|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Pstryczku-i jest przyczyną i jej nie ma,po prostu zmęczenie materiału. Brakuje mi pomocy i w ogóle obecności męża,ostatnio mało czasu spędzamy razem
Szajka,ostatnio pisałaś coś o temperaturze,nie wiążesz tego ze sobą?
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Szaja jak Ci się pracuje na elementarzu menowskim? Bo u nas go olali i w ogóle z niego nie korzystają. Mają fajne ćwiczenia z Nowej Ery, osobne do edukacji matematycznej i osobne do polonistycznej/przyrodniczej/społecznej, widać że na nich pracują bo wszystkie zadania mają zrobione, do tego jakieś ćwiczenia Dzień odkrywców i książka z czytankami na później. Dużo robią na kserówkach. Podręcznik tylko noszą, już nawet do niego nie zaglądam bo się nie chcę denerwować. Już się nawet zastanawiałam czy nie kupić młodemu normalnego podręcznika z tej serii ale nie wiem jaki to jest, w boxach są jakieś inne ćwiczenia niż te co mamy i wygląda na to że w tym roku wypuścili nowe?? Wiesz czy do tego pasuje jakaś książka i czy można ją kupić osobno a nie w pakiecie? Jest sens w ogóle czy równie dobrze się nauczą na samych ćwiczeniach?
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam śniegowce na all dla filipa i dużo jest w takim typie http://allegro.pl/fajnebutki-demar-s...686086661.html ; powiedzcie mi, one tylko tak dziwnie wyglądają i po ściśnięciu sznurówek są normalne, czy o co chodzi
bo jakieś takie kanciaste na tym zdjęciu
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mi sie wydawalo, ze sprawdzanie kartkowek, sprawdzianow itp to najlepsze co jest w pracy nauczyciela
![]() SZAJA, zdrowka! DELI, co jest? ![]() ELLMI, kop w tylek dla TZ! Przyjechal i w ogole nie gadacie? Swoja droga - ostro sie sfoszyl, zeby przez tydzien mu nie przeszlo :/ 100zl w kieszeni - kombinezon z tamtego roku dobry :P Co prawda jednoczesciowy no ale nie bede wybrzydzac ![]() Ewentualnie dokupie jakies spodnie ocieplane, bo kurtka tez sie znajdzie. |
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48576466]Aga:
http://www.empik.com/alexander-mozg-...0097,zabawki-p[/QUOTE] Dzieki za pomysł Aaa i zdrówka |
|
|
|
#1266 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
tzn. czasem korzystamy, ale szlag mnie trafia bo np. taka rzecz: założyłam dzieciom zeszyty czytanki, dostawali do wklejania sylaby, słowa i proste zdania do nauki czytania z liter, które poznajemy - no ale książka jest, no to skorzystam. I co? dzieci mają problem, i aż się prosi by im łuczki na dole zrobić dzieląc słowa na sylaby, ale nie! nie można! no to powiedz mi, do czego mi taka książka?My mamy z Didasko, ale teraz widzę, że to średni był wybór. Tzn. ćwiczenia świetne, no i duża czcionka i czytanie sylabowe, ale... dla moich uczniów za trudne. W przyszłym roku coś innego będę brać. Tak, w boxach inne ćwiczenia, to co wypuścili to skorelowane z menowskim podręcznikiem, pod niego pisane. I teraz pytanie, do czego byłby ci podręcznik? bo jak do nauki czytania, to lepsze będą Litery na all ceny zaporowe, ale na chomiku jest, możesz choćby do pokazywania młodemu na kompie korzystać, bez ściąganiaa jak do nauki, to lepiej kup jakąś fajną książkę z serii CED - Centrum Edukacji Dziecięcej, mają rewelacyjne książki z doświadczeniami dla dzieci, z pomysłami techniczno-plastycznymi. Popatrz: http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...enty-2933.html http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...tury-1166.html http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...bawa-1146.html http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...auta-1098.html to się młodemu może spodobać ![]() Albo po prostu kup mu fajną książkę i tyle, z pożytkiem większym będzie niż podręcznik wiesz, w szkole realizuje się podstawę programową, nie podręcznik. Podręcznik jest TYLKO narzędziem.A odnośnie CED, na to poluję, bo Agatka uwielbia Pana Robótkę http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...czne-2929.htmlA powiedz mi, jak mu idzie czytanie w ogóle? daje radę? i jakie litery już poznali? Cytat:
ona też ubiegłoroczną kurtkę ponosi + kilka po Agatce mam |
|||
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
szaja juz lepiej? lady co z Piotrusiem? Dzis bylismy cala rodzinka na sesji: znow wyszly niezle patologie, ze moj brat to moj maz a bracik i tata sa rodzenstwem. Rowniez nasluchalam sie przez zupelny przypadek samych komplementow nt rozwoju Yae i sposobu jej prowadzenia od osoby zajmujacej sie rozwojem dzieci. Normalnie duma mnie rozpiera a Yae oczywiscie w swoim zywiole byla znow bawiac sie z obcymi lub prawie obcymi ludzmi w knajpie. Pewien pan sie nawet przyznal, ze sie zakochal w Yae i podzielil z nia swoja szarlotka |
|
|
|
#1268 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, lepiej, dzięki
![]() Znaczy się - męża dla Yae już masz?
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48580477]Meneq, lepiej, dzięki
![]() Znaczy się - męża dla Yae już masz? [/QUOTE]To swietnie, oby tak dalej Zanim Yae bedzie na wydaniu, to ten pan moze byc juz u Abrahama na piwie ;-) |
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Szaja no właśnie średnio skorelowane bo w menowskim całkiem co innego
Oni zrobili na razie cyfry 1-5, dodawanie do 5, litery A O I E T M i w poniedziałek będzie L i chyba odejmowanie. Nie wiem czy to dużo czy mało. Grześ w zasadzie umie czytać ale nie jakoś bardzo płynnie, nie uczyłam go bo wiedziałam że w podstawie i tak jest od zera. Mam wrażenie że się nie nudzi bo dużo ćwiczeń mają na pisanie a tego nie umie. To znaczy umie ale drukowanymi, pisanych nie zna.
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kubulenciusz jest the best Z mezem to juz chyba ... Ale möze napisze w klubie jesli möge aaa |
||
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Znowu pierwsza
|
|
|
|
#1273 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam
ale nie pisałam.
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co z mężem?? Napisz w k.
U nas nocka ładnie przespana. Od dziś mam wolllllllneeeeeeeeee ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Kija, kocham Cię czytać OMG! Cytat:
Cytat:
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wczoraj byli u nas teście. przez cały pobyt mialam ochotę sobie strzelić w łeb ![]() szajka mam nadzieję, że już lepiej się czujesz pstryczku nie mogę z K. ![]() elllmi ehs chłopy i ich fochy ![]() silver brawo za nockę
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48583265]Ja byłam
ale nie pisałam.[/QUOTE]A jak sie czujesz? Cytat:
A co tescie naodstawiali? |
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kochane mam prosbe! czy jak bedziecie w H&M to sprawdzilybyscie mi czy sa te buty u was ze zdjecia? i jesli tak to ja zwracam koszta plus przesylke oczywiscie !!!
rozmiar 21/22 (niewiem czy jest taki czy 20/21) jeszcze dam dzis znac dokladniehttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...454482fe9.html nie moge dodac zdjęcia. Zdjecie w linku
|
#1278 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Filip dzisiaj biegał po kanapie, spadł, uderzył bokiem głowy o stolik i ma rozcięte ucho krew się lała, on histeria, masakra; napuchło mu, krew zaschnęła i ie da się dotknąćCytat:
a poszło oto, że jak bylismy w tamten weekend w Zakopanym, to chciał dla mojego taty wziąć w knajpie jedzenie na wynos, a ja mu powiedziałam, że pewnie nie dają i że wymyśla![]() Cytat:
![]() no niestety, nie było
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-10-19 o 19:04 |
||
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(( ucaluj go od Hani A za sprawdzenie dziekuję! Brat Twój se o mnie pomyśli... Kurcze nie wiem w końcu jak te rozmiary są w h&m bo jeśli jest 22/23 to moze byc duży wiec moze jednak 20/21 chyba ze jest 21/22 to ideollo ale nie wiem jak oni maja ten podział
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
a te butki to jakaś nowość? bo braciakowi powiedzieli, że w ogóle takich jeszcze nie było i żeby pytać w przyszłym tygodniu; i rozmiarówka 20-21, 22-23
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- ale chyba te wieksze rozmiary już są pojedyncze, tzn. od 22
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm to moze pojedynczy 22 jeśli tak jest faktycznie. Podziekuj bratu!!!!! ![]()
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie materace kupowałyście dzieciom do łóżek ???
Bo my się zastanawiamy nad kokos- gryka - pianka, ale może już w jakiś inny - lepszy zainwestować skoro będzie na tym łóżku spała kolejne 10 lat ![]() Sama nie wiem zwłaszcza, że teraz kasy nie mamy. |
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Yae na koniec pobytu dala nr popisowy: bylysmy z mopsem kolezanki na spacerze, prowadzila go na smyczy. Znalezli kaluze, Yae zaczela sie w niej chlapac a piesek popijac wode. No i co Yae zrobila? Na czworaka i pije wode z kaluzy.
|
|
|
|
#1284 |
|
Konto usunięte
|
Yae rządzi
![]() Aga, odpuść sobie takie kombinowane materace już ponoć lateks najlepszy, ale nas nie było stać, więc mamy bonellowe, śpi się dobrze (mamy dla dziewczyn łóżka normalnej wielkości, więc normalnie możemy spać).
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiejsza noc to była masakra, cały czas nosiłam go na rekach bo tylko wtedy nie płakał.... gorączka do 39 pomimo czopka ehhh,na szczęście w dzien mu sie polepszyło. Jako,ze "spałam" dzis niecałą godzine, wiec sie odmeldowuje. Dodatkowo tż rzyga dalej niz widzi,piernik wie po czym... jak jakąs wirusówke przywlecze to go oskalpuje, wrrrr...... Jak ja bym chciała znowu byc na bieżąco, wrócic do Was to sobie nie wyobrazacie
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-10-19 o 20:35 |
|
|
|
#1286 |
|
Lurker ;)
|
Moj pracodawca wannabe, ten co chcial mi dac "umowe na zaufanie" znowu szuka pracownika haha, dobrze ci tak chujku!
Szaja zyjesz dzisiaj? ![]() Bokeh kurde fajne te butki, one sa takie na teraz?
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cena fajna i takie dość sztywne chyba jak nie znajdę panterki kupie te granatowe chlopiece ![]() Haha Yae jest boska ! Oby nic jej z tego nie było tylko
|
|
#1288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, dobry uczynek zrobił ja jutro będę w innym CH, bo muszę sobie coś na imprezę z okazji 65-lecia ślubu (czujecie to!Cytat:
Cytat:
to sobie mogą z Filipem rękę podać - razem z naszym psem spijali wodę z kałuży przed garażem ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- a to ja też mam prośbę szukam takich butków jak ma ten chłopiec https://www.facebook.com/AntoniPozna...type=1&theater ; też HM, rozmiar 22; u nas już nie ma
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, przepraszam że tak z buta ale mam pilne pytanie:
przyjechał mój brat z wielkiego świata chcą zrobić w Pl wywprawkę dla małego - poród w styczniu, i zamierzają wszystko kupić w smyku ja zaproponowałam boćka w zabrzu, kaję i świat dziecka w gliwicach - ale umówmy się, to dalej nie są jakieś tanie sklepy.Sląskie dziewczyny - gdzie w obrębie śląska są jakieś hutrownie dziecięce?
|
|
#1290 |
|
Konto usunięte
|
Ewulka, nie wiem gdzie hurtownie, ale u mnie jest fajny sklep - ubranka taniej, niż w smyku
i ogrom wózków. http://www.dzieciecemarzenia.plDziewczyny, żyję dzisiaj, dzięki, ale każdy mięsień po wczorajszym mnie boli :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

bo jakieś takie kanciaste na tym zdjęciu

TŻ przyjechał sfochowany (po ostatnim weekendzie się nie odzywa, kij mu w oko), pytam się po co przyjechał w takim razie, to powiedział, że do Filipa; no to niech się buja, kreatura jedna
rozmiar 21/22 (niewiem czy jest taki czy 20/21) jeszcze dam dzis znac dokladnie
krew się lała, on histeria, masakra; napuchło mu, krew zaschnęła i ie da się dotknąć