|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Przeraza mnie taka waga...chyba nie dalabym rady
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
No ciekawe jak ona to zrobila... zazdroszcze szczerze... jak sie czyta takie rzeczy to az czlowiekowi lzej sie robi na sercu i jakas nadzieja sie pojawia ;P
|
#2014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lola, Indra - dzieciece kaciki
Esti... Dziekuje Cytat:
Cytat:
![]() Benetta brak mi slow jesli chodzi o twojego tzeta...nie wiem co bym zrobila ale nie pozwol sobie na takie traktowanie My dzisiaj sprzatalismy grob dziadkow tzeta, jutro jeszcze jedziemy posadzic wrzosy. Dobrze ze u Kiary w miare unormowana sytuacja Zanet zazdroszcze, że juz porod masz za soba...do wytrzymania to bylo... czy masz traume..?
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-18 o 22:27 |
||
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super macie dzieciece kąciki
![]() Zanet ekstra ze juz w domu! Uczcie sie siebie spokojnie, i koniecznie wrzuc fotke malej ![]() Benetta ja nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobila... nie wiem. Wspolczuje takiego furiata strawznie
|
|
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
Begie13 gratki skonczenia prasowania
Fiorella moze cos do poprawy musi pojsc? Jakby cos bardzo zle bylo pewnie kazaliby Ci zglosic sie od razu, swoja droga ze nie powiedzieli i stresuja ciezarna a jakid badania robilas? Kasiu mnie sie wydaje ze moja jest ogromna jak sie wypina to taka duza sie wydaje, niby w tamtsn poniedziałek wagd jej lekarka wyliczyla na 3kg ale mam stresa czy sie nie pomylila, pisalam Wam juz kiedys ze mojej kolezancd wyliczyli 3600 a urodziła 4500 i do tej samej lekarki chodzila |
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Mąż
Kurde myślę cały czas co dalej... I ten cholerny poród za pasem. Kurcze no nie mam ochoty żeby się zaczynało gdzieś u koleżanki czy u rodziców, co prysznic i łóżko u siebie to komfortowiej Już nic nie wiem, jeśli jutro pojadę do rodziców to. się mama będzie zamartwiacona się wszystkim przejmuje- ostatnio nadciśnienie jej wykryli i uregulować nie mogą, ostatnio miała 190/120 :-( Może spróbuje jutro wyjść na miasto najdłużej a jak zacznie znowu to jego z domu wyprosze i zobaczymy co dalej... Szkoda że nie mam tu siostry- od razu do niej bym pojechała :-(
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
U nas pracowicie. Cała noc na nogach, bo (mimo, że kruszynka ciągle śpi) to a to laktator, a to przewinięcie i cycek, dokarmienie mlekiem- niestety ciągle walczę o laktację- potem wyparzyć laktator i do następnej pobudki godzinka. I tak muszę wstawać w nocy więc mąż śpi, za to w dzień mnie wyręcza we wszystkim. Jakby mógł, to by i z laktatorem usiadł
dostaję małą tylko na cycka, laktatorek a potem śpię z przerwami do 15. No i nareszcie wypoczęłam po tym szpitalu! Wstałam, a tu podłogi pomyte, obiad załatwiony od teściów, koty mają czysto i jeść, dziecko nakarmione i przewinięte, śpi na klacie bajka.Załączam fotkę. Serce mi się rozpływa za każdym razem na ten widok
|
|
|
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
Ehhh ciezko masz
nie dziwie sie ze mamy nie chcesz martwic ale kurcze abys Ty w zaawansowanej ciazy die tulala a on co... no niestety prawda ze wlasne lozko to jednak wlasne ale w tej chwili Maluszek jest najważniejszy oby sie Twoj maz opamietal ![]() Agarus jaka ona cudna, slodka i malenka ile wazy? Super ze maz pomaga tak ale kurcze jak tu jie kchac i nie robic wszystkiego dla takiego Malenstwa Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-10-18 o 21:49 |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Agatus jest super
jaka maleńka szczególnie w tym łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Zanet dobrze zrozumialam, ze do szpitala jechalas po godzinie od odejsciu wod? czyli jest jeszcze szansa na prysznic?
|
#2022 |
|
Rozeznanie
|
jakie maleństwoo
kolejna w domku z dzieciaczkiem ![]() ja mam cały czas brzuch jak kamień a co jakiś czas tak się spina, że robi się kwadratowy dosłownie...no chyba zacznę zerkać na zegarek coile to napięcie bo zaczyna się robić boleśnie i nerwowo.
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Tż już mi padł, bo strasznie ciężki tydzień miał, więc mam chwilkę czasu na wizaż.
