Jak dojść do wielkich pieniędzy?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 15:16   #31
201606210931
Konto usunięte

Dot.: Jak dojść do wielkich pieniędzy??

[QUOTE=MMarius;48577120]1300 to wyciąga samozatrudniony fachowiec w Warszawie w 1 dzień... Zwykłe malowanie ścian w 100-metrowym mieszkaniu kosztuje pewnie z 1500 za samą robociznę, czyli podwójne krycie bez zdrapywania starej farby, tynkowania itd.[/QUOTE?]

No i co w związku z tym? Chcesz stwierdzić, że nikt nie zarabia 1300 na miesiąc czy sugerujesz, żebym się przekwalifikowała na malarza pokojowego? Tak uczepiłyśmy się tych torebek Korsa, ale w gruncie rzeczy ktoś kto zarabia 1300 miesięcznie nie jest w stanie pozwolić sobie na zakup torebki która kosztuje ponad 1000 zł.
Nie wiem, może na wszystko potrzeba czasu, ale jak widzę te młode panienki z instagrama w wypasionach kurortach spa, obwieszone drogimi markami, strasznie mnie to ciekawi. Chyba jednak macie racje, w takim wieku to tylko bogaci rodzice albo dziany mąż emeryt
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 15:30   #32
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Ok, trochę przesadziłam z tymi wielkimi no powiedzmy do "godnych"/. Taka refleksja mi się nasunęła. Na modowym co chwila widać nowe torebki Kors, Vitton, na perfumowym drogie pachnidła, a na urodowym drogie kosmetyki. Co jakiś czas pojawia się pytanie skąd jak Wizażanki to robią (a raczej jak wytrzymuje to ich portfel), ale temat jest szybko ucinany, albo kwitowany zazdrością. Sama chętnie dowiedziała bym się jak to zrobić i nie dla tego, żeby komuś wytykać stan portfela z zazdrości tylko po prostu, żeby móc się zainspirować i wcielić w życie "dobre rady".
A przechodząc do sedna sprawy, czy uważacie, że porządne pieniądze można zarabiać tylko w sytuacji, gdy już w podstawówce obrało się "właściwy" kierunek? Czy w innym przypadku jest się skazanym na 1300 miesięcznie...
Nie trzeba mieć buk jak wie wielkich pieniędzy by kupować kosmetyki/perfumy z wyższej półki ja takowe zakupy robię przez internet, a nie w sklepach stacjonarnych, dzięki temu kilka stów więcej zostaje w kieszeni
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 16:00   #33
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Zapewne są to osoby bez dzieci lub może mieszkają z rodzicami czy otrzymują od nich pomoc ? Później priorytety się zmieniają Np. ja mogłabym mieć te wszystkie torby Korsa itd. ale ustaliliśmy z Mężem że odkładamy przez następne dwa lata - żeby nie rzucać dokładną kwotą - 2/3 naszych miesięcznych pieniędzy na wkład własny w mieszkanie a na przyjemności zostawiamy sobie tylko wyznaczoną kwotę i te osoby teraz mają świetne ciuchy a ja za kilka lat będę mieć świetny dom, kwestia co kto woli

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 17:03   #34
jerr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jerr Pokaż wiadomość
1.Znaleźć sponsora-rodzice, facet.
2.Zostać damą do towarzystwa.
3.Zacząć pracować od podstaw za granicą z jakąś konkretną umiejętnością.
4.Taniej kupić drożej sprzedać.
5.Zagrać w lotto.
6.Założyć własną działalność.
7.Jak w podstawówce czy w średniej nie pomyślało się o pkt.nr.3 to nadrobić to w Polsce , nawet za grosze i wrócić do pkt nr 3 następnie chociaż niekoniecznie do pkt nr 6.
8.Znajomości.
9.Kradzież.Nie zalecane z powodu ryzyka utraty wolności.

Cytat:
Napisane przez MMarius Pokaż wiadomość
1300 to wyciąga samozatrudniony fachowiec w Warszawie w 1 dzień... Zwykłe malowanie ścian w 100-metrowym mieszkaniu kosztuje pewnie z 1500 za samą robociznę, czyli podwójne krycie bez zdrapywania starej farby, tynkowania itd.
Za takie malowanie w Wwa jest 600-800 zł.za 100 metrów i nie jest to praca codziennie.Więc na koniec miecha i tak może wyjść 1300 zł.

Cytat:
Chyba jednak macie racje, w takim wieku to tylko bogaci rodzice albo dziany mąż emeryt
Niezły pomysł.Facet idzie do piachu , spadek zostaje i można się rozejrzeć za konkretniejszym ciachem.
jerr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 17:43   #35
Madiha
Zadomowienie

Hmm... duzo pewnie zalezy od wsparcia rodzicow nawet nie finansowego, co uswiadomienia od malego, ze da sie rade.
Chociaz podam wam dwa przyklady, takiego bogactwa.
Jeden rodzina dla osoby z zwenatrz zyjaca na baardzo wysokim poziomie. Auta jedne z najdrozszych w skali, bez LV i Prady, ale sprzet do realizowania pasji kupiony lekka reka za 30k. Ale poza rzeczami materialnymi nie maja nic. Oboje uczciwie sie dorobili wybierajac dobre i dochodowe zawody, ale wszystkie pieniadze ida na pokazanie innym co sie ma. Zlote tych zawodow sie koncza, a oni nie maja zadnego kapitalu w postaci chociazby mieszkania, gruntu. Co rozsadne nie jest.

Drugim przykladem sa moi rodzice (absolutnie nie chce zeby to zabrzmialo arogancko, ale uwazam ich za ludzi ktorzy sie dorobili). Zaczynali od zera i mieszkali z dziadkami. Tez dobre zawody pozwolily im dojsc do pewnego poziomu. Lecz moja mama nie ma ambicji latania z LV, Prada, tata jezdzi 10 letnim samochodem itp. znacznie wiecej pieniedzy inwestuja w grunty i nieruchomosci. Pieniedzy nie widac, nikt nie lata po Douglasach i nie kupuje rzeczy po 500 zl z czystego rozsadku.

Ja majac taki przyklad wiem, ze nie zadowole sie srednia krajowa. Dlatego wybralam kierunek studiow po ktorym nikt mi takiej kwoty nie zaoferuje. I wlasna praca chce sie dorobic.
Jedynym + pieniedzy rodzicow, jest to ze nie musze myslec nad finansami w trakcie studiow. Tyle "szastania kasa rodzicow"
Madiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 18:42   #36
_vixen_
Zakorzenienie

Uczciwą pracą ludzie się bogacą

Cytat:
Napisane przez Madiha Pokaż wiadomość
Drugim przykladem sa moi rodzice (absolutnie nie chce zeby to zabrzmialo arogancko, ale uwazam ich za ludzi ktorzy sie dorobili). Zaczynali od zera i mieszkali z dziadkami. Tez dobre zawody pozwolily im dojsc do pewnego poziomu. Lecz moja mama nie ma ambicji latania z LV, Prada, tata jezdzi 10 letnim samochodem itp. znacznie wiecej pieniedzy inwestuja w grunty i nieruchomosci. Pieniedzy nie widac, nikt nie lata po Douglasach i nie kupuje rzeczy po 500 zl z czystego rozsadku.
U mnie jest podobnie.

I niestety, ale żeby zarabiać dużo pieniędzy, trzeba dużo pracować, a nie każdy się do tego nadaje. Ludzie zazdroszczą innym kasy, bo nie widzą, ile za tym idzie często pracy i poświęceń.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 18:52   #37
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wiele osób ma dobrą sytuację finansową właśnie dzięki temu, że mają bogatych rodziców. Druga kwestia - znajomości (co często łączy się z rodzicami). Trzecia - szczęście. Dopiero później są ludzie, którzy ciężką pracą od zera wypracowali sobie jakiś tam dość wysoki status społeczny.
Punkt w sedno.
Trzeba dodać, że u Polsce panuje etyka, że zamożni rodzice wspomagają finansowo swoje dzieci - kupują im samochody, opłacają mieszkania, fundują wycieczki. Dodając jeszcze fakt, że pokolenie naszych rodziców to pokolenie przemian ustrojowych kiedy to do dorobienia się czy założenia firmy nie potrzeba było wielkiej filozofii mamy odpowiedź skąd tylu 'młodych nowobogackich' w Polsce
Ja znam masę 'zamożnych' ludzi w wieku 22-26 lat tylko, że w większości to nie są pieniądze zarobione przez nich tylko przez rodziców.
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 19:03   #38
MMarius
Raczkowanie

Cytat:
8.Znajomości.

Za takie malowanie w Wwa jest 600-800 zł.za 100 metrów i nie jest to praca codziennie.Więc na koniec miecha i tak może wyjść 1300 zł.

Niezły pomysł.Facet idzie do piachu , spadek zostaje i można się rozejrzeć za konkretniejszym ciachem.
Samo malowanie to trochę mało, ale jeśli ktoś potrafi postawić dom pod klucz to ma roboty na miesiąc do przodu co najmniej. Standardowa stawka to 100 zł/h.
MMarius jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 19:13   #39
jerr
BAN stały

Cytat:
Samo malowanie to trochę mało, ale jeśli ktoś potrafi postawić dom pod klucz to ma roboty na miesiąc do przodu co najmniej. Standardowa stawka to 100 zł/h.
Co znaczy pogrubione?
Jak się nazywa ten zawód za 100 zł/h. ? To sam pomyśle o przekwalifikowaniu się.
Stary 2014-10-18, 19:17   #40
MMarius
Raczkowanie

Złota rączka?
Stary 2014-10-18, 19:20   #41
jerr
BAN stały

Cytat:
Złota rączka?
No to 100 -2oozł , ale dniówki , a nie za godzinę.
Stary 2014-10-18, 19:36   #42
kalincia
BAN stały

A od ilu tysięcy miesięcznie zaczyna się tzw. przez niektóre "godne życie"?
Pytam z ciekawości, bo do zamożnych z narzeczonym nie należymy, a wcześniej nawet (dopóki spłacałam kredyt mieszkaniowy), było cienko, gdy żyłam samodzielnie. Ile na miesiąc wg. was, to jest wystarczająco?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 19:43   #43
201604181004
Konto usunięte

Kalincia o to samo pytalam w moim watku co to zmaczy nie miec kasy. Mnie by urzadzalo 10 tys, teraz mamy mniej. Ale nie piec razy mniej. I tak realnie widze ile by to wyszlo gdybysmy faktycznie chcieli utrzymac dwa auta i tak dalej
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 19:59   #44
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
8.Znajomości.
Bez całej litanii teorii spiskowych - w niektórych przypadkach można też po prostu mieć dobrą pracę albo stanowisko i zarobić

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Punkt w sedno.
Trzeba dodać, że u Polsce panuje etyka, że zamożni rodzice wspomagają finansowo swoje dzieci - kupują im samochody, opłacają mieszkania, fundują wycieczki. Dodając jeszcze fakt, że pokolenie naszych rodziców to pokolenie przemian ustrojowych kiedy to do dorobienia się czy założenia firmy nie potrzeba było wielkiej filozofii mamy odpowiedź skąd tylu 'młodych nowobogackich' w Polsce
Ja znam masę 'zamożnych' ludzi w wieku 22-26 lat tylko, że w większości to nie są pieniądze zarobione przez nich tylko przez rodziców.
Nie tylko w Polsce rodzice pomagają swoim dzieciom, nie widzę nic w tym niezwykłego. Nie ma też co generalizować, że każdy zamożny rodzic kupuje wszystko swojemu dziecku, robiąc z niego "bananową młodzież" czy niedorajdę życiową - zależy od relacji między nimi i też poczucia jakiejś odpowiedzialności młodego pokolenia.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 20:00   #45
kalincia
BAN stały

To my chyba abnegaci z narzeczonym jesteśmy. Mamy jakieś 6000. I niczego nam nie brakuje.
Stary 2014-10-18, 20:04   #46
jerr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Pytam z ciekawości, bo do zamożnych z narzeczonym nie należymy, a wcześniej nawet (dopóki spłacałam kredyt mieszkaniowy), było cienko, gdy żyłam samodzielnie. Ile na miesiąc wg. was, to jest wystarczająco?
Tak na dwoje bez dzieci to 4 tys. netto.
Stary 2014-10-18, 20:05   #47
zakonna
Naczelna Nastolatka

To jest mało, 4 tys.
Stary 2014-10-18, 20:08   #48
201604181004
Konto usunięte

kalincia - zalezy czy wynajmujecie mieszkanie bo u nas koszty związane z "nie swoim" pochłaniają naprawdę sporo.
Stary 2014-10-18, 20:18   #49
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Gdybyśmy mieli już spłacone mieszkanie i wystarczyłoby płacić czynsz i opłaty to
ok. 650 zł za czynsz, prąd, gaz i śmieci
teraz miesięcznie wydajemy na jedzenie 1000 zł ale wiadomo, fajniej by było wyjść do restauracji częściej itp. więc 1500
oszczędzanie na wakacje 400 zł
1000 zł za nasze studia
i 400 zł takie nasze kieszonkowe na ciuchy, gry itp
+ chcielibyśmy kupić niedługo auto więc koszta utrzymania nie wiem ile
= ok. 4 tys. zł + nie wiem ile na auto

ale my nie mamy dzieci i na szczęście zarabiamy więcej

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 20:21   #50
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
kalincia - zalezy czy wynajmujecie mieszkanie bo u nas koszty związane z "nie swoim" pochłaniają naprawdę sporo.
Nie wynajmujemy. Spłacamy swoje, jeszcze 11 lat. Po 1700 miesięcznie. Wcześniej po dwa. I te sześć tysięcy, to tylko na jakiś czas. Było i będzie więcej o jakieś 500. Nieważne. Fakt, że niczego nam nie brakuje. Zwracamy dużą uwagę na to, co jemy, gotujemy. Przetwory, te rzeczy. Bo to nas bawi. W ogóle żyjemy, jakby kasa była nieważna. A tak można tylko, kiedy jest jej wystarczająco. Na jedzenie i picie idzie większość z tego, co zostaje po zapłaceniu rachunków. Nie mamy innych potrzeb - szafy pełne, buty, ubrania, pościel , naczynia- są nawet podwójne, bo z jego i mojej przeszłości, połączone. Na wakacje nas stać.

Edytowane przez kalincia
Czas edycji: 2014-10-18 o 20:24
Stary 2014-10-18, 20:23   #51
201604181004
Konto usunięte

no na przykład my w tym miesiącu samych wydatków typu; studia, mieszkanie, rachunki, opłata ubezpieczenia za samochód wyszła łącznie 4000 zł. masakra :P
Stary 2014-10-18, 20:24   #52
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ok, trochę przesadziłam z tymi wielkimi no powiedzmy do "godnych"/. Taka refleksja mi się nasunęła. Na modowym co chwila widać nowe torebki Kors, Vitton, na perfumowym drogie pachnidła, a na urodowym drogie kosmetyki. Co jakiś czas pojawia się pytanie skąd jak Wizażanki to robią (a raczej jak wytrzymuje to ich portfel), ale temat jest szybko ucinany, albo kwitowany zazdrością. Sama chętnie dowiedziała bym się jak to zrobić i nie dla tego, żeby komuś wytykać stan portfela z zazdrości tylko po prostu, żeby móc się zainspirować i wcielić w życie "dobre rady".
A przechodząc do sedna sprawy, czy uważacie, że porządne pieniądze można zarabiać tylko w sytuacji, gdy już w podstawówce obrało się "właściwy" kierunek? Czy w innym przypadku jest się skazanym na 1300 miesięcznie...
Hm...
ja na część chciejstw oszczędzam a z drugiej strony wiele kosmetyków dzielę z Mamą (czasem za jej wiedzą a czasem nie ) a częsć to odrzuty, ktore Mamie nie pasują. Często ja robie odlewki swoich perfum dla koleżanek a koleżanki z kolei robią odlewki dla mnie. No i tak jakoś każda ma więcej, choć w mniejszej ilości.

Co do wielkich pieniedzy to ja nadal problem rozkminiam. Ale na razie mi średnio wychodzi

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 20:31   #53
201604181004
Konto usunięte

to co vixen powiedziała jest szalenie istotne - ludzie zazdroszczą ale nie widzą co poświęcają. super bogata rodzina - ale w młodości jak urodziła im się córka - mieli po 21-22 lata wynajmowali kawalerkę i studiowali, w końcu powoli szło do przodu. dorobili się, kobieta dostała pracę w zawodzie, nie zarabiała 7 tysięcy ale połowę z tego. mąż dostał pracę za granicą i owszem opływają w luksusy, stać ich na drugie dziecko ale to wszystko jest koszt. facet zarobi w miesiąc x tysięcy, ale 2-3 tysiące lekką ręką pójdzie na bilety lotnicze (praca 1 na 1 albo tygodniowe rozliczenie), nie wybiera sobie czasem powrotów, nie ma go na urodzinach córki, święta (wiem, lekarzy czy mundurowych też nie ma, znam to z pierwszej ręki, ale oni nie wyjeżdżają na 2 miesiące tylko mają 24 godzinne służby). także tego, coś się zyskuje coś się traci. podobnie jedna wizażanka z którą dużo rozmawiałam o pieniądzach bo że tak powiem idę w jej ślady, sama mówi że ludzie są ślepi - sama wyciągnie 6-7 tysięcy, ale co z tego? zus, podatki, paliwo, koszty eksploatacji np sprzętu, do tego cały czas musi się doszkalać. na czysto zostaje 3-4 tysiące ale pracuje po 6 dni w tygodniu jeśli nie 7. fajnie jest mieć i zazdrościć ale nie siedzimy z tymi ludźmi dzień i noc, spotykamy się na piwku albo obserwujemy na fejsie, ale ich realiów nie znamy...........
Stary 2014-10-18, 20:36   #54
kalincia
BAN stały

My jesteśmy w luksusowej sytuacji. To kwestia wieku, pewnie. Narzeczony emerytury ma więcej niż pracownik budżetówki pensji (wiem po sobie). Jednak ja nie tyram od świtu do nocy, mamy dużo czasu i spokoju, a do września nie będę pracować w ogóle, a podstawową pensję dostanę. Studia, dorabianie się, jego (już całkiem dorosłe) dzieci - to już za nami. Żyć, nie umierać! Teraz tylko na obrączki, sukienkę i garnitur trzeba odłożyć.
Stary 2014-10-18, 20:44   #55
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
My jesteśmy w luksusowej sytuacji. To kwestia wieku, pewnie. Narzeczony emerytury ma więcej niż pracownik budżetówki pensji (wiem po sobie). Jednak ja nie tyram od świtu do nocy, mamy dużo czasu i spokoju, a do września nie będę pracować w ogóle, a podstawową pensję dostanę. Studia, dorabianie się, jego (już całkiem dorosłe) dzieci - to już za nami. Żyć, nie umierać! Teraz tylko na obrączki, sukienkę i garnitur trzeba odłożyć.
oj, jak ja bym już tak chciała!
To znaczy chciałabym pracować i z konieczności łączę studia z pracą, ale w sumie to marzę o hodowli kotów trzech ras. Jednak taka hodowla to 24 in 24 out, więc pewnie zostanie to w sferze marzeń a nie planów.

Natomiast to, o czym pisze Drabina jest mi znane z autopsji. Tato średnio 8-10 miesięcy zawsze był poza domem, pieniądze z tego były i są, ale to coś za coś i wcale nie jest tak różowo, jak by się wydawało patrząc tylko po wierzchu.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 20:53   #56
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że często te drogie rzeczy finansowane są przez rodziców, bądź męża, bądź też te osoby pracują/przejeły rodzinną firmę, która na swoją markę pracowała przez lata. Zaobserwowałam to wśród znajomych.
Można też być samotnym, mieszkać z rodzicami, nie mieć za dużo zobowiązań (np. dołożyć się do rachunków) i też można poszaleć.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 21:15   #57
MMarius
Raczkowanie

Cytat:
No to 100 -2oozł , ale dniówki , a nie za godzinę.
obejrzyj sobie pacanie Usterkę i zobacz ile tam biorą, bo ja widzę że z reguły 150/h i to nie w stolicy gdzie średnia jest 2x wyższa niż w innych miastach
Stary 2014-10-18, 21:56   #58
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Bogaci rodzice to słowa klucze.
Moim najbliższym znajomym się powiodło, ale żadne z nich nie lata po markowych butikach w złotych tarasach i nie kupuje co sezon nowej torebki za kilka tysięcy.
Wśród dalszych znajomych mam takie osoby, którym kasa się przelewa w skali dla mnie nie do ogarnięcia - po kilka torebek Gucci, Prady i Chloe na sezon, zakupy tylko w NY, spa tylko w Stanglwirt, jak auto to range albo porsche itd. I każda z tych osób wykonuje zawód córka/syn. No i duża kasa lubi towarzystwo dużej kasy, więc mężowie tych dziewczyn do biednych nie należą.
Otóż to. Sama znam młode dziewczyny, które się rozbijają Bentleyami, malują Audi na neonową żółć by mieć pod kolor najnowszych ulubionych butów (naprawdę!), balują raz w centrum polski, raz na południu a do tego regularnie zagranicą, same drogie kosmetyki i ciuchy kupowane co tydzień nowe, często bardzo drogie. Skąd kasa? Bogaci rodzice i równie bogaci partnerzy z bogatych rodzin. Skąd ich rodziny mają tyle kasy? To lata budowania profesjonalnej marki, często dwa pokolenia wstecz z na to pracowały a teraz wnuczki balują. Najczęściej wśród tych rodzin zauważam, że posiadają firmy budowlane - czesto specjalizujące się wąskiej dziedzinie, kluby dla vipów (bywa, że posądzane również o luksusową prostytucję i inne ciemne porachunki), jacyś projektanci wnętrz, architekci, firma produkująca jakieś części i maszyny specjalistyczne. Ale najczęściej są to właśnie: branża budowlana, sieci klubów dla bogaczy oraz produkcja maszyn i części.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:22   #59
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
My mieszkamy w dwojke i 3 koty nie zarabiamy mało bo wychodzi w sumie ok 6500 na reke. Ale miesieczne koszty utrzymania (rachunki, kredyt, benzyna-Tż dojezdza do pracy 80km w jedna strone) to jest ok 4000zł 1000 na zarcie albo troche mniej i reszte odkladamy na slub nie jemy kawiorow, na wakacjach tez juz dlugo nie bylismy zeby nam sie zylo lekko i zeby nie musiec sie martwic czy starczy mi do ostatniego (a czasami tak mam ) to mysle, ze przydaloby sie zarobic na reke 8000-10000 tysiecy.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:24   #60
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie bardzo byłam ciekawa ile to jest "godne życie"

Cytat:
Tak na dwoje bez dzieci to 4 tys. netto.
To ja jestem sama i zarabiam więcej, i doszłam do tego bardzo ciężką pracą i zdeterminowaniem.
Rodziców mam zamożnych, ale nie pomogli mi w szukaniu pracy ani nie dawali mi kasy, nie miałam pracy po znajomościach. Jak czytam niektóre komentarze to zaczynam wątpić.
Sama doszłam do wszytskiego, bynajmniej nie pracuję w zawodzie i nikt mi nie pomagał.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości