|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Parole, co za BUC. Szkoda slow, dobrze zrobilas. Od takich ludzi najlepiej uciekac w te pedy.
Co za ludzie... Ja sie tylko melduje, pracowalam w cafe niemal 12 h (uroki soboty tuz po otwarciu odnowionego CH...) Zaczynam juz niezle rozpoznawac muffiny! Tz odebral mnie z pracy (odlepil sie od FIFY na chwilke ), zamowil tajskie curry dla mnie na obiad a ja od razu do lozka. Ledwo czuje nogi.Szukalam dzis w CH oksfordow - nie ma zadnych ladnych No, w sumie byly jedne pieeeekne, ale cena 270$ odstrasza. Bede szukala dalej! Milego dnia, a ja zmykam spac
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Parole wiej od buraka, niech na Tobie nie zarabia - może jeszcze remont powinnaś na do widzenia zrobić?
![]() ![]()
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Parole a znajdziesz tak szybko inne mieszkanie ? Co za straszny człowiek :/ Jeszcze najlepiej niech Ci zagląda w szafki z bielizną
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle jakieś przepisy na to są, że wynajmujący owszem może przyjść, ale tylko gdy lokator jest obecny i to jeszcze raz na jakiś czas. W sumie tylko raz wynajmowałam mieszkanie, właścicielem był policjant - gdzieś w necie wyczytałam, że lepiej sobie na wszelki wypadek wymienić jeden zamek i tak zrobiłam - zaraz się zorientował i straszne pretensje były, więc musiał próbować wchodzić pod naszą nieobecność. W sumie do dupy sytuacja, dla mnie to jak włamanie - sama świadomość, że ktoś pod twoją nieobecność grzebie w twoich rzeczach - niby jego mieszkanie, ale jk wynajmuję to w pewnym sensie moje terytorium.
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go rozumiem. Bo dwa pokoje puste są, ale powinien zadzwonić i powiedzieć, że przyjdzie pokój pokazać. A nie rzucać sie, że talerz brudny czy miejsce zajmuje w lodówce. Przecież jak mieszkała dziewczyna 3 tyg to przełożyłam wszystko na jedną półke. Tym bardziej jakj a się wprowadziłam to mieszkanie było totalnie zapuszczone. I syf był nieziemski. Nie wiem co zrobić. tutaj mam dobry dojazd do pracy, na uczelnie. Blisko sklepy. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Tyle dobrego, że mam pokój na klucz.
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
uff, paluszki z kaszy zrobione (jako przekąska), kukułkówka zrobiona, bagietki się pieką w piekarniku, masło czosnkowo-ziołowe zrobione, farsz do muszel zrobiony, farsz do bagietek też, kurczak d gyrosa gotowy.
Teraz czas coś zjeść i posprzątać chatę, a potem koło 17:30 trzeba będzie na świeżo kroić resztę
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka co to za paluszki z kaszy?