Benetta współczuje takich sytuacji zwłaszcza w ciąży. Tylko się nie denerwuj za bardzo dla dobra maluszka. Coś musi być nie tak jeżeli wkurzył się o taką pierdołę. Coś wydaje mi się, że dotrzeć może do niego tylko ktoś z zewnątrz i otworzyć mu oczy. Zanet super, że jesteście w domku. Zdrówka dla Was i czekam na zdjęcie ślicznotki ![]() Kiara jeszcze później pisała, że czasami nas podczytuje, ale wizaż na telefonie jej przymula i posta nie mogła żadnego napisać i kazała was wszystkie pozdrowić. Będzie pisać jak coś się będzie działo, albo jak urodzi. Ja dzisiaj obeszłam całe targowisko, zrobiłam obiad potem pojechaliśmy do Auchana i łażę ciągle i nic się nie dzieje. Ale dzisiaj i tak nie rodzę, bo zmęczona jestem i włosy będę myła jutro rano dopiero A jeżeli dziecko przed porodem mniej się ma ruszać to już napewno nie rodzę, bo mały ostatnio szaleje, że czasami mam dość.Mam nadzieje, że urodzę zanim mały będzie miał 4,5 kg! U nas w szpitalu rzadko się zdarza poród bez nacięcia, bo robią to raczej rutynowo, a nie chce zabraniać, bo boję się, że popękam, więc już wolę to nacięcie. Kumpela mojej siostry urodziła syna sn 5 kg! Nie wiem czy ją nacinali, ale do dzisiaj ją podziwiam.
|
#2024 |
|
Raczkowanie
|
Urodziła się 2000g, teraz ją podtuczyliśmy trochę
i już jest 2200. Ładnie je i przybiera na szczęście, ogólnie silna dziewczynka. Żeby jeszcze cycka się nauczyła.
|
|
|
|
#2025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko mi M.zrobiła histerię, że ona chce ze mną i mi umyć plecy. No a taka kula musujaca to jednak nie jest dobry pomysł na ciało trzylatki więc tż suszył jej włosy a ta się darła, że ona chce do mamy i do mamy. Chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli jej jęki :-/ Indra, Ela, ja też mam tą ciążę bardziej męcząca. I ta przepuklina i ten żylak TAM i generalnie jestem ociezala, słabsza, bardziej zmierzał i do duszy. Ciekawe, skąd się to bierze. Jedynie to, że nie wymiotowałam się pokrywa. Wiadomo, że wiek i ciało bardziej obciążone, ale żeby aż takie różnice, aż dziwne. Przy M.nawet na porodówkę sama autem jechałam ;-) fakt nie miałam zupełnie talii od czwartego miesiąca, no ale za to teraz choć mam talię to wagowo już też dobilam do tego co przy M.no i jestem jeszcze bardziej spuchnięta. Chyba już bardziej nie można ;-) |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Agatuś, ale maleństwo. Słodziutka
No i brawa dla męża za wsparcie.
|
#2028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ka jak sie urodzilam wazylam 2100 i tez cyca na poczatku nie chcialam. Trzymam kciuki aby szybko sie nauczyla i chciala
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki slodziak Ja obiecuje jutro wrzucic fotke Nadii dzis juz nie dam rady chyba...---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Uciekam sie zdrzemnac choc troche, bo czasu na sen malo heh... Mam nadzieje ze u Was wszystkich ok
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-18 o 22:09 |
||
|
|
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
agatus ależ masz śliczną perełkę!!!
|
#2033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudna jest Cytat:
W sumie to lepiej, że uznali za wcześniaka. Przynajmniej będziesz spokojna, że córka zdrowa jak przebadali ją dokładnie. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-10-18 o 22:31 |
||
|
|
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
Agatuś jaka ona maleńka,jak laleczka śliczna
brawa dla tż ze tk o was dba i oby złpała cyca![]() Kasia te twoje chłopaki to agenty,by ich tylko skurcze nie łapały ja mam nadzieję,że moj nie pracuje teraz nd masą ale mam wrażenie,ze mu juz bardzo ciasno.tż mnie wysyła w pon.do gina,ciąle marudzi ze nie chce by mały był pokrzywiony jak cora koleżanki.i wez tu mu wytłumacz ze 4 dni późnie mam wizyte w szpitalu:-o Fiorella,dziwne ze tak w ndz cię ściągają..oby to nic poważnego Moj tz mi wlasnie pomalował pazury u nog i zuważył ze prawa noga w kostce spuchnięt a lew ok.prawa ręka i palce też drętwe..w nocy jest tragedia,smaruje voltarenem ale na krótko pomaga..parliżuje mi tylko tą prawą stronę..eh.. Benetta dziewczyny mają rację,zrob cos z tym i nie daj sobą tak poniewierać bo tak juz bd zawsze:-( Frau,córeczka mamusi a co.. Żanet wypocznij troche i jutro rob malej sesyjkę..aj jak ja wm zazdroszcze
|
#2035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może maja problem ze zrobieniem pomiarow??? ![]() :conf used:Cytat:
a wydaje się, ze będzie kolosem... Cytat:
slodka i malutka! Cytat:
Zanet u Was tez wszystko poprzewracalo się na glowie a my wrocilismy, dalam rade wrocic 40km i nawet sprawnie mi to szlo, ale pod koniec już tak brzuch się napinal, ze myslalam, ze nie wyrobie. TZ z rodzina wypil sporo, już dawno spi. a przede mnie znow nocka pewnie nieprzespana...ehhhh
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-10-18 o 22:29 |
||||
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo dretwa prawa dlon mam juz od dluzszego czasu, po nocy spuchnieta masakra, podobno to ucisk na cos...
