Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 15:21   #721
Basjenia
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
my mamy xlandera xa po starszej córce.

dzień dobry.

Mam takiego nerwa, że szkoda gadać. mąż mnie doprowadzi chyba do nerwicy. i każdy weekend muszę się denerwować i mieć zepsuty bo tak dolewa w palnik, że ja normalnie chodzę i się drę przez niego.
co ci?a raczej jemu? mój dzisiaj zbyt aktywny nie jest bo póki co to leży, śpi i czyta internety na zmiane...
bo chałupa to się sama sprząta...a niech się sprzątnie zobaczymy...:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 15:23   #722
Trusiulandia
Zakorzenienie

My kupiliśmy tutek grander alu i maxi cosi cabrio fix fotelik

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 15:59   #723
basiabasia989
Rozeznanie

cześć
ale leniwy dzień...ostatnio nie wiem co ze sobą zrobić...chyba za długo siedzę w domu :P

co do opryszczki ja zoviraxem smaruję jak tylko zaczynam czuć, że coś się dzieje i wtedy nie wywala się tak bardzo, potem jeszcze ze 2 dni i wszystko schodzi. Gin jak zobaczyła opryszczkę to od razy kazała zoviraxem smarować. A jak mi nawracała opryszczka któryś raz w ciągu miesiąca dostałam tabletki na receptę Hascovir i od tej pory spokój
Stary 2014-10-18, 16:39   #724
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
cześć
ale leniwy dzień...ostatnio nie wiem co ze sobą zrobić...chyba za długo siedzę w domu :P

co do opryszczki ja zoviraxem smaruję jak tylko zaczynam czuć, że coś się dzieje i wtedy nie wywala się tak bardzo, potem jeszcze ze 2 dni i wszystko schodzi. Gin jak zobaczyła opryszczkę to od razy kazała zoviraxem smarować. A jak mi nawracała opryszczka któryś raz w ciągu miesiąca dostałam tabletki na receptę Hascovir i od tej pory spokój
Moja Mama co jakis czas przyjmuje te tabletki bo zawsze miała problem z opryszczka a teraz ma spokój.
Co do leniwego dnia to się dołączę. Strasznie się rozleniwiłam w tym szpitalu Teraz mi ciężko zebrać się do roboty jakiejś no i ogółem jakoś brzuch mi cięższy się zrobił

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 16:49   #725
19Inka90
Wtajemniczenie

My dopiero wrocilismy od mojej mamy z obiadu i ciasta TŻ się wynudzil to teraz podłącza kino domowe w salonie a sprzatac nic nie trzeba bo wczoraj nie wytrzymalam tego bałaganu i sama posprzatalam... I lez tu babo w domu no nie da rady choćby się chciało...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 17:11   #726
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
My dopiero wrocilismy od mojej mamy z obiadu i ciasta TŻ się wynudzil to teraz podłącza kino domowe w salonie a sprzatac nic nie trzeba bo wczoraj nie wytrzymalam tego bałaganu i sama posprzatalam... I lez tu babo w domu no nie da rady choćby się chciało...
Ty uważaj bo ze mną leżała dziewczyna, która tak samo miała się oszczędzać i w domu leżeć a ciągle coś robiła i bardzo szyjka jej się skróciła. To teraz nawet siedzieć jej nie pozwolili, tylko leżeć i nic nie przeciazac. W 32 tygodniu jest.

Stary 2014-10-18, 17:14   #727
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja tak samo niby mam leżeć a pozwalam sobie na porządki i wyjścia itd itp narazie.żyje zobaczymy co powie gin na badaniu za tydzień do którego myślę że dotrwam

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-18, 17:23   #728
Basjenia
Zadomowienie

a ja byłam w biedrze i uwaga...jakaś pani przepuściła mnie w kolejce. drugi raz mi się to zdarzyło w tym sklepie. w każdym innym to gonie do kasy uprzywilejowanej
zagadała z uśmiechem i pyta czy parka w brzuchu siedzi... to już 3 osoba która mnie o bliźniaki posądza
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 17:24   #729
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub zdaje sobie z tego sprawę ale wczoraj jak zajrzalam pod ubikacje to myslalam ze się przewroce ... Jeszcze trochę to powstała by tam nowa cywilizacja która czcila by mojego TŻ jako ich Boga ...
Dzisiaj zrobilam wagary do mamy żeby nie zwariowac non stop w domu siedząc i teraz melduje ze znowu będę leżała grzecznie cały tydzień

Emilka
Stary 2014-10-18, 17:30   #730
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka a jaka ta Twoją szyjka?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-18, 17:52   #731
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Basjenia jesli chodzi o filcowe maskotki to ja robie dla mojej malej do karuzelki robie wykroj z filcu kolorowego obszywam kolorowymi nicmi lub mulina i wypelniam zwykla wata dzis do kolekcji dolaczyl hipcio

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Śliczny ten hipcio Ja się rozglądałam za wypełnieniem do literek i na allegro jest coś takiego jak ovata lub wóknina silikonowa do wypełnień, nie jest droga kosztuje kilka złotych za metr kwadratowy w zależności jaką grubą zamawiamy.

A co do zwierzaczków z filcu to mam pytanie czy kupowałaś filc kolorowy w arkuszach czy na metry? i pewnie grubość jak najcieńsza?
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 17:57   #732
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a ja byłam w biedrze i uwaga...jakaś pani przepuściła mnie w kolejce. drugi raz mi się to zdarzyło w tym sklepie. w każdym innym to gonie do kasy uprzywilejowanej
zagadała z uśmiechem i pyta czy parka w brzuchu siedzi... to już 3 osoba która mnie o bliźniaki posądza
Ja ostatnio byłam w tesco i tam jest ta kasa z pierwszeństwem, poszłam na sam koniec.. bo myślę sobie że nie będę się narażać, ale ludzie z tyłu mnie wykopali na przód poszłam i oczywiście zostałam przepuszczona, ale nie obyło się bez dogryzania typu "no elka przepuść tą Panią, bo Ty chyba zaraz nie urodzisz, nie?" i to jeszcze taka smarkula.. normalnie bym ją trzepła ale postanowiłam być mądrzejsza .
Co do leżenia, to ja miałam nakaz i leżałam tak 12tyg teraz już dostałam pozwolenia na delikatny powrót do cywilizacji, ale nadal nie sprzątam, nie noszę i nie gotuję, jak muszę wyjść to wijo, ale jak jestem w domu, to głównie poleguję

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 18:07   #733
doloresd
Wtajemniczenie

hej miałam dzisiaj kolejny egzamin, który zdałam na 4 jestem szczęśliwa, bo był naprawdę trudny, ustny i w dodatku przed sędziami sądu okręgowego. Myślałam, że zniosę jajko.
Wreszcie mogę trochę odpoczywać, a potem kolejny egzamin za trzy tygodnie
Dzisiaj była piękna pogoda we Wrocławiu
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 18:25   #734
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
hej miałam dzisiaj kolejny egzamin, który zdałam na 4 jestem szczęśliwa, bo był naprawdę trudny, ustny i w dodatku przed sędziami sądu okręgowego. Myślałam, że zniosę jajko.
Gratulacje zdanego egzaminu Oby tak dalej

A ja dziś byłam w szkole rodzenia z tz i było bardzo fajnie Naprawdę warto chodzić dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam i takich praktycznych z życia. Wiem też jak oddychać w trakcie porodu, jakie ćwiczenia wykonywać, a najbardziej mi się podobał masaż
Stary 2014-10-18, 18:30   #735
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Śliczny ten hipcio Ja się rozglądałam za wypełnieniem do literek i na allegro jest coś takiego jak ovata lub wóknina silikonowa do wypełnień, nie jest droga kosztuje kilka złotych za metr kwadratowy w zależności jaką grubą zamawiamy.

A co do zwierzaczków z filcu to mam pytanie czy kupowałaś filc kolorowy w arkuszach czy na metry? i pewnie grubość jak najcieńsza?
Kupowalam w empiku zestaw 24 arkuszy a4 za 31 zl wiec sie oplaca a sa dosc cienkie ale nie prześwituja wiec latwo sie szyje(szyje recznie wiec dla mnie to istotne) i dobrze wyglada

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 18:44   #736
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Kupowalam w empiku zestaw 24 arkuszy a4 za 31 zl wiec sie oplaca a sa dosc cienkie ale nie prześwituja wiec latwo sie szyje(szyje recznie wiec dla mnie to istotne) i dobrze wyglada

Kurcze nawet nie wiedziałam że w empiku jest coś takiego, ja widziałam na allegro arkusze 20x30 po 1 zł szt, albo30x40 ok 2zł szt plus wysyłka i się zastanawiałam czy nie iść do sklepu z materiałami. Ale teraz nie będę szukać tylko do empiku zajrzę Dzięki
Stary 2014-10-18, 18:50   #737
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Gratulacje zdanego egzaminu Oby tak dalej

A ja dziś byłam w szkole rodzenia z tz i było bardzo fajnie Naprawdę warto chodzić dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam i takich praktycznych z życia. Wiem też jak oddychać w trakcie porodu, jakie ćwiczenia wykonywać, a najbardziej mi się podobał masaż
ja też lubię chodzić do szkoły rodzenia i nie mogę się doczekać zajęć praktycznych, bo jak na razie to tylko teoria
Stary 2014-10-18, 19:01   #738
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
ja też lubię chodzić do szkoły rodzenia i nie mogę się doczekać zajęć praktycznych, bo jak na razie to tylko teoria
My tylko weekendowo mogliśmy iść przez prace tz, ale na pewno bym żałowała gdybyśmy nie poszli.
Stary 2014-10-18, 19:28   #739
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!

Mi została jeszcze tylko obrona za 2,5 tygodnia i będę przeszczęśliwa, że to już koniec

My dziś odwiedziliśmy teściów, potem zakupy a teraz lenistwo (tzn. ja, TŻ właśnie zmywa naczynia ) ale obiecałam sobie, że jutro w końcu trochę mieszkanie ogarnę, bo woła o pomstę do nieba a ja ucząc się ciągle do egzaminu na ten stan pozwoliłam

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:36   #740
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Chemisette nie w kazdym empiku sa ale w tych gdzie sa artykuly do decoupage i takich różnych recznych prac powinny byc

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:36   #741
19Inka90
Wtajemniczenie

Truska jeżeli dobrze pamiętam ti moja szyjka ma teraz 1.9 cm wiec chyba jakiejś tragedii jeszcze nie ma

Emilka
Stary 2014-10-18, 20:46   #742
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Chemisette nie w kazdym empiku sa ale w tych gdzie sa artykuly do decoupage i takich różnych recznych prac powinny byc

Była taki fajny empik w Krakowie na rynku gdzie wszystko było ale kilka lat temu go zlikwidowali. I teraz to tylko znam jeden gdzie takie rzeczy są ale za diabła mi nie po drodze do niego, ale muszę się wybrać do niego.
Stary 2014-10-18, 20:52   #743
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Truska jeżeli dobrze pamiętam ti moja szyjka ma teraz 1.9 cm wiec chyba jakiejś tragedii jeszcze nie ma
Z tą dziewczyną co leżałam miała 17 mm i już lekarze stwierdzili, że nie fajnie to wygląda, że nawet siedzenie bezpieczne nie jest.

Stary 2014-10-18, 21:02   #744
Trusiulandia
Zakorzenienie

E co lekarz to inna opinia ja myślę Inka że z nami nie jest źle inaczej by nas do szpitala wzięli i nogi w górze. Damy radę już za chwilę dzieciaczki będą całkiem bezpieczne a my będziemy kombinować jak tu poród przyspieszyć mi gin powiedział że tragedii nie ma a szyjka miękka ale jest już ten tydzień i już może być

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-18, 21:59   #745
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja nawet nie wiem ile ma moja szyjka, bo w pessarze nie da sie tak zmierzyc, alr lekarka mowila ze jest juz bardzoo krotka :/ i ze w momencie gdy sciagniemy pessar od razu porod

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 22:09   #746
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
gratulacje!

Mi została jeszcze tylko obrona za 2,5 tygodnia i będę przeszczęśliwa, że to już koniec

My dziś odwiedziliśmy teściów, potem zakupy a teraz lenistwo (tzn. ja, TŻ właśnie zmywa naczynia ) ale obiecałam sobie, że jutro w końcu trochę mieszkanie ogarnę, bo woła o pomstę do nieba a ja ucząc się ciągle do egzaminu na ten stan pozwoliłam
trzymam kciuki za Twoją obronę też już chciałabym żeby był koniec.
Stary 2014-10-18, 22:26   #747
maczuma
Rozeznanie

Ja dziś trochę też zaszalałam ze sprzątaniem, nawet dywan wyczyściłam, ale zaraz się zasapałam, w dodatku zaczynam chodzić jak kaczka.

Kupiłam fotel, będzie do karmienia, tylko też muszę go wyprać, bo używany.

Ja to nawet nie wiem, ile moja szyjka ma, zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie. Ale mam nadzieję, że ok

Byłam dziś na pokazie, takim w domu, urządzenia do gotowania. Świetna sprawa, obiad w pół godziny, upiekłam bułki, zrobiłam sorbet i napój i oczywiście potem wszystko z koleżankami skonsumowałyśmy Tylko cena zbiła z nóg - prawie 5 tysięcy :/

Dziś mnie dwie osoby zapytały, w którym jestem miesiącu. Kiedy powiedziałam, że w 8, to byli w szoku, bo obstawiali 5-6
Stary 2014-10-18, 22:29   #748
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma to u mnie jest na odwrót bo zaczynają się juz teksty "ojej to Ty jeszcze nie urodzilas" :/

Emilka
Stary 2014-10-18, 22:32   #749
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
ja dziś trochę też zaszalałam ze sprzątaniem, nawet dywan wyczyściłam, ale zaraz się zasapałam, w dodatku zaczynam chodzić jak kaczka.

Kupiłam fotel, będzie do karmienia, tylko też muszę go wyprać, bo używany.

Ja to nawet nie wiem, ile moja szyjka ma, zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie. Ale mam nadzieję, że ok

byłam dziś na pokazie, takim w domu, urządzenia do gotowania. świetna sprawa, obiad w pół godziny, upiekłam bułki, zrobiłam sorbet i napój i oczywiście potem wszystko z koleżankami skonsumowałyśmy :d tylko cena zbiła z nóg - prawie 5 tysięcy :/

dziś mnie dwie osoby zapytały, w którym jestem miesiącu. Kiedy powiedziałam, że w 8, to byli w szoku, bo obstawiali 5-6 :d
thermo _mix?
Stary 2014-10-18, 23:03   #750
Ringo6
Zadomowienie

nie pamietam kto robil, ale bardzo ladny ten hipcio. Ja szukam wypelnienia do gwiazdek i ksiezycow z materialu uszylam, jak szylam poszewki. Ja tez sie zastanawiam ile moja szyjka ma. Czy przez usg brzuszne widac? Ja tam ledwo odrozniam dziecko na ekranie, a tak to nic nie widze.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości