaj dostałam @ na sernik "dietetyczny":brzydal : będę go robić pierwszy raz więc spróbować muszę, bo nie podaje się gościom czegoś czego się wcześniej nie próbowało
|
|
#733 |
|
.
|
sernik dukana zebra jest fajny. i dietetyczny ;p
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
Nie znam tego sernika
jak o dukan był modny to byłam w ciąży jak już przestałam karmić to okazało się, że super ekstra dieta jest feeee
|
|
#735 |
|
.
|
ale z pomysłów na potrawy można korzystać ;P
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam staram się robić zdrowe jedzenie, ale bez jakichś tam Dukanów czy coś
Za długo się już odchudzam, nauczyłam się nie eliminować, a dokonywać dobrych wyborów ![]() Moja @ nadal w natarciu i odkurzacz jedzeniowy niestety mam włączony Jutro niestety też się uczę , ale już trochę krócej, więc wpadnę tutaj do Was na kontrolę! Dobranoc i miłej niedzieli!
|
|
#737 |
|
Konto usunięte
|
Lo matkości słodkości, mam tyle nauki już, że nie wiem w co ręce włożyć.
Ale pochwalę się wczorajszym jadłospisem: Śniadanie: Dwie kanapki z białkowego pieczywa i wędzonego sera żółtego II śniadanie: Pol puszki makreli z sosem pomidorowym i czerwoną fasolą Obiad: Pieczony mintaj, sałatka z gotowanej fasoli strączkowej, kiełków i orzechów włoskich, kilka gotowanych ziemniaczków Podwieczorek: Jabłko i szpinak (ta typowa breja szpinakowa) Kolacja: Owsianka budyniowa z resztką migdałów Owsiankę w ogóle muszę jadać na kolację, bo zawsze po takiej ilości ciepłego mleka robię się senna Ciężko w takich warunkach o regularne posiłki, o czasie na ćwiczenia nie wspominając nawet... Ale to jest mój priorytet teraz, żeby wygospodarować chociaż ze dwa dni na aerobik, bo od tego kieratu stanie na laborkach na uczelni-siedzenie w domu nad książkami jestem strasznie rozlazła. Brak ruchu działa na mnie depresyjnie. ![]() Piękna pogoda dziś we Wrocławiu, po obiedzie idę na długi spacer, oznaczenie czystości leków musi poczekać |
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Farmakopea jak Ty ładnie jesz
ale do tego jabłka i szpinaku jednak bym coś węglowodanowego dorzuciła U mnie też słonecznie, ale zimno Ja już po zajęciach wróciłam do domu Nie cierpię studiować Dzisiaj mam dzień luzu, więc o jedzeniu nie wspominam ![]() Idę do klubu! Co z Waszymi zdjęciami? Pozostałe uczestniczki?
|
|
#739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zdjęcia sie wstydze wyrzucać, bo Wy takie słodkie kobietki, a ze mnie babochlop trochę |
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mogłam napisać, że się wstydzę, bo jestem gruba i też nie dodam zdjęcia, a dodałam ![]() Więc zbieraj pośladki piękna kobitko i działasz
|
|
|
#741 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra, ale nie dziś, bo outfit mocno domowy ![]() Obmyśliłam żarełko na dziś, czekam na wytknięcie błędów :P to coś zmodyfikuję wtedy. Śniadanie: Znowu kanapki z wędzonym serem na chlebku białkowym II śniadanie: Jogurt naturalny z surowymi warzywami i kolorowym pieprzem Obiad: Planowany makaron szpinakowy z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, oliwkami i kaparami (trochę rozpusta jedzeniowa, ale w końcu niedziela) Podwieczorek: Druga połowa wczorajszej makreli z fasolą Kolacja: I tu mam dylemat. Chcemy iść z TŻ do naszej ulubionej wege knajpy. Tam codziennie jest inne menu, dziś do wyboru: Zupa pietruszkowo-cebulowa z suszonymi śliwkami Albo Kuleczki jaglano-buraczane z hummusem dyniowym, pieczonym kalafiorem, szpinakiem i jarmużem. Danie główne brzmi pysznie (tam z resztą zawsze jest pysznie i nietypowo), ale nie wiem, czy na kolację to nie za dużo... |
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do restauracji spoko idź i wybierz jedzonko, jakie Ci się podoba, bo z tego co wymieniłaś wszystko jest jak najbardziej zdrowo Nie zapominaj tylko o zdrowych tłuszczach Moje uwagi: w II śniadaniu brak węgli z węgli rezygnuje raczej w drugiej połowie dnia i to też nie jest konieczne, poza tym super Ja od jutra spinam pośladki i też Wam wpisuje moje jadłospisy ale nie mam wyrzutów i mieć nie będę! bo i tak powolutku chudnę do 11 listopada (ważenie i rocznica zmiany nawyków żywieniowych! Postaram się, ale się nie spinam
|
|
|
#743 |
|
Konto usunięte
|
Mogłam chociaż pól bułki wszamac dyniowej do tego IIŚ, masz rację... I teraz byłabym bardziej najedzona
A z tłuszczami spoko, oni tam wszystko zalewają oliwą lub innymi roślinnymi tłuszczami- same warzywa byłby inaczej niezjadliwe :-P ostatnio jadłam tam przepyszną kaszę jaglaną ze słonecznikiem, czerwoną fasolą i wlaśnie oliwą. To było coś boskiego, w życiu bym się nie spodziewała Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-10-19 o 14:54 |
|
|
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czerwona fasola to gotowana czy raczej taka konserwowa z puszki? No i czy to danie było na ciepło czy raczej nie? Fajne takie knajpy są
|
|
|
#745 |
|
.
|
Farmakopea, a która to knajpa?
|
|
#746 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Raczej z puszki i na ciepło to wyglądało tak, jakby uprażyć słonecznik na patelni, dorzucić tej fasoli, ugotowanej kaszy, podlać oliwą, doprawić i wymieszać. No mega to było jak rozkminie przepis to dam znać ![]() A knajpa jest super, raz w tygodniu tam chodzimy na jakąś bombę witaminową zawsze się tam czymś zainspiruję- zaczarował mnie swego czasu sos pomarańczowo-cynamonowy. No i taki fajny sposób na podawanie surowych warzyw: Np ogórka czy rzodkiewkę czy marchew czy coś zamiast kroić, traktujesz obieraczką do ziemniaków na takie cienkie, chrupiące wstążki. Wygląda to bardzo elegancko i smakowicie, a to tylko marchewka pokrojona inaczej niż zwykle Ha, w przypływie ułańskiej fantazji dorzuciłam do mojego sosu z tuńczykiem pestki dyni. Okazało się, że super pasują |
|
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wy moje
Wy jesteście z jednego miasta... to na jakieś wspólne no... BIEGANKO mogłybyście się umawiać Tylko żeby to było zdrowe bieganko zazdroszę Wam
|
|
#748 |
|
Konto usunięte
|
Będzie że reklamuję Machina Organika, naprzeciwko Pasażu Niepolda. Ceny są takie sobie (zwłaszcza na studencką kieszeń), ale jest przyjaźnie, nigdy nie ma tłumów i podają dobre piwo/koktajle ze świeżych owoców ![]() No i zawsze to coś nowego, wegańska (tak, tak, wegańska) kuchnia jest dla mnie inspirująca mocno. A zastępowanie nabiału "mlekiem" z migdałów jest przepyszne. Tylko to też nie dla każdego, typowy mięsożerca nie da rady posiłkowi z samych warzyw i owoców na milion sposobów. Mój TŻ co prawda lubi to miejsce (mimo miłości do wołowiny), ale on jest niespełnionym kucharzem i generalnie uwielbia nowe smaki |
|
|
|
|
#749 |
|
.
|
ja byłam tylko w złym mięsie :P ale muszę się tam kiedyś wybrać. dzięki za namiary
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja również zamierzam zrzucić "trochę" kilogramów, a dążenie do tego z innymi wspierającymi się osobami jest zawsze lepsze niż samotna walka ![]() I już na samym początku chciałabym Wam wszystkim polecić pewną herbatę, którą poleciła mi starsza i bardzo przyjazna pani aptekarka. Nazywa się Figura Detox i w porównaniu do innych dziwnych i zdrowych herbat - jest pyszna! Nawet mój TŻ czasem podkrada łyk bądź dwa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Ja po wczorajszym kryzysie miałam podobnie i dostałam nauczkę, bo taka przepełniona poszłam jeszcze na siłownię... fatalnie mi się ćwiczyło i to na własne życzenie 

fatalnie 
Nie dość że zdrowa, pożywna to jeszcze pyszna!

Aaaa i do poniedziałku w Biedronce jest promocja na wszystkie płatki śniadaniowe, w tym też owsiane!
Już takim jestem wrednym człowieczkiem i nie zawsze potrafię się oprzeć tej przyjemności jedzenia...
Nic nas nie informujesz... 

na sernik "dietetyczny":brzydal : będę go robić pierwszy raz więc spróbować muszę, bo nie podaje się gościom czegoś czego się wcześniej nie próbowało
ale do tego jabłka i szpinaku jednak bym coś węglowodanowego dorzuciła 
z węgli rezygnuje raczej w drugiej połowie dnia i to też nie jest konieczne, poza tym super
zazdroszę Wam