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpytaj siostre jak to robila... niech zdradzi sekret ![]() [QUOTE=Frau Gizela;48577236] zanim się urodziła to takie pojedyncze wydarzenia, a od urodzenia codziennie, gdzie byłyśmy, co się działo i takie tam takie. Już szósty zeszyt zapełniam. Teraz trochę mniej piszę i bardziej skrótowo, ale były dni że zapisywałam cały stronę a5 ;-) [QUOTE] Super pomysl z tym dziennikiem! Ile przy tym trzeba poswiecenia i samodyscypliny... W ktorym momencie zycia M. chcesz jej to przekazac?' Ja czytalam tez o takim patencie, zeby zalozyc dziecku e-maila i codziennie ze swojego maila wyslac wiadomosc na tego maila dzieciowego, mozna dolaczyc zdjecie. I np.w 18-ste urodziny przekazac login i haslo ![]() Benetta, moj tz tez ma czasami takie ataki, wiec Cie rozumiem. Aczkolwiek juz dlugo mu sie nie zdarzylo. Jednak zawsze przychodzi mu rozum do glowy i przeprasza. Martha, tz kupil w koncu tesciowej ten ekspres? Mam nadzieje, ze faktycznie to nic powaznego. Nawet Tz wystraszyl sie nie na zarty. Gonia, mialam robione ktg i 'przy okazji' pobrali mi krew do badania... Mam miec spotkanie z polozna 27.10 i zawsze wyniki byly u niej-gotowe na wizyte. A teraz to nagle wezwanie do szpitala i to jeszcze w niedziele. Mam nadzieje, ze nic powaznego mi tam nie wykryli... ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Agatus, sliczna ta Twoja kruszynka... i jaka malutka. Kochany maluszek!
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-10-18 o 22:48 |
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
fiorella nie kupil ekspresu, nie wiem, z czego to ostatecznie wynikło, bo był w sklepie, ale nie było takiego co mu odpowiadal...
nie wiem, koniec z koncow kupil fajne relingi do powieszenia w kuchni z odpowiednimi bajerami i w odpowiedniej cenie (ok. 50zl )ja tez dostałam - dziś już pisałam, ze kolejne roze za nieprzespana noc i zly humor. hm.... myślisz, ze cos na niego wplynelo?miałam kupic meliske, ale znow jakos nie było okazji. i mam nadzieje, ze usne, ale się nie zanosi. :ziewa:
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
Martus dobrze ze u Ciebie sie poprawil i oby mu tak zostalo. Wlasnie pije meliske szkoda ze przy z forum nie da sie wyslac
![]() Unas dzien zlosliwosci rzeczy martwych zrypal sie piekarnik, piec od ogrzewania sie na maxa co chwila sam zalacza i maz wzial sie za zmywanie i stlukl 2 miseczki od mojego kompletu... |
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Benetta raz na 2 mieiace taka lub podobna awantura to czesto! Co on sobie w ogóle myśli, Pan i Władca sie znalazł. Za rzucanie moimi ciuchami to jego sweterek do szycia znalazłby sie za balkonem. Masakra jakaś z nim U mnie nadszedł czas porodu... Getry moje ulubione dostały rozwarcia w kroku a bez sensu kupować na pare dni nowe wiec trza będzie na dniach urodzić ![]() Anetka nie wiem czy w dniu porodu bede sie musiała stawić w szpitalu w poniedziałek mam wizytę a 27 w razie czego tez termin mam na 28... Zobaczymy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

marzenie...
klas ki:
23.06.2011
01.06.2013

czy masz traume..?

dostaję małą tylko na cycka, laktatorek a potem śpię z przerwami do 15. No i nareszcie wypoczęłam po tym szpitalu! Wstałam, a tu podłogi pomyte, obiad załatwiony od teściów, koty mają czysto i jeść, dziecko nakarmione i przewinięte, śpi na klacie