Brzmi ciekawie
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio mam rozkminę teraz |
|
|
|
|
#1599 |
|
Konto usunięte
|
agg obie formy poprawne
u nas też dziś na obiad muszle- faszerowane piersia zkurczaka, cebulka i niebieskim serem i zapieke je w sosie pomidorowym z mozzarella mam nadzieje, że beda smaczne
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
aha, bo wpisałam w google i nie wyskoczył mi żaden wynik, wszędzie "muszli"
nieważne
|
|
|
|
#1601 |
|
Konto usunięte
|
http://pl.m.wiktionary.org/wiki/muszla rozwiń sobie sekcję odmiana
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, takie paluszki do piwa
![]() Wrzucę przepis na bloga jutro
|
|
|
|
#1603 |
|
Konto usunięte
|
wizazuje sobie na tablecie, palec mi sie omsknal i zamiast forum plotkowego otworzylo mi sie slubne, patrze a tam watek PM2017
no to weszlam ciekawa o czym sie gada 3 lata przed slubem i zabil mnie post w ktorym dziewczyna napisala, ze jak slyszy jakas fajna piosenke w radiu to sobie wyobraza jak tanczy do niej na swoim weselu
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-10-18 o 18:56 |
|
|
|
#1604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystko jasne ![]() kupiłam buty ![]() w decathlonie nie było nic ciekawego, większość do biegania ![]() i kupiłam w tesco różowe ![]() od poniedziałku zaczynam walkę, a tż będzie moim prywatnym trenerem personalnym ciekawe ile ze mną wytrzyma a zaraz idę grać w simsy, bo wieczór spędzam tylko z piesem, bo tż idzie na imprezę w kolegą
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posprzątałam łazienkę ![]() zaraz się biorę za robienie surówki z pora. Ogólnie to mi się zarówka w pokoju spaliła i byłam dzisiaj w sklepie obok bloku i pani na mnie nakrzyczała, że jakim prawem ja chce tutaj zarówę kupić
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś ma kanapę pokrytą czymś co się zwie karabu??? kupiliśmy 2 lata temu białą, zachęceni folderem reklamowym jak to słodka blondyneczka maluje po niej plakatówkami..... pomimo dziecka w drodze zachciało mi się ecru...... miało schodzić pięknie wszystko po potarciu wilgotną szmatką.... taaaaa..... kanapa jest szarawa, najchętniej zwaliłabym ją z balkonu, pocieranie szmatką g daje..... jak któraś wie może jak to czyścić będę baaaardzo wdzięczna, bo w necie nie znalazłam nic sensownego...
|
#1608 |
|
Konto usunięte
|
Scarlett spróbuj ciepłą wodą z szarym mydłem, nie wiem czy pomoże ale zobaczyłam w google jak to wygląda i skojarzyło mi się z materiałem z jakiego miałam torebkę, która miała białe fragmenty które farbowały mi od jeansów np. i wtedy szare mydło domyło mi wszystko do białego
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już tak sobie wczoraj lookaliśmy i cienko to wygląda, a trudno kanapę za 5 tysi co 2 lata wymieniać bo brudna....
|
|
#1610 |
|
Konto usunięte
|
mój brat ma firmę sprzątającą i mówi, że szare mydło jest niedoceniane
szczególnie w przypadku delikatnych rzeczy na których ostrych profesjonalnych środków stosować nie można ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- a co do brudu to dlatego nie jestem właśnie fanką jasnych kanap mi się najbardziej podobają szare bo i pasują niemal do każdego koloru i nie widać na nich zbytnio brudu
|
|
|
|
#1611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie.
![]() Cytat:
![]() A odnośnie takich wątków to ja też nie ogarniam. Planowanie ślubu na 3-4 lata do przodu jest dla mnie lekko absurdalne. Podobnie jak 'wieczne narzeczeństwo', w sensie takie zaręczenie się by się zaręczyć, a ślub to kiedyś tam w nieokreślonej przyszłości. Cytat:
Pół liceum przy nich spędziłam. ![]() Cytat:
My niedawno wróciliśmy od rodziców - fajnie było. A teraz zalegliśmy z TŻ na kanapie i obstawiam, że to by było na tyle jeśli chodzi o dzisiaj.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-10-18 o 22:47 |
|||
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie kalafiora na jutro do szkoły
zawsze to taniej i zdrowiej
|
#1613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jak już tam zaszłam to trochę wsiąknęłam i kwiatków było więcej, generalnie wątek dziewczyn czekających na zaręczyny jest z lekka przerażający
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uprawiają już czary i magię by swoich chłopów do zaręczyn nakłonić?
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
córka babki ode mnie z pracy zarezerwowała bardzo popularne w mieście miejsce wesel jak tylko zaczęła chodzić z chłopakiem cieszę się, że to już za mną i nie chciałabym hajtać się ponownie
|
|
#1616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozwaliło mnie to, że ileś dziewczyn tam przyznało, że np. popłakały się Tżtowi, że się nie oświadczył a już ta wypowiedź rozłożyła mnie na łopatki: "U mnie spore zmiany. Ostatnie dwa tygodnie były przełomowe. TŻ wyjechał na szkolenie i podczas jednej z rozmów telefonicznych gdzieś między wierszami obiecał, że zdąży z oswiadczynami do końca moich wakacji na uczelni. Czekałam, czekałam i liczyłam, że każdy kolejny dzień będzie TYM dniem. Niestety, tak się nie stało. Przez trzy ostatnie dni tylko chodziłam i płakałam. Zupełnie nie mogłam sobie z tym poradzić. Ostatniego dnia nie wytrzymałam... I totalnie się załamałam. Leżałam na łóżku i po prostu ryczałam. Oczywiście wszystko wygarnęłam TŻtowi i wyrzuciłam wszystkie swoje bóle i żale. On chyba nie zdawał sobie sprawy jakie to dla mnie ważne. Mówił, że nie może się oświadczyć, bo nawet nie ma pierścionka, co mi w ogóle nie przeszkadzało i zaproponowałam, że może mi wręczyć pierscionek, który kilka dni temu kupiłam sobie w H&Mie. Tak się też stało... Nie padało pytanie, raczej stwierdzenie, że chce bym została jego żoną i zaproponował byśmy wieczorem ustalili listę gości. Tak wiec jestem już zaręczona. Jeszcze nikt o tym nie wie; w zasadzie jesteście pierwsze. Było mi trochę przykro, że wyszło jak wyszło, ale zdaję sobie sprawę, że to moja wina. " czy tak się zachowują dorosłe osoby w dojrzałym związku? I don't think so
|
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama udzielałam się w ślubnym wątku ponad rok i wiadomo zdarzały się różnego rodzaju kwiatki i histerie, ale absolutnie całego forum ślubnego do jednego worka bym nie wrzucała. Ba! wiele się na wątku dowiedziałam, spędziłam tam fajnie chwile, poznałam sporo fajnych dziewczyn, z kilkunastoma nadal utrzymuję kontakt, byłam na kilku ich ślubach (kilka dziewczyn było na moim) i bardzoooo się cieszę, że częścią przygotowań do ślubu było właśnie udzielanie się na takim wątku, głównie w kwestii poznany tam osób. uprawianie tragedii gdy Misiaczek nie oświadcza się po pół roku, albo rezerwowanie sali na 5 lat przed to dla mnie inne kwestie, których totalnie nie ogarniam! ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Kash Nie ma to jak wybłagane, wyproszone zaręczyny. Żeby nie bylo, do mnie mógł by TŻ przyjść z kapselkiem od tymbarka ale niech to do cholery będzie jego inicjatywa i decyzja, a nie... bo mnie tak zależy, to TŻ się zgodził
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-10-18 o 23:39 |
|
|
|
|
#1618 |
|
Konto usunięte
|
no dokładnie Kochana, o ile jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może być długo w związku i oczekiwać, że przeskoczy on na kolejny etap to jednak co innego poważna rozmowa na temat przyszłości a co innego płacz, lament i wymuszanie czegokolwiek na partnerze, przede wszystkim jednak trzeba mieć trochę godności, dla mnie to by było uwłaczające
z resztą z doświadczenia (nie swojego, wiadomo, ale kogoś z mojego otoczenia) wiem że takie wymuszone zaręczyny mogą się bardzo źle skończyć no ale... każdemu wedle potrzeb |
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała takich wymuszonych zaręczyn
![]() Oglądam PPD i mam pytanie ![]() Jaką macie posciel? Bo perfekcyjna właśnie skrytykowała pościel z kory
|
#1620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu niektore z nich czekaja bo sa z kims wiele lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

), zamowil tajskie curry dla mnie na obiad a ja od razu do lozka. Ledwo czuje nogi.
No, w sumie byly jedne pieeeekne, ale cena 270$ odstrasza. Bede szukala dalej!

13.03.2008

u nas też dziś na obiad muszle- faszerowane piersia zkurczaka, cebulka i niebieskim serem i zapieke je w sosie pomidorowym z mozzarella
nieważne 

no to weszlam ciekawa o czym sie gada 3 lata przed slubem i zabil mnie post w ktorym dziewczyna napisala, ze jak slyszy jakas fajna piosenke w radiu to sobie wyobraza jak tanczy do niej na swoim weselu