Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 15:31   #691
TienShan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Lily ja tak miałam z pierworodnym jak spaliśmy do 12 a mąż o 14 w domu Ubierałam się jakiś obiad wstawiałam i udawałam, że od rana dziecko daje mi w kość

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 15:59   #692
olimpia2009
Zadomowienie

Czesc ja zaraz sie biore za sprzatanie a tz i mloda gdzies jada...zeby tu sie nie platac
Stary 2014-10-18, 16:45   #693
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Czesc ja zaraz sie biore za sprzatanie a tz i mloda gdzies jada...zeby tu sie nie platac
ja wcześniej wygoniłam chłopaków by w spokoju umyć podłogi ale już wrócili i robią bałagan

Stary 2014-10-18, 17:00   #694
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Crumble, opowiadaj

scotasia, 3mam kciuki za obiadek

Jezu, TŻ wrócił z pracy i po 10 minutach mam ochote go tam odesłać normalnie zaraz rzuce mu sie do aorty
Dzięki za kciuki, smakowało

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
scotasia też mamy nosidło, ergobaby ale nosiliśmy jak synuś już potrafił sam usiąść, wcześniej są niezalecane zupełnie, najlepsza chusta, zorientuj się, pewnie w okolicy jest jakiś doradca ewentualnie grupa na fb o chustach, ja skorzystałam z pomocy doradcy, zapłaciłam 100zł i to były bardzo dobrze wydane pieniądze
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Chuste mam i nosiłam w nim straszego synka i nauczyłam sie sama wiązać. Ale mój maz nie umiał to kupilismy nosidło Tula z wkładką dla nowordków i tak go nosimy. Tzn teraz juz bez wkładki.

Polecam fajna sprawa chusta. No ja będę męczyć polożną bo może sie bardzo przydać. Chusta jest więc trzeba wykorzystać.
Tak, tak, wiem, że nosidło to dla siedzących dzieci. My mamy Tulę tyle, że bez wkładki, bo dopiero od jakiegoś 9mca młodego nosiłam. Ja pożyczałam chustę i trochę próbowałam wiązać, ale bałam się bez profesjonalnego doradztwa dłużej nosić, żeby dziecku krzywdy nie zrobić. Wybrałabym się teraz na jakieś szkolenie, tylko jak gdzieś się pojawia ogłoszenie, to dla mam noworodków. To w ciąży nie można się nauczyć? Obawiam się, że później nie będzie czasu

Cytat:
Lily ja tak miałam z pierworodnym jak spaliśmy do 12 a mąż o 14 w domu Ubierałam się jakiś obiad wstawiałam i udawałam, że od rana dziecko daje mi w kość
Dobre
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 17:22   #695
TienShan
Zakorzenienie

scotasia do mnie przyjechała doradczyni jak byłam w ciąży ale po porodzie poprosiłam ją o drugą wizytę bo nie do końca sobie radziłam, jednak lalka a dziecko to dwie bajki

Stary 2014-10-18, 18:03   #696
Czarnulka7891
Zakorzenienie

scotasia

tak czytam o tych chustach i w sumie z tego co obserwowałam już od 2 lat na ulicach to jest to bardzo popularne...przynajmniej tutaj w de, bo w PL to nawet nie wiem tylko tak sie zastanawiam czy jest mi ta chusta potrzebna? Sama nie wiem....

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 18:13   #697
migotka_m
Rozeznanie

Ale lecicie Nadrabiam was na bieżąco, ale u mnie ruszył z kopyta remont naszego gniazdka, więc mniej mnie będzie.

Poczytałam o waszych poprzednich związkach Jak dobrze dziewczyny, że to już za wami ! Takie fajne kobiety muszą być szczęśliwe!

Dzięki za wskazówki co do wyprawki bo ja to się na tym znam jak pies na gwiazdach :P

Gruba_Ryba - dostaniesz po dupie za to "przedźwiganie się". Oczywiście, że może się coś stać... Nie musi, ale może. Więc proszę nie dźwigać ciężkich rzeczy !

Super te wasze miłosne historie ! Uwielbiam takie czytać

U nas było tak, że poznaliśmy się przez znajomych na imprezie, a Tż tego samego dnia powiedział kumplowi, że spotkał przyszłą żonę:P Dla mnie to był na początku wakacyjny romans:P A wyszło coś więcej To był 1-wszy facet, w którym się zakochałam i który usłyszał ode mnie te dwa słowa. Wcześniejsze związki kończyłam po około 3 miesiącach, bo Ci faceci zaczynali mnie niemiłosiernie irytować chyba samym swoim istnieniem:P

Razem już prawie 7 lat, 1,5 po ślubie
migotka_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 18:22   #698
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Aaa, Migotka myślałam dziś o Tobie A jak się czujesz kochana?

dziewczyny serio dzisiaj cisza, od razu widać że weekend

Jak wam wieczorek mija?? My niedawno wróciliśmy z zakupów. ja oczywiscie spacerkiem rekreacyjnie, bo musze przecież wrócić do żywych, ale coś i tak mi słabo sie robiło i generalnie męczące to jednak było...normalnie czułam się gorzej niż inwalidka no ale teraz, zjadłam obiadek, odpaliłam kominek z woskiem YC, uwaliłam sie na sofie z kubkiem herbaty rooibos i zaczynam sobotni wieczór z TŻ Już sie dziś na nim wylądowałam to nawet zaczął być do przyjęcia

Stary 2014-10-18, 18:31   #699
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
tak czytam o tych chustach i w sumie z tego co obserwowałam już od 2 lat na ulicach to jest to bardzo popularne...przynajmniej tutaj w de, bo w PL to nawet nie wiem tylko tak sie zastanawiam czy jest mi ta chusta potrzebna? Sama nie wiem....
tak, w Polsce też coraz bardziej popularne i dobrze! może w końcu ludzie przejrzą na oczy i przestaną używać okropnych nosideł w których dzieci wiszą i są noszone przodem do świata

czy potrzebna? sama musisz zdecydować, ja sobie nie wyobrażam nie mieć a przy dwójce to już w ogóle jeśli będę miała córkę to kupię sobie drugą w jakiś babskich kolorach teraz mam zieloną

Stary 2014-10-18, 18:49   #700
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
tak, w Polsce też coraz bardziej popularne i dobrze! może w końcu ludzie przejrzą na oczy i przestaną używać okropnych nosideł w których dzieci wiszą i są noszone przodem do świata

czy potrzebna? sama musisz zdecydować, ja sobie nie wyobrażam nie mieć a przy dwójce to już w ogóle jeśli będę miała córkę to kupię sobie drugą w jakiś babskich kolorach teraz mam zieloną
a tak to sie akurat zgadzam, ze nosidełka są okropne niejednokrotnie widziałam wiszącego dzieciaczka w jakiś nienaturalny sposób...a w tych chustach to dziecko jest tak spętane ze tylko trochę buzi widać i troche nóżek ale przynajmniej nie wisi!

w sumie przy 1 dziecku jesli ją kupie to bedzie to dla mnie bardziej kaprys niż potrzeba, przynajmniej tak myśle zobaczymy jakiego zdania bede w okolicach porodu, albo jak sie już maluch urodzi

Stary 2014-10-18, 18:57   #701
ruskaa
Wtajemniczenie

Ufff i po sprzataniu, az sie zmeczylam, kondycja coraz slabsza..
Jak tam sie czujecie? Ja juz tylko sutki mam wrazliwe a takto biust jun znie boli
Ja juz po usg genet. planuje powoli wyprawke kompletowac,
Wozek, mebelki itp

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 19:09   #702
Emilia 25
404 Not Found

A ja poznałam mojego męża na wizażu, na forum o diecie Dukana.
Stary 2014-10-18, 19:45   #703
aural
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A ja poznałam mojego męża na wizażu, na forum o diecie Dukana.
Emi jesteś miszcz

Tienshan moje młode też z rodu śpiochów jak miał niecały miesiąc pierwszą pobudkę robił o 7:30 a potem było tylko lepiej
Czyli dziewczyny jest nadzieja

Ja dzisiaj po wizycie, bez szału, bo to kontrola była postępów leczenia... antybol dołożony na kolejne 5 dni... i w sumie to tyle... niby jest lepiej, ale nie jest jeszcze koniec, a lekarka bardzo się boi nawrotu, bo już nie będzie mnie czym leczyć i w sumie to tyle... pozostaje mi czekać do wtorku, gdy będę miała wizytę u mojej drugiej gin z usg

Spadam chyba miałam dzisiaj genialny dzień z chłopakami moimi, ale też dość wyczerpujący
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:01   #704
Kinga_20
Zakorzenienie

Hejka!

Tyle napisałyście że nie nadrabiam nawet :/ widziałam temat wózków - my mamy graco symbio - jak któraś ma pyt to z chęcią odpowiem, wózek bardzo polecam, jest lekki, składa się go jedną ręką.

Również mam chuste i będę nosiła przyszłego potomka

Byłam dzisiaj u gina ale nie pocieszyl mnie - coś ciągle pod górę w tej ciąży :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:03   #705
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Odkryłam nowe smaki jadłam kanapki z twarożkiem i zagryzalam popcornem. Cudowna mieszanka

Stary 2014-10-18, 20:18   #706
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Emi jesteś miszcz
Dzięki.
Stary 2014-10-18, 20:24   #707
TienShan
Zakorzenienie

aural no moje niestety nocy jeszcze nie przespało (no ale to typowe u piersiowych dzieci) jednak gdy był noworodkiem to 6h w nocy ciągiem się zdarzało

Stary 2014-10-18, 20:42   #708
aural
Raczkowanie

Cytat:
aural no moje niestety nocy jeszcze nie przespało (no ale to typowe u piersiowych dzieci) jednak gdy był noworodkiem to 6h w nocy ciągiem się zdarzało
Moje też cycowe przez 12 miesięcy było, ale jak go nakarmiłam koło północy to mi spał do 7 rano (jak miał coś około miesiąca ) a w dzień równiuteńko co 2,5h do czasu wprowadzenia innego jedzonka

Ale tak z perspektywy czasu widzę to doskonale jakiego miałam farta z młodym taki koncert życzeń np. chciałam karmić przez rok i żeby potem się sam odstawił, a on z grzeczności spełnił tę prośbę
Stary 2014-10-18, 21:11   #709
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Moje też cycowe przez 12 miesięcy było, ale jak go nakarmiłam koło północy to mi spał do 7 rano (jak miał coś około miesiąca ) a w dzień równiuteńko co 2,5h do czasu wprowadzenia innego jedzonka

Ale tak z perspektywy czasu widzę to doskonale jakiego miałam farta z młodym taki koncert życzeń np. chciałam karmić przez rok i żeby potem się sam odstawił, a on z grzeczności spełnił tę prośbę
fatycznie super, u nas było tak, że im dalej w las tym nocki gorsze, pobudek więcej i nic nie wskazuje na to by mi się dziecko odcycować miało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 21:30   #710
aural
Raczkowanie

Cytat:
fatycznie super, u nas było tak, że im dalej w las tym nocki gorsze, pobudek więcej i nic nie wskazuje na to by mi się dziecko odcycować miało
o kurcze współczuję a to chyba już szybko musicie się odcycować (kiedyś mi się obiło o uszy, że jak karmi się dziecko cycem i zachodzi się w kolejną ciążę to trzeba szybko odstawiać żeby się cycuchy przestawiły na produkcję "od początku" ale ja nie jestem ekspertem)
Stary 2014-10-18, 22:09   #711
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze współczuję a to chyba już szybko musicie się odcycować (kiedyś mi się obiło o uszy, że jak karmi się dziecko cycem i zachodzi się w kolejną ciążę to trzeba szybko odstawiać żeby się cycuchy przestawiły na produkcję "od początku" ale ja nie jestem ekspertem)
na szczęście źle słyszałaś nie ma przeciwwskazań o ile z ciążą wszystko ok aczkolwiek nie powiem, męczące trochę się to robi i liczę, że jak zacznie się produkcja siary to synkowi przestanie smakować

Stary 2014-10-18, 22:50   #712
aural
Raczkowanie

Cytat:
na szczęście źle słyszałaś nie ma przeciwwskazań o ile z ciążą wszystko ok aczkolwiek nie powiem, męczące trochę się to robi i liczę, że jak zacznie się produkcja siary to synkowi przestanie smakować
no to ufff bo chyba nie ma nic gorszego niż nauzenie/oduczenie/przyzwyczajenie czegoś malucha w wariancie "na wariata"
Stary 2014-10-18, 23:21   #713
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Ech a myślałam że senność i ogólnie zmęczenie mam już za sobą... Nic bardziej mylnego... Od 22 się męczę bo mi się spać chce, ale ze chciałam spędzić miły wieczór z TŻ walczyłam ze sobą jak mogłam.
Chyba ta wycieczka do sklepów mnie tak wykończyła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 00:07   #714
brownsugar772
Raczkowanie

Hej
Długo mnie nie było, ale tak dużo sie działo, wylądowałam w szpitalu i cały tydzień tam spędziłam, na szczęście jesteśmy już w domu no ale niestety na l4 z nakazem leżenia
W szpitalu trochę was podglądałam ale nie mogłam sie zebrać do pisania- obiecuję poprawę
brownsugar772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 00:22   #715
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
Hej
Długo mnie nie było, ale tak dużo sie działo, wylądowałam w szpitalu i cały tydzień tam spędziłam, na szczęście jesteśmy już w domu no ale niestety na l4 z nakazem leżenia
W szpitalu trochę was podglądałam ale nie mogłam sie zebrać do pisania- obiecuję poprawę
Hej, co się stało?

Te szpitale to jakieś nasze przekleństwo Mam nadzieję tylko, że już będzie w porządku.

Stary 2014-10-19, 02:13   #716
olimpia2009
Zadomowienie

Brownsugar co sie stalo....jak sie czujesz
Stary 2014-10-19, 08:30   #717
mimi_77
Zakorzenienie

Hej laski. Nie odzywam sie bo w ten week mam zajazd i codziennie gosci..... wiec wstaje i klade sie zmeczona...

Nie biore udzialu w dyskusji dot. Urzadzen, wozkow itp bo w ogole nie ogarniam tematu.. zreszta na studiach nam mowili ze chusty sa niezdrowe dla rozwoju kregoslupu dziecka wiec pewnie nie bede ich uzywac. A do wyboru wozka czy nosidelka (ktore tez super zdrowe nie sa) mam jescze czas na razie niech zdrowo bobas rosnie uzywane tutaj przez was nazwy sa dla mne kosmiczne ale przyjdzie czas ze bede z nich korzystac

Obecnie skupiam sie na ognisku domowym, stazu, studiach i pracy wiec wybaczcie ze rzadko sie udzielam. Ale nie wyrzucajcie mnie z watku! Jestem caly czas z wami

Martwie sie o was dziewczyny ktore maja problemy z ciaza mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bedziecie mogly spokojnie dalej nosic zdrowe bobaski pod sercem trzymam kciuki!

Pozdrawiam z wykladu i zycze milej niedzieli!

Brownsugar pisz co sie stalo!?

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-10-19 o 08:36
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 08:57   #718
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
no to ufff bo chyba nie ma nic gorszego niż nauzenie/oduczenie/przyzwyczajenie czegoś malucha w wariancie "na wariata"
dokładnie
Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
Hej
oj, a co się działo? trzymaj się

mimi - no nie wiem czy są takie niezdrowe, jeśli się potrafi wiązać to dziecko przebywa w najbardziej fizjologicznej pozycji, więc no większość fizjoterapeutów poleca chustowanie na pewno gorsze jest nosidło bo nie podtrzymuje kręgosłupa tak, jak dobrze dociągnięta chusta
ilu specjalistów tyle opinii

Stary 2014-10-19, 09:03   #719
irenka78
Rozeznanie

Witajcie, wczoraj cały dzień leżałam, dzisiaj też zapowiada się leżący dzień,cały czas mam ten brązowy śluz, brzucho ciągnie, już sama nie wiem o co chodzi? weron1 jeszcze plamisz, co Twój lekarz na to? Mnie to tylko stresuje, martwię się ze coś jest nie tak a lekarz tego nie widzi...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 09:28   #720
aural
Raczkowanie

Hej

Brownsugar pisz co się dzieje

Irenka78 może podjedź na IP do szpitala? Niech Ci chociaż usg zrobią, bo z tego co kojarzę, to brązowe plamienia są najczęściej skutkiem krawiaka, ale ponieważ lekarzem nie jestem to chyba lepiej to sprawdzić, a przynajmniej jak zobaczysz dzidziolka na monitorze to się uspokoisz i sensowne zalecenia dostaniesz

Apropos chust/nosideł i innych takich to ja zamierzam korzystać z nosidła, które mam po młodym ze specjalnymi wkładkami dla noworodka i kapturkiem na główkę, ale ono jest takie "fizjologiczne" (cokolwiek by to miało nie znaczyć ) w każdym bądź razie dziecko w nim jest ułożone nie pionowo tylko właśnie tak jak na ramieniu rodzica coś podobnego -> https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j...13793384965467

Chustę też może sobie kupię, ale to jeszcze nie jest przesądzone, bo obawiam się, że chłopie się do chusty nie przekona a na nosidła jakoś łaskawszym okiem spogląda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości